Javaslat Az igazi segítség kezdőknek, kezdők ide!

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: Saxo, témanyitás ideje: 11.10.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Saxo

  Saxo Törekvő

  Sziasztok

  Megpróbálok segíteni a frissen regisztrált játékosoknak, hogyan is néz ki a darkorbit felépítése, miképpen induljanak neki a hajóépítés, a fejlődés rögös útjának. Leírásom tájékoztató jellegű, s nyilván minden szituációra kiterjedő "útikalauzt" nem lehet készíteni.

  Először is, regisztráció után azonnal próbáljuk meg felmérni a szerver viszonyait. Értem ez alatt azt, alakultak e ki szokások egy adott szerveren? Milyen úton szeretnék haladni majd? Mindenképpen regisztráció után az első dolog legyen a darkorbit bibliát alaposan áttanulmányozni. Itt érheted el:

  http://hu.bigpoint.com/darkorbit/bo...gy-minden-amit-a-darkorbitrol-tudni-kell.237/

  Javasolt a kezdeti fejlődést a leginkább látogatott, legmagasabb számú megbízón kezdeni, ahol jó eséllyel lesz majd bőven társad aki veled hasonló időpontban kezdte a játékot, ergo egy hajóban eveztek.

  Ha vannak ismerőseid, használd ki, hiszen egy egy erősebb hajó segítsége nagyon nagy előny. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy alaposan tanulmányozd át az űrlabort, és annak funkcióit. A legelsők között annak fejlesztésével foglalkozz, hamar visszaüt, ha nincs megfelelően fejlesztve. Célszerű a szinteket mielőbb fejleszteni, és utána ha lehetséges, azonnal indítani a következő fejlesztés.

  Nagy vonalakban:

  Az alapmodult, szolármodult, mindenképpen először kell fejleszteni, és utána jöhetnek gyűjtők, s csak utána a finomítók. Gondolkozz, ha nincs "gyűjtve" nincs finomítás sem. A folyamatot jelentősen lehet gyorsítani robotok vásárlásával, amelyet a gyűjtők, termelés fül alatt tudsz vásárolni. A finomító mindig éhes lesz, el kell látni, fejleszteni is költséges, és nyersanyagnak bőven kell lennie, tehát célszerű az első perctől erre áldozni, ha mást nem, hát a kredites verziót, aki megteheti, az uridiumos verzió nagyon sokat segít.

  Ott tartunk egyelőre, hogy van egy friss regisztrációd, és el kellene kezdeni játszani, fejlődni. Azok akik megengedhetik maguknak, vásároljanak kezdőcsomagokat, leírás, elérés itt:

  Főoldal, uridium, kezdőcsomagok

  Űrkalóz, Fenegyerek, Kitörés neveken találhattok olyan összeállított kezdőknek szóló csomagokat, amik a kezdeti életet nagyon megkönnyítik. Ki-ki lehetősége szerint ha be tud valamelyik csomagra ruházni, az egy sor kezdeti nehézséget átlép azonnal.

  A küldetések sokat segítenek a kezdeti szint, illetve kredit-uridium problémákon. Van küldetés, ami drónt ad, más fegyvert, megint más prémium előfizetést, felszerelési eszközöket, ezeket muszáj végigzongorázni. A küldetést elfogadva, nagyon gyorsan lehet haladni a kezdetekkor, és ötös szinten eljön a pillanat, amikor elkezdesz a rendszertől ajánlatokat kapni. A küldetésgyorsító boostert mindenképpen érdemes megvásárolni, minden jutalmat dupláz, tehát uridium, kredit és pontértéket is.

  Erről bővebben olvashatsz itt:
  http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/ismerteto-kueloenleges-ajanlatok.95846/#post-815939

  Magánvélemény:
  A 145 forintot ki lehet bírni, a jelentősége pedig óriási. Ez a booster biztosítja a nagyon gyors haladást, de csak egyet tudsz belőle vásárolni, célszerű ebben az időszakban a booster állította időkorlátot maximálisan kihasználni.


  A küldetések arányaiban sok fizetőeszközt biztosítanak. (kredit, uridium) ezen jutalmak felhasználása kulcsfontosságúak. Amennyiben nem volt lehetőség beruházni kezdőcsomagra, akkor a legfontosabb a felszerelés megszerzése, természetesen az aukció oldaláról, és lehetőségekhez képest vásárlással és aukcióval egybekötve megszerezni a legjobb meghajtókat, hogy gyors legyél. Ez fontos, hiszen ha megtámadnak, még elmenekülni sem tudsz, s a kezdeti időszakban a megvédeni magad teória nem lehetséges, csak a menekülés az egyetlen perspektíva.

  A küldetések elvégzésével kezdesz egy képet kapni a játékról. Mindig járj nyitott szemmel, a minitérkép fontos eszköz, fél szemed mindig azon legyen. Egy idő után azon kapod magad, hogy a felsőbb térképek is elérhetővé váltak, de ne feledd, a felszerelés nem mindig tükrözi a szintet, (sőt egyre inkább nem) tehát hiába éred el a 16-17. szintet, ha a hajód gyakorlatilag még üres. A drónok szerepe óriási, ezeket vásárolni kell kezdetben kreditért, (flax) majd később kredit/ és vagy uridiumért, (irisz). Fontos a kreditet is beosztani, és ne akarj mindent azonnal, mert nem fog menni. Ha hívnak klánba, fogadd el, és a kapott, kiutalt esetleges kredittel bánj okosan. Semmi értelme boosterre költeni, ha közben nincs még meg a felszerelésed, drónjaid.

  Felszerelés és a drónok nagyon fontosak. Akik megvásárolják a kezdőcsomagot, összehasonlíthatatlanul egyszerűbb dolguk van, mint azoknak, akik nem. Ha nem volt lehetőséged vásárolni, akkor a meghajtók után a pajzsok szerepe veszi át a hatalmat, a lézerekkel karöltve. Nehéz mindenre kreditet spórolni, az akciókat ki kell használni, (ha épp vannak) és tudatosan haladni, nem ész nélkül. Ha nem tudsz valamit, ne légy rest, kérdezz a chaten, biztosan lesz olyan jó szándékú játékostárs, aki továbbsegít.
  Visszatérek az űrlaborra kicsit. Amellett, hogy egyfolytában fejlesztened kell, és erre költened, egy bizonyos szint után már lehetőséged lesz arra is, a hajóba küldj nyersanyagot. Ezek eladásával juthatsz kredithez, tehát duplán fontos, hogy amilyen gyorsan csak lehet, a labort fejleszd. Ez az egyik legfontosabb a kezdőknek, ha elrontod, sok esetben órákat kell várnod, míg kijavíthatod a rossz fejlesztési sorrend negatív hatásait. Itt is inkább kérdezz, chaten, fórumon, ha elakadsz, vagy nem tudsz valamit.

  Ne akadj ki ha lelőnek, erősebb játékos könnyedén lelő, ebben az időszakban inkább ezekből is tanulj. Ha kifejezetten "utazik" rád valaki, válts térképet, ha van erősebb hajóval rendelkező ismerősöd, kérd a segítségét. Célszerű többen csoportban játszani, hiszen gyorsabban haladsz a küldetésekkel, a védelem is erősebb lehet, és megkönnyíti a kezdők nehéz életét. Van lehetőség játékostársaid barátnak jelölni, s elfogadás után közvetlenül is láthatod, online van e az illető, ez gyors segítséget jelenthet sok esetben :)

  A képességpontok, és a logfile fontosak a játék szempontjából, nagyon alaposan olvasd el mindig a képességek leírását, nem szégyen segítséget kérni, hogy mit rakj, és merre haladj. Mivel ennek lehetőségei sokrétűek, javaslom mindig kérj segítséget az elején.

  Itt nagyon részletes leírást találsz a témáról:
  http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/ismerteto-pilotsheet.144/

  Ne foglalkozz kezdőként klán alapítással, még a játékot nem ismered alaposan, sok értelme nincs. Ha hívnak klánba, lehetőleg olyan klánba menj, ahol nem a háborúkról szól a játék kizárólag. Van lehetőség csoportosan Low kapuzni, ahol nem háborgat senki sem, de vigyázz, mert kezdőként még eléggé nehéz. Valahol a 8 irisz az a határ ahol érdemes oda bemenned.
  Hajótípusok közül is lehet választani. Kezdőknek a gyorsaság is fontos, ha nem a legfontosabb, az aukción többnyire a gyorsabb hajók olcsóbbak, és a desingek is olcsón megszerezhetőek. Célszerű a leonov, vengance párost használni az első időszakban, mindegyik hajó kezdőknek ideális. Ne a legnagyobb hajót célozd meg, mert felszerelés híján csak pontérték leszel.

  A térképeken található dobozok, (bónusz box) hamar tudtodra fogja hozni már a regisztráció után, hogy azokból is lehet gazdagodni. Lehetséges vásárolni a dobozok jutalmát duplázó csomagot, mely így jövedelmező tud lenni, de a felszerelést ahhoz is össze kell szedni, bizonyos térképere csak szintet lépve juthatsz el, tehát célszerű nem "dobozolással" kezdeni.

  Később alternatívát kínál sok esetre, ha épp event van, és event dobozok is vannak, kezdőknek igazi kincses bánya.

  Amikor már a felszerelést többé kevésbé megszerezted, elgondolkozhatsz a hajótípusokon, Aegis, Spearhead, Tartarus verziókon, valószínűleg ekkorra már eldöntötted, az npc-s, küldetéses úton kívánsz e fejlődni, vagy a dobozolás útját választod.

  A küldetések sok esetben fognak jutalomként Zöld zsákmánykulcsot adni. Ezeket célszerű összegyűjteni, és "LF4, vagy Zeus napokon" tehát akciós napokon elhasználni. Előtte erősen javasolt az aukciós oldalról minden kreditért elérhető alap desinget megszerezni. S, hogy miért? Pofonegyszerű, ha véletlen olyan desinget, hajót találsz a kalózládában, ami neked már van, akkor 10.000 uridiummal gazdagodsz. Ekkor már az Apis drónt, Zeus drónt szeretnéd megszerezni, s természetesen a legerősebb fegyvert, az LF4 lézert.

  Már jelentősebb rálátásod van a játékra, de még mindig vannak homályos részletek.

  Ne az alfa-béta-gamma kapuval kezd a pályádat, az első és legfontosabb íratlan szabály: Irány a Zeta kapu, ha már galaxy kapukban gondolkozol. A nyeremények onnan kezdőknek kifejezetten busásak. A logfile, és képességek terén ez segít leginkább, és a zsákmánykulcsokat is ez szolgáltatja a legjobb arányban. Célszerű az úgynevezett "dupla napot", napokat megvárni. Gyűjtsd az extra energiát, és az uridiumot, mert ezeken a napokon dupla jutalmakban részesülsz, (kivéve uridium).... tehát igen, a logfile, kulcsok, de esetleg drón desing is duplán érkezik.

  A fejlesztéseknek értelme akkor van, ha már elérted a nagyjából 9 drónt, (8 irisz+1 apis) és minden esetben a drónok fejlesztésével kezdj. Ha ezek elérték a 16 os, legmagasabb szintet, fejleszd a rakétavetőt, majd a pajzsokat. Mindig védd magad, értelmetlen harcokba belemenni nincs értelme, lesz időd bőven visszavágni, ha a hajód is támogatja ;)

  A leírás közel sem teljes, kérdések mindig bőven akadnak. Célszerű mindig segítséget kérni ha úgy érzed, vagy bizonytalan vagy.

  Még valami:

  A játék hobbi. Soha nem a játékra költesz, hanem a szórakozásodra. Ezt jegyezd meg, hiszen a játék alapesetben valóban ingyenes, de természetesen sok sok előnyt lehet szerezni, ha valaki áldoz rá, és valóban nagyon megkönnyíti a kezdők életét. Számtalan akció, és számtalan csomag csak a kezdők segítésére jött létre, mindig járj nyitott szemmel, ha költenél valamire, de nem vagy biztos benne, mindig kérj segítséget, tanácsot!

  Saxo
   
  Utoljára szerkesztett: 11.10.16
 2. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Nos ha hozzá lehet szólni,megtenném.Pár hete regisztráltam,és ma már Goliat-ban ülök,dizájnal,drónom ugyan csak 4 van,de van Iriszem is,labor általában 14-15. szinten minden,már tudok hajóba küldeni nyersanyagot stb. Én a tanácsokat egy régebbi játékostól kaptam. Ma 11. szinten vagyok,több mint 100 küldetés teljesitve.Úgy gondolom nem sok velem egyszerre induló áll ilyen szinten,talán számit a vélemény.
  Egyrészt a leírás elején az szerepel válasszuk a legnagyobb számú megbízót? Ez mit szeretne jelenteni? Azt hogy az MMO,EIC és VRU közül azt akinél az adott szerveren a legtöbben játszanak? Mert ha igen,akkor ez hülyeség,mivel a regisztráció folyamán már választani kell,még esély se nincs hogy megnézzem milyen a megbízók közötti megoszlás.
  A másik amit nem értek,az szerepel szintén a leírásban,hogy van küldetés amelyik drónt ad???? Az melyik,ha nem titok,mert eddig mind megcsináltam sorban,ami csak volt de drónt sehol nem kaptam!!! Még az újak közül van pár amit nem,de drónt ott sem láttam,max némi uridiumot-de annak aránya is elég elenyésző ahhoz képest egy kezdő mennyi lőszert használ el pl egy olyan küldetésnél ahol Kristalonokat és Lordakiumokat kell lőni halomra,pl egyebek mellett 200 Uridiumért.(11 szint-Őrült herceg vagy ilyesmi a neve a küldetésnek)
  Mert ugye a kreditért vásárolható lőszerek ,háát nem túl ütősek,egyedül talán az eko 10,ha elég sokáig tudok körözni,le lehet lőni nagyobb NPC-t is,de akkor meg közben tuti kiszúr vaklaki és lőni kezd. Az is oké,hogy ebből is tanuljunk,de attól nem kapom vissza a lőszerre költött kreditet vagy uridiumot.
  Ja és a legjobb az volt a végén ott van ha nem vagyunk valamiben biztosak,kérjünk tanácsot? Ha kérdezhetem,kitől tisztelettel? Még a legelején irtam,vettem nagyobb hajót,és nem tudtam áttenni a felszerelést. SENKI nem írt semmit,majd kb két hét után Csöpi próbált meg segiteni......Elmélet és gyakorlat.....közötti különbség.
   
 3. Saxo

  Saxo Törekvő

  Kezdjük sorban.

  Regisztrálsz egy hajót, megnézed, majd ha rossz helyre tetted, csinálsz egy másikat, ez nem kerül semmibe. Egyetlen nap alatt értem el a 12. szintet, nem kellett hozzá pár hét. A drónt küldetésből csak akkor kapod meg, ha épp akkor nem rendelkezel összesen 8 drónnal. A küldetés neve pedig Alcatraz hadművelet. Egy Flax a jutalom, küldetésduplázóval kettő...

  A lőszer sosem lehet tétel. A küldetések felépítése olyan, hogy sok tapasztalatpont érhető el, és azon belül sok szint. Az még több próbához ad hozzáférést, ami azt jelenti, hogy egyre "zsírosabb" próbákat lehet elfogadni, amelyek 6-7 de néha 10.000 uridium feletti jutalommal honorál.

  A fejlődést az npc lövés biztosítja, azok jutalmai is számítanak. A tanács kérése itt a fórumon is történhet, sajnos van igazság abban amit írsz, sokan gúnyolódnak a kicsiken, pedig emlékezhetnének arra, mikor ők kezdték a játék sokkal egyszerűbb volt, s nem az a "vérprofi" védjegye, hogy gúnyolódik, meg kiröhögi a kezdőt, hanem ha már arra van ideje, hogy a chaten vitatkozzon, akkor legyen már ideje emberi hangon válaszolni a kezdőknek is. Nagyon bunkó viselkedés, mikor a tanácstalan kezdőt elhajtják....

  Ez a leírás azoknak próbál segíteni, akik szeretnének gyorsan haladni, és jeleztem is, a legjobb megoldás a csoport, és közösség ereje, mely gyorsítja, és könnyebbé teszi a játékot, a küldetések végrehajtását, vagy akár felismerni időben az ellenségek jelenlétét...

  Sok sikert neked is a játékban, ha kérdésed van, csak nyugodtan tedd fel, sokan segítőkészek ám, még akkor is, ha neked bőven kijutott negatív tapasztalatból. Van egy érzésem, hogy HU szerveren játszol...

  Saxo
   
  alien1028 és tg90000_2 kedveli ezt.
 4. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Nem tudom,nekem ilyen küldetésem nem volt,közben már 12. szint,a 13 as ma nem lett meg:) Az összes drónom kreditért vettem+ az iriszt Uridiumért. Megnéztem,a fennmaradtak között se nincs ilyen küldetés,de mindegy is...csak az elején még felfigyeltem volna,ha drónt ajánl.
  Lottót ne vegyél,nem is tudtam,hogy van HU szerver is,én a nemzetközi INT 7 -en játszom. Azt nem tudom,ez nagy vagy nem nagy szervernek számit-e.
  És megnéztem,még 5 napom van,akkor lesz egy hónapos a regem,sok akinek a nevét megjegyeztem,még Liberatorral szaladgál,én pedig felsőbb térképeken lövök középszintű NPC-ket,az alaptérképen már nem is kaphatok jutalmat,ez szerintem korrekt előmenetel átlagban:)
   
 5. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Pontosan ezért keletkezett a fent leírt szöveg.

  És még így is ennyivel gyorsabb vagy. Gondold el, akkor a fent leírt fejlődési út milyen gyors! Saxo jól összeírta, érdemes használni. :) Szerkesztve, Saxo*

  Szerintem még gyorsabb is a fejlődési út mint 2011-12 körül, pedig sokkal nagyobb a távolság ami az erősnek számító hajóig vezet.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 12.10.16
 6. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Elnézést,de evvel nem egyezek,mármint,hogy gyorsabb lenne a fejlődési út. Elméletben lehet,de gyakorlatban ami érdemleges -gondolok itt generátorokra,lézerre drónokra,és akkor a fejlesztésükről még nem is beszéltem.....nos ez uridium százezrek,nem a top szint,csak az amig érdemben vissza tudok lőne egy régebbi játékosnak. Sok helyen van kredites út,de van ahol csak kizárólag uridiumos. Ezt vagy megveszem,vagy összeszedem,de az utóbbi korlátokba ütközik,mert a nap 24 órából áll....És ha kicsit számolunk,tegyük fel,megvan 8 drónom,amit Saxo is írt,először ajánlatos a drónokat fejleszteni. A 8 drón és van 16 fejlesztési szint,az ugye ha jól számolom 128 fejlesztés. Megnéztem,az irisz első szintje-tehát egyről a kettőre az kb 4000 Uridium,és ahogy hallottam ez minden szintnél drágyl. Vagyis ha átlagosan 7000 uridiummal beszorzom/fejlesztés,akkor 896 ezer uridium,csak az mire elmondhatnám,hogy 8 drónom fejlesztve van 16-os szintre. Ez ugye ha napi 10000 uridiumot összeszedek,akkor is kb 90 nap!!! Abba bele se gondolok,ha egyszer lenne 15 LF 4 em,az ugye 15 X 16 vagyis 240 fejlesztés,gondolom az sem olcsóbb,be sem szorzom,mert elmegy a kedvem:)....És ha dobozolok,akkor közben nem nagyon lehet csinálni a küldetéseket stb....szóval nem egyszerű ez,de nem lehetetlen:)
   
 7. Saxo

  Saxo Törekvő

  Elárulok neked valamit.

  16 os szint 2. nap végére volt meg, a drónok 7 db irisz 3. nap végére volt meg,+ a pet, csak a próbáknak köszönhetően. (event próba is volt benne) 4. napon már a cél az volt, hogy a pet szintjét húzzam felfelé. Ha tudod mit csinálsz, nagyon gyorsan lehet haladni. Óránként pvp térképen 10 ezer uri felett szedtem, pettel. Igaz, megvettem a kezdő csomagot, és a küldetés duplázót, amit nagyon keményen ki is használtam, így minden küldetést alapul véve kettő hét alatt, dobozolással több mint 440.000 uridiumhoz jutottam. A harmadik nap végén már kapuztam, még azt hiszem lf4 lézerem sem volt, labor nélkül, Zeta kifulladásig.

  Signup Date 2016-06-25 11:16:29 ... egészen pontosan 2016-06-28 08:16:33 perckor raktam ki extra energiából az első zeta kapumat.

  2016-07-07 22:02:23 kor lett meg a full havoc, 11 db ( dupla hétvége volt)

  Na mi is "ütközik korlátokba" ?

  Ha tudod mit csinálsz, akkor bőven lehet haladni. 2016-07-07 22:02:23 perckor, mikor az utolsó Zeta kapumat befejeztem, 650 kulcs, és 270.000 uridium állt rendelkezésemre, Apis-Zeus drón összeszerelésére.

  2016-07-15 17:59:16 kor szereztem meg az Apis drónt.

  2016-07-15 18:00:52 szereztem meg a Zeus drónt.

  Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az apis drón sokkal hamarabb elkészült, de nem építettem meg, mivel nem akartam újra apis részeket felvenni Zeus napon. Ezért vártam inkább egy következő zeus napot, 2016-07-15 én el is jött, este 18.00 órakor pedig megépítettem mindkettőt.

  A regisztráció óta akkor telt el a 20. nap ... és 10 drón, 10 havoc felszerelésű accom volt. Tulajdonképp ezt hívják tudatos account építésnek.

  Nem tart is semmi sem 90 napig.

  A drón desingek megszerzési időpontjai:

  havoc 2016-07-01 13:40:46
  hercules 2016-07-01 18:13:57
  havoc 2016-07-05 06:31:17
  havoc 2016-07-05 06:31:17
  havoc 2016-07-05 10:49:18
  havoc 2016-07-05 10:49:18
  havoc 2016-07-06 13:00:37
  havoc 2016-07-06 13:00:37
  havoc 2016-07-06 18:44:51
  havoc 2016-07-06 18:44:51
  hercules 2016-07-07 19:18:43
  hercules 2016-07-07 19:19:06
  havoc 2016-07-07 22:02:23
  havoc 2016-07-07 22:02:23
  demon-silver 2016-07-08 06:08:25
  havoc 2016-07-08 12:24:09
  hercules 2016-08-13 07:31:40
  hercules 2016-08-13 07:31:40
  hercules 2016-08-13 11:17:42
  hercules 2016-08-13 11:17:42
  hercules 2016-08-13 16:39:40
  hercules 2016-08-13 16:39:40
  hercules 2016-08-14 05:17:33
  hercules 2016-08-14 05:17:33

  Ebből látható, hogy a regisztráció utáni kerek 50. napon lett az account úgymond full... azaz meglett a 10 hercules dróndesing is.

  Ekkor már 21. szint, 30 feletti lf4 lézer volt.

  Érdekességek:

  Egy napon a legtöbb Lf4

  9019872 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 03:01:10
  9019909 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 03:05:10
  9019991 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 03:18:59
  9020011 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 03:22:16
  9020251 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 03:42:41
  9020529 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 04:08:51
  9021712 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 05:40:25
  9023672 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 06:27:31
  9026297 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 07:26:54
  9065615 equipment_weapon_laser_lf-4 2016-10-02 12:37:32

  Egy napon a legtöbb desing a teljesség igénye nélkül:

  9019691 ship_g-enforcer 2016-10-02 02:41:29
  9019957 ship_g-exalted 2016-10-02 03:13:43
  9020215 ship_g-exalted 2016-10-02 03:39:14
  9020369 ship_g-exalted 2016-10-02 03:52:13
  9021133 ship_sentinel 2016-10-02 04:57:43
  9021140 ship_g-veteran 2016-10-02 04:58:14
  9021314 ship_v-avenger 2016-10-02 05:17:08
  9021409 ship_g-bastion 2016-10-02 05:25:28
  9021706 ship_g-enforcer 2016-10-02 05:40:16
  9022182 ship_g-exalted 2016-10-02 05:50:46
  9022472 ship_g-exalted 2016-10-02 05:56:08
  9022657 ship_g-bastion 2016-10-02 05:59:58
  9023756 ship_sentinel 2016-10-02 06:29:24
  9026340 ship_g-exalted 2016-10-02 07:27:56
  9028046 ship_g-veteran 2016-10-02 08:23:42
  9028732 ship_g-exalted 2016-10-02 08:45:24
  9029748 ship_sentinel 2016-10-02 09:15:33
  9031816 ship_venom 2016-10-02 10:06:48
  9036508 ship_g-enforcer 2016-10-02 12:51:15

  Ezekért természetesen minden esetben 10.000 uridiumot kaptam, mivel már mind ott figyelt a hangárban.

  Minden lehetséges, voltaképpen regisztráció után 50 nappal a hajó kész volt. Az 51. napon már a fejlesztésekhez kezdtem.

  Ennyit a fejlődésről profi szinten :)

  Saxo   
  NumizN1 kedveli ezt.
 8. nemtomka30

  nemtomka30 Fórumprofi

  A leirás jo,de részben mázlis is voltál... :) Én dupla napkor csináltam 7 zétát,1 darab havocot sem kaptam,pedig még csak 1 van. Zeusz rész az istenért sem jön,viszont az apist ontja a zeus doboz. Mindezek ellenére igen,hamar lehet fejlödni ha nem össze-vissza kapkod az ember.
   
 9. .deder.

  .deder. Kivételes tehetség

  :) Grat. Egyet hiányolok ebből a felsorolásból: ez hanyadik accountod volt. Mert mint tudjuk kezdőként ismerkedve a játékkal ez nem ilyen egyszerű. Én is azt a hajót melyet használok 5.-re építettem fel 2014 óta. Miközben 2011-ben kezdtem a játékot. Az is igaz hogy napi 1 órát játszom , mert többre nem jut időm. Van még hajóm eu2-n, cseh 2-n s a magyar 1-n minden megbízónál. De csak 1-t futtatok .
   
 10. Saxo

  Saxo Törekvő

  Nekem ez a 3. hajóm. Nem a hajók száma számít, hanem az, hogy tudd, mit is csinálsz. :)
   
 11. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Elismerésem,de ezt tuti nem egy ilyen leírás alapján csináltad meg,hanem vagy valaki aki már ismerte a játék minden zugát az mondta,mikor mit csinálj,vagy már nem az első hajó volt,és úgy már könnyebb,tudni lehet mikor mit érdemes.
  A nagyja részét elképzelhetőnek tartom,ha valaki tényleg tudja mit csinál,és mint írtad,költ is rá. De hogy amint írod az 50. napon hogy volt 30 db feletti LF -4 azt azért szerintem sokan megirigyelnék. Ismerek olyanokat akik több éve játszanak,és még nincs meg a full LF-4 ,igaz,nem is nagyon költenek,nekik inkább hobbi.
  Egyébként annyit fűznék még tapasztalatokról hozzá a Zeta kaput illetőleg,hogy erről nemrégen hallottam,azóta az összes kulcsot amit összeszedtem és vettem a Zeta kirakására nyitottam el,és kaptam mindenféle lőszert,logfájlt is meg nanoburkolatot,de kapu részt azt eddig kemény 3 at adott.....Azt pontosan nem tudom hány kulcsból,mert nem írtam,de akkor kezdtem játszani,amikor a Saimon-event volt,annak a dobozaiból napi 30-40 GG kulcsot szedtem össze,szóval nem kevésből....
  Én ennyit tudtam,napi kb fél-egy óra játékkal szerintem jól állok.
   
 12. Saxo

  Saxo Törekvő

  Ezt a leírást azért csináltam, hogy egy támpont legyen. Egy olyan támpont, amire lehet alapozni. Ez nem kitaláció, ezt végig dokumentáltam, direkt azért, hogy csinálhassak egy olyan leírást, ami nem csak puszta betűsor, hanem tények vannak mögötte. Szerintem ez is óriási segítség azoknak, akik elkezdik ezt a játékot, és nem tudják mihez is kezdjenek. Nagyon fontos ez, gondold csak el, mit írtál pár hozzászólással korábban... nem nagyon volt segítséged. Lehet neked is jól jött volna egy ilyen leírás, nem? :)

  A játékra költés egy szubjektív dolog. Akinek van lehetősége, az költ rá, s ez mint írtad is hobbi. A hobbira ki nem költ? Ha horgászol, ha bármit is csinálsz akár hobbi szinten is, arra költesz.

  Ui: Megtehettem volna adminhajóval is. Szó sem lehetett róla, a hitelesség miatt mindent saját erőből, közönséges játékosként értem el.

  Saxo
   
  Csülök[H] kedveli ezt.
 13. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Mint Deder-nek adott válaszodból is látszott,ez nem az első hajó volt,amit sejtettem is,előző irásomban rákérdeztem....Még mindig állítom egy kezdő a saját kis eszétől ebből a leírásból támpontokat mindenképpen kaphat,de hogy abban nem segit neki,hogy pl full LF-4 es legyen az 50. napra,abban teljesen biztos vagyok! Én bevallom,el sem tudom képzelni ez hogy lehet-de nagy segitséget ez ügyben pl a leírás sem nyújt.
  Konkrétan pl az én esetemben,egyetlen olyan tippet nem tudtam belőle meriteni,ami lényegében előremozditotta volna a játékot számomra. Én most úgy látom,aki elkezdi az elejétől fejleszteni az űrlabort,és a küldetéseket darálni sorban,az tud a legjobban fejlődni. Mint előző írásomban is írtam,eventkor kezdve,és ezáltal elég sok GG kulcsot összeszedve sem tudtam még kirakni kaput. Vagyis amit anno megcsináltál,ahhoz szerintem a tökéletes időzitéseken kivül kellett még napi sok óra játék,ami nem mindenkinek fér bele az időbeosztásába,másrészt pedig jó adag szerencse is,hogy minden összejöjjön.
  De mint írtam,ez az én meglátásom,bizonyára mások másként látják......
   
 14. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Konstruktív jellegű hozzászólás:

  A hajókat és a designokat külön dologként említed. Holott bármi ami bónuszt ad már külön hajó. És ugye csak ilyenre érdemes költeni egy kezdőnek.
  Tudom, hogy csak megszokás, én is néha designnak mondom őket, de egy ilyen a jövőnek szóló dokumentumban érdemes frissen fogalmazni.

  Szerintem jobb a kreditet főleg iriszekre költeni, mivel a zöld kulcsokból is elég jól jön az lf3 meg a generátorok. Ezt az aspektust is megemlíthetnéd.

  Csupán matematikai szemptontból a fejlesztés nagyon nem éri meg még 9 drónnál sem.
   
  Utoljára szerkesztett: 12.10.16
 15. Saxo

  Saxo Törekvő

  Nos:

  A fejlesztés a drónokra akkor éri meg, ha tudod, hogy merre szeretnél haladni. Amennyiben egyértelműen a 10 drón a cél, és elérhető, akkor igen, a fejlesztés értelmes. Ha nem, akkor nem. Sok függ valóban a játékidőtől.

  Regisztráció óta eltelt napok 109 Ezalatt mintegy 550 óra telt el játékkal. ez nagyjából 5 óra átlagra ön ki, ennyi szükséges ennek a szintnek az eléréséhez. Való igaz, ezt napi 1-2 óra játékidővel ennyi idő alatt elérni csak meglehetősen nagy összeg költésével lehetséges.
  Én őszintén megmondom, nem titok, mintegy 15 ezer forintba került ezt elérni, ennyi rendelésem volt eddig nagyjából, prémiummal, dobozduplával, kedvezménycsomaggal, kezdő csomaggal, és küldetésgyorsító boosterrel, illetve a booster akciónál költöttem ebből hozzávetőlegesen 10 csomag árát. (1200 ft)

  Az elnevezésért bocsánat, ennyi idő után nehéz a desinget hajónak nevezni, megszokás :D

  Ha te nem tudtál volna a leírásból tippeket meríteni, az probléma, hiszen eléggé konkrétan hasznosítható. Nem értem mit nevezel GG kulcsnak, ha az extra energiára gondolsz, akkor két napi erőteljes dobozolással el lehet érni egy Zeta kaput, ez nem titok.

  A tökéletes időzítés fontos, hiszen minden elrontott döntéssel súlyos napokat lehet veszíteni. Ár érték arányt tekintve szerintem nem sok a ráfordított összeg, és az account fejlettsége, persze aki egy forintot sem akar költeni, annak nyilván nem, ez nézőpont kérdése. Az Lf4 elérése nem nehéz, dupla napok alkalmával gg akciónál nemhogy veszteségesen, hanem egyenesen nyereséggel lehet a kapukat farmolni. Nyilván egy teljesen kezdőnek sok dolog van amire magától kell rájönnie. Az útmutatás egy irányadó leírás, amit készítettem, az nem szentírás, és a szerencsefaktor is nagyon befolyásoló. Ettől függetlenül mint látható, nem elérhetetlen, nem lehetetlen, ha valaki kitartó, van ideje, és némi pénze benne, akkor igenis sikerrel elérhet bármit.

  Mindenki önmaga el tudja dönteni, mit akar a játéktól. Én eléggé maximalista vagyok ahhoz, hogy tudjam mit akarok. Mindenesetre 50 nap kellett egy ütőképes accounthoz, némi játékidő, (általában 18:00 órától 23:00 óráig) ha időm engedte délelőtt 1 óra belefért.
  Ez nem lehetetlen senki számára, akinek pedig nincs ennyi ideje, de profin halad, annak nyilván időarányosan annyival több nap, mint amennyivel kevesebb ideje van napi szinten a játékra.

  Sok éves tapasztalatból tudom, hogy a kezdőknek egy jól összerakott leírás tud a legtöbbet segíteni, a játékbeli segítségen kívül, hiszen aki nem tudja nagy vonalakban sem mihez kezdjen, rendre rossz irányba indul el. A játékosokból a segítség régen kiveszett, s ameddig jobb ötlete senkinek sincs, addig legalább elkészült egy olyan leírás, amire alapozhat bárki. Ezt vitatni szerintem eléggé rossz felfogás, s sosem szégyen bevallani, ha valamit rosszul csináltunk. Lehetetlen elvárni egy teljesen kezdőtől, hogy a játékmenetet megértse, és ránézésre tudjon mindent. De ha csak egy bolhányi segítséget is ad ez a leírás, már megérte.

  Én őszintén remélem, hogy sok olyan játékos lesz, aki a példát látva erőt tud meríteni, és ha több segítséget kapnának a játékostársaktól, meg némi megértést, hogy nem küldik le őket a sibelonról negyvenhatszor negyvenhat perc alatt, akkor máris sok olyan kérdés lenne ritkább, hogy csak ennyien vagyunk? Kihal a szerver?

  Saxo   
  Menyus kedveli ezt.
 16. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  GG nek a galaxi gate-vagyis kapukulcsot írtam,igy láttam valahol fórumon,azt hittem itt ez a megszokott elnevezés. Bizonyára az adminoknak meg lehet nézni,mert én fejből nem tudom,de biztos vagyok benne,hogy több száz Gg-kulcsot nyitottam már el,és még hirből nincs meg egy kapum sem,szóval innen nézve ez sem olyan egyértelmű,mennyire halad ez....
  Tudom az,hogy nem tudok sok időt a játékra szánni,napi szinten az én bajom,és azzal is tisztába vagyok,hogy ez lassitó tényező.
  És nem azt írtam,nem lehet a leírás alapján elindulni,csupán őszinte leszek -egy kicsit,főleg a betett felsorolással olyan színezete kezd lenni a dolognak,hogy gyertek gratulálni mit csináltam meg.....Mint mondtam elismerem,de ez nálam mondjuk nem jött be annyira.
  Hogy azt is leírjam,ez hogyan működne jól szerintem-ime: Mivel azt látom,mindenki óvva félti,hogy milyen hajója,boostere stb van,mert ez logikus módon a játékban számit,és ha valaki ismeri a pontos adatokat,ki tudja használni. Ezért amennyire láttam,nem szivesen ir senki konkrét adatokat. Lehetne egy olyan hely,ahol mondjuk egy valaki,aki jól ismeri a játékot,egy az egyben beszélgetne a kezdővel,teljesen látná mije van,és az alapján adna neki segitséget,de ezt a többi játékos nem olvashatná,vagy azt a részét ahol a hajó adatai lennének megbeszélve,azt nem. Tudom sok az újonc,és nem lehet mindenkivel foglalkozni,nem is ezt mondom,de ha konkrét példák lennének,abból szerintem többet tanulhatnánk. Ez a leírás igy annak jelent valamit aki tudja miről irsz,neme gy tapogatózónak. A leirás jó,csak egyértelműnek vesz olyan dolgokat,amik egy kezdőnek nem azok.
  Már biztos vagyok benne,ha a nemsokára kezdődő eventnél kezdenék új hajót,lehet ennél is előbb lennék egy hónap alatt.
   
 17. Saxo

  Saxo Törekvő

  Ahogy érzed. Mivel minden játékos ezekre kíváncsi, mennyi idő elérni, mikor lesz nekem olyanom, stb... Kicsit olyannak tűnik, mintha irigy lennél. Mivel az a tévhit terjedt el, a most regisztrálóknak mennyire nehéz dolguk van, hát ez ékesen bizonyítja, hogy nem így van.

  Mellesleg nem hiszem, hogy a te sikertelenséged itt kellene levezetned, nem csak a te felfogásod szerint játszanak a játékkal, a hajók adatai soha nem lesznek publikusak, nem is értem, ilyen dolgokat miért írsz, de fejezd be, legközelebb az ilyen feltevésnél kapásból törlöm a hozzászólásod. Az adatok nem publikusak, szigorúan tilos kiadni őket.

  Kicsit álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az összes játékossal majd leül valaki beszélgetni, tanácsokat adni. Még jó, hogy nem azt várod el, helyette valaki csinálja meg a hajót, aztán adja oda.

  Kicsit frusztrált vagy szerintem. Napi fél óra, egy óra játékidővel nem lehet accountot építeni. Minden írásodból sül a hozzá nem értésed. Talán jobb lenne megfogadd a tanácsokat.
   
 18. rozsdásszög

  rozsdásszög Junior szaki

  Rendben,majd az idő megmutatja helyes volt e amit írtam.....
  Még csak annyit,én írásban is elismertem,azt,hogy nem tudnék ennyi idő alatt ilyen hajót felhúzni! Nem én voltam,aki lehurrogta a másikat,hogy egy hónap alatt ilyen hajó,az semmi,itt van mit húztál fel 20 nap alatt.....Akkor ki is a flusztrált? Ezek után ha egy Admin igy viszonyul egy kezdőhöz,nem is csodálom,hogy a játékban mindenki minket vadászik....
  Napi fél -egy órával is lehet csak lassabban,van akinek közben dolgoznia is kell és egyéb elfoglaltságok.
  És még csak annyit,egy dolgot felejtesz el,ami neked van,a kezdőknek nincs-az pedig a tapasztalat! Leírsz dolgokat,és tudod mi van mögötte,de egy kezdő aki nem tudja,nem fogja mindazt látni mögötte. Amit írtam,segítő szándékkal írtam,ha törlésre kerül rendben! Vitázni nem akarok és nem fogok.
   
 19. Saxo

  Saxo Törekvő

  Hééé, senki sem hurrogott le :)

  A helyzet az, hogy az általad leírt játékidő alatt természetesen nem lehet hajót építeni nagy sebességgel.

  Azért írom le, hogy lássák. Legyen példa. Legyen útmutatás. Te szerintem nagyon félreértesz engem :) A törlés része arra vonatkozik, hogy adatokat kiadni nem lehet, tilos. Ezt viszont meg kell értened.

  Én azt szemléltettem, mit lehet elérni, mennyi idő alatt. Tudod, egy top1 hajóm van, ami privát, és azt is otthagytam, a játék kimondott játék része annyira már nem érdekel, mindent elértem ebben a játékban amit lehet.

  A segítség amit próbálok nyújtani önzetlen, és a példád is nagyon rossz, pont én vagyok az, aki a legjobban védi a kicsiket, és próbál nekik segíteni.

  Eszemben sincs tovább vitatkozni, kérlek fogadd el, hogy nincs más szándék ebben, mint segíteni. :)

  Köszi
   
  rozsdásszög kedveli ezt.
 20. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Nagyon örültem volna kezdő koromban ennek a leírásnak, itt most olyanok ekéznek, akik nem kezdenének új karaktert, kipróbálni a módszert, mert tudják mivel jár egynek a kifullosítása. Nem kötözködni akarok, de mindenkinek eszébe juthatott volna ezt a topicot elindítani akik itt jobban is meg tudnák oldani, legalább is a hozzászólásaik alapján. Na szép napot/estét mindenkinek.
   

Az oldal megosztása