Darkorbit halála (?)

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Unkas_ALonvadász, témanyitás ideje: 13.7.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Sziasztok!
  Az angol fórumon feljött ez a téma nemrégen és mivel ott nem tudok hozzászólni gondoltam létrehozom itt is, érdekes lenne a ti véleményetek.
  Tehát az a közismert helyzet, hogy az UFE (teljesen fullos hajó) státusz elérése gyakorlatilag lehetetlen rengeteg való életbeli pénz fizetése nélkül. Azzal viszont már 150-200 óra alatt meg lehet csinálni. Ekkora különbség ingyenes és fizető játékosok nem hiszem, hogy bármelyik játékban lenne. Hány óra lenne 0 fizetéssel? 3000? 4000 óra? És ennek 90%-a annyiból áll, hogy az ember dobozokra vagy palládiumra kattintgat. Ez nonszensz. Őszintén őrült aki nem botozik vagy fizet.
  A másik régi gond a kissebbek masszív gyilkolása az erősebbek által. Masszív lenne ha lenne annyi kicsi.
  Szerintem a legdurvább gond a prémiummal van. A prémium státusz olyan előnyöket nyújt amit ingyenesen soha nem lehet elérni. (Rakétasebesség) Sőt, külön játékelemeket ad. (Pet kamikaze használat, kapuk ingyenes pörgetése) Ez szerintem példátlan 2016-ban egy ingyenes játéknál.
  Bejött az összeszerelés. Nem rossz ötlet de a végrehajtása szörnyű. (A kommunizmusról és a nácizmusról is ezt mondják lol) Egyáltalán nem éri meg alapanyagokat gyűjteni, csak event tárgyak elérhetők.
  Mit gondoltok a játék jelenlegi állásáról?
   
 2. -[norisz99_HUN]-

  -[norisz99_HUN]- Fórum ismerője

  Csak annyit kérdeznék hogyan lehet ingyenesen aput pörgetni? kamikazet meg amúgyis használhatsz csak lehet hogy drága lesz... De crazy cubinál is kijössz plusszba. Doboz közelébe sem néztem és elég jól állok ahoz képest... szerintem ez nem igaz. 900 FT meg 1 hónap alatt.... annyi a reggeli a gimiben. szerintem kb 1 óra diákmunkával is elérhető.  - Ingyenes hajójavítások bárhol! De ha nincs prémid:-javítás bázison->ugrási
  - Ingyenes P.E.T. javítások! -vigyázz rá
  - 50% kedvezmény a drónjavítások költségéből! -vigyázz magadra
  - 50%-kal rövidebb rakéta újratöltési idő!-AROLxrakéta gyorsító(4x gyorsabb=2x több költség)
  - 5% kedvezmény minden uridium-tárgy árából -plussz 30 perc játékidő
  - 5 másodperces kijelentkezés! -otthagyod védelmiben
  - 100%-kal hatékonyabb javító robotok! 1 percig javítasz(vagy aegis)
  - Automatikus nyersanyag-finomítás! -ablak ki,finomíts
  - Hozzáférés a radar CPU összes előnyéhez! 10k krdit a cpu liciten
  - 500 egységnyi extra raktér! (cpu) többet nemesítesz vagy többet adsz el kereskedelmivel vagy pettel
  - 2 plusz akciómenü! -Hát igen ezt újrakell mindig rakosgatni :)
   
  Utoljára szerkesztett: 13.7.16
 3. EpikO

  EpikO Fórum-zöldfülű

  Ember mi ez a rinyálás?!?!? a játék mostanság 1000x könnyebb mint pár éve volt és mégse rinyáltak az emberek! Mi nem volt régen??
  pl.: dobozdupla,gg dupla,gg akció, akármiféle akció a boltban, helix lf4 nap,különleges jutalom a gg-ből és még lehetne sorolni a lista végtelen. És mégsem volt senkinek baja a játékkal... Érdekes.... Mégis kifullozták a hajóikat az emberek ABbAN az időben mikor semmi ilyesmi nem volt amit soroltam. Nehogymár most mikor mindent kitalálnak hogy könnyű legyen a játék nem tudsz kifullozni egy hajót.(INGYEN!)
   
 4. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Ingyenes kapupörgetés alatt arra gondoltam amikor a kedvezménycsomag miatt több uri jön a kapuból mit amit ráköltesz.

  Vannak helyek (akár Magyarországon is) ahol pár ezer forintért ölnek, az a 900 forint egyáltalán nem kevés. És nem is ez a lényeg. Ha más játékokban nem kell 900 forintot sem fizetni akkor inkább azt választják sokan.

  - 50%-kal rövidebb rakéta újratöltési idő!-AROLxrakéta gyorsító(4x gyorsabb=2x több költség)-ezt te sem gondolhatod komolyan XD
  - 5% kedvezmény minden uridium-tárgy árából -plussz 30 perc játékidő-inkább pár 100 óra játékidő
  A javító robotokról: Van sok olyan harchelyzet amikor nagyon fontos a gyors javítás.
  A többinél kb. igazad van. :)
  A rinyálás az ha valaki a saját sorsa miatt emeli fel a hangját. Ha elolvastad amit írtam (amit kétlek), én abból az indíttatásból írtam ezeket, hogy az angol fórumon is feljött egy ilyen téma.
  Senkit sem érdekel, hogy mi volt pár éve. Ha meg érdekel is, régen is voltak eventek. Sőt, régen nem is volt ennyi cucc amit meg kellett szerezni. (zeus, apis, hercules, havoc, lf4)
  Kérlek több tisztelettel beszélj velem. Ha erre nem vagy képes, nem igazán vagyok kíváncsi a válaszodra.
   
  IstvaN[swe] kedveli ezt.
 5. -[norisz99_HUN]-

  -[norisz99_HUN]- Fórum ismerője

  20 óra játékidő alatt most lemértem mindenféle költséggel együtt 100k uri jött be. szeriintem az a 5% max akkor érheti meg ha minden hajót és kb 2 millás tételben lgf-et veszel. de az is eltörpül.... a kedvezménycsomag meg nem egyenlő a prémiummal. :p
   
 6. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  A téma már régi probléma, a helyzet nem túl jó...


  Maga a téma hozott ide, nem a topic hsz, ami szerintem elég nagy zagyvaság.
  Kicsit még fikázom, aztán írok pár saját gondolatot.
  Először is. Az adatok amiket írtál meg sem közelítik a valódi értékeket. Még nagyjából sem. A prémium, meg az ilyesmi csomagok elég olcsók hogy aki kicsit jobban akarja élvezni, megvegye. A valódi problémák nem itt vannak, és ez nagy szó, mert így is elég durván p2w a játék.

  Szóval hol is kezdjem. Az elmúlt fél évben alig játszottam valamit, azért 3-4 napot havonta rendesen végigtoltam kíváncsiságból. Nem tetszettek az új frissítések, de az eu2-es szerveren játszó elégséges játékos csábított hogy lövöldözzek kicsit. A hajóm ott is nagyjából fullos, csak pár lépés lenne, de több millió uri (a fejlesztésekről van szó, legalábbis egy részéről), így nincs különösebb célom. Kicsit élvezem aztán lelépek.
  De az elmúlt pár újítás olyan szinten hazavágta azt a kis élményt is ami ezzel járt, hogy semmi kedvem már felmenni játszani. A vadászós küldiket elcseszte az új hajó-dizi átcsoportosítás (ami egyébként is csak azt szolgálta hogy kétszer fizess ugyanazért a diziért ha már nem képesek új hajót összerakni érte a fejlesztők). A hangár kész katasztrófa, mire normálisan összerakok egy hajót, lemegy a nap, plusz ide-oda váltogatni a térképen se lehet már csak úgy. Ha két golidizi között akarok váltani és az egyik a surgeon, át kell pakolnom mindent.
  Mindent annyira szarrá bonyoítottak, hogy mire eljutok addig, hogy játszanék valamit, el is megy a kedvem tőle.

  Lehet néha fel fogok még nézni, de olyan rendszeresen mint eddig már soha. Ezzel az utolsó pár dologgal végleg elegem lett. A fórumot még szívesen látogatom, a közösség még úgyahogy egyben van. De ez már nem az én játékom.
   
 7. Kyra40

  Kyra40 Haladó


  Szia!
  Személy szerint én se sokat költöttem a játékra , rendeltem már urit ,nem tagadom de soha nem költöttem többet egyszerre max 1000 forintnál rá (ha pl lusta voltam kigyűjteni azt a kevés urit amire szükségem lett volna ) , és az én érdekeim is azt diktálják hogy jah "legyen minden még könnyebb " , szintén régóta játszom , már 2009 ben is játszottam , de amit most használok hajót azt 2010 től húzom , rengetegszer abbahagytam hónapokra a játékot mert egyszerűen beleuntam . Lehet hogy degradálónak fogja pár ember tekinteni a véleményem , de jobb ha belátják a bigpointnál is (bár szerintem tudnak róla ) hogy a játékmenet mostanra retek unalmas lett . Tény , és igazad van hogy :
  1. több cuccot kell venni mint régen
  2 . az erősebbek könnyen legyalulják a kisebbeket
  3. az ingyenes játék résznek nem könnyű ha maxos akar lenni
  de. Elhiheted hogy rengeteget játszottam ezzel a játékkal sokat gürcöltem hogy elérjem azt amim van (jobban meg is becsülöm a saját munkámat ) , és ezen tapasztalatok alapján mondom neked hogy régen NEHEZEBB volt a játék mint most . (és megjegyzem fontos és sokakat érdekel hogy milyen VOLT a játék , mert a múltból tud tanulni az ember ugyebár :) )
  hogy miért ? Rengeteg dolgot felsoroltak már előttem de ami az ingyenesen játszók életét 70% al megkönnyíti a régi kezdőkhöz képest az az aukció . Nem tudom mióta játszol a játékkal , biztos tudod hogy régen nem láttad hogy mennyit raktak az adott dologra , és azt is biztos hallottad már vagy talán tapasztaltad is hogy bizony ha valamire licitáltál a rendszer levonta ha tiéd lett az adott felszerelés ha nem . Ebből adódóan bizony sokkal nehezebb volt az elit felszereléseket beszerezni (velem az is megesett hogy hajnalokig maradtam fent licitálni cuccokra mert akkor kevesebben licitáltak és ha jó időben licitáltál nagyobb esélyed volt elvinni az adott dolgot ) . Én személy szerint anno 60-80 millákat BUKTAM a goliath-on , hát még az LF-3 makon meg a BO2 őkön ... nem is beszélve az irisekről (nagyon örültem mikor meglett a 8. is :)) , nem beszélve arról hogy nem volt csoport rendszer így még gyengeként nem is tudtál olyan hatékonyan játszani , sokkal nehezebben gyűlt a kredit , többen is játszottak , nehezebb volt lont találni magadnak , nem beszélve hogy még a cubikonokat is többen lőtték , így kevesebb kredit jött egy gyengébb hajónak . (megjegyzem nekem a régi cubikon meg protegit kinézet sokkal jobban tetszik , azt visszahozhatnák )Ennek fényében , a mai aukció rendszer mellett , meg a kezdők kezdő csomagja mellett (ami számomra fájdalmas dolog , mert mi 2 k urival 10 k kredittel és egy főnixel kezdtünk , nem volt kezdeti védelem , már x-1 en is lőhetett aki akart , ahogy akart az ellenséges megbízóból , nem volt palládium mező se , és sérelmezem hogy nekünk ezeken mind át kellett küzdeni magunkat aki meg most új hajót kezd egy rakat játékidőt spórol meg magának , és semmi kompenzálás nincs nekünk érte , brühühü :D ) én nem szónokolnék az ellen hogy milyen nehéz a játék , mert a nehézségi szint talán egy kicsivel alacsonyabb összességében mint régen . Nem azt mondom hogy könnyű most játszani , de nem is azért játszol hogy egy virtuális homokozóban találd magad ugyebár , ha nincs kihívás akkor semmi értelme a játéknak , nem ?

  Szóval én örülnék neki ha kapnánk random cuccokat amik drágák és sok uriba kerülnek (pl játék idő alapján való jutalmazás ) de a mostani helyzetet is elviselem szóval pártatlan vagyok , de kérlek vedd figyelembe amit leírtam :)
   
 8. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Miért? Milyen adatok lennének közelebb a valós értékhez? Akárki mondhatja, hogy a másik rosszul tudja de amíg nem bizonyítod be vagy mondasz jobbat addig ez semmit nem jelent.
  2 hetente van ilyen fejlesztők által tartott stream. Ott elég szépen el van magyarázva, hogy mit miért és hogyan csinálnak. A vadászós küldetéseken még dolgoznak. A hangár átalakítás egy lépés afelé, hogy fizetni elsősorban ne a hajó erejéért kelljen, hanem kozmetikai dolgokért. (ahogyan ez a legtöbb sikeres ingyenes játékban van mostanság) A surgeon-goli átpakoláson is dolgoznak.
  Szia! Igazad van, fontos a múlt tudatában is szemlélni a dolgokat. Bevallom, kicsit megsértett az úriember akinek válaszoltam, azért mondtam, hogy senkit sem érdekel. :)

  Igen, a liciten való újítások könnyebbé tették a dolgokat. Viszont figyelembe kell venni, hogy mikor volt "nehéz" a licit? Nem tudok pontos adatokat de emlékeim szerint nagyrészben akkor amikor nem voltak jelen az ultra elit tárgyak (lf4, havoc, hercules). Amikor ezek bejöttek kb. akkortól már meg lehetett szerezni az aukción lévő tárgyakat ésszerű erőfeszítéssel. Viszont ekkor ezek az aukciós tárgyak már nem sokat értek az ultra elit tárgyakkal szemben. Itt nem csak a játék túlzott nehézsége a gond. Hanem, a túlzott különbség fizetős és nem fizetős játékosok között.

  A palládium kb. 10-20%-al gyorsabb mint a dobozolás. Játékélmény szempontjából meg mint ahogy mondtad az sem túl izgalmas.

  De amit mondasz az is teljesen fair, és talán a legproblémásabb szempont. Meg kellene könnyíteni a dolgokat a nem fizető játékosok számára? Az azoknak a szembeköpése lenne akik verejtékes munkával már megszerezték azokat az áhított tárgyakat.
   
 9. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  Szia!
  Én csak azt mondtam hogy engem nem zavarna ha könnyítenének az ultra elit cuccok megszerzésében , sajnos zeuszom még nincs (ja am köszi BP a duplázót meg a kedvezmény csomagot , pont jól jött nekem ^^ :D ) úgyhogy engem nem zavarna ha gyakrabban jönne zeuszrész a ládákból zeusznapon :) Mint mondtad , addig volt nehéz az aukció amíg be nem jöttek az ultra elit cuccok , de ezzel épp a mondandómat támasztottad alá , hogy akik régen kezdtek azoknak szintén nehéz volt pont emiatt , mivel ma már ahhoz amihez mi régen nehezen jutottunk hozzá azokhoz ők már olcsóbban és könnyebben juthatnak hozzá . Tapasztalatból mondom hogy egy jól felszerelt 8 irises góli is lehet nehéz ellenfél egy 10 drónosnak (ugyanis szedtem már ki 1v1 be ) . Igaz nekem volt akkor már lf-4 em , (asszem 6 darab ) de üsse kavics , ha én eltudtam menekülni a régen vett "fullos hajóval" a 10 drónos ellen , illetve megnehezítettem a dolgát , akkor az azt jelenti hogy egy full lf-3 bo2 vel felszerelt 8 irises gólinak illik legalább elhúznia a halálának az időpontját , de jobb esetben még elmenekülni is . Ha helyesen rakja össze a hajóját akkor legalább 400 K pajzsa kell hogy legyen (jó ebben benne vannak a képesség pontok is , igaz ). ha belegondolok ma X játékidő alatt össze tudod szedni a 8 irist , lf-3 makat , bo2 őt , régen ugyan ennyi X idő beleölésével a 4 iris , góli + pár LF-3 volt az ami összejött , és szerintem az előbbivel könnyebb NPC-zni , ami annyit jelent hogy ma egy ici-picit könnyebb a játék :) Az a gond hogy nagyon kétfelé áll a véleményem , van igazság mindkettő álláspontban

  De egyébként kár erről beszélni , ugyan visszajelzés , de nem hiszem hogy sokat számít , azért van még most is bő 300 ezres játékos bázisa , ha nem több a DO nak ( erről egy mod jobban tudna nyilatkozni :) )és ebből a sok emberből mi csak páran vagyunk :) ha az őszinte véleményem érdekel , teljesen mind 1 már ezzel foglalkozni , nagyon szép kort megélt így is ez a játék én csak azon csodálkozom hogy még mindig fut , és vannak játékosai :D
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 10. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Sajnálom ha megsértett, számítottam rá, de ez van. Nem vagyok túl toleráns ilyen téren, sosem voltam. De azért szívesen megemlítem, hogy akik anno bevezettek a játékba fórumon, még kevésbé voltak azok. ;)

  De ha már sérelmezed, hogy nem javítottam, csak fikáztam: A 150-200 óra iszonyúan kevés, pénzért havocokat nem tudsz venni, szintet, tp-t sem. Petet ugyanígy fel kell fejleszteni. Lőszert is kell csinálni, és lássuk be a kapuzás nem ad annyi tp-t mint egy többszáz millás küldi, ez sem megy egyszerre. Apist, zeust is ki kell gyűjteni, az is idő.
  A 3-4000 óra is nagyon kevés. Próbáltad már? A csávó 2009 óta tolja pénz nélkül, még nem teljesen fullos, pedig tolta rendesen a kezdetektől. Pontosabban nem volt az mikor abbahagyta pár hónapja. Szerinted ez hány óra?

  Látom, milyen irányba visznek az újítások, de teljesen feleslegesen. A játék erre épült fel: hajó (0 bónusz) > dizi (adja a bónuszt). Ezen minek kell változtatni? Pénzért - tudom. A többi játéknak nem az alapjait kell átírni, hanem azon most jelennek meg - többnyire. Vagy erre épültek. Az elmúlt pár hónapban nem volt lényegi újítás, max a szerelős cucc, de az elég komolyan besült ahogy látom. Csak a külsőségekre mennek mert ebben van a pénz. Dolgoznak rajta - nem tudom mióta játszol a játékkal, nem is lényeges. De itt a dolgoznak rajta az elmúlt évek tapasztalata alapján azt jelenti: jóvanazúgy. 2010 eleje óta dolgoznak a botszűrőn, és még mindig vannak szép számmal. De annyi ilyen van még a játékban...

  Most látom, elég hosszú lett. Bocsánat, ha nem akarja a címzett ÚR elolvasni, nem bánom, én két sor után abbahagynám. :D

  Ám Kyrának igaza van.
  Hasonló játék, 3. évét futja, olyan szinten p2w lett, hogy másképp nem lehet játszani. Pontosítok: ingyenes a játék, csak képtelenség élvezni fizetés nélkül. (Novaraider)
   
  Csülök[H] kedveli ezt.
 11. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Tg. ezt már manival sem lehet játszani, ha kifestőzni szeretnék elmegyek egy óvodába. Minden ami megfogott 2009-ben ki lett irtva a játékból. Erősen gondolkozom meg hosszabbítsam-e a prémiumot a hajón. Mi még néha csapatunk egyet a klántársammal de nem tart sokáig, mert nem akarom bemutatni neked EU2-őt :D Ja és csak ketten vagyunk aktívak, ha ezt annak lehet nevezni. Na kellemes nyarat.
   
 12. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Szerintem egy lépés van ami kb. megmenti a DO-t. Ha egyszerűen fogják, és berakják az ultra elit tárgyakat az Összeszerelésbe. Ésszerű áron. Persze úgy, hogy az alapanyagoknál nem az alsó térképes NPC-ken van a legnagyobb hangsúly, hogy a kicsik is játszhassanak.

  tg9000_2, félreértettél! Veled semmi gondom nincs. Az esett rosszul amikor rinyálásnak nevezték az írásom. :(

  Egyébként szerintetek mi lenne a megoldás?
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 13. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  Szia!
  A megoldás ? Ez elég nehéz kérdés , rengeteg oldalról meg lehet közelíteni a kérdést de az egyik legfontosabb szempont hogy olyan legyen a megoldás ami a BP-nek is elfogadható hiszen nekik ugyan úgy fent kell tartani a szervereket . Rengeteg dolog van amit NEM használ ki a BP holott megtehetné , és ezek olyan dolgok amikkel ösztönözhetné a játékosokat a maradásra , és több embert az újra játszásra , sőt akár még az új játékosok megjelenését is előidézhetné .
  De kezdjük az elején :
  -Elsőként az a gondolat jutott az eszembe hogy lehetőség van a játék lényegének a megváltoztatására , (értem ezalatt a pvp-t) de ezt hamar megváltoztattam magamban és finomítottam elképzelésemen amint olvastam a kommentedet mivel én is szeretek pvp-zni , így arra jutottam hogy lehetőség lenne egy alternatív cél eléréséhez is . Értem ezalatt azt hogy nem csak a pvp nek kéne lennie a célnak , Örülnék új térképeknek , új univerzumnak (alsú felső térképek mintájára egy "még felsőbb"térkép). A felfedezés öröme rengeteg embert foglalkoztatna .Vegyük példának a kalóz térképeket , ez egy jó példája annak amire célzok , bár nem az igazi , de jó irány véleményem szerint , új feladatok az NPC vadászaton kívül az új térképeken , olyan NPC-k amikhez csapatosan kell nekiesni , és különböző módon végrehajtandó feladatok , amik megtörik a mostani játékmenetet . Tehát lényegében alternatív játékmenetek , több lehetőség a játékon belül , NPC zés és vadászaton kívül . (jó lehet nem tetszene mindenkinek de iránymutató ötlet, olyan új univerzum ami 18 as szint felett érhető el , és az első térképről nem szint alapján tudsz tovább menni a többi új térképre , hanem valamilyen történet szál alapján , ami igenis kivitelezhető és beleépíthető , régóta játszom de elég gyatra kezdeményezések vannak az űrlények mivoltáról , a háttér sztorik nagyon zavarosak számomra , teljesen mind1 mi , csak lekösse a figyelmedet és 5 perc után ne az legyen az első gondolatod hogy "mi a fenéért játszom én most ezzel , tulajdonképp céltalan amit csinálok" . Mert ha jobban belegondolsz annyi a játék lényege hogy darálj le egy rakat NPC-t hogy szanaszéjjel lőhesd a más megbízójú játékosokat , és ez ismétlődik periodikusan , és minden ezt a dolgot szolgálja ki . Jó tudom , nem kell a szememre hányni , hisz "ez egy ilyen játék" ugyebár , de valljuk be őszintén a vadászaton kívül nincs más ami lekösse a figyelmed , de ha nincs kire vadászni akkor teljesen lényegtelen ez az egész ugyebár :) Tudom hogy ilyen a játék , ez a lényege de ez nem változtat a tényen hogy a koncepció unalmas hosszútávon , én igényelnék több háttérsztorit a megbízókról , hogyan alakultak meg , stb . )
  -Nagyon tetszik a mostani álláspontja am a BP-nek , hiszen olvashattuk hogy "a jövőben inkább az lesz a cél hogy a kozmetikai dolgokért kelljen fizetni " (nem tudom már hol olvastam de valahol itt a fórumon ), ebben van ésszerűség hiszen mindig lesz egy jó pár újgazdag fiatal hölgy , illetve úriember , akiknek ezek a dolgok fontosak , és azok akik kevesebbet tudnak rákölteni a játékra azoknak ezeket nélkülözniük kell illetve olcsóbb tartalmakat kell használniuk . Persze megmaradna az eddigi fizetős tartalom is részben , afféle segítség formájában ,de a bevétel nagy részét az ilyen dolgoknak kéne képezniük .(hiszen ez működik a LOL-nál is [remélem nem baj az efféle példa , nem reklám csak hasonlítási alap])
  -Fontos lenne hogy ne legyen lehetőség csalásra mert a mai nap is találkoztam olyan ellenféllel aki annak ellenére hogy EMP-t nyomtam olyan nyugalommal tudott lőni tovább mintha csak piknikezne az űr szélén .
  -Ugyan régen nagyon jó dolog volt a flash player , szerintem már kezd elavulni , mivel a teljesítmény hiányt inkább memória zabálással kompenzálja .(próbáld ki , ugrálj át kapukon 1 óra után majdnem 3 szor annyi memóriát használ fel a gépedből ) , na meg ma is állandóan térkép váltásnál kifagy . Lehet hogy ez a probléma nálam jelentkezik (bár ezt kétlem ) Mivel sajnos a gépem csak korlátozott mennyiségű RAM-ot tud használni így én jobban érzem ennek a jelenlétét .
  -tulajdonképp , a kredit szerzésen kívül és a fejlesztésen kívül SEMMI értelme nincs a kavicsoknak , amikről elméletben szól a játék sztorija . PL ha megfelelő mennyiségű ércet el adna az adott megbízó játékos bázisa , valamilyen bónuszt kapnának (ez egy példa )
  -Ott van még a kitüntetési rendszer , egy marék kavicsnak több értelme van mint annak . Ez is egy olyan elpuskázott lehetőség , hogy már sírok ha csak erre gondolok . Lehetne honorálni dolgokat , játékidő , TP szerzés , lelőtt ellenségek , gyűjtött ércek alapján a játékosokat , nyilván nem úgy hogy játszik 5 percet azt hozzá vágunk egy rakat urit hanem , elér egy bizonyos játékidőt a játékos és jutalmul kap prémiumot, uridiumot , könnyebbeknél kreditet , felszerelést (lehet akár "ultra elit" is) de ne csak idióta címekért gürcöljük már végig a dolgokat könyörgöm . Nem kell eget rengetően nagy dolgokra gondolni , csak egy kis apróságokra amik megkönnyítik a játékot ha hűséges vagy a játékhoz és játszol vele , amiből adódóan nyilván nagyobb eséllyel veszel urit illetve a hirdető felületeket is tudná értékesíteni a BP .
  -A fölösleges bonyolításoktól tényleg meg lehetne minket kímélni , az új hangár , meg hogy a dizik hajókká alakultak nekem se tetszik , szerintem elég butaság de mind 1 . (nem beszélve arról hogy akik anno uriért vettek hangárakat kb kidobták az ablakon az urit , jó lehet mondani hogy ők addig használhatták amíg be nem jött az új hangár de kérem ,attól nekem az még ugyan úgy sok időmbe került , vagy pénzembe , ráadásul a rengeteg bónusz amit a picik kapnak , azokból se kapunk semmit , nem rinyálásként hozom fel csak véleményem szerint egyáltalán nem kiegyenlített a mérleg . fentebb ugyebár ezt tárgyaltuk )

  És még ha eszembe jut majd valami mondom ha érdekel titeket , de biztos ti is tudtok olyanokat amik kiaknázatlan lehetőségek a DO-ban , várom a véleményeket , észrevételeket
   
 14. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Pedig eu2 még bőven jó szerver ehhez. De valahogy így érzek én is.

  Megoldás? Szerintem egy jó kis szerverösszevonás után simán nyithatnának pár retro szervert, garantálom hogy tele lenne játékossal. Kihívás lenne a harc, a lőszer sem olcsó, plusz a prémi meg az elején szerzett előnyökért vett uriból simán jól járna a BP. Vagyis az utódjuk.
  Játékos lenne, eventeken meg mindenhogy kihívás lenne lelőni a másikat, jelentene valamit a ranglista. Mostani botszűrő mehetne ugyanúgy, teljesen elégséges, pet hiányában csak a profibb klikkeresek tudnának érvényesülni. Azt meg pár ügyes lépéssel szűrni lehet.
   
 15. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Szerintem ezek csak késleltető lépések. Tehát ezek a változtatások nem akadályoznák meg a véget hosszú távon, csak valamennyire késleltetnék azt.
  Az új térképek behozatala pedig szerintem külön rossz hatással is lenne. A térképek még üresebbek lennének.
  Kétlem, hogy egy folyamatosan fejlődő világban pont a visszalépés lenne a megoldás. Hamis érzet az amikor azt hisszük, hogy régen jobb volt a játék. Így van ez minden emlékkel. Megszépülnek. Igen, az újítások (ultra elit tárgyak behozatala) okozták a masszív populációcsökkenést de azt hinni, hogy 2016-ban egy 2010-es játék sikeresebb lenne önámítás. Feljebb valahol sikerült arra a konklúzióra jutnunk, hogy régebben sem volt sokkal fairebb a játék. Ráadásul régen a pvp egyértelműen rosszabb volt, drónformációk, pet, rsb stb. nélkül. Sokkal kevésbé képességorientált. Értem ezalatt, hogy például 2v1 ben egyenlő erős hajókkal az 1 ember sosem győzhetett.

  Egy olyat viszont el tudnák képzelni, hogy pvp szerver. Ahol nem kell semmilyen tárgyat szerezned. És itt már egyértelműen az az ingyenes model lenne amelyben a bevétel a kozmetikai tárgyakból jönne. Bár az a sejtésem, hogy ez a modell sokkal kisebb százaléknyi profittal jár. Elnézve a Bigpoint összes többi játékát mindenhol jellemző a hatalmas pénzsóvárság. Talán az új tulajdonossal lehetőség van egy új irányvonalra. Mert azért a MOBA játékok modellje hosszú távon több bevétellel jár és a játékosok számára is fairebb.
   
 16. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Visszalépés. Bizony. Iszonyú sok játékos hagyta abba pont azért, amit te a minimálnyereséges pvpszerverre tennél. Sőt, ezt hívják darkorbitnak mostanság. Kifestő. Hogy régen nem lehetett 2v1-eket nyerni? Egyerős hajókkal most is ugyanannyi esélyed van megnyerni.

  Viszont tuti visszajönne annyi fizető játékos, hogy érdemes legyen olyan szervert nyitni.

  Ez másik játék. Ha kifestőzni akarsz, akárhova mehetsz, ez a játék nem erről szól(t). Utolsókat rúgja, csak ki szeretnék facsarni belőle az összes maradék jövedelmet amit tudnak.

  Olyan szervereken, amik régen tele voltak játékossal, mára alig lehet találni. És persze, a játékosok jönnek, mennek. De amíg ennyivel többen mennek, addig a játék haldoklik. Idejön az új játékos, és azt látja, hogy ugyanolyan kifestő, mint az összes többi, csak jobban p2w. Elmegy. Ezzel szemben a régi modell szerint idejön, megfogja a játék specialitása, amiről szól, társaság, fejlődés együtt, lövöldözés, máris jobb...

  Hol jobb egy háborút megvívni, idegen, ismeretlen földön, vagy otthon ahol ismersz mindent? Ez egy MMO játék, nem egy MOBA. Kicsit másképp: MOBA-nak pocsék, MMO-nak az alapja még mindig elégségesen jó, hogy életben maradjon egy kis ideig.
   
  Utoljára szerkesztett: 18.7.16
  ♥Grand♥ kedveli ezt.
 17. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  Szia!
  Úgy nézem egy kicsit elvétetted a célt , egy játék sem örökös. Minden játéknak előbb-utóbb eljön a halála napja, az ítélet órája , mikor leállítják a szervereket . Egy játék fejlesztése technikailag erről szól , hogy késleltesd a játék halálát .Itt nem feltétlen a rövid vagy hosszú távon való késleltetés a kérdés , hanem önmagában a késleltetés a lényeg. Persze relatív a rövid és a hosszú táv is , kinek mit jelent ugyebár . Több térkép pedig azért lenne pozitív mert ,Amúgy sincsen sok játékos (ami szerver összevonásokkal kompenzálható lenne )Biztos vagyok benne hogy a kaland , a cél , és a motiváló erők , amik érdekessé tennék a játékot vonzana ide új játékost , mivel tapasztalatból mondom hogy 30 perc játék után szét unom az agyamat . Egyszerűen csak inkább kizárom a játékot , minthogy tovább játsszak , semmi motivációm nincs . Még a játék célját sem tudom űzni hiszen nincs kire vadászni , így meg teljesen mind 1 hogy most mennyi térkép van nem ?
  (egyébként a visszalépés nem feltétlen rossz , csak nem mind egy hogy milyen mértékben . Ismerek több olyan játékot [elnézést a modoktól példát fogok hozni , mert szükségesnek érzem a konkrét tapasztalatokat ] , mint pl a Runescape. Anno kis maki koromban játszottam rajta sokat ,
  és amint elkezdett fejlődni elment tőle a kedvem . Ezt ők úgy oldották meg hogy ketté szedték és indítottak retro szervereket , de élt tovább a "fejlett" játék is , simán működne itt is , ahogy TG is írta , szerver összevonással .És mostanság testvéremmel játszottunk is a retro szervereken . Én anno 2-3 éve is ezért imádkoztam a fórumon hogy legalább fontolják meg , nem hiszem el hogy nem tudják megoldani azt hogy az accountokat áttranszportálják egy másik szerverre , ha a LOL-nál működik itt is kéne , de itt nem is a lehetségességével van a probléma hanem az akarattal .)
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 18. Incident

  Incident Törekvő

  Ha másik szemszögből nézzük ezt a dolgot:
  Ez a játék egy végletekig P2W-re alakított maszlag lett. Tehát a fejlődés kulcsa alapvetően a pénztárcád kapacitása. Ha egy szerver kilátástalan, a játékos megunja, átmegy másikra. Ott is elkölti egy olcsóbb autó árát, majd vagy megunja, vagy megy a következőre.
  Ha "csak úgy" áttennék a felhasználókat, akkor a játékosok elégedettebbek lennének és nem 0-ról kéne felpénzelniük újra a ladikot. Ez nyilván nem lenne jó üzlet rövidtávon. És igen, itt a probléma. Rövidtávra terveznek a fejlesztők, ami hosszútávon életképtelen. Nincs egy fix szál (hosszútávú terv), amit meg lehetne erősíteni különböző mellékszálakkal (rövidtávú). Itt csak sok mellékszál van, ami kiad egy keszekusza nonfiguratív, követhetetlen semmit.

  Szóval akarat az igenis van, csak nem ott ahol kéne, és ahol értelme lenne. Ahol értelem lenne, ott kevesebb pénz folyna a csapból. De ezt már annyira megszokhatnánk a Bigpointtól...
   
 19. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Igen ám, de jó esetben is max 1x kezdi újra másik szerveren, utána elmegy. Vagy el se kezdi újra. Nem értek egyet ezzel a gondolattal.

  Igen, egyetértek, sajnos ebből látszik hogy komolyabb terveik már nincsenek a játékkal.
   
 20. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  Szia! :)
  így igaz , eléggé a p2w re van felépítve a játék , ez tény . Viszont a többivel nem nagyon értek egyet . Garantálom neked ha egy játékos ráun a játékra , nem fog másik szerverre menni jelen esetben és ott a 0 ról kezdeni egy új hajót , max akkor ha ott játszik valamelyik közeli ismerőse , és ezt tudják a BP-nél is . Régen is felmerült ez a kérdés , és azt a választ kaptuk hogy "technikailag komplikált , illetve megoldhatatlan " . Az meg hogy megérné e a BP-nek hogy átmennek másik szerverre a játékosok ? igen meg , ha uriért lehetne átmenni másik szerverre , úgy mint a megbízó váltásnál .

  Szia!
  Szerintem egyszer sem , mert tudja hogy mennyi pénze , energiája van benne az adott hajóban .
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.