Javaslat Az igazi segítség kezdőknek, kezdők ide!

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: Saxo, témanyitás ideje: 11.10.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Avgas

  Avgas Járnitanuló

  Sziasztok!

  Én személy szerint ezt a képességfát ajánlom. Ez 49 képességpont kiosztva.

  Leírom részletesen milyen sorrendben lett kiosztva:
  1.Burkolatszakértő I. 2/2
  2.-Mérnök 1/5
  -Robbantási szakértő 1/5
  Ennél a pontnál Te döntöd el melyikre szeretnél tenni. Én eleinte a mérnököt ajánlom, mert a hajód gyorsabban fog javulni, későbbiekben viszont a robbantási szakértőt abban az esetben, ha aknákat fogsz használni. (A játék későbbi részében nem látom értelmét a mérnöknek a játékstílusomnak köszönhetően:D)
  3. Pajzsenergia mestere 5/5
  4.Fejvadász I. 2/2
  5.Burkolatszakértő II. 3/3
  6.Pajzserősítő szakértő 5/5
  7. Kalibráló 5/5
  8. Fejvadász II. 3/3
  Ettől a ponttól kezdve tetszés szerint rakhatod a képességpontokat. Ezek szerintem alapvetőek. Sokan a "vastaglövést" teszik előtérbe, én viszont a kalibrálót fontosabbnak tartom. Itt egy kis folytatás:
  9. Alcázóművész I. 2/2
  10.Álcázóművész II. 3/3
  Ezután viszont tényleg teljesen mindegy hogyan alakítod a képességeidet. A hajód harcra 80-90%-ban készen áll képességügyileg.

  [​IMG]
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 28.10.16
 2. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Nem egészen értek egyet. Még az általad leírt (egyébként 31 pont) mellé én mindenképp kiraknám a mérnököt. Nagyon sokat tud dobni, ha 30%-kal gyorsabban javít a hajód. Saját tapasztalatból - ha elfutsz harc közben, pettel próbálsz javítani, de lelövik folyamatosan, a hajóddal még javulsz, és nagyon nem mindegy, hogy golival 15k-t javítasz vagy 20k-t (citadellel: 31-et vagy 40-et).

  Bár nem kezdő képesség, de szerintem még a fejvadásznál is hasznosabb. (Az adja a vastaglézert).

  (Neked címezve mindez: @bohoc )
   
 3. Avgas

  Avgas Járnitanuló

  Szia!
  Az érvelésed a mérnök mellett megértem, de a játékstílusomban a futás nem jött be. Főleg, hogy mostanra már ha nem Tartarussal vagy, akkor "szinte" esélytelen elfutni :)

  Üdv.
   
 4. .deder.

  .deder. Kivételes tehetség

 5. Saxo

  Saxo Törekvő

  Ma már a mérnöknek semmi értelme sincs. Általában nem egyedül találod magad szembe az ellenséggel, és a tartarusz miatt semmiképp sem fog menni az elfutás, a citadel és társai játékának nagy vonalakban vége, ahol igazi értelme volt, az megkopott sajnos.
   
 6. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Szia! Jómagam nem látom sok értekmét a javításnak. Pettel sok mindent meg lehet oldani és ha annyira a javítás számít, akkor mostmár a Solace meg tud oldani harc közben, vagy esetleg az Aegis is. Szerintem az robbantási szakértő képesség többet számít. Például ha már annyira menekülni kell és leteszel egy SL-M01-es aknát, akkor az nem mindegy, hogy 2 embert lassít le, vagy akár mindenkit. És ott van az életrobbantós akna is. Ha azt leteszed mondjuk az Aknagyáros képességgel, akkor akár meg is semmisítheted vele az "üldözőidet". Ha meg nem is robbannak, akkor is több életet vesztenek, mint amennyit vissza tudnál tölteni :)
  Persze a javítás sem utolsó dolog. Ha sokat szoktál menekülni, akkor tényleg megéri, de sajnos már ott van a tartarus. Számomra kicsit kiábrándító, hogy az eddigi leggyorsabb hajókat mindet utoléri egy nagy háromszög.
   
 7. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Vélemény - vélemény. A tartarus valóban keresztbe tett egy csomó mindennek a játékban (szerintem túl op, de még annál is rondább).

  De igenis hatásos. A pet üzemanyag nem olyan olcsó, hogy folyamatosan megérje azzal tölteni, és npc közben, kapu közben is jól jön. Illetve nagyobb csoportharcokban kifejezetten hatékony. Még ha pettel is töltesz, jó pluszt tud adni.

  (Off: most solace-cel játszom, mert kell a sebzés meg az élet gyorsan, ToT miatt főleg. De megvettem a tartarust, régen nagyon szerettem lightninggal szaladgálni, kíváncsi vagyok, ez milyen. De a citadelt is szeretem, és fogok tenni vele pár kört - szerintem jó hajó még mindig ha jól használja az ember)
   
 8. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Szia! Tegnap megvettem a Tartarust és egy kicsit játszottam is vele, meg kell, hogy mondjam, sokszor pukkantam. Érzem, hogy nagyon jó hajó, de még nagyon szokatlan. Úgy gondolom, hogy később, ha már hozzászokok, nagyon jó lesz. Furcsa, hogy nagyon gyors, kicsit nagy váltál a spectrumról. Néha elfelejtettem, hogy nem fog csökkeni az ellenfelem sebzésereje. Úgy gondolom, hogy UBA-ba nem lenne semmi értelem. Ott egyértelemű, hogy nem jó és a Citadel bizonyára leszedné. Azonban az, hogy el tudok vele menekülni, ha mondjuk 5-en lőnek engem, az fenomenális :)
  Én töltésre csak az 1-es szintű berendezést használom. Nem tölt sokat, de nem használ el túl sok üzemanyagot. Persze sokat jelentene, ha a 3-sal javítanék, de az rengeteg urit elvisz. Így, hogy seni nem ér utol, végre sokat jelent az 1-es berendezés is. Kicsi a bors, de erős ;)
   
 9. Páncélgránátos

  Páncélgránátos Fórum nagymestere

  Pár napja kaptam! Mi ez?
   
 10. Kyrus

  Kyrus Fórum hercege

  A levelet kitöröltem, mert tiltott levél.
  NE kattints a linkre! Mert káros oldalra visz és a hajód is ellophatják.
  Az üzenetet nem a Bigpont írta.
   
  Páncélgránátos kedveli ezt.
 11. Páncélgránátos

  Páncélgránátos Fórum nagymestere

  Köszönöm!, valami ilyenre gondoltam!
   
 12. cUkrassz

  cUkrassz Járnitanuló

  Egy hideg nap a pokolban hetfotol lesz tudja valaki?:D
   
 13. Kyrus

  Kyrus Fórum hercege

  Igen, holnaptól :)
   
 14. saspiercing

  saspiercing Utánpótlás-írogató

  Valóban: "a tudás hatalom". Itt is :)
  Kis szerencse sem árt azért.
  A most kezdő full újonc pilóták számára pedig a fórum leírások sokat segítenek. Én lassabban húztam jóval a hajóm, mert régen kezdtem és még szerelőműhely sem volt, de mikor rábukkantam először a DO Bibliára 3 napig olvastam részletesen mindent. Onnantól tudtam mit kell csinálnom :)
   
  Utoljára szerkesztett: 18.7.23
 15. dangel1112

  dangel1112 Járnitanuló

  Sziasztok!

  Mivel időm nagyon kevés van játszani így én is kezdőnek gondolom magam. Rátaláltam erre a témára és most szükségem lenne némi jó tanácsra. Röviden a lehetőségeim és a történetem:
  15-ös szinten vagyok, full lf3, full pajzs, full meghajtó, 8 irisz, pet van 9-es szinten. Még nincsen benne minden hely felszabadítva, de amint lehetett 3-as szintű cuccokat vettem bele: Önmegsemmisítő, gyűjtő, kereskedelmi berendezések, illetve hasznosító, radar, takarékossági protokollok. Most raktam ki az alfa kaput, bár ha előbb olvasom ezt akkor a zeta lett volna. Van 100.000 uri, ezt gyűjtögettem, dobozoltam, összelőttem, illetve van 500 milla kredit, m ost vettem egy aegis veterant, de van goli is. Igazából nem nagyon tudom hogyan tovább. Prémiumra áldozok, mivel ennyit megérdemel a hobbi, nekem ez a játék kikapcsolódás, ennyit megér havonta. Szeretnék kicsit komolyabban is majd játszani, már amennyire az időm engedi. Nem számolom, hogy mi hány nap, inkább csak játszom. Szóval szeretnék tanácsot kérni a további fejlődési irányhoz, mire koncentráljak, mire költsem az urit, illetve minden tanácsra és ötletre nyitott vagyok. Bocsesz ha kicsit bő lére eresztettem, előre is köszi minden tanácsot.
   
 16. Adrián005500

  Adrián005500 Fórum-zöldfülű

  szia az én véleményem nem sok de pár évet le húztam a játékban és le is fogok az úrit szerintem két felé költheted első a dóron formációk mert az eldönt mindet azon belül szív moly gyűrű fúró gyémánt és rák amiket ajánlok ha vadászol rák és moly ha npc akkor szív gyűrű fúró de a gyémánt a legjobb a másik költheted kapura mert minden vasárnap kapu dupla van és legtöbb esetben leárazzák a gg-t és akkor zétáz ahogy bírsz abból lesz log file meg kulcsod is bőven ha ezek megvannak akkor a többi már a játék stílusodtól fog függeni

  viszont lenne egy kérdésem így minden játékos felé valaki meg tudná nekem mondani mikor várható az üzletbe surgeon hajó ?:O elöre is nagyon szépen köszönöm :)
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 28.2.17
 17. dangel1112

  dangel1112 Járnitanuló

  Köszönöm.

  Most csinálom az Alfát, bár nem nagyon van időm. Ha jól értem, akkor zéta legyen a következő, és utána lf4 szerzésére meg drón design-ra mit javasoltok melyik kapu legyen?
   
 18. Adrián005500

  Adrián005500 Fórum-zöldfülű

  Csak a zetat kaput pörgés semmi más kapput ne rakj azáltal lesz kulcsod amiből nyithato lf4 és lesz lóg file amivel még a kepesegedet tudod fejleszteni és ha jó minden lesz havok ami még 10% plusz sebzes szóval csak a zetat míg nincs meg plusz a 9. Dron 10-20 lf4 és legalább 20-25 kepeseged
   
  Menyus kedveli ezt.
 19. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Üdvözlök mindenkit!

  Saxo írásához szeretnék hozzászólni a kezdőknek szánt írását illetően!

  Áljon itt az én tapasztalatom..!

  A Magyarország 1 szerverre 2017 április 11.-én regisztráltam, azóta 699 órát töltöttem ezen az oldalon játékkal és fejlesztésekkel, vagy egyszerre mindkettővel!

  Gyorsan meg jegyzem, hogy két szerveren is jelen vagyok (2017 februárjában regisztráltam az Egész európa szerverre és eleinte szinte csak azon voltam még akkor is, mikor már a magyarországira beregisztráltam..)!
  Ez azért fontos tudni, hogy mindkét szerveren szoktam majd minden nap játszani!

  Szóval.. a durván 4 hónap (ca. 120 nap) alatt a következőket értem el csak a magyar szerveren..!

  Napi átlag 6 órát játszottam a magyaron csak úgy, hogy közben még az európait is nyomattam!
  Ezen írásom közben nem tudom, hogy pontosan mennyi játékidőt töltöttem az európain, de azt igen, hogy bőven hozzá lehet még adni a napi átlag 6 órához cirka 2 órát (van olyan nap, főleg hétvégeken, amikor 12-14 órát is játszom..)!

  Azt kell mondjam, hogy a Saxo írása(i) egy kicsit túl van fényesítve!

  Én, ma, 2017 augusztus 18.-án nem tudtam elérni azt, hogy kilegyen az egyetlen használt hajómon a full 35 db. LF-4-em, pedig rendszeresen havi 200-400 eurónyi összeget szánok játékra!!!

  A valóság az, hogy pl. egy kapu kirakásához (ha nem akarok uridiumért extra energiát venni) 1 hét kell a jelenlegi játékidővel számolva, amikor nem csinálok jóformán egyebet, csak dobozolok!

  16. szinten vagyok mint játékos, van cirka 20 hajóm (a liberátort leszámítva, amivel egészen a 11. szintig jutottam el) mind elit járgányok melyek nagy részét kalózzsákmány-dobozokból forgattam ki!

  Uridiumot dobozokból szerzek (heti 160-250 ezer uridiumot lehet kidobozolni, de akkor mást nem csinál az ember, P.E.T. nélkül..)!
  Eleinte Helix napokon vásároltam, de ezt az öszeget inkább olyan zsákmánydobozok vásárlására szánom inkább, mint az Apokalipszis zsákmánydoboz, obszidián chip, vagy a legutóbb általam agyon szídott piros-kék zsákmány dobozok.

  A drónjaim bár mind meg vannak és mind max.-ra van fejlesztve (csak magyaron...), ez még a fegyverekre és a pajzsra még nem teljesen igaz!

  LF-4-ből van 27 darab 8., 9. szintre fejlesztve (ehez a hajóhoz, amit használok még kéne 8 darab) és még ezen felül van 5 darab Instabil LF-4 is, amit beraktam a drónokhoz, de egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni, mert nincs róla részletes leírás és a teljesítménye nem egyenletes!
  Nem is értem, hogy miért van ez egyáltalán kitalálva..? Sajnos, csak ezet adta legutóbb mind az obszidián chip-dobozok és a piros-kék zsákmánydobozok is
  A pajzsok még csak az 5. szinten vannak!

  Van még egy rakás LF-3-as lézerem is, de ezektől igyekszem megszabadulni (kezdőknek megteszi ez is..)! Nem is fejlesztettem őket!

  Szóval...

  Számomra nehezen hihető az, hogy két hét alatt egy fullos hajót össze lehet szedni, de bizonyára bennem van ahiba.. (szerintem még 2 hónap alatt sem lehetséges)!

  A másik dolog a küldetések..!

  Az én tapasztalataim az, hogy szinte nagy részüket lehetetlen teljesíteni (főleg ha más megbízó térfelén kell ezeket végre hajtani..)!

  Már az is kihívás, hogy valaki egy PvP mezőn (kalóz térképen) elkezdjen dobozolni, mert vannak kimondottan olyan személyek/játékosok, akik ide járnak vadászni és ez lehetetlenné teszi az ottani bónuszdoboz gyűjtést!

  Egyszerűen kiűzik onnét a kisebb, gyengébb játkosokat, de sokszor még a full hajóval rendelkezőket is, mert bandába verődve, többed magukkal rohannak le játékosokat (mára már javult annyit a helyzet, hogy ha van ugrás CPU 2-je valakinek, még támadás előtt le tud lécelni, eddig ez is kivitelezhetetlen volt, mert ez a CPU nem működött a PvP térképeken)!

  Amiről még nem nagyon láttam, hogy irva lett volna, az a drónok sebezhetősége..!

  Nagyon észnél kell lenni, aki más helyekre akar küldetéseket vállalni, mert ahányszor kilövik, a drónjai fejlesztési szinttől függően több-kevesebb sérülést szenvednek és ha ez eléri a 100%-ot, elszálnak, megsemmisülnek a drónok és akkor lehet beszerzni őket előről, jó drágán és a fejlesztéseket is kezdheti előről az illető!

  Őszintén szólva..., nem is kell más térképekre utazgatni a játékosnak ahhoz, hogy össze fusson olyanokkal, aki egy csipetnyi becsület és tapasztalat pontért cserébe kilőjön, vadásszon másokra..!
  Vannak olyanok, akik álcázva, vagy az nélkül be merészkednek az ellenfél térfelére és ott hajtják végre támndó akciójukat!
  Jellemzően piros betüvel van jelölve a neve az ilyen játékosoknak és eleinte, ha csak nincs legalább 25-30 darab fullra fejlesztett LF-4 el szerelt hajó (drónokkal együtt természetesen) a csóri kiszemelt áldozatnak, akkor jobb ha tényleg megpróbál elmenekülni, ami az én tapasztalatom szerint szintén szinte lehetetlen..!

  Szóval...
  Szerintem csak óvatosan kéne az "ajánlást megfogalmazni", mert a kezdőknek nem kis rizikó maga a puszta jelenlét sem..!
  6-7-es szint felett már, amikor megszűnik a kezdőknek járó védelem, hamar pörög a "kilövés számláló"!
  Ez minden megbízó játékosaira igaz!

  A legfontosabb..:

  Lehet ingyenesen játszani, de sokra nem fogja vinni az ember..!
  Mindenképpen áldozni kell havi szinten egy bizonyos összeget a játékra (adott esetben nem is keveset..), mert pl. a Prémium tagság előnyei csak ilyen úton érhetők el, plusz, célszerű egy kis kezdő löketet adni az indulásnak (pl. Uridium vásárlás és nem utolsó sorban a duplázó csomag, vagy éppen egyes event donozok megvásárlásához, zsákmánykulcsok megvásárálásához..)!

  Valóban ott van a kezdő csomagok valamelyike, amivel egy kisebb lépés előnyre lehet szert tenni, de sokat nem fog javítani a helyzeten és ez is pénzbe kerül!
  Én nem használtam ezen opciót (kezdő csomagokat)!


  Végül, de nem utolsó sorban a klánokról szólnék..!
  Tapasztalatból tudom, hogy nem egyszerű bejutni egy valamire való klánba és ezeknél is néha olyan elvárások vannak, hogy egy kezdőnek ez nagyon magas tud lenni!
  Én, jelenleg szabadúszó vagyok (nem tartozom egy klánhoz sem) és ez így is marad!
  Egyszer próbálkoztam egy klánba bekerülni (be is kerültem), de fél nap után jobbnak láttam inkább kilépni, de nem mindenki úgy gondolkodik, mint én!
  Azt viszont minden kezdőnek melegen ajánlom, hogy belépést követően azonnal olvassa el a "Klán szabályzatot", mert nem biztos, hogy az ott olvasottak mindenkinek tetszeni fog..! Nekem sem tetszett..!

  Egy szó, mint száz...

  Nem egészen úgy megy minden, mint ahogy azt Saxo itt szépen leírogatta..!
  Az én véleményem az, hogy mire valaki egy valóban harcképes hajóval elkezdhet akciózni, ahhoz napi 5-8 óra játékidő, havi 15-45.000 Ft (vagy 50-150 euró..), és ezzel együtt fél év (nagyon sok szerencsével..), de inkább egy év szükséges!

  Üdv: SPILLER2
   
 20. Eu1 en---
  [ŞΘΞ™] ŞΘŲĻσƒΞĄŢΞŖŞ™[ЯŁŞ]
  :)magyar klán elvekkel:):p
   

Az oldal megosztása