Visszajelzés Beszélgetés a játékról / visszajelzések akár pozitív akár negatív.

Kategória: 'Beszélgetés a játékról / visszajelzés', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/darkorbit-a-jatekszabalyok.2906/
   
 2. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Szia!

  Szabályzatban le is van írva, hogyha kifogásod van egy moderátori döntéssel, akkor írj a supportra, és még le is van írva, hogy tilos a kitiltásokat közzétenni.
  Ez a fórumon sincs másképp.

  Köszönöm.
   
 3. -Prowler-

  -Prowler- Utánpótlás-írogató

 4. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

 5. Sco..

  Sco.. Fórum-zöldfülű

  Hali ! Én új vagyok itt ,de itt nincs "fel akkora szabály ? Kicsit vicces hogy ahogy lehet odajön egy nagy "valaki és 1 lövéssel szétlő .Vagy örökké maradjak az 1-1 es térképen ? :(
   
 6. Menj x-2re ott van paracsík ami mutatja ha van ellen ha lesz kis pajzsod x-3 x-4 kapu közelében lőjj.
   
 7. ¤ObeliX¤

  ¤ObeliX¤ Fórum-zöldfülű

  Azt szeretném kérdezni hogy üzletbe csak az apis és zeus dronokat látom és vehetem, az irist és flaxet nem.Nem tudom mióta van ez a hiba de úgy tünik csak nekem van bajom velem. Amúgy nyolc drónom van. Màr egy csomoszor frissitettem és megnéztem árverésen is demott sem vehetek irist. Ez nem tudom miér van és segitségett kérek elöre is köszönöm!
   
  ™®KICSISAJT®™ kedveli ezt.
 8. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Szia!

  Míg meg van az összes drónod (Apis és Zeusz kivételével), addig nem fogod látni az irist és a Flax-ot sem. Sőt, még a liciten sem látod az irist, míg 8 drónod meg van.
  Adj el egy Flaxot (ha van ilyened) és utána nézd meg az üzletben.
   
 9. ¤ObeliX¤

  ¤ObeliX¤ Fórum-zöldfülű

  Nagyon szépen köszönöm de még abba tudna segíteni hogy utánna hogy vegyek drónt?
   
 10. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Szia, mint ahogy Morphi írta, ha eladsz egy flaxod, akkor látni fogod a drónt.
  Ha nincs flaxod, de van 8 íriszed, akkor csak az apis, zeusz marad, azt pedig látod most is.
   
 11. ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠

  ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠ Fórum-zöldfülű

  Tisztelt DarkOrbit csapat,

  Szinte 1éve játszok, szabályokat betartva, lehetőségek szerint fejlesztve a hajót, jó - kevésbé jó élményekkel. A játékot egyik működtető alapszabály, a más megbízok játékosai megsemmisítése. Ez elfogadható, csak bizonyos téren hiányzik az esélyegyenlőség a gyengébb játékosok számára.

  Ez a palládium mező az 5-3as térképen. Egy erős játékos korlátlan hatalommal rendelkezik ott, amit egyesek a fairplay elv alapján tisztelettel érvényesítenek és tisztelet jár nekik, egy másik csoport ereje tudatában megalázóan viselkedik játékos társaival szemben, többszöri kilövésekkel ellehetetlenítve a palládium gyűjtést.

  Egy fejlődő játékosnak, ha nincs lehetősége palládiumot gyűjteni, nem csinálhat kaput, ahonnan a kapu nyereményekből fejleszthet. Ebben látom a játékban a nagy egyenlőtlenséget. A játék alapja az kell legyen, hogy szívesen játszani, ne sorozatos megalázás érjen, amit mindenki nehezebben visel el. A játék nem lehet vonzó, ahol a vakszerencse és a tehetetlenség vezérel. Egy bizonyos szelekció mellett, a palládium mezőn korlátozni kéne a más megbízók hajóinak lelövését, így esélyt adva az újoncoknak. Tapasztaltam mire képes egy felfejlesztett hajó, és 20 térkép áll rendelkezésre az erős játékosoknak vadászati szenvedély, küldetések teljesítésére. Ott a gyengébb játékosnak is van lehetősége: menekülés, kapuugrással védekezni, létezhet egy esélyegyenlőség.

  Ha a DarkOrbit érdeke, hogy népszerűbb legyen a játék, akkor korlátozásokkal adjanak lehetőséget a fejlődő játékosoknak a palládium mezőn gyűjtésre. Egyelőre az anarhia szabálya érvényes, ami egy játékban nem pozitívum. Ne az legyen egyes játékosok tétje, akik könnyedén a palládium mezőn hatalmuk tudatában, 5perc alatt 10-15 gyenge játékost „leradíroznak” esélytelenül. Mindenkinek esélyt kell adni, és szabályokkal jobban korlátozni, mert egy nyilvános játékról van szó, ahol
  lehetőséget kapnak játékra sérült pszichikai egyének is (játékban való megnyilvánulás, chat nyelvezet), akiknek nem szabadna egy „megalázó játékszerűk” legyen, a játék öröméért játszó társak.

  Utószóként tisztelet azoknak a játékosoknak, akik tudják hol és mikor mutathassák meg hajóik képességét, tisztelve gyengébb játékos társait, annak tudatában, hogy nem kétséges számára a győztes megmérettetés.

  Az új küldetések bevezetésével, pont a palládium mezőn fogják egyes nagyszintű játékosok a hajókilövéses küldetéseket gyorsan „ledarálni”, mert egy 15-20 szintű játékos könnyű és biztos áldozat, nem kell szaladgálni, keresni fairplay módban 20 térképen… A baj hogy a játékrendszer nekik erre lehetőséget ad….

  Gondolom hasonló visszajelzést kaptak, önök döntik el, hogyan alakítják a játékot, csak önök által ismert elv és nézőpont alapján.

  Tisztelettel,

  I.
   
  GATTACA, gyorgyiasz, KOBRA03 és 3 más kedveli ezt.
 12. Ŗocco

  Ŗocco Guest

  Üdv ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠,

  Kérdésedre a következő elvvel érvelnék, amely az ÁÜSZ (Általános Üzleti Szabályzat) 7. bekezdése alatt található,

  7.1.1 Alapverzió

  A Bigpoint alapvetően a Felhasználó rendelkezésére bocsátja a játékokat a felhasználói fiók létrehozása után (lásd a fenti 1.2. pontot). Ilyenkor a Felhasználónak először egy alapverzió áll rendelkezésére. A felhasználói fiók létrehozása és az alapverzió használata ingyenes. Az alapverzió időbeli korlátozás nélküli és teljes terjedelemben játszható (ami nem érinti a Bigpoint azon jogát, hogy megszüntetheti a játékokat). Az alapverzióban azonban nem áll az összes lehetőség a Felhasználó rendelkezésre.

  Ergo: Mivel a különféle fejlesztéseket, és az üzemeltetést finanszírozni kell ...
  Így a támogatást nyújtó felhasználók biztosítják, melyek különböző szolgáltatásban ...vagy gyorsabb fejlődésben részesülnek.


  Javaslatom a következő:
  Azért néha-néha te is próbálj meg ilyen módon részesülni a fejlődésben, és ne csak a Palládiumot részesítsd előnyben.
   
 13. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző


  Én pedig most, mint játékos válaszolnék erre.
  Nem volt mindig 5-3.
  Én annak idején (mint mindenki más), dobozoltunk, abból tudtunk csak kaput rakni, hogy fejlődjünk.
  Szóval mikor bekerült a pallamező, az nekünk egy nagyon-nagy extra volt.
  Hidd el, dobozolásból is lehet fejlődni.
   
  Tissy és (törölt felhasználó) kedveli ezt.
 14. ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠

  ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠ Fórum-zöldfülű

  Rocco, megértettem érvedet...., ilyen a világ. Diamond, köszi a biztatást..., de a küldetések szerkesztésében lehetett volna nyugodtan korlátozni az erősseket. Képesek teljesíteni, de nem biztatni a palládium mezőn kilőtt űrhajókkal a korlátlan "mészárlást".
  Diamond, amire hivatkozol, akkor az erősebb játékos is ugyanúgy dobozolt mint Te - az egyenlőtlen esély most fennáll. Nem egy alkalommal találkoztam, amikor egy erős játékos pallázás mellett, űrhajó küldetést csinált, kellemes a hasznos alapon, szerintem ez nem fair, és nem tudom hogyan kapcsolható össze ez a Rocco gazdasági érvelésével. Nem zavar ha kilőnek, csak egyesek túlkapása, hogy pallán könnyű a pontszerzés, és ezt korlátozás nélkül elfogadjátok. Mintha nem szeretnétek megsérteni őket....
  Szerintem több elégedett játékos, távlatban az üzletre is jobb hatással lehet....
   
  gyorgyiasz kedveli ezt.
 15. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Szia!

  Ez egy PvP játék. Bárhol máshol is ugyanúgy kilőhetnek, akár dobozolás közben is vagy NPC-zés közben is. Ha pallamezőn védelmi zóna lenne (ezt szeretnéd, ha jól gondolom), akkor igen, sokban változna a játék. DE. Így szinte a szerver összes felhasználója ott lenne egész nap és a palládiumot szedni és így megint nem lenne semmi esély - az úgy mondva - gyengébbeknek a fejlődésre: pl. több játékos hajó ugyanott, több pet menne egyszerre ugyanarra.

  Tehát igen csekély arra az esély, hogy a pallamezőre bármilyen védelmi zónát raknának.
  (1 játékos 1 nap a másik ugyanazon játékost max. 5ször lőheti le úgy, hogy kapjon is valamit érte)
  Javaslom, ne csak rakd ki a hajót pettel, hogy a pet szedje szinte egész nap a palládiumot, hanem legyél ott te is a gépnél és lövöldözz, mert így - ahogy sok játékos csinálja (hajó kirak, PET beállítva nyersanyaggyűjtőre) - nagyon egyhangú és egyoldalú a játék.

  Ám vannak olyan klánok, akik rendszeresen elmennek vadászó körre és így ugyan csak sok-sok hajót tudnak lelőni - akár a küldikbe kell vagy sem -.

  Mint minden, a pallamező egy lehetőség arra, hogy könnyebben tudjál fejlődni ("kényelmesebb" fejlődést biztosít), de soksok más lehetőség is van mellette, amivel ugyanúgy tudsz fejlődni, csak elszántság, akarat és fenék szükséges hozzá.
   
 16. ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠

  ♠¤_Ξrdèly70_Δ♠ Fórum-zöldfülű

  Szia!

  A válaszodban _Morphi_ egy nyitottságot vélek beszélgetni egy témáról. Én rendszeres fizető vagyok a játékban (prémium). Ismerem ennek előnyét, használom is. Eddig szinte naponta palláztam, és kihasználva az időt, aktív szedegető vagyok. A szintem nem engedi meg, hogy sokat időzhessek, de zavaró egyesek önkényuralmú viselkedése, aki kedve szerint döntheti el, szedsz pallát vagy nem. Nem szükséges a pallán védelmi zóna, ezt én sem látnám jónak. Csak annyi, hogy korlátozni a kilövések számát minden játékosnál. Ez csak elvi szinten, írom, például napi 5 kilövés az 5-3 térképen. Ez biztosít lehetőséget klánháborús tétek, vagy más okokra hivatkozva dönteni egy harci tétre. De a túlkapást visszafogná, ha hajókilövési küldetésed van, akkor még keress ellenfelet hagyományos térképen is (20 térkép). Szerintem egy hasonló korlátozás mindenkinek lehetőséget adna. Létezne egy szelekció is, de a rosszindulatú és indok nélküli túlkapásokat is visszafogná. A mai nap 6 percet lehettem a pallamezőn, mert egy vadász könyörtelenül kilőtt, és elégedettségére talán a sokadik könnyű áldozat, aki csak felbukkan az orra előtt, nem kell keresni, szaladgálni érte a térképeken.
  Elszántság van bennem, talán az eddigi szintem igazol, csak nagy az esélyegyenlőtlenség lehetősége fejlődésben.
  Üdv. a DarkOrbit csapatnak,
  az önök kliense, I. (Erdély70)
   
  gyorgyiasz és Tissy kedveli ezt.
 17. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Az érzést ismerem, mert egy olyan szerveren játszok, ahol 1 megbízó uralja a kalóz térképet (nem csak a pallamező).
  Mivel ez a térkép konkrétan senkié és mégis mindenkié, így azé, akinél az "erő van" vagy megfelelő diplomáciával bír. Ez ellen csak annyit lehet tenni, hogy sokszor megy vadászó körútra az a játékos (vagy játékosok), aki szeret vadászni és tudja is mit csinál.
  Mint írtam, ez egy PVP játék, így nem igen fognak korlátozásokat bevezetni a vadászatokra.
  A kezdő játékosok pedig igen sok könnyítést és segítséget kapnak és kaptak a Bigpoint részéről.

  Köszönjük a visszajelzésedet, sokat számít nekünk a véleményed - és mindenki másé is -.
   
 18. Ðiαмσиd

  Ðiαмσиd Fórumelemző

  Erre azért reagálnék megint, mint játékos.

  Véleményem szerint nem egyenlőtlen a mostani helyzet. Miért is?
  Mikor én dobozoltam, ugyanúgy léteztek nagyobb, erősebb játékosok, akik úgy lelőttek, hogy pislogni se volt időm.
  Nekünk akkor még nem volt ingyenes javításunk a bázisra, ne felejtsük el, ez is előny most. Én mindig a határon játszottam, mert muszáj volt, bele voltam kényszerítve abba a helyzetbe. (határon. a javításra értem, javítási utalványra, vagy urira, a hajó, és drónok terén)
  Mikor bejött a pallamező, és felmentünk a klánnal, néha annak is örültünk, ha 1000 pallát összetudtunk szedni úgy, hogy nem lőttek le.
  Mindezt azért írtam le, hogy tudd, vagy lásd át a régi játékot, akkor sem volt könnyebb semmivel.
  Egy utolsó észrevétel:
  Ha fizető játékos vagy, ajánlanám gondold át a dobozduplázót, véleményem szerint megéri előfizetni rá.
   
  -.woldemorth.- kedveli ezt.
 19. Tomeck007

  Tomeck007 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Pallázáshoz azt tanácsolnám, hogy menj álcázva és a szélén szedegesd te is meg ha van pet azzal is, ne menj be a ködbe. HU1 szerón játszom és VRU-s vagyok így amikor először mehettem palázni egyből be középre és nem kellett 5 perc mire kiszedtek. Azóta így csinálom, szélén, álcázva szedegetem. Néha egy MMO-s kilő így is, ha szerencsém van álcából nem szed ki. Általában 1000-1500 között össze tudok szedni mire jön a pukk:) Mindezt reggel 11 előtt vagy este 9-10 után, köztes időintervallumban nem próbáltam még, vagy végső esetben nem marad más mint a megbízó váltás.
   
  ghostdog kedveli ezt.
 20. ¨˜”°ºDarkSideº°”˜¨

  ¨˜”°ºDarkSideº°”˜¨ Utánpótlás-írogató

  Szia Tomeck007.
  A tanácsod nagyon jó ,de nem a Yoka, Yayo vagy a pts klán ellen ma 2órát szenvedtem palán álca és álca nélkül(-21 álca kilőve és nemszedtem össze 300pallát). Próbáltam a szélein meg minden féle képen, erre alig 3-4percenként robbantam.
  UI: melletem a full havokos emberke ottvan afk-ba és megse lövik.Akkor ez hogyis van?
  Régen mikor pallamező bejött jó voltak vadászok mint most,de nem 3-4percenként robbant szét az ember, ezen kellene valamit változtatni.
   
  gyorgyiasz kedveli ezt.

Az oldal megosztása