Archív - Játékkal kapcsolatos kérdések kezdőknek és haladóknak egyaránt

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Đαεmon, témanyitás ideje: 6.12.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

LF-4 et főleg a kapukból,de otts em garantált jutalom,csak adhat,és küldetésekből tudsz kapni.
    A másik amit megemlitenék,a fejlesztéseknél valóban 5% onként lehet növelni,de tapasztalatom szerint nem nagyon éri meg próbálkozni,mert ha számolsz pl egy 50% os fejlesztést elbuksz,nem adja meg,akkor a következő már drágább lesz,mert ugye a kockáztatott Uridium elveszik.
    Egyúttal kérdezném a moderátorokat,aról van-e valami infó mikor veszik ki a Jacpott-eurot a ládákból,mert ugyebár hivatalaosan is le lett mondva,többé nem lesz jackpott aréna,és ilyen módon nem fer,hogy a doozokban 10 ből átlag 2 alkalommal jackpott euro van....Köszönöm:)

2. tg90000_2

tg90000_2 Fórumőrült

A tech gyárban 'vett' dolgokat 1x tudod felhasználni, és a maximum pajzserődön túl nem ad pajzsot (pl ha alapból max 30 ezer pajzsod van, a tech nem og 75 ezret adni, csak 30-at).

Álca: Grand nagyon jól leírta. Tapasztaltabb játékosok a minitérkép alapján bárhol felismerik, hogy hol vagy (kivéve ha űrlényrajban állsz vagy utánzod a mozgásukat). Csak egy kis piros pötty vagy, mégis a mozgásod, illetve ha a térképen nem látnak semmit, elárulja, hogy ott vagy.

Általában a fullosok ritkán lövik normál térképen a sibelonokat, és akkor is ritkán olyan lőszerrel, amivel rád is lőnének.

A vengeance lightingba érdemes tenni 10 legjobb meghajtót (gyűjtögetéshez), ha vannak drónjaid, oda pajzsokat, és gyorsítani a meghajtóidat promeriummal.

A fejlesztési rendszert egyelőre nem ajánlanám, az nagyon drágán, nagyon keveset ad ahhoz képest, amit előtte meg tudsz szerezni.
    Ajánlom a Galaxy Gates -t, illetve a zöld ládákat (abból tudsz például lf4-eket, meg egyéb hasznos holmikat szerezni - főleg Helix lf4 napon)

(A kapukhoz, npckhez kis ismertető)

Az lf4-hez, lézerekhez ismertető

És úgy összességében, érdemes elolvasgatni a játékleírást (amit múltkor is linkeltem), hasznos dolgokra bukkanhatsz benne:
    http://hu.bigpoint.com/darkorbit/bo...gy-minden-amit-a-darkorbitrol-tudni-kell.237/

SPILLER2 kedveli ezt.
  3. Mislix

Mislix Fórumfelvigyázó

Talán azért nem, mert ennek a játéknak az esetében nem beszélhetünk feltámadásról! :)

4. Kyrus

Kyrus Fórum hercege

Nem végleges szűnt meg, csak szünetel. A régi formájában nem fog visszatérni, de pont 1-2 hete beszélgettünk a fejlesztőkkel, és akkor azt mondták, hogy vissza lesz hozva, de máshogy. De azt, hogy mi is az a más rendszer, már nem tudom :)

Lanselott és NumizN1 kedveli ezt.
  5. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Szóval akkor értsük én és a többiek is úgy,hogy nem teljesen értelmetlen gyüjtögetni a JEurokat? De hagy kérdezzem meg,ha valakinek kivan a maximális 10000 akkor miért adja tovább? Bár ha azt nézem,pet üzemanyagot is ad,max kiirja hogy megtelt,nem lehet felhasználni:)

6. Kyrus

Kyrus Fórum hercege

Pontosan :) Én is gyűjtöm, bár 100%, hogy én soha nem fogok nyerni, még ha lenne, akkor se :D
    Azért adja tovább, mert nincs beleírva a programba, hogy akkor ne adjon :p De ennél megnyugtatóbbat sajnos nem tudok írni :) Bár, ha beleírnák, akkor adnának kreditet, de abból se lennék gazdag :(

Lanselott kedveli ezt.
  7. Mislix

Mislix Fórumfelvigyázó

Szeretnék kérdezni a jövőbeni tervekről, amelyek a tiltott eszközöket használókat érintik.

Az elmúlt időszakban nagyon gyér lett a fennakadt játékosok száma, főleg azért, mert egyáltalán nincs látható eredménye.
    Kigyűjtöttem 2016-2017-re vonatkozóan a bejelentéseket és látványosan a nulla felé konvergál az eredményesség, ami mellett láthatóan többen vannak az utolsó hónap bejelentett létszámától (ami nulla).

DátumKitiltottak száma1 szerverre eső létszám
    2017.02.1084 1,45
    2017.02.0219 0,33
    2017. összesen103 1,78
    2016.12.0970 1,21
    2016.10.07527 9,09
    2016.09.07571 9,84
    2016.08.291243 21,43
    2016.04.13388 6,69
    2016.02.261271 21,91
    2016.02.231244 21,45
    2016.02.19278 4,79
    2016.02.08755 13,02
    2016.02.03553 9,53
    2016. összesen6900 118,97
    Emellett ezt olvassuk abban a fórumban, ahol megszólítanak bennünket is:

"Ezért szeretnénk ezúton tájékoztatni benneteket, hogy jelenleg egy fontos frissítésen dolgozunk, amely megváltoztatja a csaló játékosok felismerésének mechanikáját és büntetését is. Úgy gondoljuk, hogy ez az intézkedés a játékban levő botok számát jelentősen csökkenteni fogja. Ez már egy jelentős lépés a helyes irányba, ám úgy véljük, hogy a fejlesztői csapatnak és a játékosok közösségének még jelentősebben kell fellépnie a bothasználókkal szemben."

És a kérdések:
    1) Hogyan tud a játékosok közössége még teljesebben fellépni (a kiírás szerint), ha törlik az ilyen jellegű hozzászólásokat és nem veszik figyelembe a bejelentéseket?
    2) Mire gondoltak az eszmei szerzők, akik ezt így kiírták?
    3) Tényleg ennyi a lebukott játékosok száma 2017-ben?
    4) Ha igen, miért hivatkozik a DO arra a szűrőre, ami nem tud teljesíteni?
    5) Várható-e valamilyen fejlemény ez ügyben vagy marad a "bízz a jövőben" szlogen, hogy előbb-utóbb (ami tart a végtelen felé) le fognak bukni?

8. LoneWolf

LoneWolf Haladó

Azzal nem számoltál, hogy az online játékosok összlétszáma is visszaesett, így arányaiban kevesebb a nem megengedett segédprogramot használók száma is?

9. Mislix

Mislix Fórumfelvigyázó

Ez igaz, azonban ennek oka lehet a 6900 tavaly kitiltott játékos is, így az önként elmenőkkel összeadva kompenzálódik egy kicsit.
    Azért kicsit, mert a megmaradtak és az újonnan regisztráltak között megtalálhatóak a kitiltottak újabb kishajókkal, amik követik elődjük példáját a "tisztesség" mezején. :)

10. LordLeves

LordLeves Fórum-zöldfülű

Üdv mindenki
    Sokat szor fordul elő velem .hogy elindítom a nyersanyagot az ürlaborból az űrhajómra és nem érkezik meg. Pedig azt irja hogy megérkezet. Ez miért van?

11. k.kitti

k.kitti Utánpótlás-írogató

Biztos be tettél egy cput és az a cpu be teszi az ürhajóba és azért nem látod hogy meg érkezett volna.

12. LordLeves

LordLeves Fórum-zöldfülű

köszi az infót

13. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Üdv,ma voltam benn,és X-4 en lőttem egy Gyrenthalt,ami nem szokványos sárga volt,hanem volt körülötte valami pirosas "köd" ,látott már valaki ilyet? Ez mit jelent,a loggban semmit nem írt ki utána.....

14. Ez azt jelenti, hogy nekünk is kell adj belőle, ne csak neked legyen jó!
    A logba a köd miatt nem írt ki semmit. Nálam a hasonló ködöt a szilvapálinka sör kombináció szokta okozni:)

15. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Kösz a választ,de tegnap láttam még kettőt....és nem az anyagtól:p

16. Bementem 3-4-re és nem láttam egyetlen darabot...

17. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Nos,van egy sejtésem,mi lehet,mivel azóta többet is láttam. Minden alkalommal volt a környéken Deminisher. Az ha aktiválja aképességét,hogy a pajzsot lefelezze,akkor van egy ilyen pirosas köd szerű valami.....bár nem telejsen értem,miért aktiválná Gyngertal-nál,mikor könnyen lelőhető....De ha látok újra,megpróbálom lefényképezni. Tegnap 3-3 on is láttam kettőt...

NumizN1 kedveli ezt.
  18. Az lehet, hogy benyomta a techet, hogy spóroljon a lőszerrel.

19. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

:D
    Nagyon nem vigasztaltál meg...!

A 8 Irist simán megtudnám venni de azért ez már "Desingn-ok" nélkül is meghúzná a költségvetésem..!

Viszont..
    Lehet hibáztam.. :rolleyes:

Vettem 1 milla kreditért egy F-02-AR "Drón formációt", de még drónjaim nincsennek..!
    Ha később lesz drónom, akkor ez a vásárlás fenn áll, vagy elveszlik..?

Írja is, hogy "ha van legalább 4 drónom...", de nincs (még).

Ezt a drónokba történő beépítést még nem vágom és a az általad említett "Űrlaboros" dolgot sem vágom még, viszont a fegyver fejlesztésre már magam is rájöttem a nyersanyag felhasználással! Sajnos, ez "csak" 30%-ot lök a lézerek és a rakéták "teljesítményén", ami szerintem nem sok..., de egyenlőre ez is megteszi..!

A fura az, hogy az álcát úgy adják el, hogy az ellenségek számára láthatatlan vagyok egészen addig, amíg én magam nem támadok..!
    A másik furcsa dolog, amit "levettem a polcról" az az, hogy csak és kizárólag a "piros neves" játékosok azok, akik eddig akcióztak velem, a kékek (pl.) már nem..!
    Ha láthatatlan vagyok, akkor hogy lehet az, hogy Ők még is kitudnak szúrni? Van valami álca semlegesítő fejlesztésük, vagy mi?

Volt olyan esetem, ahol még drónok nélkül is majdnem (tényleg nem sokon múllott, sőt egy pillanatra még meg is futamodott de aztán rakétázott és azt már a pajzsom nem bírta..) nyertem egy ilyen játékossal szemben..! Tudom, még sokat kell tanulnom és sokat kell még alakítgatnom a hajón, de egy kicsit vissza tart az, hogy ha a fejlesztések és költségek ellenére likvidálnak, akkor odavész a drónjaim és a fejlesztések jórésze is..!

Szóval.. vannak aggodalmak és fura kérdőjelek is a tarsolyomban, amitől jobb lenne mielőbb megszabadulnom..!:(

Mi előtt azt hinnétek, hogy egy relatíve "taknyos vagyok" ( :)), leírom, hogy erősen a középkorosztályhoz tartozom és ennek ellenére még eléggé zöldfülű (ezen a téren)! :D

Ami a sebességet illeti..
    Van összesen 2 darab SG3N-B02 és egy darab SG3N-A03 pajzsgenerátor és ezen kívül még van a G3N-7900 meghajtóból 2 db, G3N-6900-ból 3 db és van még a G3N-3310-ből és a G3N-2010-ből is 1-1 darab.
    Így a "Generátorok" rész ki is van rakva de azt tudom, hogy bármikor cserélhetőek egy erősebbre a gyengébb változatok..!
    Tudom, hogy ezt is lehet nyersanyagfejlesztéssel "megturbózni" de arra figyelnem kell, hogy feleslegesen ne használjak sokat a nyersanyagból mert egységenként 10 percet biztosít és nem biztos, hogy órákat töltök a játékoldalon..!

Szóval..
    A drónok érdekelnének, hogy akkor mennyivel járok jobban ha veszek és mit veszítehtek ha esetleg így is likvidálnak?

Köszi az infókat!
    A Galaxy Gates használatára még nem jöttem rá de extra energiát már "felzsákoltam" hozzá egy pár száz darabot (pontosan 426-ot..)! :D
    Zöld ládás dolgot már kipróbáltam de nem igazán győzött meg annak fejében, amit adott azért az 1416 uridiumért, amit levont egy kicsomagolásért...!
    Voltak hasznos dolgok is (pl. majd 150 db PLT-3030-as rakétát, stb..), de nem igazán ez a jellemző..!
    Legutóbb a kibontott 5 ládából 3-szor adott olyasmit, amivel semmit nem tudtam kezdeni (Pl. Logfile-ok).

Köszi mégegyszer..! :)
    Hálás vagyok a segítségért...!
    :)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.4.17
  20. A 8 Irist simán megtudnám venni de azért ez már "Desingn-ok" nélkül is meghúzná a költségvetésem..!
    A drónok árai a következők:
    • A Flax esetében:
      • 1. drón 100.000 kredit
      • 2. drón 200.000 kredit
      • 3. drón 400.000 kredit
      • 4. drón 800.000 kredit
      • 5. drón 1.600.000 kredit
      • 6. drón 3.200.000 kredit
      • 7. drón 6.400.000 kredit
      • 8. drón 12.800.000 kredit
      • Összesen: 25 500 000
    • Az Iris esetében:
      • 1. drón 15.000 uridium
      • 2. drón 24.000 uridium
      • 3. drón 42.000 uridium
      • 4. drón 60.000 uridium
      • 5. drón 84.000 uridium
      • 6. drón 96.000 uridium
      • 7. drón 126.000 uridium
      • 8. drón 200.000 uridium
      • Összesen: 647 000
      • Kedvezménnyel (prémium 5% és kedvezmény bónuszcsomag 25%): 452 900
    • Az Apis esetében
      • 1 100 000 uridium (Minden egyes tervrajz megszerzésekor csökken az ár)
        vagy
      • 45 db Apis drón részlet megszerzése
    • A Zeusz esetében
      • 1 500 000 uridium (Minden egyes tervrajz megszerzésekor csökken az ár)
        vagy
      • 45 db zeus drón részlet megszerzése
    Viszont..
    Lehet hibáztam.. :rolleyes:

Vettem 1 milla kreditért egy F-02-AR "Drón formációt", de még drónjaim nincsennek..!
    Ha később lesz drónom, akkor ez a vásárlás fenn áll, vagy elveszlik..?

Írja is, hogy "ha van legalább 4 drónom...", de nincs (még).

Nem hibáztál, majd, ha lesz, használhatod.

"Űrlaboros" dolgot sem vágom még,

http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/ismerteto-az-urlabor.179/

A fura az, hogy az álcát úgy adják el, hogy az ellenségek számára láthatatlan vagyok egészen addig, amíg én magam nem támadok..!
    Az álca addig aktív, még el nem kezdesz lőni, álcamegsemmisítő aknába nem futsz, vagy "ki nem szednek" álcából (EMP-vel).

A másik furcsa dolog, amit "levettem a polcról" az az, hogy csak és kizárólag a "piros neves" játékosok azok, akik eddig akcióztak velem, a kékek (pl.) már nem..!
    Három megbízó létezik, mely harcban áll egymással. A saját megbízód játékosai kék, a másik kettőé piros névvel futkosnak a pályán. Ha a sajátodat lövöd le mínuszt, ha az ellen megbízóst, plusz becsület pontokat kapsz. A becsület pontjaid határozzák meg az eladott nyersanyagok árát (eleinte, illetve, ha meg nem változott 2010 óta... :) ) - Itt jegyezném meg, hogy szürke rakománydobozt ne vegyél fel, mert azért mínusz jár, lopásnak számít, várd meg, még narancssárgává válik.

Ha láthatatlan vagyok, akkor hogy lehet az, hogy Ők még is kitudnak szúrni? Van valami álca semlegesítő fejlesztésük, vagy mi?
    A Dark Orbit játékban nincs olyan tech, CPU vagy fejlesztés, amely lehetővé tenné, hogy, ha álcában vagy, lássanak. De a játékosok egyik szemüket a minitérképre szegezve játszanak, egy álcázott játékos (egy piros pötty a minitérképen) idővel könnyen kiszúrható, még elég sok NPC között is. ( :) )

ha a fejlesztések és költségek ellenére likvidálnak, akkor odavész a drónjaim és a fejlesztések jórésze is..!
    A drónok javíthatóak, sőt van olyan CPU, mely magától megjavítja őket: itt

Tudom, hogy ezt is lehet nyersanyagfejlesztéssel "megturbózni" de arra figyelnem kell, hogy feleslegesen ne használjak sokat a nyersanyagból mert egységenként 10 percet biztosít és nem biztos, hogy órákat töltök a játékoldalon..!
    Ezért kell fejleszteni az Ürlabort, hogy ez ne legyen gond, hogy legyen elég Seprom és Promérium a fejlesztéshez!

Szóval..
    A drónok érdekelnének, hogy akkor mennyivel járok jobban ha veszek és mit veszítehtek ha esetleg így is likvidálnak?

Fentebb betettem, hogy mi, mennyibe kerül, a kedvezmények csak az uridiumért vásárolható dolgokra érvényesek. Ha vigyázol rájuk, időben megjavítod őket, vagy javító CPU-t használsz és azokat is időben pótolod, akkor nem vesznek el a semmibe.

Legutóbb a kibontott 5 ládából 3-szor adott olyasmit, amivel semmit nem tudtam kezdeni (Pl. Logfile-ok).

A logfile-k meglehetősen hasznosak, sőt, azok nélkül egy alulfejlett óriás bármely hajó. Itt olvass utána: link

Utoljára szerkesztett: 22.4.17
    SPILLER2, TheBeginning, Kyrus és 2 más kedveli ezt.