A játék szabályai

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. 1. Bugok használata
  • Tilos a bugokat és/vagy a programozási hibákat egyéni célokra kihasználni. A felismert bugokat a lehető leggyorsabban írásban kell jelezni a Bug-fórumban, IRC-n vagy e-mailben.
  2. Pushing
  • Egy játékos nem engedheti meg szándékosan egy másik játékosnak, hogy az űrhajóját, vagy a PET-jét lelője, pusztán azért, hogy pontokat szerezzen és ezzel feljebb kerüljön a ranglistán.
  • Amennyiben a két felhasználónál megállapítható az ilyen fajta kihasználás, az minden esetben büntetést von maga után, az eset súlyosságától függően akár a játékból való kizárással is járhat.
  3. Valós fenyegetések
  • A valóságos életet érintő zsarolásokat és fenyegetéseket szigorúan büntetjük, ezek azonnali kizáráshoz vezetnek a Bigpoint GmbH egyik vagy az összes játékából. Minden olyan bejegyzést, amelynek nyilvánvaló célja, hogy más személyeket vagy játékosokat kinyomozzon, hogy neki vagy egy hozzá közel álló személynek kárt okozzon, valós fenyegetésnek tekintünk, akár játékon belüli üzenetről, akár fórumbejegyzésről van szó.
  4. Sértések és spam
  • A sértések és a spamek minden formája tilos.
  5. A fent említett szabályok megsértése
  • A fent említett szabályok megsértése a súlyosságától függően legalább egy napos kizárással ill. a játékból való teljes kizárással büntethető. Az illetékes mindig az adott játék kizárással megbízott operátora.
  6. Külső programok és automatizálás
  • Olyan külső programok, amelyek befolyásolhatják a játékot, valamint a játék folyamatainak automatizálása nem engedélyezett.
  • Kiegészítés (2011.01.18): A Bigpoint GmbH nem fejleszt segéd- és automatizáló alkalmazásokat a játékaihoz, tehát nem létezik semmilyen legális segédprogram a DarkOrbit-hoz. Ez azt jelenti, hogy ha bármely, a Bigpoint GmbH hatáskörén kívüli weboldal azt állítja, hogy a Bigpoint GmbH tudtával és beleegyezésével, sőt anyagi hátterével fejleszt segéd- vagy automatizáló alkalmazást, az nem felel meg a valóságnak és a segédprogram használatáért továbbra is kizárás jár.
  7. Általános Üzleti Szabályzat
  • Az általános szerződési feltételeket ezek a szabályok egészítik ki és ezért szintén figyelemmel kísérendők.
  8. Általános szabályok
  • Amennyiben a felhasználói fiókkal kapcsolatban problémák merülnek fel, kérjük, azonnal jelentse e-mailben a support csapatának a kapcsolatfelvételi lapot használva.
  • A felmerülő bugok miatt nincs jóváírás, hacsak az adott adminisztrátor ezt nem biztosítja. Erről viszont egyénileg dönt.
  9. Accountok biztonsága
  • Szigorúan tilos a felhasználói fiókok cseréje, átadása. Előfordulása a fórumon és a chaten súlyosságától függően akár örökös kizárást is vonhat maga után.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.11.13
 2. Az internetes kommunikációban, így minden fórumban vannak bizonyos viselkedési szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania, ez a netikett. Szeretnénk megkérni minden felhasználót, hogy olvassa el ezeket a szabályokat, mivel ezekre fogunk hivatkozni, ha valamelyik hozzászólás "nem sikerül tökéletesen". (és törlődik...)

  Általános
  • A tagok, a játékosok alkotják a közösséget, amelyben bárki részt vehet. A közösség szabályainak betartásával a felhasználók az együtt eltöltött időt kellemessé tehetik, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne bizonyos dolgokat kulturált hangnemben megvitatni.
  • Magától értetődik, hogy eközben senkit sem szabad kicsúfolni, kigúnyolni, megalázni vagy megsérteni. A másik fél tisztelete a legfontosabb szabály.
  • Ez egy játék fóruma. Ennek megfelelően a játékkal kapcsolatos témáknak készült. Természetesen a megfelelő helyeken, mint a törzsasztal lehet egymással beszélgetni, tréfálni, stb. Azonban tilos szexuális, rasszista, politikai, morbid és minden más nem a közízlésnek megfelelő hozzászólás. Ne feledjétek, hogy figyelmeztetés nélkül törölhetik a moderátorok azon hozzászólásokat, amelyek nem felelnek meg az itt leírt szabályzatoknak. A DarkOrbit fórumát gyerekek, 14 éven aluliak is olvassák és nem szerencsés, ha olyan tartalmak jelennek meg (legyen akár rejtett utalás) a fórumon, ami nem nekik való.
  Udvariasság
  • Soha ne felejtsd el, hogy a másik oldalon szintén egy ember ül!
  • Miközben egy hozzászólást írnak, a legtöbben sajnos egyáltalán nem gondolnak arra, hogy a szövegüket nem a számítógép, hanem más lények, elsősorban emberek fogják olvasni, akiknek érzéseik vannak, akikre a sértő, bántó hatással lehet az írásod.
  • Ezt mindig tartsd szem előtt és ne ragadtasd el magad. Gondolj arra, hogy minél szélsőségesebben és udvariatlanabban viselkedsz, annál kevesebben lesznek hajlandóak neked segíteni, ha egyszer szükséged lesz segítségre.
  • Egy egyszerű általános szabály: soha ne írj olyasmit, amit ne mondanál társaságban és hangosan a másik szemébe, csak olyan dolgokat írj, olyan hangnemben, amelyet barátodnak/családtagodnak/ismerősödnek is a szemébe mernél mondani! (persze ha Te az ilyen illetőkkel is barátságtalanul, szemtelenül és bántóan beszélsz, akkor inkább kímélj meg bennünket a hozzászólásaidtól!)
  Helyesírás
  • Nem lehet mindenki a magyar helyesírás professzora, csak kevesen használják tökéletesen az összes szabályt. Itt azonban mindenkinek joga van hozzászólásokat írni. Egy hasznos tanács: elküldés előtt mindig olvasd át, amit írtál. A helyesírási hibák félreértésekhez vezethetnek, ezért próbálj meg tudásod és lehetőségeid szerint helyesen, a magyar helyesírás szabályait betartva írni a fórumba, és a chatbe!
  Életkor
  • Soha ne érezd magad fontosabbnak, csak mert esetleg idősebb vagy valakinél. Ugyanez fordítva is igaz. Egy 14 éves is tehet fel nagyon jó kérdéseket és egy 45 éves is gyerekeskedhet. Az a legjobb, ha az életkor nem is beszédtéma.
  Viták
  • A közösség minden tagjának törekedni kell arra, hogy a viták ne fajuljanak el. Ha valakinek más a véleménye, mint neked, az remek lehetőség arra, hogy egy érdekes vita bontakozhasson ki – de semmi esetre sem lehet az a cél, hogy csúnya szavakat vágjatok egymás fejéhez vagy felháborodást váltsatok ki. Az erős kifejezéseknek vagy nyilvánvaló ellenségeskedéseknek itt semmi helye. Próbáljátok meg a játékot és a valóságot elválasztani egymástól, itt egy játékhoz tartozó fórumról van szó, amelynek semmi köze a valós élethez.
  • Aki nem képes normálisan viselkedni, az súlyos következményekre számíthat, és ez minden felhasználóra igaz. A viselkedésének súlyosságától függ a következmény mértéke.
  • Aki bármilyen okból kizárást kap a fórumból és visszajön egyéb accounttal, akár a játéktól való eltiltást is kockáztatja.

  Fenyegetések
  • A fenyegetések minden formája tilos, főleg ha a valós élettel kapcsolatos fenyegetésről van szó. Ha mégis sor kerül egy fenyegetésre, hivatalos figyelmeztetés a következménye, súlyosságtól függően akár az accountod azonnali, végleges zárolását is vonhatja maga után!
  Bűncselekményre való felhívás
  • Jogi következményekre számíthat az, aki nyilvánosan bűncselekményre való felhívást ír a fórumba. A tiltott oldalakra mutató URL-eket töröljük, a beírójával együtt. A szerzői jog által védett szövegek beírása szintén nem megengedett.
  A fórum szabályai

  Többszörös bejegyzés
  • Ha kérdésed van, akkor csak egy témánál tedd fel, ne az összesben! Nem fogsz gyorsabban választ kapni, ha több helyen írsz bejegyzést, éppen ellenkezőleg, a hozzászólásodat biztosan törölni fogják. A többszörös beírás udvariatlanság, és csak bosszantod vele azokat a rendes játékosokat, akik válaszukkal segítenek neked.
  • Először keresgélj a régi bejegyzések között! Rendkívül idegesítő, ha sokadszorra is felmerül ugyanaz vagy egy hasonló kérdés. Ha egy kicsit kutatsz a régi bejegyzések között, gyakran azonnal megtalálod a kérdésedre a választ. Ennek nagy előnye, hogy nem kell a válaszra várnod. Ezenkívül könnyen előfordulhat, hogy egy már régebben gyakran megválaszolt kérdésre, amit újra felteszel, nem érkezik válasz.
  • Használd a kereső funkciót, ha már végképp nem találsz a kérdésedhez hasonló témájú topikot!
  A tárgy megválasztása
  • Találj ki egy sokatmondó tárgyat, ami egyértelművé teszi, miről van szó. A „Segítsetek!” nem a legjobb megoldás. Kerülendő a sok felkiáltó- ill. kérdőjel is.
  Soha ne írj csupa nagybetűvel, MERT EZ NEM CSAK ROSSZUL OLVASHATÓ ÉS AZ OLVASÁSI SEBESSÉGET LASSÍTJA, HANEM AZ INTERNETES TÁRSALGÁSBAN ORDÍTÁSNAK SZÁMÍT!

  Helyesen és magyarul
  • Ne feledd, hogy amit leírtál, az egész világon bárki olvashatja! Ezért nem árt odafigyelni a helyes magyar szóhasználatra és írásmódra.
  Idézet:

   • Ezért mindig olvasd át a hozzászólásod szövegét, mielőtt elküldöd, és javítsd ki a súlyos hibákat.
   • Aki nyilvánvalóan nem vette magának a fáradtságot, hogy gondosan tegye fel a kérdést, az ne csodálkozzon, hogy a többiek pedig nem veszik a fáradtságot, hogy válaszoljanak.
  Légy udvarias

   • Ha sürget az idő, és gyorsan kell megírnod egy kérdést vagy egy választ, akkor is fusd át még egyszer a szöveget, mielőtt a küldés gombra kattintasz. Egy sebtében megírt szöveg gyakran negatívabbnak hat, mint ami a szándékod volt. Mindig gondold át, nem lehet-e a szövegedet félreérteni. Ez főleg az ironikusnak szánt szövegek esetében lényeges. Ilyenkor segíthetnek a smiley-k ;-) a félreértések elkerülésében.
  Sürgetés

   • Bizonyos kérdések megválaszolásához időre van szükség. Mindig örülünk, ha sokan olvassátok a fórumot és kérdéseket tesztek fel, de nem tudjuk garantálni az azonnali válaszokat. A sürgetéssel nem értek el semmit.
  Spamek

   • Ahogy más fórumokban is, itt is tilos a beszélgetéseket felesleges bejegyzésekkel (spamekkel) megzavarni, nem áttekinthetővé tenni. Ha az eset megismétlődik, további lépéseket teszünk. (az ilyen játékosokat időszakosan kitiltjuk a fórumból, többszörös ismétlésnél pedig végleges tiltás sem kizárt!)
  Figyelem: a spamek küldése nem összetévesztendő azokkal a fórumokkal, amelyeknek célja a kötetlen beszélgetés (pl. szabad fórum, csevegős szoba, stb.).

  Support - levéltitok


   • Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni. Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.
  Felelősség

   • Mindenkinek joga van a véleményét a fórumban szabadon leírni, azonban minden felhasználó maga felelős a hozzászólásáért. Az európai jog alapvető jogként ismeri el a szólásszabadságot, azonban ezt bizonyos törvények (különösen a büntetőjogban) korlátozzák. Mindig a fórum üzemeltetője dönt arról, hogy a kérdéses tartalmak megjelenhetnek-e a fórumon vagy sem.
  Köszönet

   • Ahogy a valós életben, a fórumokban is pozitívan hat, ha megköszönöd a segítséget. Ha egy válasz segített megoldani a problémádat, akkor a válaszoló biztosan örülni fog, hogy nem hiába áldozta fel a szabadidejét. Ezenkívül a többi felhasználónak is jelzed ezzel, hogy a tanács hasznos volt és a probléma megoldódott.
  Linkek

   • Mivel felelősek vagyunk azért, hogy mi jelenik meg a fórumban, ezért általánosan tilos külső linkeket beszúrni. Külső linknek számít az, ami nem egy Bigpoint-oldalra mutat. Ez alól kivételek a klán- és családoldalak, -fórumok.
  Kivételes esetekben a support adhat engedélyt egy link megjelenítésre.
  Képek


   • A fórumban képeket is csatolhatsz a hozzászólásaidhoz, ha a képfeltöltő oldalt használod. Ezen képek tartalma természetesen nem lehet törvénybe vagy a fórum szabályaiba ütköző.
   • Kiegészítés (2011. április 7.) A képeknek nem szabad "szétrobbantania" a fórumot. Ez azt jelenti, hogy a fórumban megjelenített képek mérete nem haladhatja meg a 600x600 pixelt. Ha a kép ennél nagyobb, akkor töltsetek fel előnézetet (kis kép-thumbnail), vagy csak a kép linkjét postoljátok. Kivételt képeznek ez alól a fontos, a moderátorok által posztolt képek, illetve a fórumeventek során feltölthető képek, amennyiben erre külön felhívjuk a figyelmet az adott event leírásában.

   • Tilos feltölteni többek között
    • - pornográf képeket
    • - brutális képeket
    • - rasszista képeket
    • - politikai tartalmú képeket
  Ezek csak példák voltak. Ha bizonytalan vagy egy képpel kapcsolatban, kérdezd meg a fórum moderátorát, hogy a kép feltölthető-e.

  Lezárt témák


   • Ha egy moderátor lezár egy témát, akkor ne nyiss meg egy ugyanolyan újat. Egy téma lezárásának mindig megvan az oka, még ha ez nem is tűnik fel azonnal. Egy téma lezárásáról mindig az adott fórum moderátoránál érdeklődhetsz.
  Privát üzenetek (PÜ)

   • A fórumon belül (a kezdőlapra kattintva) küldhetsz üzenetet a többi felhasználónak.
   • Privát üzenetben cseveghettek egymással, megszervezhetitek például a klán-támadásokat, megadhatjátok egymásnak az ICQ-, MSN-, stb. elérhetőségeiteket.
   • Itt külső tartalmakra mutató linkeket is küldhettek egymásnak (mint pl. teamspeak vagy Movie Studio), amelyeket a fórumban egyébként tilos lenne megjelentetni.
   • Kérjük, hogy privát üzenetekben is viselkedjetek kulturált ember módjára. Tilos sértegetni vagy fenyegetni a játékostársakat; ilyen esetben megtesszük a megfelelő lépéseket.
  Politika

   • Mindenkinek megvan a maga politikai álláspontja. Van, aki visszafogottan, van, aki inkább szélsőségesen gondolkodik, van, aki egyáltalán nem politizál. Vannak jobboldali és baloldali játékosok. De a véleményük itt senkit sem érdekel. Tehát tartsátok meg magatoknak a politikai véleményeteket és ne háborgassatok másokat.
   • A fórumokban a politikai megnyilvánulásokat a moderátorok kiszűrik, és ők döntik el, hogy törlik-e vagy átszerkesztik azokat.
  Elérhetőség

   • Soha nem tudhatod, ki olvassa éppen a fórumot, és ki láthatja, amit írsz. Ezért vigyázz az elérhetőségeid (pl. ICQ, MSN, Skype, TS, Yahoo Messenger, lakcím, telefonszám, mobilszám, stb.) megadásával nyílt fórumon. Ezeket inkább privát üzenetben küldd el annak, akit érint!
  Jelentkezés egy klánba

   • Találtál egy szimpatikus klánt? Remek, de kérjük, hogy a klán reklámozására csak a fórum megfelelő témáit használd. Ha ezeket a hirdetéseket mindenki a többi témához szúrná be, a végén az igazán fontos dolgokat alig lehetne megtalálni.
  Felhasználónév

   • A portálon szinte korlátlan lehetőségek állnak a rendelkezésedre, olyan nevet választasz, amilyet szeretnél. Néhány dologra azért itt sem árt figyelni:
   • Ne válassz olyan nevet, amely más felhasználókat sért vagy az a célja, hogy másokat bosszantson. Természetesen a rasszista vagy erőszakra buzdító nevek is tilosak.
  Zaklatás

   • Valaki folyamatosan zaklat a fórumban vagy a chatben? Akkor készíts egy screenshotot, jegyezd fel a dátumot és az időpontot. A zaklató hozzászólását jelentheted is, ha a fórum moderátorát figyelmezteted. De lényeges, hogy bizonyítani tudd az esetet, ezért minden esetben készíts egy screenshotot a képernyőről.
   • Ezenkívül a rendőrségen is feljelentést tehetsz. A rendőrség a segítségünkkel kideríti, hogy ki zaklatott, és megteszi a megfelelő lépéseket.
  Mondj nemet

   • Senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan beszélgetést folytass, amely számodra kellemetlen. Senkinek nem kell válaszolnod, ha nem akarsz. Ha valaki folyamatosan kapcsolatba akar lépni veled, jelentheted a moderátoroknak vagy az adminisztrátoroknak. Ők aztán értesítik a supportot.
  Találkozó? Soha ne menj egyedül!

   • Megismerkedtél valakivel a játékban, aki szeretne veled találkozni? Alaposan fontold meg, hogy te is tényleg szeretnéd-e a találkozót és beszéld meg a dolgod a szüleiddel és a barátaiddal. Válassz egy olyan helyet, ahol sokan járnak és beszéld meg néhány barátoddal, hogy legyenek a közelben. Mindenképpen maradj a megbeszélt helyen, mindegy, hogy mit ígér a másik. Nem tudhatod, milyen emberrel hoz össze a sors.
  Reklám
   • Tilos a fórumokban olyan termékeket vagy szolgáltatásokat reklámozni, amelyek nem a Bigpointtal kapcsolatosak.
   • Ez nem azt jelenti, hogy nem mondhatod el a többieknek, hogy milyen egeret használsz vagy milyen autót vezetsz, de ennél többet nem szabad.
  Aláírás
   • Az aláírásoddal egyénivé teheted a hozzászólásaidat. De mindig vedd figyelembe, hogy az áttekinthetőség egy fontos szempont, ezért be kell tartani egy szabályt: az aláírásban max. 1 banner megengedett.
   • A max. méret 550 x 200 px; ezt a méretet a német VDZ (Verband Deutscher Zeitschriftenverleger – Német Lapkiadók Szövetsége) határozta meg a reklámbannerek standard méreteként. Ha a reklámszakembereknek sikerül ezt a méretet betartaniuk, akkor ez számotokra sem lehet gond. Ha úgy érzed, kevés a hely, hagyj ki néhány képet.
   • A kép mellé max. 4 szövegsor és két üres sor csatolható. Figyelem! Egy nagyobb betűméret csökkenti a rendelkezésekre álló sorok számát!
  Panaszok

   • Te és a közösség éltetitek a játékot. A véleményed és a visszaigazolásod ezért nagyon fontos a számunkra. Ha valamire panaszod van, az is nagyon hasznos, hogy a jövőben még jobban el tudjuk találni a játékosok kívánságait.
   • De ilyen esetben is lényeges az udvariasság! Szigorúan tilos a sztrájkra való felhívás, a szitkozódás, a munkatársak és a többi felhasználó sértegetése, valamint a játékosok buzdítása, hogy játsszanak egy másik játékot. Az ilyen hozzászólásokat azonnal eltávolítjuk a fórumból. A közönséges hozzászólásokra nem reagálunk, így végeredményben magadnak ártasz, mert nem lesz, aki a problémádat megoldja.
   • Ezért ügyelj a semleges hangnemre, ha a véleményedet közlöd. Ha rendesen szólsz hozzánk, mindent meg fogunk tenni, hogy a problémádat a lehető leggyorsabban megoldjuk.
   • Ha valakit büntetésként kizárunk a fórumból, annak oka van. Ha nem értesz ezzel egyet, akkor írhatsz a supportnak. Aki a kizárt accountja helyett egy új fake accounttal tér vissza a fórumba fröcsögni és a rendet szándékosan zavarni, akkor az a fő felhasználói fiókjának ideiglenes, extrém esetben akár végleges zárolásával számolhat.
  Ez a lista még nem teljes, de véleményünk szerint ezek a szabályok jól használhatóak. Ha szükség lesz rá, a szabályokat még bővítjük vagy finomítjuk.

  Adminisztrátor, Supporter

  A szabályokat mindenkinek be kell tartani. Előfordulhat, hogy valaki szabálysértést követ el egy olyan dologgal, ami itt nincs leírva. A Supporternek lehetősége van a kérdéses ügyeket elbírálni, az ő döntése a végleges.

  Végül néhány angol online rövidítés

   • IMHO – „in my humble opinion“ – szerény véleményem szerint
   • LOL = Laughing out loudly – remek! nagyon vicces!
   • ROTFL – roll on the floor laughing – gurulok a röhögéstől
   • TTFN – ta ta for now – na szia(sztok)
   • CU – „see you“ – nemsokára látjuk egymást
   • RTFM – „read the ****ing manual“ – olvasd el azt a … bevezetést
  Ha valami felidegesít, ne válaszolj dühből. Várj egy napot, aztán válaszolj meggondoltan. Kezeld úgy a többi fórumozót, ahogy szeretnéd, hogy téged kezeljenek.
  Ha azért veszel csak részt egy beszélgetésben, hogy sértő hozzászólásokat írogathass, akkor számíthatsz rá, hogy – teljesen jogosan – kizárnak a fórumból.

  Vegyétek figyelembe, hogy az Internetre is vonatkoznak bizonyos törvények! Többek között a német StGB (Büntetőtörvénykönyv) 185.pp. paragrafusa, amely kimondja, hogy az ilyen típusú sértések becsületsértésnek minősülnek.


  Általánosan:


  A DarkOrbit fórumát a Bigpoint GmbH üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint GmbH határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a DarkOrbit fórumában megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpoint GmbH érdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás törlésre kerül -e vagy sem, illetve hogy valamilyen további konzekvenciával (pl. kitiltás) jár -e, vagy sem.

  Köszönjük a figyelmeteket.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 23.11.13
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása