Javaslat Egyéb fejlesztői ötletek

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  A pvp az nálunk is tele van, x3-4-en pedig 5-7 ember szokott npczni, és ez már böven elég ahhoz, hogy megnehezítse a nem botosok dolgát és ez a szám csak növekedne azzal, ha nem lehetne öket rendesen lelöni. Tehát ha már lennének 12-en a térképen, az elég lenne ahhoz, hogy nagyjából 15 perc alatt tudj elvégezni egy 10 saimonból álló küldit. És most nem a te hajódra gondolok (úgyse tudom, hogy mikkel rendelkezel), hanem egy kezdö hajóra, akinek még szinte egy meghajtója sincs...
   
 2. M3mnon

  M3mnon Utánpótlás-írogató

  Ebben igazad van, de ez volt a normális állapot 10 éve amikor játszottam. Igaz akkor nem botosokkal volt ennyire tele hanem valódi játékosokkal. (Akkor is ugyanennyi botos volt, csak 10x ennyi nem botos volt mellettük.) Felvettem ami küldit tudtam aztán volt, hogy 2 óra alatt lett meg az 5 küldi, ha 15 perc alatt meglett volna egy 10 saimon küldi akkor seggem a földhöz vertem volna :) De meglehetett csinálni a küldit, ugyanis enemy csak csoportban tudott bejönni alsó mapra. Bejöttek 5-en, és 2-3 kicsit tudtak lelőni annyi idő alatt ami alatt mind pukkant. Tegnap is, ma is kipróbáltam, minden második/harmadik kilőtt NPC után kilőttek, ehhez képest a 10 saimon 10 perc alatt hatalmas előrelépés lenne.

  Annak meg alapnak kéne lennie, hogy a botosokat ki kellene tiltani. De legalább kiszorítani őket x2-4-ről, annak idején is főleg felső mapon voltak a botosok éppen a kisebb sebzések és az alsó mapok nagy népsűrűsége miatt. A kisebb sebzés is hozam csökkentő tényező, mivel tartana kilőni egy NPC-t, a csökkentett zsákmánnyal együtt annyira leesne a hozam, (kb a mostani harmadára, negyedére) hogy felső térképre mennének botozni és nem maradnának lent. A kicsiknek 2-4k közötti sebzése van, ekkora sebzéssel 3-4x annyi játékost is elbírna egy alsó térkép mint 40-60k sebzésű hajókból.

  De mindez alapvetően feltételezés mindkettőnk részéről, egyikünk sem tudja biztosan megmondani mekkora óránkénti hozamnál van a botosok fájdalomküszűbe aminél már inkább felső térképre mennének NPC-t lőni. Viszont lehetne tesztelni egy szerveren, aztán ha működik bevezetni az összes szerverre, ha nem működik akkor kiosztani némi kárpótlást és visszacsinálni. A jelenlegi állapot viszont egészen biztosan nem jó. Ha egy kezdő nem fekszik neki a dobozolásnak 0% esélye van fejlődni, ez pedig a játék halála lesz ha így marad. Majd ezt is bezárják mint a BSGO-t, csak nem tudom az itteni játékosokat hova irányítják majd át.
   
 3. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Ha kiszorítanák a botosokat lentröl, akkor, mint azt te is mondtad, a fenti térképeken folytatnák tevékenységüket. Ezzel pedig csak annyi probléma van, hogy ha belegondolsz, az alsó térképeken csak kb. 10 szintig tudsz küldetéseket csinálni, ami ugye azt jelenti, hogy a játékidö nagy részét a fenti térképeken töltöd.
  De ne is feszegessük tovább ezt a témát... :)
   
 4. _=[AKKÁD]=_[HK]

  _=[AKKÁD]=_[HK] Fórum ismerője

  Sziasztok!! A pörgős játékosokkal kapcsolatosan egy ötletem támadt ,egy ideig óráig kiszorulnának a térképekről .
  Az hogy senki nem tud a küldetéseihez npc-t lőni az a jelölés miatt lassan megoldhatatlan .Az hogy a rangsorok nem a valóságot fedik az is egy dolog.
  Ezért ha elhelyeznének olyan gps-hez hasonló a megbízónak ellenséges hajó érzetét keltő pontokat a térképeken, ki sem jönnek a kapuból .Később ha fejlesztik a botokat nem rohannának fejvesztve a kapuba ha belépünk a térképre. Ezzel annyi, nekünk is könnyebb dolgunk van akik vadászni szeretnének. Ha nem tetszik egyik másik játékosnak tanuljon meg kézzel játszani!!!
  Egy tiltott dologról beszélek és nem ez lenne a hivatalos mód!!
   
  Utoljára szerkesztett: 4.1.19
  pannonia78 és Žøđiåč™ kedveli ezt.
 5. szati94

  szati94 Kivételes tehetség

  Sziasztok
  Én az egyik küldetéssel kapcsolatban írok egy észrevételt ami szerintem sokak
  szemét zavarja.
  A küldetés neve: A határokon belül.
  10 db Impulse II npc-t kér a küldetés 3-BL térképen.
  Továbbá kritérium az, hogy Promerium nyersanyaggal gyorsítsuk a rakéta, és lézer
  sebzést.

  Nekem pontosan a kritériummal van bajon. Mi értelme ennek ? Aki gyorsabban
  szeretne vele haladni, úgy is gyorsítja avval amije van, sepron/promerium. Hogy miért írom ezt ? Azért mert én hónapokat nem játszottam, néha felmentem chatelni és Labort küldeni a hajóba, ez idő alatt lett némi megtakarított
  sepronnal turbózott lövésem. És mivel ez nem olcsóság nem szeretném ezért átpromizni, mert akkor bukom az összes sepront,
  amit beküldtem. 60% mégis csak több mint 30%. Ezek a küldetések 17-es szintöl elérhetők, szóval már mindenkinek megvan a laborja
  és tud sepront is fejleszteni. Vagy vegyék ki a kritériumot, vagy változtassák meg sepronra. Mert így komoly
  korlátokba ütközünk. Egyszóval az ilyen küldetések ilyen szinten kitolnak a játékosokkal.
  Annak a rétegnek aki kihagyás nélkül folyamatosan játszik és nincs megtakarított sepije, nem fog tetszeni, de gondoljatok a másik oldalra.

  Gondoltam rá, hogy bevágom ide a képet amit készítettem a küldiről és a Nemesítés ablakról, úgy rövidebb lett volna. De így talán elkerülöm azokat akik ezt nem olvasnák végig.
   
  Utoljára szerkesztett: 5.1.19
 6. Coembra

  Coembra Utánpótlás-írogató

  Az a 40% valójában 60. Ha csak 40 lenne, akkor közel sem látnál kiakadva ennyi embert.
   
 7. szati94

  szati94 Kivételes tehetség

  Köszi, félre írtam, fel sem tűnt javítom.
   
 8. _=[AKKÁD]=_[HK]

  _=[AKKÁD]=_[HK] Fórum ismerője

  Sziasztok!
  Még egy ötlet támadt a különbféle segédletek ellen.
  Ha valaki eléri a 3 óra huzamosabb egy térképen való tartózkodást(egy perces azaz az ugrások idejének figyelmbe vételével) csökkentsék 50% al az adott nyereményt az adott játékostól utána újabb 3 óra elteltével pedig 0-ra. Példa erre x-1 térképek bizonyos szint elérése után!!! Deaktiválódás 24 óra elteltével. :D
   
  Utoljára szerkesztett: 23.1.19
  pannonia78 kedveli ezt.
 9. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  Sziasztok!

  A közelgő Event és a sok automata hajó összekapcsolása miatt jutott eszembe a következő dolog.

  Lehetne egy Event, amelyben a BOT-okat lehetne lőni. Magának az Eventnek ez lenne a fő témája.

  Az alapelv az lenne, hogy mi játékosok (sőt még sok játékot felügyelő is) nagyon szeretnénk, ha ezek eltűnnének a játékból, de a központ valamiért ezt hivatalból nem teszi meg. Ellenben, ha lenne egy ilyen Event, ahol maguk a játékosok vadászhatnának ezekre a hajókra akkor az több előnnyel járna ezeknek a hajóknak a kiszűrésével szemben.

  1) Viselkedés figyelés

  Már mindannyian felismertük, hogy a BOT hajóknak vannak jellegzetességeik.
  - még meg sem látod, de már fut a kapuba
  - szinte mindig ugrik ilyenkor a kapuban oda- vissza, majd pihen
  - stb...
  A lényeg, hogy ezeket a viselkedési stílusokat lehetne követni és ez alapján beazonosítani.

  2) Lőszer:
  a) Lenne egy jelölő rakéta vagy lőszer, amelyet nevezzük most "meggyanúsító" lőszernek. Ezt meg lehetne venni az Event ideje alatt.

  Jellegzetessége:
  - A meglőtt hajó vizuális megjelenése látható módon megváltozna. Például a neve fölött "Gyanúsított" kiírás jelenik meg, vagy/és a hajó valamilyen jellegzetes designt kapna (mondjuk csíkos rabruha mintát).
  - A meglőtt hajóra ezután fagyasztó rakétát lőnek akkor:
  • pl. 30 másodpercre kifagyna.
  • lassító rakéta 30 mp-ig hatna rá
  • elvesztené a pajzsát azonnal
  • stb.
  b) Semlegesítő szérum, amely a "gyanúsított" hajó védekezésére szolgálna a "meggyanúsító" rakéta ellen. Természetesen ezt a BOT-hajók is meg tudnák venni és automatikusan alkalmazni ám ezt még pluszba ahhoz kötném, hogy vissza is kellene lőnie.
  A lényeg, hogy ha olyan valakit lőnek meg vele, aki nem is BOT akkor tudja mit kelljen tennie ahhoz, hogy a "meggyanúsítás" lemenjen róla.
  (Erre biztos lesz ettől jobb ötlet még).

  c) Semlegesítő rakéta, ami ugyanezt a célt szolgálja, hogy ha megjelölt vele valaki akkor ha visszalősz vele a megjelölő hajóra akkor levegye rólad a "gyanúsítotti státuszt" plusz kapjál instant pajzsot, hogy jelezted te nem BOT-hajó vagy így védettséget kapsz, hogy elmenekülj.
  Ugyanis az Event célja az lenne, hogy a BOT-hajókat lőjük ezalatt és ne a rendesen játszó hajókat.

  Ebből a két fajta semlegesítőből kapna minden játékos először valamennyit, hogy ne mondhassa senki, hogy én nem BOT voltam, de nem volt pénzem urim arra, hogy vegyek így nem tudtam "tisztára mosni" magam. Így ez a kifogás ki lenne iktatva.


  3) Jutalmazás, büntetés.

  Ha egy hajót mondjuk háromszor megjelöltek így és lelőttek akkor hajó tulajdonosának értékei közül a lelövés eddigi jutalmai mellett. Megjelenne egy "Rabolható jelölés is, ami láthatóvá teszi, hogy a hajó több jutalmat ad véletlenszerűen.
  Például:
  Lelőtted és a Tapasztalatpont és a jutalom mellett megjelenik, hogy a hajóból elraboltál például:
  - 1000-5000 X4-et,
  - 1000-5000 RSB-t

  - 1-10 EMP álcát
  - kaptál egy dróndesignt (amit a BOT hajóból vennének el.
  - Kaptál 150.000.000 TP-t (a BOT-hajó accountjától vennénk el, vonnák le)
  - Kaptál 10.000.000 Becspontot (a BOT-hajó accountjától vennék el, vonnák le)
  - stb.
  Az Event lehetőséget adna a logok elemzéséhez és a BOT-hajók beazonosításához:

  4) Event pontozás (jutalmazás)

  Az Eventnek az eddigiekhez hasonlóan lenne pontozása, ami a lelőtt és nem visszalövő, "tiltakozó" hajók lelövésekor kapnának, amley végén külön jutalmazásban részesülnének a helyezettek.

  5) Haszon
  - A logok az eredmények elemzése alapján könnyebben a látótérbe kerülnének a BOT-hajók.
  - Aki eddig non-stop tudott lőni, majd hirtelen nem lövet megint bekerülhet a látótérbe, mert ameddig az Event tart nem futtatja a BOT-ot. Majd, ha az Event végén megint visszatér a lövetéshez, már nehezen magyarázható lenne a játékstílus váltás.
  - A sok "jelölő rakétát bekapó és azt nem semlegesítő játékos szintén előtérbe kerülne.
  - Úgy gondolom nagyon sok játékos szívesen csatlakozna egy ilyen vadászathoz, ahol már nem tehetetlenül nézi a csalók előrehaladását, hanem tevőlegesen is részt tud venni ezeknek az azonosításában és pontjaik, értékeik elkobzásában, illetve hozzájárulhat egy esetleges jövőbeni kitiltásukban.​

  Kezdtednek ennyi jutott eszembe!


   
  alice_the_ice kedveli ezt.
 10. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Előre bocsi, fikázni nagyon könnyű egy ötletet és sokkal kevesebb fantázia kell hozzá.

  Azon kívül hogy nem értek egyet az ötlettel sok minden miatt amiket a kötetlenben leírtam, főleg mert nem illik bele a DO által képviselt irányvonalba (azaz nem látom esélyét hogy bekerüljön), próbálok 1-1 ponthoz hozzászólni csak, hogy azokat figyelembe véve esetleg átgondolva/átdolgozva jobb lehessen az ötlet. :)

  Szóval.
  1. 2b pont. A botok pont ugyanannyira fognak tudni visszalőni mint a sima hajók. Vagy pont annyira nem. Megjelölnélek, elfutnék, mit csinálnál?
  2. Pushingparty lenne az egész eventből.
  3. Ha egy egész klán rászállna 1-2 játékosra akkor kisemmiznék, mégha az a játékos nem is botos. Rálőnének egy jelölőt, és mire visszalőne már ki is lőtték, és ment a levonás.
   
  Leeroy kedveli ezt.
 11. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  Ezeket mind ki lehetne szűrni, ha végig gondolod rájössz is hogyan!
  Elhiszem, hogy profi vagy abban, hogy a DO mit fogad el és mit nem, de azért a döntést pedig bízzuk a DO-ra.
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 12. Leeroy

  Leeroy Fórumgróf

  Szia.
  Mindenképpen érdekes, egy jó szót meg fog érni nálam. Viszont a kivitelezést ráhagyom feljebbre :D
   
 13. SPILLER2

  SPILLER2 Rutinos

  Szia!

  Én úgy látom, hogy te nagyon be vagy kattanva és mindenbe "BOT-osokat" látsz, ami neked nem illik bele a te saját idiledbe!

  Hát akkor hadd mondjam el a következőket:

  - még meg sem látod, de már fut a kapuba
  - szinte mindig ugrik ilyenkor a kapuban oda- vissza, majd pihen
  - stb...


  Ha valaki nézi játék közben a kistérképet (minitérkép), azon tisztán látszik, hogy ki az aki támadószándékkal közeledik és ki az/mi az, aki/ami vélhetően nem is hajó, hanem NPC!
  Erre alapozni azt, hogy ha valaki menekül még mielőtt TE észrevennéd ŐT, az nem jelenti azt, hogy Ő már nem szúrt ki TÉGED jó előre!

  Ez nálam is így működik, hogy ha kerülni akarom a harcot (mert.. pl. ha egy Spearhead-dal dobozokat gyüjtök álcában, azt nem fogom megvárni lehetőség szerint, hogy egy erősebb hajóval rám lőjön, megtámadjon), akkor a balhét megelőzve biztonságos helyre húzok!
  Ennyi!

  Mivel bizonyítod, hogy valaki BOT-programot használ, ha maga a DO sem tud 100%-ban ellenük védekezni (azegy másik dolog és ebben egyet is értek veled, hogy sok esetben nincs is hajlandóság ezen irányban, bizonyos esetekben a DO részéről)!

  Azt most hagyjuk, hogy ha véletlenül olyan BOT-osba botlasz, aki harci segédprogramot használ, akkor megszívhatod te is...!

  Hidd el, itt a játékosok nagy része ellenzi az ilyen, csalásokra alapuló játékmorált!
  Köztük én is!
  De..., amiket felsoroltál, bizony abba én is bele illenék a TE meglátásod szerint, még ha ez nem igaz, akkor is!

  Akkor most engem is jelölgetnél, meg vadászgatnál rám, mint BOT-osra..?

  Ugyan mááár..!
  Maradjunk annyiban, hogy ha a DO akarná, akkor ki tudná szürni egytől-egyig az öszes BOT-programot használót 1 hónap alatt!
  Ezen felül tehetsz bár mit, okoskodhatsz bár mit, itt nem fog történni semmi ezen a téren!

  Én is tudnék egy pár számomra tetszetős ötelete felvetni, érvekkel alátámasztani (volt is ilyen már, Pl. a vegyes klánokat illetően), ha fentről jó, nagy ívben leszarják a témát!
  Vannak játékosok, céges klánok, akik tejelnek rendesen és az Ő érdekeik mindenki másénál előrébb valók!
  A vegyes klánnak sincs értelme (nem is tudta senki eddig az értelmét hitelt érdemlően megmagyarázni), még sem tesznek ellene semmit!

  Csak ennyit akartam!
  További jó játékot!
   
 14. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  Sok hülyeséget olvastam már ezen a fórumon, ezek között az itt található gyengének sem minősíthető érveléssekkel azonban ritkán találkoztam.

  Megszoktam, hogy sok ellenvélemény volt ilyen témában az utóbbi években, aminek elsöprő ellenkezői maguk a BOT-ot használok voltak, akik már nem játszanak, mert "elvesztették" a hajóikat.
  Ám még mielőtt infarktus kapnál és hüledeznél: Senki nem mondta, hogy Te az vagy.

  A leírásod és stílusod alapján Te nem a BOT-osok közé tartozol, hanem a gondolkodásukban erősen megrekedt és beszűkült tábort képviseled. Ez olyankor fordul elő mikor valaki a tényekkel szembe megy, mert az érdeke ezt kívánja.
  Egy régebbi bejegyzésemet épp azok fikázták hozzád hasonló módon, akiket mindig lelőttem több tucatszor, mert kiszámítható volt lelövés után hány mp múlva jelenik meg a kapuban és merre fog elindulni (mert hiába álltam vele szemben elindult a kapuból 20-szor is).

  Üdvözöllek mint a DO alkalmazottját, aki bennfentesként mindent tud, hogy mire képes a DO szakember gárdája és mire nem. Az, hogy
  mi miért történik vagy nem történik azt egyedül ott tudják megmondani. De örülök neki, hogy egy ilyen nagy koponya van a körünkben, aki hihetetlen informatikai ismeretekkel rendelkezik. Ha nem haragszol fel is hívom a kollégám figyelmét a bejegyzésedre (Ő ugyanis egy gyenge informatikai igazságügyi szakértő az informatika mind a hat területére - örömmel venné, ha bírósági ügyekben alkalmazhatna téged a sok szakértői ügyben).


  Akkor hajrá, elő az ötletekkel. Nem pedig az "én is tudnék" dumával. Persze, ha tudnál mutasd meg, ha meg nem írsz semmit akkor csak az ismert szájkarate volt részedről, aminek sok lelkes tagja van.
  Egyelőre csak azt látom, hogy fikázásból és hülyeségből fekete öves vagy. Az pedig nagyon gyengécske és nevetséges.

  (Ajánlom figyelmedbe a fenti hozzászólások egyikét, amely csak annyi volt, hogy "egy jó szót megér.)
   
  Eziztos kedveli ezt.
 15. SPILLER2

  SPILLER2 Rutinos


  Vannak gondjaid barátom..!

  Nem vagy vitaképes, így hagyjuk is..!
   
 16. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  Mivel ez nem vitakérdés, nincs miről vitázni. Ne erőltesd magad!
  Ennek a témának a címe: Egyéb fejlesztői ötletek. Nem pedig: Fikázzunk az ötleteket, így még off is vagy.
  (3:0) :p
   
 17. SPILLER2

  SPILLER2 Rutinos

  Amit felvetettél még viccnek is rosz, így nem lehet komolyan venni és szerintem nem is fogják!
  Úgyhogy te vagy OFF!
   
 18. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  Ezért kár volt felkelned 1/2 5-kor, hogy megint a "hozzáértésedet" reklámozd!
  Előbb már leírtam, de úgy látszik nem volt érthető!

  Te nem vagy DO alkalmazott, így nem neked íródott, hanem azoknak, akik ezzel foglalkoznak!
  Nem kell kibickedni és hozzáértőt játszani kompetencia (majd kikeresed a szótárból) hiányában.
   
 19. SPILLER2

  SPILLER2 Rutinos

  Valóban nem vagyok DO alkalmazott (tiszta szerencse), de mivel közösségi oldal, tettem egy megjegyzést, amire nem volt kötelező válaszolnod!
  Amúgy meg.., ne aggódj, nem a te kedvedért keltem fel 5-kor, hanem azért, hogy játszak, de hiába..!

  További jó hétvégét!
   
 20. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Én tudom hogy lehetne kiszűrni. És nagy valószínűséggel minden alapfokú diplomával rendelkező programozó tudja. A botos-nembotos témára még utoljára egy gondolat. Én nem tudhatom, mit gondol pontosan aki irányítja odafenn a szálakat. Ez jogos. Azt viszont tudom, hogy könnyűszerrel kiszűrhetnék a botosokat, de mégsem teszik. Sőt, a legtöbb újításnál, eventnél belekalkulálják, hogy a botossal hogy viselkedjenek. Gondolnak rá!

  Ezek után te hogy gondolod, ki szeretnék ők szűrni a botosokat? Nem akarlak kioktatni, eszemben sincs. Ezért a kérdés, tényleg érdekel a válaszod. :)
  Ismét értelmezhetetlen válasz, érv nélkül támadod az embert. Gratulálok. Egyébként ezzel most még a fórumszabályzatot is sérted, mert off hsz-t írsz egy topicba.
   

Az oldal megosztása