Archív - Játékkal kapcsolatos kérdések kezdőknek és haladóknak egyaránt

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Đαεmon, témanyitás ideje: 6.12.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Köszi a további segítséget, nagyon kedves vagy.., de..

A drón áraknál nem lehet, hogy rosszul számoltál..? :)

8x15 ezer még mindíg csak 120 ezer és nem 200 ezer, mint ahogy írtad (Iris drón esetén, a Flax-ot meg hagyjuk, mert annyi uridiumom soha nem lesz...!)!
    Egyébként a 25.500.000 uridiumos ár számomra egy kicsit "túlkapásnak" tűnik...! :)

Vagy... a drón árak össze vannak vonva és azért van az, hogy az 5. dróntól már drágábbnak látszik..?
    Olyat nem lehet csinálni, hogy egyesével veszek 8 drónt és azt alakzatba rendezem?
    Egyébként vettem prémium tagságot is amiért egy 5%-os kedvezményt kapok minden Uridiumon vásárolt dologra!

Szürke rakománydobozzal még nem találkoztam mert még nem jártam "hazulról túl messze" eddig..! :D
    Eddig, 3-4, az állomáshoz legközelebb eső térképen jártam (most számoszerűen nem tudom megmondani, hogy melyeken..), tehát a "galaxis távolabbi pontjai még váratnak magukra"..! :)

Az ürlabor helyszínen meg csak a "TECHGYÁR" menüt használtam, mert a többit nem tudtam eddig használni. Amúgy van 498 sepromom de nem tudok vele mit kezdeni, mert a fegyvereknél és a meghajtóknál, generátoroknál promériumot raktam be (addig még nem volt sepromom, de egy "nyersanyagörvényt felszedve" -vélhetően egy kilőtt űrhajó maradványai lehettek- kaptam 650-et belőle, de egyszer kilőttek és mindjárt csak 500 maradt, 5-öt a meghajtóra raktam, 50 perc "extra száguldozásért", de közben szintén szereztem még 3-at..)!

Na már most ha a promerium helyére a sepromot rakom be, akkor az összes fejlesztésre szánt, több száz promeriumom elveszlene, ezt pedig nem akarommég akkor sem, ha a fegyverek és meghajtók teljesítménye így nem akkora, mint ha seprommal menne!

Még egyszer köszi az infókat és természetesen szétnézek a linkeken, amit adtál! :)

Üdv és köszi még egyszer! :)

2. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Nos a Flax ára lehet azért tűnik túlkapásnak,mert az nem uridium,hanem KREDIT:p

SPILLER2 kedveli ezt.
  3. A drón áraknál nem lehet, hogy rosszul számoltál..? :) Nem. nézd meg még egyszer, az első drón mennyibe kerül, majd a második, stb. A drón ára növekszik!

8x15 ezer - nem szorozni kell, hanem összeadni 15 exer + 24 ezer + stb - még mindíg csak 120 ezer és nem 200 ezer, mint ahogy írtad (Iris drón esetén, a Flax-ot meg hagyjuk, mert annyi uridiumom soha nem lesz...!)! - valóban itt én tévedtem, mert azt hittem, hogy egyértelmű, hogy ha számokat összeadunk, melyek után szerepel a mértékegység, a végeredményre is ugyanaz a mértékegység érvényes, tehát a Flax kreditbe, az Iris Uridiumba kerül.
    Egyébként a 25.500.000 uridiumos ár számomra egy kicsit "túlkapásnak" tűnik...! :)

Vagy... a drón árak össze vannak vonva és azért van az, hogy az 5. dróntól már drágábbnak látszik..?
    • 1. drón 15.000 uridium - egyedik (első) drón ára tizenötezer uridium
    • 2. drón 24.000 uridium - második drón ára huszonnégyezer uridium
    • 3. drón 42.000 uridium - harmadik drón ára negyvenkétezer uridium
    • stb
    • Ha ezeket összeadod hatszáznegyvenhétezret kapsz, na ennyi uridium!!
    Olyat nem lehet csinálni, hogy egyesével veszek 8 drónt - de - és azt alakzatba rendezem? - nem kell rendezd, magától rendeződik
    Egyébként vettem prémium tagságot is amiért egy 5%-os kedvezményt kapok minden Uridiumon vásárolt dologra! (gondoltam, amikor leírtad a zöld doboz árát)

Szürke rakománydobozzal még nem találkoztam mert még nem jártam "hazulról túl messze" eddig..! :D (ezek szerint ki van kapcsolva a láthatóságuk, amikor én kezdtem, még nem volt, de ez egy állítható opció, amit nem mondom meg, hogy hol kell bekapcsolni, így legalább nem mész mínuszba :) )
    Eddig, 3-4, az állomáshoz legközelebb eső térképen jártam (most számoszerűen nem tudom megmondani, hogy melyeken..), tehát a "galaxis távolabbi pontjai még váratnak magukra"..! :)

Az ürlabor helyszínen meg csak a "TECHGYÁR" menüt használtam, mert a többit nem tudtam eddig használni. - Akkor sürgősen kezdd el használni, és hagyd a túróba a techeket! Az űrlabor fülön, lent középen kattints az Alapmodul feliratra, felugrik egy ablak két füllel, kattints a fejlesztés nevűre (a többinél van Termelés is, de azzal most ne foglalkozz), majd az építésre. Tedd ezt az óra járásával egy irányba (Alapmodul, Raktármodul, Terbiumgyűjtő, stb. A Transzportmodult nem lehet fejleszteni)
    Amúgy van 498 sepromom de nem tudok vele mit kezdeni, mert a fegyvereknél és a meghajtóknál, generátoroknál promériumot raktam be (addig még nem volt sepromom, de egy "nyersanyagörvényt felszedve" -vélhetően egy kilőtt űrhajó maradványai lehettek- kaptam 650-et belőle, de egyszer kilőttek és mindjárt csak 500 maradt, 5-öt a meghajtóra raktam (tedd rá az összest, mert minden kilövésnél, mármint a te kilövésednél, elvész belőle, végül is te is így kaptad), 50 perc "extra száguldozásért", de közben szintén szereztem még 3-at..)!

Na már most ha a promerium helyére a sepromot rakom be, akkor az összes fejlesztésre szánt, több száz promeriumom elveszlene, ezt pedig nem akarommég akkor sem, ha a fegyverek és meghajtók teljesítménye így nem akkora, mint ha seprommal menne! (pajzs promi <promérium>, meghajtó seprom)

Még egyszer köszi az infókat és természetesen szétnézek a linkeken, amit adtál! :)

Üdv és köszi még egyszer! :)

Nincsmit, szívesen!!

SPILLER2 kedveli ezt.
  4. Pipin

Pipin Utánpótlás-írogató

Szia.
    Régota olvasgatom írásaid így gondoltam én is hozzá szolok. Egy link, DO biblia mellett hátha segít a kezdetekben:

http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/az-igazi-segitseg-kezdoknek-kezdok-ide.115047/

- Irtad a laborban még nem jártál, nagy hiba. Ideje lenne az fejleszteni mert nagyon sok idő mire a max szintet eléred

http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/ismerteto-az-urlabor.179/#post-315

Ha már van sepid ne sajnáld a generátoroktól, mindegy mennyi promériumot használtál a fejlesztésükre.Bizonyára észre vetted, hogy a fejlesztési idö akkor is csökken ha épp nem játszol.
    Én csak 50-50 db-ot szoktam rájuk tenni, az így is több mint 8 óra játék idő.
    Így meg ha lelőnek köszönik szépen.

Mindent amit tudsz az árverésen vedd meg kreditért, ha lehet akkor uriért inkább ne vásároljál még, inkább gyűjtsed.

mire is gondolok: http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/ismerteto-a-fejlesztesi-rendszer.140/#post-223

Ja és az árak/db-ra értendők. Mint láthatod nem lesz olcsó mire össze raksz egy ütőképes hajót.
    Jó játékot kívánok neked.

5. EU1-en játszik, ha jól értettem, ahol az árak agyamentek (Iris 100 milla..., na jó, nem mindig)
    És köszi, hogy besegítesz!

SPILLER2 kedveli ezt.
  6. .deder.

.deder. Kivételes tehetség

Szeva. Csak hogy én is beleszóljak, az előttem szólók kivétel nélkül nagyon segítőek (bár én is így kezdtem volna mint TE). A sepit legegyszerűbb ha a rakétára teszed . Ha szeretsz a tch-ben járni akkor a rakéta precíziót vedd , s már is úgy lövöd mint egy fullos.

SPILLER2 kedveli ezt.
  7. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Deder jól mondja,azt a techet tudod használni,én csak annyit fűznék hozzá,hogy kezdetben,amig fontos pár képességpont kirakása,addig olyan techet ne gyárts ami logfilt használ. Mert ugye az kell a képességontokhoz is. Kezdetekben elég sok ilyen techet gyártottam,azt hittem sokat segit,de nem segit annyit,mint amennyire lelassitja a haladásod.

8. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Hát gyerekek...!
    Komolyan mondom, ha még egyszer így fog a szerver muzsikálni, mint ma (vasárnap egész nap (04.23.), akkor biz isten, lemászok az oldalról..!

4-5 másodpercenként leállt, majd újraindult és mire észbe kaptam, már ki is lőttek (ma csak 5-ször ez miatt és bizony fogytak az extra ásványaim rendesen..)!

Hogy lehet egy ekkora játékplatformot ilyen gyenge szerverrel üzemeltetni?
    Még csak pár hete vagyok fent de eddig már háromszor (főleg hétvégéken) tapasztaltam "használhatatlanságot"!
    A nettel nem volt gond, mert más oldalak relatíve "pörögtek", tehát csak a játék szerverével lehetett gond..!

Komolyan..., majdnem elsírtam már magam..! :)

Remélem, ez nem lesz rendszeres, mert nagyon kiábrándító!
    Amit észre vettem viszont, hogy ezen időszak alatt valószínű, hogy más játékosok is tapasztalták mert túl sokan nem voltak fent..!

Egyébként én a "Teljes Európa" szerveren vagyok regisztrálva.., tehát ez a hiba jelenség elég nagy gond..! Szerintem..

További szép napokat mindenkinek!

:)

9. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Annyit fűznék hozzá,hogy kezdőként nem túl szerencsés,hogy EU-1 en vagy,mert mindig is ez volt a legnépesebb szerver,igy a leg problematikusabb is,valamint itt vannak a csillagászati árak árveréseken,de vigasztaljon ha itt megmaradsz,akkor bárhol megmaradnál:)

SPILLER2 kedveli ezt.
  10. ♥Grand♥

♥Grand♥ Kivételes tehetség

Én meg csak:üdv a játékban.

SPILLER2 kedveli ezt.
  11. Vagyokakivagyok2

Vagyokakivagyok2 Junior szaki

Na annyit azért régen nem ér ez a játék :D

Jobb ha hozzászoksz, mert elárulom neked, ez megy ott 1,5 éve.

SPILLER2 kedveli ezt.
  12. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Na egy kérdés a profikhoz. Adott ugye egy labor ,minden 20 as szintre fejlesztve,és állandó jelleggel vannak benn robotok is az első 3 egységben ,ugyan nem az uridiumosok,de csak fokozzák valamennyire a termelést. Naponta szoktam küldeni a hajóba nyeresanyagot,de csak egy alkalommal. Ez jó ideig működött is,de egy ideje észrevettem,hogy a Promerium és Seprom mennyiésége bizonyos tendencia szerint csökken,most már oda jutott,hogy napi küldés mellett a Promerium 25000 körül van,a seprom néha felmegy 9 de de átltalában 7000 körül. Valami tipp,mi lehet a gond?

13. ♥Grand♥

Nem vagy egyedül,a gond nem a te készülékedben van.
    Nekem is szokott ilyen csodát művelni még akkor is ha nem küldök minden nap,köpködök(ez opcionális) és leállítom a seprom termelését.
    Mikor már sok a promi,újra elindítom.Ez szokott működni,és utána jó sokáig minden a normális,tehát termel a promis és a sepromos rész is rendesen.
    De robotok minek kellenek?

14. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Noos,laikusként azt hittem,ha az alap több,talán stabilizálódik a termelés,de láttam,hogy nem. Nem mentem benne tönkre,12 darab kell és 250 kredit darabja....Szóval,akkor állitsam le a szepromot,várjam be amig utoléri magát a promerium,és utána indulhat ujra a buli. Háát jó...csak volt egy sejtésem,hogy ennek nem így kellene működnie:)

15. NumizN1

NumizN1 Fórumlakó

Hali. Egyszer már jeleztem, de nem találtak hibát. Elküldöm a nyersit, erre kikapcsolja az összes finomítót . Nullát mutatnak, néha elég a frissítés, máskor el kell kattintani egy másik részre, majd vissza, hogy működjön. Mi van akkor, ha normál 100%-ot mutat, de mégsem "dolgozik"? :confused:

16. ♥Grand♥

Elsőként próbáld NumizN1 kolléga verzióját,ha az nem jött be,akkor az általam említett agresszív fellépés jön.

17. Kyrus

Kyrus Fórum hercege

Hasonló hiba lehet, mint a mi a GG forgatásánál van, mert ott is néha le 0-zódik minden. Ilyenkor frissíteni kell, mert ahogy látom, ezt nem nagyon fogják kijavítani :) Hiszen sokkal nagyobb hibák is vannak.
    Akkor nem termel 100%-on, ha a hozzá szükséges nyersanyagok elfogytak, illetve, ha a termelt nyersanyagot valami azonnal elhasználja.

NumizN1 kedveli ezt.
  18. SPILLER2

SPILLER2 Fórum bárója

Tekintettel arra, hogy németországban élek (bár ez nem zárja ki a magyar szerveren való játékot), ezt választottam.

Regisztráltam a magyar szerverre is de rájöttem, hogy a már a teljes európa szerveren összeszedett "kincseimet" nem tudom átmenteni, így ez a mutatvány bukott...! :(

Gyakorlatilag nulláról kéne indulnom..!

19. Lanselott

Lanselott Fórumgróf

Igen,de hidd el,ez valahol jó is,mert itt az EU-1 en,mivel én is ott játszok,legalább tudod amit itt elértél,azt bármelyik másik szerveren eltudtad volna.....ez a legnehezebb út,több értelemben is. Kitartás:)

20. E.Patrik

E.Patrik Haladó

Az event küldetések azon része amivel az LF4 Magmadrillt meg lehetne szerezni kivették. A többi az bent van és a kaput is meg lehet még építeni 3 napig. Mi ebben a logika?!?!?!?!