DarkOrbit: Chatszabályzat

Kategória: 'Házirend', témanyitó: GreatG, témanyitás ideje: 6.12.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. GreatG

  GreatG Community Team Team Darkorbit

  1. A chat nyelve

  A DarkOrbit chatjének hivatalos nyelve: magyar. Ügyeljetek erre.
  A globális DarkOrbit szervereken egyetlen hivatalos nyelv létezik. Az általános és klánchatben valamint minden más nyilvános chatszobában kizárólag magyarul lehet társalogni.

  Ezen szabály be nem tartása során figyelmeztetés után, kick, de akár bann is járhat büntetésként.
  Köszönjük megértéseteket!

  2. Spam/Flooding - levélszemét, felesleges hozzászólások ismétlése

  A DarkOrbit chatjét megpróbáljuk átláthatón és tisztán tartani. Spam & Flooding ezt nem kimondottan segíti elő, ezért ez szigorúan tilos. Aki ezen szabályt megszegi, számoljon kizárásra.

  Idézet:
  A spam (ejtsd: szpem) a fogadó által nem kért, elektronikusan, például e-mailen keresztül tömegesen küldött hirdetés, felhívás, amely a feladó számára érdekes lehet, de az olvasó (fogadó) számára teljesen érdektelen.

  A flood egy angol szó, jelentése "eláraszt". Ez azt jelenti, hogy felesleges értelmetlen szavakat írsz, vagy ugyanazt rövid időn belül leírod. Ennek megfelelően maximum két sort lehet írni egymás alá és maximum három egymás követő betűt lehet leírni a chatben.

  3. Kiabálás
  • Ha egy szót vagy teljes mondatokat NAGYBETŰVEL írunk, az ordításnak hat, így udvariatlan és tapintatlan másokkal szemben. Ezenkívül átláthatatlanná teszi a beszélgetést.
  • Tehát: Capslock: OFF
  • Ezen szabály megszegése kizárással járhat.
  4. Sértések
  • Sértések és provokációk más játékosokkal vagy klánokkal szemben nem tolerálhatók, a chat moderátorai intézkednek ilyen ügyben.
  • Vulgáris szavak, szexista, szélsőjobb ill. más politikai megnyilvánulások minden figyelmeztetés nélküli kizárással járnak. Szélsőséges vagy ismétlődő esetben akár a felhasználó teljes kizárásával járhat. (account végleges zárolása)
  5. Hangnem & Viselkedés

  Nem egyszerű az élet a galaxisban - háború nap mint nap más játékosokkal, kötelékekkel. Hiába néz ki a chat egy remek helynek ahhoz, hogy a háborút itt vívjátok meg szópárbajban, illetve itt éljétek ki a vereségeteket - nem erre lett a chat kitalálva. Tehát: használjatok egymás között barátságos, illemtudó - egyszóval normális hangnemet.
  • Ha elkezdődik a provokáció vita lesz belőle ami a szokott helyzetekben is mindig nagyon zavaró. Ketten elkezdik de azok akiknek semmi köze a dologhoz, beleszólnak és megindul a vita. Ha valakit provokálni akarnak, ne ismétlem NE menjen bele a csapdába, mert akkor nem csak a provokátort távolítjuk el a chatről, hanem a másik félt is. Többszörös provokáció esetén, ha úgy ítéljük meg a játékost határozatlan időre eltiltjuk a játék álltal nyújtott chathasználat lehetőségétől!
  Ne provokáljátok a moderátorokat!
  • Próbáljátok megérteni, hogy a moderátorok nem tudnak minden kérdést megválaszolni, és hogy ők is közületek kerülnek ki! A moderátorok játékosok, akik szeretnének egy pluszt nyújtani, szeretnének valamit tenni azért, hogy a DarkOrbit közösség jobbá váljon. Ők azok, akik próbálják betartatni a szabályokat, ha valaki nem megfelelően viselkedik a chaten, akkor eltávolítják onnan. Kérjük, soha ne kritizáljátok a chaten a moderátorok döntéseit, és tartsátok be a szabályokat.
  • Ha egy moderátor kizár Téged a chatből annak oka van! Ha visszatérésed után tovább provokálod, az személyes sértésnek számít, és további kizárást von maga után!
  Játékos társaitok provokálása:
  • Ha elkezdődik a provokáció vita lesz belőle ami a szokott helyzetekben is mindig nagyon zavaró. Ketten elkezdik de azok akiknek semmi köze a dologhoz, beleszólnak és megindul a vita. Ha valakit provokálni akarnak, ne ismétlem NE menjen bele a csapdába, mert akkor nem csak a provokátort távolítjuk el a chatről, hanem a másik félt is. Többszörös provokáció esetén, ha úgy ítéljük meg a játékost határozatlan időre eltiltjuk a játék által nyújtott chathasználat lehetőségétől!
  6. Reklám - idegen linkek, telefonszámok, e-mail címek
  • Tilos idegen linkeket beszúrni, telefonszámot, e-mailcímet, URL-t megadni.
  • Szigorúan Tilos más online és offline (kivétel más Bigpoint játékok) játékokat reklámozni illetve azokról beszélgetni! Ha játékostársaitokkal ilyen játékokról szeretnétek beszélni, javaslom más chatplatformok használatát, vagy nyissatok egy szobát, ahol kettesben-hármasban tudtok beszélni!
  • Akik ezt a szabályt nem tartják be, azonnal, figyelmeztetés nélkül kitiltjuk a chatről!
  7. Kötelékek keresése

  A klánok keresése szigorúan tilos a chatben. Kérünk Benneteket, hogy ehhez használjátok a fórum erre létrehozott részeit, vagy a klánchatet.
  8. Felhasználónevek (nick)
  • A felhasználói neveket szintén megfontoltan kell kiválasztani. Előfeltétel egy minimális színvonal (ld. 6.); különben ez nem csak a chatből való kizáráshoz, hanem a regisztráció teljes törléséhez is vezethet.
  • Ne utánozzátok a moderátorok, adminok nevét, ez a többi játékost megtévesztheti. Az olyan játékos accountját zároljuk, aki mégis nagyon hasonló nevet ad magának, vagy a neve vulgáris, nem a chatbe való szavakat tartalmaz.
  9. Mondj nemet!

  Senki sem kényszeríthet arra, hogy egy beszélgetést folytass, ami számodra kellemetlen. Ha valaki sérteget téged, fenyeget, stb.., jelentsd a moderátoroknak.
  Megismerkedtél valakivel a játékban, aki szeretne veled találkozni? Alaposan fontold meg, hogy te is tényleg szeretnéd-e a találkozót és beszéld meg a dolgod a szüleiddel és a barátaiddal. Válassz egy olyan helyet, ahol sokan járnak és beszéld meg néhány barátoddal, hogy legyenek a közelben. Mindenképpen maradj a megbeszélt helyen, mindegy, hogy mit ígér a másik. Nem tudhatod, milyen emberrel hoz össze a sors.

  10. Fenyegetés
  • Ez egy kalandjáték, egyértelmű, hogy egyes játékosok fenyegetik egymást - a játékon belül, a játékra vonatkozóan.
  • Azonban szigorúan tilos bárkit valós életre vonatkozóan megfenyegetni! Amint ezt felfedjük, azonnal és figyelmeztetés nélkül zároljuk a fenyegető játékos accountját, véglegesen!
  Ne feledjétek: próbáljatok meg egymással úgy kommunikálni, mintha egymással szemben ülnétek. Legyetek egymáshoz barátságosak, beszélgessetek kultúráltan!

  11. Más játékosok, moderátorok, a játék vagy a Bigpoint GmbH lejáratása
  • Tilos a chatben olyan jellegű hozzászólásokat írni, amelyekkel a játékot, vagy Bigpointot próbálja az illető lejáratni. Az ilyen hozzászólások szerzőjét azonnal tiltjuk a chatből, akár véglegesen is.
  • Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy a DarkOrbit szerverei folyamatosan, probléma nélkül működjenek, sajnos olykor előfordulnak hibák. Azonban ez sem jogosít fel egyetlen játékost sem arra, hogy a moderátorokat, adminisztrátorokat, a játékot vagy a Bigpoint GmbH-t szidja, vulgáris kifejezéseket használjon, vagy megpróbálja lejáratni. Az ilyen játékosokat azonnal, figyelmeztetés nélkül kizárjuk akár több napra is a chatből.
  12. Support - levéltitok
  • Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni. Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.
  Egy kizárás a chatből általában 1-2 óráig/napig, vagy akár hétig tarthat ennek mértékét a moderátor, adott esetben az adminisztrátor/supporter határozza meg. Azok a felhasználók, akik javíthatatlanok és / vagy nem belátóak, véglegesen kizárhatók a chatből ill. akár az oldalról is.

  A DarkOrbit Chatjét a Bigpoint GmbH üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint GmbH határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a DarkOrbit chatjében megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpoint GmbH érdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás valamilyen konzekvenciával jár -e, vagy sem.

  Végül:

  Mindenkit szeretnék megkérni, hogy tartsa be a szabályokat. Próbáljatok meg a chatben úgy beszélgetni egymással, mintha egymással szemben ülnétek. Ne használjátok a chatet reklámra, mások sértegetésére, bosszantására, provokálására, és más, nem a chatbe illő dologra, próbáljatok meg kulturált felhasználók módjára chatelni!
   
  Utoljára szerkesztett: 3.1.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.