Darkorbit halála (?)

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Unkas_ALonvadász, témanyitás ideje: 13.7.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. xKiryx

  xKiryx Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Én is elég rég kezdtem ezt a játékot(2009 őszén Eu2)több kevesebb aktivitással de jelen voltam és vagyok.
  Ami nekem hiányzik,és kíváncsi vagyok a véleményetekre erről,az a játék alaplényege.Hogy is szólt annak idején a szlogen?:Harcolj a megbízódért-tehát az MMO-ért,az EIC-ért, a VRU-ért.Annak idején külön működtek a megbízók chetjei ,aktív élettel,és ott beszélték meg azonos megbízójú klánok hogy mikor mennek összetett vadászatra a másik megbízó ellen.Az általános chetet csak a "nagyok" használták.
  Mára teljesen eltűnt ez,semmi szerepe annak hogy milyen megbízód van,mennek a vegyes klánok,hiába volt a Domination event,a vegyes klánok miatt szinte értelmetlen volt,nem alakultak ki megbízók közti igazi csaták.Emlékszem Eu5 indulása után hogy a lenti térképekről a kicsiknek csak írni kellett hogy piszkálja őket a másik megbízós játékos,a nagyok ugráltak lefele,és megvédték őket,tudtak fejlődni nagyobbak meg vadászni is egyben.Még valamennyire működött itt HU1-en is,de teljesen megszűnt.Nem lenne érdemes sokkal keményebben büntetni a megbízó váltást,és a vegyes klánokat?vagy csak egyszerűen nem engedni max egyszer a regisztráció után?
   
  tg90000_2 és Unkas_ALonvadász kedveli ezt.
 2. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Sajnos erre kevés esélyt látok. A mostani saimon eventtel bejött újítások is erősítik bennem ezt az érzést (ám ettől még nem biztos, hogy igazam van, tudom).
  A designok kinézete számomra leesett egy 3-10 éveseknek való korcsoportba. Még anno a Pusat reményeket keltett, hogy jó értelemben elég vadul néz ki, ám ezek a mostaniak (PET-design, Drón-design) Mikrobi korát idézik bennem. Felmerült bennem a gyanú, hogy miért jó újításnak a sok színezék, talán nem képesek többre.
  Nos, ez a gyanú számomra mára bizonyosság. Tényleg nem képesek többre. Valószínű elment az a fejlesztői csapat, akik az eddigieket kitalálták, az újak meg ennyire lehetnek képesek. Ez azonban még csak a külcsín.
  A játék oldalról csupa játékosokat hátrányosan érintő dolog. Nálam bent ragadt a küldetéseknél a 200-200 Spearhead, Aegis, Citaldel befejezése.
  A leírás alapján számomra a Citadel citadel függetlenül attól, mit teszünk a neve mögé: úgy ahogy a Ford Mondeo és a Ford Mustang vagy Fiesta is egyfajta márka. Ezért ez a fajta elgondolás a lenyúlás további mesteri kategóriájába tartozik.

  Ezt lehetne tucat szám felsorolni, ami a bevezetés és kifizetés után hátrányosan érinti a játékosokat és fejlesztés címén futtatják.
  De csak egy példa még:

  A legutóbbi hajó, a Tartarus egy olyan bug-gal került be a játékba, hogy a hajóváltás után több mint 1000-rel lehetett menni vele (mármint a váltott hajóval). Nos, ezt egy, illetve két nap alatt kivették.
  Ám, érdekes módon benne maradt azóta is az a hiba, hogy a sebességét elveszíti anélkül, hogy a játékos ezt kezdeményezné. Plusz megyek 621-gyel és hirtelen lassító aknára megyek akkor csak 222-vel tudok menni.
  Miért is, mikor a sebesség 5 mp-ig -50%. Hol itt az 50 %? Ki a fene számol ilyen módon?

  Az, akinek nincs lövése arról, hogy ismerete legyen a játék átfogó, programozás szerinti működéséről. Illetve a minőségbiztosítás (tesztelés) hiánya, hogy ilyen hibákkal játékba kerülhet valami.

  Ezek alapján az emberiség előbb fog leszállni egy föld típusú bolygón, minthogy itt izomfejlesztés készüljön.

  Ez az én meglátásom...
   
 3. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Igen, ez nekem is nagyon hiányzik. Állítom, hogy talán ez a megbízó vs megbízó volt az egyik oka, hogy olyan hihetetlenül sokan játszottak egy-egy spaceballon. Nagyon nagy buli volt amikor 50v50v50-ben harcoltunk. Ha el is futottunk anno a túlerő elől nem a porton uggrottunk át, hanem az azonos megbízókhoz mentünk. Ez az ügy szerintem rögtön a szerverek populációs gondja után jön a 2. helyen a fontossági sorrendben.
   
 4. Saxo

  Saxo Törekvő

  Olvasgatok itt a magam csendességében...

  Ha tudnátok mennyit jeleztem már ezt a megbízó problémát.... Egészen sokan vagytok, akik egyébként a problémákat jól látjátok, de... ez nem elegendő.

  Hogy mire gondolok? Egyszerű...

  Igen, leírjátok a gondolataitokat a játékról. Nosza itt ez a topik, nem zavar ez senkit. Igen, írjátok le a meglátásaitokat.

  Én annyit megteszek nektek, hogy megvannak a lehetőségeim ezeket nagyon magas szintre eljuttatni. Összeszedett, komoly hozzászólások legyenek, pontokba szedve a problémákat.

  Én kiválogatom azokat, (indokolva felétek) amelyek valóban, mint lehetséges "javítás" jobbá tétel? mindegy minek nevezzük, de a játék konkrét hasznára válnak. Tudom azt is nagyjából jól behatároltan, mit lehet és mit nem.

  Ezt kiküldöm, mintegy játékosvélemény fórumról részt, kiegészítve a meglátásaimmal. Azért is fontos, hogy ne egy összevissza hozzászólások legyenek, mert kiemelek egy részt ugyan, de a hozzászólás száma (példa:#62) ki fog menni, mintegy prezentálva a közösség erejét. (remélhetően jó sok lesz)

  Ha komolyan veszitek, bizony szép kis összeállított "válságkezelési" tanácsadás lesz az... lefordítom, és máris elkezdem a megfelelő embereket "rugdalni"...(nem szeretik :D) Aztán felveszem más ország vezetőivel is kapcsolatot, és ráveszem őket a "rugdosásra" (ilyenkor már utálnak :D) ...

  Nos: itt a lehetőség, hogy kifejtsétek nézeteiteket, de elvárom, indoklás legyen, és mindenképp állíts fel egy fontossági sorrendet. Ha írod, vedd komolyan, ha írsz akkor gondold át sokszor. Minden esetben vedd figyelembe, hogy a kicsiknek is jó legyen, és a nagyoknak is megfeleljen.

  Egyetlen esetben sem fogadok el saját példát, minden esetben közösségről legyen szó.

  Szedd össze a gondolataid egy hozzászólásba, és ne 4-5 külön gondolatban oszd meg, hanem egyben, de az jó legyen.

  Nos, lássuk, ki mennyire gondolja komolyan :cool:

  Saxo
   
 5. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Nos akkor egy összefoglalás:

  Ami jó vagy jó irányba halad:

  -Az UFE státusz eléréséhez szükséges idő. Ez a jó irányba halad kategória. Még mindig talán túl nehéz elérni a végjátékot fizetés nélkül de minimális fizetéssel már azért látja az ember a lehetőséget. Ez a dupla jutalom hétvégék miatt van amikről mindenkinek jó a véleménye. Az pedig kifejezetten jó, hogy horizontális frissítések jönnek. Olyan új tárgyak amik olyan új taktikákkal járnak amik nem erősebbek a jelenleginél csak másabbak.

  -Új dizájnok. Nagyszerű ötletnek tartom, hogy a végjátékban lévő játékosoknak meglegyen a lehetőségük, hogy egyedivé válljanak, erre költsenek erőforrásokat, ha már másra úgysem kell.

  -Az utóbbi időben tapasztalható komoly erőfeszítések a hajók közti egyensúly felépítésére. Gondolok itt a Tartarusra és a kiegyensúlyozó frissítésre. Egyre több kompetitív hajóból választhatunk.  Ami rossz és javításra szorul:

  -Szerver populáció. Elég egyértelmű. Véleményem szerint eljutottunk arra a pontra, hogy ez egy öngeneráló folyamattá vált nagyon sok szerveren. Azért vannak kevesen, mert kevesen vannak.

  -Véletlenszerűség. Nagyon sok játékelem egy "dobási aránnyal" van ellátva. Ez alapból nem lenne gond. Viszont két probláma van vele:
  1. Nincs meg a "garantáltság". Kevésbé lenne frusztráló, ha mindig lenne valamilyen kézzel-fogható haladás. Mint például az Apisnál és a Zeusnál megvan. A többi ultra elit tárgynál is jó lenne ilyen.
  2. A legtöbb esetben nincsen széleskörű tájékoztatás adva a pontos százalékokról. Sokszor az ember később jön rá, ha valamilyen hibát elkövetett, valamire elpocsékolta az uridiumot. És igaz ez más játékelemekre. Van sok olyan játékos aki szereti tudni, hogy pontosan mire költ.

  -Megbízók közti klánok. Ez az oka, hogy sokszor nem alakulnak ki fair, sok embert magába foglaló harcok. A harc elsősorban háborúban lévő klánok között van. Klánokba hasonló erősségű játékosok tömörülnek így sokszor túl egyszerűen eldől, hogy ki az erősebb. Ha lenne alkalom megbízó vs megbízó harcokra nagyobb esély lenne, hogy a felek hasonló erősségűek. És a kisebb játékosok is részt vehetnének a harcokban anélkül, hogy egy pillanat alatt lelőjjék őket. Jelenleg ugyanis a kisebb játékosok mellé ritkán kerül olyan aki megvédi őket. A nagyobb játékosok szempontját meg nem kell részletezni, mindenki érdeke a fair pvp.
  A megoldás természetesen az lenne, hogy ne lehessenek több megbízókból tagok az egyes klánokban. A kivitelezés persze trükkös lehet. Érdemes a bevezetéskor a becsületvesztést egy rövid időre szüneteltetni megbízóváltáskor. És érdekévé tenni a játékosoknak az egyenlő erősségű megbízók kialakítását.

  -Kicsik sorozatos lelövése nagyobbak által. Ez az egyszerű dolog talán a legtöbb elrettentett kezdőért felel. Persze nyilván nem kapcsolhatjuk ki a PVP-t egyes térképeken mert ez a Darkorbit egyik lényege, megkülönböztetője. Egy olyan rendszer jó megoldás lenne amelyben negatív becsület járna annak, aki egy olyan nála sokkal kisebb szintű játékost lő le akit a közelmúltban már lelőttek. Persze mindenki számára láthatónak kell lennie ha valaki ilyen státuszban van.

  -A gyűjtögetés túl repetitív. Az jó, hogy egyre több fejlődési módra van lehetőségünk, (palládium, dobozolás, Kristallonozás, Cubikonozás) de egy átlag játékos számára csak a repetitívekre van lehetőség. Szerintem nem az a legnagyobb baj, hogy sokan botot használnak hanem, hogy a játékmenet annyira egyszerű, hogy botprogramot lehet rá írni. Az összezserelés rendszer jó ötlet volt viszont a valóságban nem lehet jelentősségteljes dolgokat szerezni vele. Tehát jó lenne, ha összeszerelésben lehetne például extra energiát, kapurészleteket vagy uridiumot valahogyan termelni. Persze ésszerű számokkal, hogy a palládiumozással és a dobozszedéssel egyenrangú fejlődési mód legyen.

  -Bugok. Lehangoló tud lenni, ha egy vagány új frissítést elront a sok bug ami vele jár. Sőt, ha például a játékosok sok uridiumot költenek egy bugos dologra az a játék befejezésével is járhat.

  -Kommunikáció hiánya fejlesztő és játékos között. Talán ez is javuló tendenciát mutat de ebben nagyon nagy hiányosságok vannak még mindig.  A leírtak nem prioritási sorrendben vannak. Egy fontossági lista körülbelül így nézne ki:
  1. Populációs problémák
  2. Megbízók közti klánok
  3. Kicsik lelövése
  4. Játékmenet izgalmasabbá tétele
   
  xKiryx és nemtomka30 kedveli ezt.
 6. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Nálam még érik a részletes leírás, de a klánok közötti vegyes megbízókra én a szankciót tenném.
  Csak ami most eszembe jut:
  Ha a klán (legyen alapból VRU) felfesz egy más megbízójú játékost akkor például a felvett idegen megbízójú játékosok számának arányában a klántagok sebzése csökkenjen elrettentő példaként.
  Példa: Legyen 10 VRU játékos a klánban, ahová pluszként egy MMO-s jön. Akkor a VRUS-sok mindegyikének csökkenjen 5%-kal a sebzése, a bejövő MMO-sé pedig 20%-szal.
  Kettő esetén 10 %,... stb...
   
 7. nemtomka30

  nemtomka30 Fórumprofi

  Ez igy szerintem elég korrekt,csak a vegyes klán dolgot csinálnám Mislixhez hasonloan. A dupla hétvégével kapcsolatban,valoban jo lehetne,ha nem ilyen nagyon szerencse függö lenne.Egy nap 7 zétát csináltam /lehet hogy csak 6,már morci voltam/,1 havoc sem jött,pedig csak 1 van.Persze lehet hogy majd az LF4 vagy Herci jol jön cserébe :)
   
 8. Saxo

  Saxo Törekvő

  Kicsit csalódott vagyok ....

  Érdekes, hogy amikor szidni kell a játékot, abban egymást túlharsogva, keményen odamondogatva mindenkinek van véleménye. Amikor azonban le is kellene írni normálisan a problémákat, összeszedetten kellene gondolkozva javaslatokat tenni, a többség csendben marad.

  Javaslom, ha óbégatni támad legközelebb kedvetek, akkor előtte gondolkozzatok el ezeken a sorokon.

  A Témát emiatt zárom, ismét megmutatkozott, hol is van a legnagyobb probléma....

  üdv,
  Saxo
   
  GOLDEN_SUN-A kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.