Archív - Játékkal kapcsolatos kérdések kezdőknek és haladóknak egyaránt

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Đαεmon, témanyitás ideje: 6.12.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. k.kitti

k.kitti Utánpótlás-írogató

Még egy kicsit kell játszodj, hogy ki derüljön, hogy ez viral kristalon. Ha nem hiszel nekem akkor nézd meg a event küldibe az utolsó 2 küldit. Most a helyes válaszra várok.

2. Bocsi, igazad van, de ha pályán nincs, akkor esetleg a kapuban lenne?

3. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Szia! Köszi a választ, de időközben már magam is rájöttem! :D
    Nem a konfiguráció törlést kellett volna csinálnom...!

Még szerencse, hogy valamiért az első két hajómba is megmaradtak a legutolsó bővítések és csak Nostromo-ból törlődtek..!
    Tehát, volt miből dolgozni!
    Csak annyit kellett csinálnom, hogy a hajóból kihúzgáltam a jobb szélen lévő "raktárba" a dolgaim és mivel ez nem hajó függő, hanem játékos (legalábbis így vettem észre), így a másikhajóra kattintva meg csak áthúzgáltam!

Mint írtam már Kyrus-nak a múltkorában, magamtól is lassan, de biztosan rájövök dolgokra, csak -mint írtam- lassabban!
    Az "eszköztár" meg csupán csak egy tájékoztatás arról, hogy mik állnak a rendelkezésemre...! Onnét nem tudok kivenni semmit!

Egyébként nem tartozok egyik klánhoz sem és amúgy a "teljes európa" szerveren vagyok!

Amolyan "szabadúszó"!

És szeretnék is ez maradni..!

Észrevettem, hogy a problémáim nem oldódtak meg egy szimpla hajócsrével (utólag már bánom is), de akcióba most tudtam venni 600 ezret (Uridiumot) ca. 50 euróért.., így kihasználtam és jut is marad is!

Alig 1 hónapja játszom, és azért szeretnék én is haladni a dolgokkal..!

Még egyszer köszi az infót és bár még lenne krdéseim (pl. hogyan lehet zsákmánykulcsot szerezni, miért jó nekem ha vannak drónjaim, mert a leírásokból vannak előnyeik de hátrányaik is.., stb.) de nem akarok senkit ezzel traktálni (keresgélni meg lusta vagyok :D ) és mivel erről az oldalról azt gondoltam, lehetnek kérdéseim, így feltettem őket és eddig még válaszoltak is..!

Ami a játékos név emlegetését illeti.., nem tudtam, hogy "tilos" a játékos nevek emlegetése, de most már ezt is tudom!
    Bár a miért, még mindíg talány..! :)

Köszi mégegyszer az infót! :)

4. LoneWolf

LoneWolf Haladó

Nyert, x-7en blighted kristallon van, a Karantén Zóna kapuban meg Viral Kristallon.

5. Zsákmánykulcs. Van több fajta, általában vásárolni lehet. A zöldet ad kapu is, külömbözö napi küldik. A kék meg piros vásárlással beszerezhető. Van olyan amit össze lehet szerelni, a hozzá valót eventkor lehet összeszedni NPC-ből.
    A drónoknak nincs hátránya.

6. NMyy^^

NMyy^^ Járnitanuló

Eventtel kapcsolatban: a karantén zónában a Gygerim Overlord-ot lelőni taktika?

Észrevételeim:
    - Hajót lehet benn váltani, kipróbáltam, pukkanás után vissza lehet-e térni? (új ugró cpuval nem engedte vissza csopi társam próbálta)
    - Ha távolabb vagy a Gygerim Overlord-tól akkor kissebb a sebzés a pajzsra?
    - Plague Rocket: ha ügyes vagy, lelövöd nem sebez senkit?
    - Néha ha egy kupacban voltunk a Plague Rocket sebzése mintha eloszlott volna (nem mindig).
    - A gyűrű formáció a Plague Rocket miatt semmit nem ér.
    - Kicsi hajókat is ugyanígy sebzi?

5-en bementünk, kb. az életének a negyedét ha le tudtuk lőni + pajzsa kb 3-adát, addig is sok elit lőszer elment, csak x4-ből kb 20k körül. Mi lett volna ha végig lőjük? Youtube-on van több videó de nem nagyon segítenek. Ha 8-an mentünk volna be, akkor a 28k uri-ból amit a végén dob kb 3-4k kapnánk. Ezt én csak 1 nagy szívatásnak érzem. Feladat miatt még lehet be megyek, de nem éri meg lőni a Gygerim Overlord-ot, hacsak vmi nem változik. Ami öngyilkos kis Plague Rocket-et kijön belőle az 95k sebzés ad az életünkre, (nem a pajzsra!) valamint kb. 25-58k sebzés kb. 15 másodpercenként a pajzsra. (Mindez az én tapasztalatom, amit visszanéztem a saját vidimből.)
    Lehet számolgatni...

7. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Köszi! :)

8. Páncélgránátos

Páncélgránátos Fórum nagymestere

A kapu egy nagy átvágás, NMyy-al egyetértek. Majd ha valaki megcsinálta írja már le hány db olajat kapott, 3, 4, esetleg ötöt. Ja, hogy 450 kell, há menjél gyerek oszt lőjjed őket. Ha-ha-ha!

Menyus kedveli ezt.
  9. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

x-7 en

10. k.kitti

Nagyon nem igaz ezt az event kapuba lehet le lőni. Ez a viral kristalon.

Lanselott kedveli ezt.
  11. LoneWolf

LoneWolf Haladó

Jah, nem könnyű a kapu. De már találkoztam egy új Cyborg-al a Fénytörés zónában... úgyhogy valakinek meglett a 450 olaj.

12. Pipin

Pipin Utánpótlás-írogató

Sziasztok. Itt van a húsvét itt van újra : Mit hozott az űrnyuszi?
    A csomag 1 hét prémium tagságból, 500 ACM aknából és 5000 xenomitból áll. Ráadásképpen megkínálunk egy egyszeri kedvezménykóddal is, amellyel a megrendelési oldalon egy vásárlásodból 15% árengedményt kaphatsz: + a bónusz dobozokat meg elvitt
    Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek

Lanselott és Mislix kedveli ezt.
  13. ♥Grand♥

♥Grand♥ Kivételes tehetség

Egészségére.
    Valamikor mi is így kezdtük,csak már gyógyulunk.

14. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Üdvözlök mindenkit! :)

Árulja már el nekem valaki, hogy miként lehetséges az (alig 2-3 hete vagyok az oldalon), hogy a csúcskategóriás hajómmal, a legdrágább, üzletben kapható lézerrel (Spectral Lancer I-II, LF-II-III, a LF-IV-ről meg még csak hallottam, de üzletben még nem látom, tehát megvásárolhatatlan és már a 10 lézer helyből nincs több szabad), dupla, csúcs pajzsgenerátorral (2xSG3N-B02 és egy SG3N-A03) felszerelve esélyem nincs a semmiből felbukkanó, "piros neves" játékosokkal szemben (voltak próbálkozások, kóstolgatások mások részéről (kék neves játékosok) de azok még viccnek is rosszak voltak ezekhez képest???
    Rengeteg lézerlőszerrel rendelkezem a az LCB-10-estől kezdve az MCB-50 és a SAB-50-ig bezárólag (nem is ezzel van a gond szerintem), még is úgy lőnek rám, mint ha már előre kifigyelnének!
    Mondjuk... nekem nehezebb befogni őket, mert minden "ellenség" pirossal van jelölve és nem csak az "idegen lények", hanem az emberi ellenség játékosai is!

Számomra egy kicsit furcsa az, hogy ezek ellenére kevesebb, mint 2 mp alatt teljesen kilőnek..! Akkor mire a nem kevés anyagi ráfordítás, ha még esélyam sincs?
    Egyáltalán.., miként lehetséges az, hogy míg ők látnak (az álcám ellenére is, miközben azt írják, hogy én a kistérképen látható vagyok mindenki számára csak én nem látom magam azon a koordináta ponton kívül, ami minden esetben jelöli a térképen való tartózkodási helyem) én addig még a kistérképen sem látom őket, csak hipp-hopp mellettem vannak és már lőnek is..?

Miért érzem azt, hogy a megemelt sebesség ellenére (cirka 36 egységet emeltem az alaptempón - a kezdeti 380-asról mára már 416 lett...) olybár tűnik, mintha csiga ként mozognék a többiekhez képest?

Van valami, amit nem tudok?

Értelmes magyarázatot kérnék, ha már valaki szándékozik válaszolni!
    Nagyon olybá tűnik nekem, hogy nem egyenlőek az esélyek még ugyanolyan hajók mellett sem és más ötletem meg már nincs, hogy mit tehetnék, hogy harcképes legyek..! Olyan számomra, mintha a kezdeti LIBERATOR-al játszanék még mindíg, pedig sokba került az új "verda"!

A desingnok és a testreszabás ajánlásai számomra csak külsőségeket takarnak és nem javítanak a hajó képességein..!
    Drónjaim nincsennek és ahogy a jellemzéseket olvastam róluk az alattuk megjelenő tájékoztatóban, nem igazán nyugtattak meg és azon túl, hogy pl. a Techgyárban a 430 ezer uridium és a majd 8 millió kreditem kevés ahhoz, hogy egy drónt legyártsanak, már-már vicckategória számomra!

Ez esetben előre is köszönöm a válaszokat!

A sablonszövegtől kíméljetek meg..! Olyan ember válaszát várom, aki érthető magyarázatot tud adni a feltett kérdésekre!

15. k.kitti

Szerinted csak onnan lehet meg kapni. Zsákmány kulcsból is meg lehetett csak nagyon kicsi a valószinüsége.

16. ♥Grand♥

♥Grand♥ Kivételes tehetség

Sajnos el kell keserítenem téged.
    Azok a piros betűs emberkék vagyis az ellenség,ha vadászik akkor adott mindene hozzá.
    A kevés kivételtől eltekintve ezek olyanok akiknek a felszereltségét és rutinját nem érheted fel/utol.
    Rendelkeznek az általad említett Lf4 lézerrel és B02-es pajzsokkal,sőt mi több ezek fullra vannak fejlesztve,tehát nem az alap sebzést produkálják,pajzs esetében pedig a plusz/full fejlesztés lehetőséget ad pár pajzsgenerátor elhagyására és helyettük a fullra fejlesztett lf4 lézer bepakolására,minimális pajzserő változás mellett.
    Továbbá a megosztó és sima boosterek (dupla booster)együttes hatása még fokozza az amúgy sem kevés sebzést,és ők törvényszerűen a kár-pajzs-élet booster dupla verzióját használják,nagyobb sebzés-nagyobb pajzs-nagyobb élet.
    Továbbá a kirakott képességpontok is (PS) Pilot Sheet is ellened játszik,nekik ki van rakva olyanok miáltal a rakéták többet sebeznek,a lézerek találati százaléka nagyobb,nagyobb élet ,gyorsabb javítás,erősebb pajzs,lézerekkel erősebb találat,....
    Drónformációk,például "moly" amivel ha lőnek,az életed gyorsabban fogy mint a pajzsod,mert X százalékban inkább az életre hat az a formáció (üzlet-drónok-F-09-MO helyen találod).
    Akkor még a Seprom nevű anyaggal amit az űrlaborból lehet szerezni,növelik nem kicsit a lézer és rakétasebzés mértékét.
    Lőhetnek még a sárga rakétával esetleg az überrel (ez a piros),plusz a plt 3030 (ami szintén károsan hat az életedre).és mindezt megfejelve a tech részlegen gyártott rakétatech extrával ami segíti a rakéták 100% beléd jutását.
    Ehhez hozzájön az x4 lézerlőszer(mert van pár millió,tehát mi az az x1vagy x2?)megbolondítva egy kis rsb 75-el,és már kész is a bérleted a javításra.
    Gyorsan "tömören" ennyire futotta tőlem.

Ja,álcás project.
    Ha mondjuk én vadászom és álcában,figyelem az npc-ket (űrlények akik szintén piros pöttyként jelennek meg a minitérképen) és ha téged vagy másik játékost követnek,akkor odavezetnek és game over.
    Ha nagyon rafkós kedvem van akkor az npc mozgását is utánzom,hangját azért nem,egy araszoló piros pont nem tűnik veszélyesnek,mikor rájössz már késő.
    Ha te vagy álcában a mozgásod elárul,főleg egy vén rókának,aki mint egy pók és egy kaméleon hibridjeként szemmel tart minden piros pontot a minimapon,elemezve azokat.A rutin és az évek.
    Egy kis gamer egér is tud segítség lenni.
    Így már nem is rövid a válaszom.

Utoljára szerkesztett: 16.4.17
  17. tg90000_2

tg90000_2 Fórumőrült

Még annyit fűznék hozzá Grand hozzászólásához, kicsi támpont, hogy amíg te az LF-3-as lézerekkel x3-as lézerrel (MCB-50) Vengeance vagy hasonló 10 lézerhelyes hajóval 11-12 ezret tudsz lőni, addig az ellenfeled a fullos hajójával rád sóz egy x4-rsb váltót, ami x10-nyi sebzés, és 200 ezer környékét is elérheti. De ezt is írtad, ezt tapasztaltad.

Egyébként érdemes EZT elolvasgatni, ha megtetted és van kérdésed még, írj, és válaszolunk :) (vagy elküldünk a supporthoz :D )

18. Szia.
    A V-Lighting sebessége 10 darab G3N7900 meghajtóval 576, utánégetővel 748. Ezt úgy tudod elérni, hogy a játékfelületen a Nemesítés alatt a Fejlesztés fülön a Meghajtóra Promériumot húzol (ugyan ott ha a Pajzsra Sepromot vagy Promériumot húzol, az növeli a pajzsodat). És itt jön be a drónok szerepe, ha full sebességed van, nincs pajzsod. De, ha van drónod, oda felszerelheted a pajzsgenerátorokat (SG3N-B02 számít csúcsgenerátornak idővel fejlesztve a Fejlesztések fül alatt). Kezdetben vegyél Flaxokat. Talán 6 a max amit érdemes megvenni. Ezekben ugyan csak egy hely van, de jobb mint a semmi. És szépen majd megveszed az Iris-eket. Ezekben 2 hely van. Liciten lehet őket kreditért megvenni, habár EU1 ilyen szempontból egy kezdőnek irtó drága.
    A kezelő felületen a Pilot Sheet alatt a Képesség fülön elkezded kirakni (ha majd lesz Logfile-d) a felső sort (a Mérnökre elég egy Képességpont).
    De ami a legfontosabb! Az Űrlaborban építsd a különböző modulokat Alapmodultól kezdve, az óra járásának irányában.
    Ha elvégzed a küldetéseket, kaphatsz fegyvereket (LF3, LF4 - 1-1 db) is és más hasznos dolgot a hajóba.
    Javaslat, amíg nincs 8 Irised és legalább 15 LF4-ed, na meg 36 képesség pontod, inkább fuss és ne harcolj.

"még is úgy lőnek rám, mint ha már előre kifigyelnének!" - hát tudd meg, hogy kifigyelnek, egy drón nélküli bármilyen hajó az ideális célpont, sőt, ha van 8 Flaxa, azaz "Ni, egy flaxi", mindenki ráugrik, mert könnyű préda. Max elfutni tud...
    "Miért érzem azt, hogy a megemelt sebesség ellenére (cirka 36 egységet emeltem az alaptempón - a kezdeti 380-asról mára már 416 lett...)" - egy Tartarusnak 621 a sebessége...

SPILLER2 kedveli ezt.
  19. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Háát srácok.. Köszönöm szépen a kimerítő és teljesen érthető válaszokat (tg90000_2-nek és neked is)! Így már minden világos! :)
    :D
    Szóval... az esély nem sok..! :)

Épp tegnap vettem a Tech gyárban a legfullosabb (amit kapni lehetett ott) pajzsgenerátort, ami 75 ezres életerőt ad azonnali pajzshejreállítás mellett és egy "láncimpulzus generátort" is..! Talán javít valamit az esélyeimen! :D

Ami a rakétákat illeti...
    Az alapokon kívül én is rendelkezem egy párszáz PLT-3030-assal de van még PLD-8 és az UBR-100-asok közzül is egy pár..! Ezeknek legalább egy ütközethez elégnek kell lenniük..! Bár kétségtelen, hogy a fejlesztéseken én is gondolkodtam már de mivel 5%-onként adja a fejlesztési sikert egy adott "stukkerre" és jó sok uridiumért, így még gondolkodom rajta..!

Egyébként... vissza térve az álcához...
    Tudtommal az ürlények (Lordakia, stb.) ha nem látnak, akkor nem is követhetnek (szólj ha rosszul tudom..), tehát ezzel én nem tudok láthatóvá válni viszont olvastam olyan dolgokról ami szintén az álcák felderítésére szolgál (Pl. az EMP-01-es, bár ennek csak mellékhatása az álca megzavarása és nekem is van belőle..) de mit sem érnek, ha nem a közelben van egy álcázott hajó, miközben használják..!

A másik lehetőség (szerintem) a semmibe eltűnő bónusz és ajándék dobozok figyelése..! Én is sikeresen jelöltem már be (ez nélkül nem tudod az ellenfeled lőni és általában piros körrel adja tudtunkra a sikeres bemérést) így álcázott játékost de az álcám miatt és mert nem éppen ellenség ként állítottam be, így nem támadtam meg..!
    Álcában inkább csak "gyüjtögetek". Majd ha már kellőképpen megerősödtem fegverzet terén és "anyagilag is", majd akkor visszatérek a csatába! :D

Egyébként meg még annyit jegyeznék meg, hogy miközben egy pl. Boss Sibelon, vagy csak simán a kisöccse támadását végzik, nem vettem észre, hogy lézerjeik, vagy az ellenük bevetett rakétáik gyorsabban intéznék el ezeket a szerkezeteket, mint az enyém, de előfordulhat valóban, hogy egy emberi játékosnál más arzenállal küzdenek..!

Így a végére jegyezném meg, hogy egy V-Lightning-et vettem alig egy pár napja de már bánom, mert pl. egy TARTALUS mellett még ez is eltörpül és még a Tartalus olcsóbb is, (igaz jóval lomhább is)..! A Góliát és társai meg nem tetszettek, ezért választottam a V-Lightninget..!
    Remélem, idővel megéri majd az árát..!

Kellemes Húsvétot nektek és mégegyszer, köszi a válaszokat! :)

Ui: LF-4-es lézert hol tudok beszerezni, mert az "üzletben" nem kapható..? :)

20. NumizN1

NumizN1 Fórumlakó

Neked is- Nektek is kellemes ünnepeket.
    Minden átéltük szerintem a kezdők érzéseit, hogy gyors és nagyot "lukasztó" hajót szeretne :). De el kell mondani, hogy rengeteg idő, uridium és pénz mire ütőképes hajód lesz. Full pajzs, full Lf4 - ami már nem olyan ritka mint a fehér holló - kedvezményesen úgy 3 millió uridium és megjegyzem nem 5% kell fejleszteni hanem 100-on mert elbukod a fejlesztésbe tett urit. Egy full Lf4 kb 100E. uri.
    Közben képesség pontok- elvileg 32 kirakva,s már elég jól állsz.
    Kapukból szerezhetsz a drónokra való diziket, pl havoc, herkules, ( Zéta, Kappa) de ez szerencse dolga.
    Lf4-et (Epsilon), vagy küldetésekből, kalóz ládából. Például a mostani küldetésekből 5 darab szerezhető.
    Lehet nem tetszik a Góliát, de 16 lézerrel elég meggyőző tud lenni és vagy tucat különböző tudású hajót tudsz a hangárban egy gombnyomással átszerelni- majd.
    De rengeteg hasznos infó van a Darkorbit Bibliában részletezve.;) Oldalakat lehetne taktikával, konfiguráció ötletekkel, észrevételekkel megtölteni, de erre idővel mindenki rájön maga, addig meg 8-900X kilövik ... :D

SPILLER2 kedveli ezt.