A botokról...

Kategória: 'Archívum: központ', témanyitó: Ðiαмσиd, témanyitás ideje: 15.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  A DarkOrbit producere kért meg bennünket az alábbi közlemény Tolmácsolására:  "Üdv, Űrpilóták!

  Ma egy olyan témát szeretnénk érinteni, ami már régóta az egyik fő beszédtéma a közösségen belül és a fejlesztői csapatban is. Ez pedig nem más, mint a botokkal való visszaélések

  Egy játékos szemszögéből nézve – ami a legtöbbünkre szintén érvényes – a botok által okozott kár és az abból adódó közhangulat nyilvánvaló és teljesen logikus. Különösen egy olyan játékban, mint a DarkOrbit, ahol rengeteg múlik a PvP harcokon és a ranglistákon, egy új rekord vagy egyéb eredmény értéke megkérdőjeleződik, ha nem teljesen világos, hogy a sikert a játékos tisztességes úton érte el.

  Ugyanez érvényes a teljes fejlesztői csapatra, legyen szó akár a designerről, aki órákat tölt a játék kiegyensúlyozottságának létrehozásával és új ellenfelek kidolgozásával, akár a programozóról, akinek a munkáját teszik tönkre és a kódjaival élnek vissza a bot programokat használók, vagy akár a számos chat- és fórummoderátorról, játékadminoról akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megválaszolják a játékosok kérdéseit. Mindannyian azt szeretnénk elérni, hogy pozitív játékélményt nyújthassunk a tisztességesen játszó felhasználóknak, mint amilyenek a legtöbben Ti is vagytok.

  Már jó ideje, hogy mindig csak a háttérben dolgoztunk és nem adtunk nektek semmilyen információt erről a témáról. Ennek oka az volt, hogy a botok készítői a lehető legkevesebbet tudjanak meg az intézkedésekről és a módszereinkről. És bár folyamatosan dolgoztunk a különböző titkosítási módszereken, hogy kizárhassuk a botokat a játékból, végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a probléma teljes megoldása csak a játékos közösség teljes egyetértésével sikerülhet.

  Ezért szeretnénk ezúton tájékoztatni benneteket, hogy jelenleg egy fontos frissítésen dolgozunk, amely megváltoztatja a csaló játékosok felismerésének mechanikáját és büntetését is. Úgy gondoljuk, hogy ez az intézkedés a játékban levő botok számát jelentősen csökkenteni fogja. Ez már egy jelentős lépés a helyes irányba, ám úgy véljük, hogy a fejlesztői csapatnak és a játékosok közösségének még jelentősebben kell fellépnie a bothasználókkal szemben.

  Végezetül még hadd mondjuk el, hogy nagy terveink vannak a DarkOrbittal kapcsolatban, ám tudatában vagyunk a botproblémáknak, ezért több fronton is fel akarjuk venni a harcot velük szemben.

  Szeretnénk megköszönni a türelmeteket és támogatásotokat az üggyel kapcsolatban!

  A DarkOrbit csapata"

  __________________
  Üdv,
  GreatG
   
  barkas01, max00168(Hun), -Nyenyi- és 5 más kedveli ezt.
 2. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  sziasztok!
  A DO producerének a témával kapcsolatos újabb közleménye:

  "Üdv, Űrpilóták!

  Ahogy Június 11-én már bejelentettük, továbbra is a botok elleni harcra koncentrálunk. Szeretnénk megosztani veletek a legújabb fejleményeket ezzel kapcsolatban.
  Miközben már fontos intézkedéseket hoztunk a botok fejlesztői ellen, továbbra is a legfontosabb kérdés marad, hogy mi történik majd a játékban levő botokkal.


  Mielőtt még részletekbe bocsátkoznánk, szeretném elmagyarázni, milyen módon közelítjük meg a problémát. Úgy gondoljuk, hogy a bothasználókat két csoportra lehet osztani. Az egyik csoport a szándékos károkozók, a másik csoport az, akik „csak” részt vesznek a bothasználatban.
  Az első csoportba tartoznak azok, akik a tulajdonképpeni játékban egyáltalán nem érdekeltek, csak azért használják a botokat, hogy a felturbózott fiókokat később eladják vagy a jó szándékú játékosokat provokáljanak. Az ilyen csalókat lehetetlen meggyőzni, ezért az új rendszer igen gyorsan ki tudja majd őket szűrni, így kizárhatóak lesznek a játékból.
  A második csoportba azok a játékosok tartoznak, akik azt hiszik, muszáj botokat használniuk ahhoz, hogy a klánban vagy a PvP harcokban boldoguljanak; vagy éppen csak azért, mert „úgyis mindenki így csinálja”. Az ilyen játékosnak meg akarjuk mutatni, hogy a bothasználat komoly következményekkel jár a felhasználói fiókjára nézve, ezért hosszabb távon jobban megéri a rendes, szabályszerű játék.


  Erre a csoportfelbontásra alapozva döntöttünk egy kétlépcsős rendszer mellett a bothasználók büntetését illetően. A felismerés folyamatosan aktív lesz a háttérben és az érintett játékosok besorolása rendszeres időközönként a következő szintre kerül.
  Az első szinten az érintett játékos minden felhasználói fiókját (minden szerveren) 72 órára lezárjuk. A játékos pontos magyarázatot kap a kizárás okáról „utolsó figyelmeztetés” címmel, amely tartalmazza a további visszaélés következményeit is. Miután ez a kizárás lejárt, a játékos normálisan játszhat tovább; ha azonban még egyszer kiszűri a rendszer bot használóként, azonnal a második szintre kerül. A büntetés itt igen egyszerű: az érintett játékos minden felhasználói fiókja (minden szerveren) véglegesen lezárásra kerül. Mivel a felismerő rendszer abszolút megbízható és az első szinten már kapott a játékos egy figyelmeztetést, ezen a szinten ekkor már nincs lehetőség a fellebbezésre, a felhasználói fiókok feloldása kizárt.


  Az itt vázolt intézkedésekkel nem az a célunk, hogy annyi játékost zárjunk ki a játékból, amennyit csak lehet, hanem hogy a fair játék és a szabálytisztelő magatartás fontosságát kiemeljük, és természetesen megvédjük azokat a játékosokat, akik elfogadják a szabályokat és tisztességesen játszanak.

  A rendszert a következő napokban aktiváljuk. Örülnénk, ha a véleményeteket a témáról megosztanátok velünk.

  Szeretnénk megköszönni a türelmeteket és támogatásotokat az üggyel kapcsolatban.

  A DarkOrbit csapata"

  __________________
  Üdv,
  GreatG
   
 3. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Üdv, Űrpilóták!

  Az elmúlt napokban minden bizonyított bot használót a kétlépcsős rendszer első szintjére helyeztünk.
  Mi történik az első szinten? Először is 72 órára kizárjuk a játékost, valamint büntetésből törlésre kerülnek az SG3N-B02 generátorok és az LF4 lézerek fejlesztései, valamint az összes pont a PilotSheet rendszeréből. Amennyiben az adott felhasználónak más szervereken is vannak felhasználói fiókjai, úgy azok szintén lezárásra kerülnek.

  Ha ezek a játékosok továbbra is botokat vagy tiltott programokat használnak (mint az Auto Lock), hamarosan a második szinten találják magukat, ahol végleges kizárás vár rájuk, függetlenül attól, milyen régen játszik az illető vagy egyéb más tényezőktől.

  A csaló játékosok kiszűrésén kívül jelenleg a játék legújabb nagy frissítésén dolgozunk, amelyet remélhetőleg hamarosan be is mutathatunk majd nektek egy videóban.


  Köszönjük a támogatásotokat!

  A DarkOrbit csapata
  __________________
  Üdv,
  GreatG
   
 4. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  Egy gyors frissítés a botokkal kapcsolatban: a mai napon további néhány ezer játékost véglegesen kizártunk a játékból ismételt bothasználat miatt, ezek a játékosok tehát elérték a második szintet a botszűrésen.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.
  __________________
  Üdv,
  GreatG
   
  58MZX, .Fool., edem553 és 2 más kedveli ezt.
 5. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok,

  a Producer újabb üzenete a botprogramok témájában:

  " A botokról… 4. rész

  Elolvastam a visszajelzéseiteket és én magam is úgy gondolom, hogy a rangsorok tekintetében valamit tenni kell. Tudom, hogy a rangsor sokak számra egy vitatott téma, mivel sokan közületek nagyon keményen megdolgoztak az elért rangjukért. Mások viszont korántsem tettek meg ezért olyan sok mindent.

  A Streunerek és a Lordakiák legyőzésével nem lehet többet rangsorpontokat szerezni. Ez az intézkedés visszamenőleg is érvényes, azaz az eddig megsemmisített Streunerekért és a Lordakiákért sem kaptok rangsorpontokat. A botokat használókat érinti ez a megszorítás a legerőteljesebben, hiszen az X-2 térképen történik a legtöbb visszaélés.

  Tudom, hogy ezzel a módszerrel nem lehet teljesen megtisztítani a rangsort, hiszen a bothasználók nem csak az X-2 térképeken csaltak, de jelenleg ez a legjobb, amit tehetünk. A csoportokban történő tapasztalat- és becsületpont-elosztás miatt a Streuner és a Lordakiák legyőzésével szerzett tapasztalat- és becsületpontokat nem vonhatjuk le. Szeretném, ha működne, de sajnos, ez túl bonyolult folyamat lenne.

  Örömmel olvasom továbbra is a visszajelzéseiteket.

  Rick Deckard"

  __________________
  Üdv,
  GreatG
   
  -**RED-KILLER**-, .Fool., Primus1 és 2 más kedveli ezt.
 6. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok,

  íme a DarkOrbit Producerének újabb üzenete:

  __________________
   
  .Fool. kedveli ezt.
 7. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  Ajánljuk a DarkOrbit legújabb videóját - ahol többek között a botokról beszél Khaled Helioui a Bigpoint vezérigazgatója, valamint a játék producere Jonathan.

   
  Utoljára szerkesztett: 3.12.13
  .Fool. és MohoJojo|TFBI| kedveli ezt.
 8. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  Ahogy arra már utaltunk a közelmúltban a fenti Podcastban is, befejeztük a két lépcsős bot rendszert. Mostanra úgy gondoljuk, hogy volt elegendő idő a felhasználók számára, hogy átgondolják - megéri -e a bothasználat és hogy megszüntessék az ilyesfajta tevékenységüket. A mai naptól fogva minden egyes felhasználót, akit bot program használatán érünk véglegesen, visszavonhatatlanul ki lesz tiltva már az első alkalom utána is, a 3 napos büntetés ultimátuma megszűnt.

  Az első hullámot már elvégezték, és zároltak a játékban összesen 354 felhasználót.

  A DarkOrbit csapata
   
  .Fool. és MohoJojo|TFBI| kedveli ezt.
 9. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy a bónusz dobozoknál korábban bevezetett változásokat, amelyek egy idő után a bónusz dobozokban található uridium mennyiségét csökkentette, visszavontuk.
  Ennek oka az, hogy a bónusz dobozokat gyűjtő botprogramok működése a játékban lényegesen lecsökkent és mára csak néhány olyan játékos maradt, akit ez a rendszer bármi módon érintene.

  További jó játékot és jó dobozolást!

  A DarkOrbit csapata
   
  Utoljára szerkesztett: 15.11.13
 10. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon további kilencezer játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  __________________
   
 11. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Újabb mérföldkő a bothasználók ellen

  Sziasztok Űrpilóták!

  Visszajelzéseitek folyamatosan érkeznek hozzánk, amelyeket a lehetőségeinkhez képes megpróbálunk mindig figyelembe venni és azok alapján a játékot fejleszteni. Ezen visszajelzések alapján egyértelműen nyilvánvalóvá vált, hogy a játék jelenlegi legnagyobb problémája a játékban lévő botprogramot használó játékosok.

  Amióta az új botszűrési rendszerünk működik, nap mint nap számos játékost tudunk kiszűrni, ezeket a játékosokat aztán azonnal kizárjuk a játékból, vagy pedig bekerülnek a lépcsős rendszerbe. Ez azonban nem végleges megoldás, további lehetőségek után kell nézni annak érdekében, hogy még hatásosabban felvehessük a harcot a botosok ellen.

  Az egyik leghatásosabban működő rendszer a botosok ellen az, amely során csökkentjük a bothasználat kifizetődőségét, azaz nem éri meg botot használni, mivel egy idővel csökken a bothasználattal megszerezhető előny.
  Egy ilyen rendszert mi is kifejlesztettük.

  Mire való ez a rendszer?

  Az esélyt arra, hogy a bónusz dobozokban uridiumot lehessen találni megnöveltük, hogy a becsületesen játszó játékosok a legtöbbet hozhassák ki a játékidejükből. Azonban azokat, akik azt gondolják, hogy dobozolhatnak 24 órán át, azzal büntetjük, hogy az uridium találati aránya idővel csökken. Ezzel az illegális szoftvert használókat hátránnyal sújtjuk.

  A rendszer egy „pihenési” idővel működik, tehát ha egy bot felhasználó 24 órán át dobozolt, akkor jelentős időnek kell eltelnie, hogy megint találhasson uridiumot.

  A rendszer jelenleg teszt fázisban van és eddig eléggé biztatók az eredmények, de természetesen tovább folytatjuk a monitorozást. Minden becsületes játékost támogatni akarunk és szeretnénk ellehetetleníteni a botprogramot használókat amennyire csak lehetséges. Az új rendszer pontosan ezt segíti elő.

  Ez egy a több lépés közül, amin dolgozunk az illegális szoftvert használók ellen.
  Reméljük, hogy Ti is egy jelentős lépésnek látjátok az tiltott szoftvereket használók elleni harcban.

  Természetesen a véleményeteket a fórum megfelelő témái alatt örömmel vesszük!

  A DarkOrbit csapata
   
  stefy87 kedveli ezt.
 12. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 1323 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
  Norbit, .Fool., *nautiŁus* és 19 más kedveli ezt.
 13. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 3518 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
  Norbit, .Fool., *nautiŁus* és 20 más kedveli ezt.
 14. Saxo

  Saxo Törekvő

  Sziasztok!

  A mai napon 1710 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
 15. Saxo

  Saxo Törekvő

  Sziasztok!

  A mai napon további 356 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
  Norbit, .Fool., .ssss.1999 és 23 más kedveli ezt.
 16. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 2114 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
  -**RED-KILLER**-, Norbit, .Fool. és 16 más kedveli ezt.
 17. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 428 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
  †DARKSIDE†HU, Norbit, .Fool. és 6 más kedveli ezt.
 18. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 1984 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
  __________________
   
 19. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 640 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
   
 20. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Sziasztok!

  A mai napon 200 játékost véglegesen kizártunk a játékból bothasználat miatt.
  Ezen játékosok felhasználói fiókja véglegesen, visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

  A DarkOrbit csapata
   
  †DARKSIDE†HU és Siemon187 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.