Közlemény A játék állapota – 2016. június/július

Kategória: 'Archívum: központ', témanyitó: Saxo, témanyitás ideje: 24.6.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Saxo

  Saxo Törekvő

  Üdv mindenkinek!

  Ha néhány hónapnál régebb óta játszotok, bizonyára tudjátok, hogy az utóbbi időben sok minden változott a játékban. Azon dolgozunk, hogy minden játékosnak hozzáférhetővé tegyük a korábban csak drágán megszerezhető „erős” tárgyakat. Ezt szolgálja a szerelőműhely, a tárgyakra meghirdetett különleges akciók, a hajó testreszabás keretében bevezetett hajódesignok és általában az, hogy a játéktartalomban új módokon közelítjük meg az előrehaladást.

  Az új elemek és funkciók fejlesztése során több régi rendszerhez hozzá kellett nyúlnunk – ilyen pl. a hajókezelés vagy a saját tárgy adatbázisunk. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy régi, poros óraszerkezet teljes felújítását: a szerkezet működik ugyan, de nagyon sok elemmel bővült, ezért legelőször is szét kell szerelnünk az egészet, megtisztítani a fogaskerekeket, kijavítani vagy kicserélni a törött alkatrészeket, végül pedig mindent újra összerakni. Előfordul, hogy mindez olajozottan működik, néha viszont azzal szembesülünk, hogy némelyik fogaskerék meglepő módon kezd viselkedni.

  Természetesen nem az a szándékunk, hogy hibáktól hemzsegő, instabil frissítéseket adjunk ki. De a DarkOrbit tiszteletreméltóan hosszú élettartama alatt sok-sok egyenként megoldandó feladat halmozódott fel. A játék hosszú ideje úgy növekszik, mint egy élő szervezet, mi pedig sokszor nem látjuk előre az összes potenciális problémát, amely egy-egy pici kis kódrészlet hozzáadásával vagy javításával együtt járhat.

  Minőségbiztosítási csapatunk hosszú listákat állított össze arról, mi mindent kell újra meg újra letesztelnünk minden egyes új verzióban, amelyet előkészítünk a megjelenésre – de egy olyan játékban, amely ilyen sok bonyolult és összefonódó rendszerből tevődik össze, a tesztek soha nem fedhetik le az összes lehetséges forgatókönyvet. Az összes lappangó problémát még a nyilvános béta teszt sem mindig képes feltárni, pedig így aktiválhatjuk a rendelkezésünkre álló legtöbb tesztelőt. Ezt a közelmúltban ismét tapasztaltuk. Van, hogy a nyílt béta folyamán senki nem veszi észre ezeket a hibákat, és van, hogy azok nem is jelentkeznek, csak élesítés után.

  Higgyétek el, valahányszor megtudjuk, hogy a dolgok nem a terveink szerint alakulnak, mi is ugyanolyan csalódottak és dühösek vagyunk, mint ti. Küldetésünknek tekintjük, hogy fokozatosan megszüntessük a DarkOrbit „pay to win” jellegét azáltal, hogy több funkciót is olcsóbban hozzáférhetővé teszünk játékosaink számára. Folyamatosan rendezünk akciókat, hogy kevesebb uridiumért hozhassatok létre pl. galaktikus átjárókat, vagy épp jövedelmezőbbé tesszük a befektetéseiteket. Bevezettük a szerelőműhelyt, hogy bizonyos tárgyakat pusztán a normál játékmenet révén is megszerezhessetek (tartós receptek segítségével). Dolgozunk a populációs problémák megoldásán, a játékosközösség fontos kéréseinek teljesítésén, a játék jövőjének biztosításán.

  Hogy most éppen mit csinálunk? Javítjuk a hibákat és összehangoljuk kompenzációs törekvéseinket, új funkciókkal pedig csak ezután fogjuk bővíteni a játékot. Ezenkívül az eszközkészletünket is fejlesztjük és bővítjük, hogy az olyan időzítési hibák, mint amelyekre az elmúlt hetekben akadt példa, kisebb valószínűséggel fordulhassanak elő.

  Egyszóval szeretnénk tudatni veletek, hogy nem szándékosan rontjuk a játékélményeteket, épp ellenkezőleg: az átmeneti problémák abból adódnak, hogy egyre jobbá próbáljuk tenni a játékot, és közben meg-megbotlunk az évekkel ezelőtt felgyűlt akadályokban, amelyek most kerülnek az utunkba.

  Nagyon-nagyon sajnáljuk ezt az egészet, és reméljük, még sok éven át velünk lesztek a DarkOrbit fedélzetén.

  A Darkorbit csapata
  _______________