A jövőbeni fejlesztésekről néhány információ

Kategória: 'Archívum: központ', témanyitó: Nitronyussz, témanyitás ideje: 2.6.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Üdv Űrpilóták!

  Mint ahogy néhányan már értesültek róla, tervezésben vannak új drón formációk, amelyek pár emberben kívánni valót hagy maga után az értékeket látva.

  Az angol fórumon erre választ adott az egyik fejlesztő, mivel sok aggályt keltettek a játékosokban az Okapi32 által közzétett információk:

  http://www.bigpoint.com/darkorbit/b...-darkorbit-revealed.43381/page-65#post-848270
  Lefordítottuk azokat a momentumokat, amik fontos információk számotokra.
   
 2. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Sziasztok Fórumlakók!

  Vannak néhányan, akik látogatják az angol fórumot (ugye TG? :) ) és szokott onnan hozni olyan információkat, amiket igencsak sokkal később tudnátok meg.

  Nem régiben az angol ICM tett egy bejegyzést a fejlesztésekkel kapcsolatban, amit úgy láttam, hogy érdekelne titeket és ezért lefordíttattam nektek, hogy véletlenül se legyen félre fordítás.

  Az angol, eredeti írás:
  http://www.bigpoint.com/darkorbit/b...-darkorbit-revealed.43381/page-72#post-849812
  ________

  Üdv Mindenkinek!

  Őrület, hogy mi megy itt. Tegnap elromlottak a routerek az irodában, ami egyenlő volt azzal, hogy senki sem tudott érdemleges munkát végezni. (Ami azért, tegyük hozzá, elég nagy szívás, főleg ha határidőre dolgozik az ember!) De most, hogy minden visszatért a normál kerékvágásba, ideje válaszolnom pár dologra, amit itt olvastam.

  Kezdjük a drón formációkkal. Először is, amikor az alapvető "3D"-s kerete a játéknak már közel készen volt, több ötletet is megvitattunk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is jelentsen a "3D" a DarkOrbit-ban. Felmerült, hogy a játékosok azt gondolhatják, hogy az eddig hiányzó harmadik tengelyt, a mélységet fogjuk új játékelemként bevezetni. Ezzel azonban teljesen eltérővé tettük volna a játékot jelenlegi önmagától, és ezt nem akartuk. Így az az ötletünk támadt, hogy kezdetben olyan játékelemeket vezetnénk be, amelyek már használják a harmadik dimenziót, de még nincsenek hatással a játékmenetre. Ilyen például a Drill formáció, ahol a drónok a hajó körül forognak körbe - ezúttal nem vízszintesen, hanem függőlegesen. Nagyon királyul néz ki ám!

  Természetesen az ilyen játékelemek bevezetésénél a statokat is meg kell határoznunk. Úgy voltunk vele, hogy amíg a QA csapat nem határozza meg a pontos értékeket, kapjon mindegyik +50%-kal több sebzést - csak hogy a belsős tesztszervereken tudjuk próbálgatni őket. Persze miután @Okapi32 kiszivárogtatta az információt és a játékosok elkezdték felfújni az ügyet, eléggé frusztráltak lettünk mi is, hiszen az emberek egy olyan játékelemen idegesítették magukat, ami még nem is volt véglegesítve!

  Ez azt mutatja, hogy ugyan Okapi32 erőfeszítései figyelemre méltóak voltak (igen, mi nagyon bírjuk azokat, akiket annyira érdekelnek a játékaink, hogy mindent tudni akarnak róluk), de feltételezéseket tenni ilyen bizonytalan alapokra nem érdemes, hiszen könnyen rosszul sülhet el és felesleges nyugtalanságot kelthet. Ezért kérünk benneteket, hogy fenntartással kezeljétek az itt megjelenő, ehhez hasonló fájlokat, és kétszer is gondoljátok át, mit láttok bele a dologba.

  Ezzel be is fejezhetjük ezt a témát. Ahogy láthatjátok, itt vagyunk, olvassuk a visszajelzéseket és válaszolunk is, de légyszi, légyszi ne őrüljetek meg és ne sértegessetek minket hasonlóak miatt - ne csináljatok úgy élből mint ha eljött volna a végzet! (Ha értitek mire, gondolok.)

  Most következzen pár gondolat azokról a változásokról, amelyek barátságosabbá teszik majd a játékot a kezdők számára is. Igen, szükségünk van rájuk! Ezzel mindannyian egyetértünk. Szerintem nincs annál idegesítőbb, mint amikor az x-1 elhagyása után egyből felrobbansz olyan veteránok keze által, akik csak kizsákmányolják az újakat. Én is utáltam ezt mikor elkezdtem, de az adatok is alátámasztják, hogy az új játékosok nagy része is ki nem állhatja ezt és egyszerűen lelép, miután először találkozott a "spawn campers".

  Természetesen nem fordíthatjuk minden figyelmünket csak az új játékosok szerzésére (mondjuk a játék sokkal 21. századba valóbb lesz a "3D" fejlesztéssel), hiszen mindeközben titeket, a mostani játékosokat is meg szeretnénk tartani és szeretnénk, ha elégedettek lennétek a fejlesztésekkel.

  Persze sokan hagynak fel a játékkal, vagy másik játékba vándorolnak. Ilyen az élet. (Amúgy is ki vagyok én, hogy ezt a dolgot elkenjem.) Úgyhogy nagy dilemmában vagyunk emiatt. A játéknak frissnek és izgalmasnak kell lennie, hogy a meglevő játékosok folytassák a játékot (no meg persze a vásárlást is...hékás, valamiből nekünk is ki kell fizetnünk a kaját és a lakást, el kell tartani a családot! o_O); és mindeközben az új játékosok számára is csalogatónak kell lennie - végső soron az aktív játékos létszám emelkedését szeretnénk elérni.

  És igen, szóba került a szerverek összevonása is már. De még ne adjátok fel a reményt, mert ez egy eszméletlenül nagy feladat! A DarkOrbit elmúlt 8-9 évének fejlesztése során soha nem merült fel, hogy szervereket kellene összevonni - épp ezért az adatbázisok nincsenek is erre felkészítve!

  Azóta sokat tanultunk, és rájöttünk, hogy nincs értelme újabb szervereket nyitni.

  Ehelyett egy olyan problémakörrel találtuk szembe magunkat, ami nem kis fejfájást okoz nekünk. Hogyan kezeljük ezt a rengeteg adatot egy összeolvasztás során? Mi van, ha két játékosnak azonos számon hivatkozott tárgyai vannak az egyes szervereken? Mi történik, ha konfliktus keletkezik a két adatbázis között? Mit kezdjünk azokkal a játékosokkal, akiknek több szerveren is van hajójuk? Esetleg előnyben kellene részesítenünk az egyiket a másik kárára, vagyis lényegében valamilyen módon kárpótolnunk kéne a játékost az elveszett tárgyaiért - hogyan fizetnénk? Milyen hatással lenne ez az egyensúlyra? Hogyan befolyásolná a közhangulatot? Netán be kellene vezetnünk egy karakter választó ablakot? Hogyan épülne ez fel? Mire kellene odafigyelnünk ebben az esetben? Hogyan lenne ez technikailag életképes? Satöbbi, satöbbi, satöbbi... És még nem tettünk említést a belépési rendszer változásairól. Tehát az elképzelés szilárd, de a megvalósítás már nem ilyen egyértelmű.

  Ezek után remélhetőleg ti is belátjátok, hogy a legtöbb dolog, amiről belsős keretek között beszélünk (néha még el is átkozzuk), valójában mind jó és aktuális - csak éppen még nem mertünk nyilvánosan beszélni róluk. De az idők változnak (n...a...g...y...o...n.. ....l...a...s...s...a...n), és még szeretnénk ötleteket, információkat cserélni.

  Talán egy másik topikban kellene folytatnunk ezt a beszélgetést - habár...hm...az ittlétem nem hivatalos bizonyos módon és talán olyan dolgokat is felfedtem, amelyek nem szükségszerűen köztudottak. Csak szóljatok, ha folytathatjuk itt ezt az eszmecserét, vagy ha inkább másik topikba mennétek.

  Vigyázzatok magatokra!
  K.

  Utóirat: Bocsássatok meg, ha nem volt minden amit írtam nyelvtanilag helyes, talán kicsit elragadtattam magam írás közben.
  _________
  Köszönet a fordításért Kazimir-nek, a DSO/SOW TL-jének
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.