Javaslat Egyéb fejlesztői ötletek

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. mitter100

  mitter100 Aktív író

  Hm, ez számomra újdonság. :| Nem véletlenül írtam ezt. "Örökös kereskedelmi drónról nem tudok... és nem is emlékszek."

  De ahogy látom dolgok közlése szebb formában nehezedre esik. :)
  De ezt hiába írja az ember... ha nem tanította meg neki az élet a jómodort, csak az alpári életet. ;)
   
  mackocska2 kedveli ezt.
 2. .Mr.Đie.

  .Mr.Đie. Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Lenne pár ötletem, nem tudom volt-e már, nem tudom nézi-e bárki, de leírom :D

  Vérdíj:
  Saját megbízó bázisán lehetne lehetőség egy játékosra vérdíjat kihelyezni.(Saját megbízóra nem)
  Egy játékos a saját uridiumát ajánlhatja fel jutalomként, amit megkap a fejvadász.
  Lehetne címeket is építeni rá, gyűjts be x vérdíjat, stb.
  Van játék,amiben ez működik és sokan használják.

  Anticheat-szerűség:
  A Darkorbit kliens indítása előtt egy ellenőrzés:
  1. Fájlok egyezésének ellenőrzése
  2. A játék valóban a kliensen belül van-e megnyitva
  3. Fut-e bármi a számítógépen, ami előnyhez juttathat egy adott játékost
  Rengeteg nagyon egyszerű játék elindítása előtt is fut egy ilyen patch, kétlem, hogy bonyolult lenne megírni egyet.
   
  .SpaceRangers. és mitter100 kedveli ezt.
 3. Virginia

  Virginia Utánpótlás-írogató

  Sziasztok ! Én nagyon szerettem játszani a CYBORG hajóval, de sajnos a hajófejlesztési modul hiánycikk, így viszont gyenge.
   
 4. Virginia

  Virginia Utánpótlás-írogató

  Szia Anita! Nekem is 20-as szintű a laborom de csak 189/óra sepit termel.
   
 5. Anita30..

  Anita30.. Fórum biztosa

  Szia! Az lehet,de itt most "sárga kőről", azaz promiról van szó :) Azt nem termel neki elég gyorsan a 20-as labor,nem elég neki a lordikákra....
   
 6. Virginia

  Virginia Utánpótlás-írogató

  Szia! Oké valóban a promi tartály nagyobb és azt képtelenség ellövöldözni.
   
 7. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  sziasztok nagyon jó volna ha mán hajokhoz be hoztak ilyen sok féle modulokat hogy meg tudnák akkor ezt oldani hogy ha belépünk a hangárba és ha konfizni szeret nék hajót akkor csak azokat a modulokat lehetne látni ami ép jó abba a hajóba amit ép konfiznék be mert sajnos igy nagyon zavaró és sokáig tart egy hajót be állítani .

  2 meg az hogy a vasárnapi gg nyomásokat vissza alíthatnátok rendesre mert igen zakatolva lehet ki rakni sajnos a kapukat és igy meg neméri meg költeni a dora 50 százalékost becset meg tp ha kap űzni se lehet
   
  mitter100 kedveli ezt.
 8. Khronos

  Khronos Fórum-zöldfülű

  Huu hát... Majd 6 év után még mindig semmi kompetetív szféra ebben a játékban. Ideje lenne 1v1, illetve csapat/klán szintű versenyeket szervezni, mint régen a JPA volt. Senkinek sem kell egy cent se, csak lehessen versenyezni. :)

  Illetve, ezek a modulok mind szép és jók lennének, ha az orcus nem duplázná a modulok erősségét, vagy legalábbis ne létezne a pajzsáthatolás modul. Konkrétan gajra vágtak vele egy egész featuret a játékban. Mindenki molyozik és még csak ki se váltanak belőle, mert teljesen fölösleges ha 2 lövés 500k hp. Mivel kivenni úgy se fogják ezt a modult, lehetne kompenzálni pajzsáthatolás elleni védelem modullal.;)
   
  Utoljára szerkesztett: 22.3.21
  mitter100 kedveli ezt.
 9. mitter100

  mitter100 Aktív író

  A JPA egy jó ötlet már nagyon rég volt, de az már többször szerintem nem is lesz, ahelyett az UBA-val kellene többet foglalkozniuk.

  Az Orcus duplázó hatásával egyetértek, azzal most teljes mértékben gajra vágták a játék mechanikáját, főként úgy, hogy erős értékeket kapott a XT10-es modul.
  A pajzsáthatolás védelem se annyira rossz ötlet, vagy kitérést lehetne kapni. :)
   
  Khronos kedveli ezt.
 10. Khronos

  Khronos Fórum-zöldfülű

  A JPA-ban pont az volt a jó, hogy kieséses bajnokság volt. Sajnos sok hibája volt... A sok bug (most nem sorolnám fel), illetve bo1. Ha valakinek nem jött ki a lépés, akkor bukott 1 milla urit és esélye se volt tovább próbálkozni. Ha ezeket ki tudnák javítani, akkor minimum 100 olyan játékos jönne vissza, akiket pvp miatt ismertem meg. :) Felemelő lenne, ha végre a pvp is külön szférát kapna ebben a játékban és lenne egyensúly is. Pl. a pet link se lenne egy rossz ötlet, ha nem fél percig tart (ha nem lövöd ki a petet), hanem az is 3 mp. lenne, mint egy ish vagy emp.o_O
   
  mitter100 kedveli ezt.
 11. Amethyst19[AMD]

  Amethyst19[AMD] Haladó

  Sziasztok! Javasolnám, hogy lehetne újabb 100 küldi. Sokan már kivitték, de jó lenne egy kicsivel több urit adhatnának mellé!:)
   
  kusimitama, Khronos és mitter100 kedveli ezt.
 12. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  sziasztok nagyon jó volna ha mán be tesztek ilyen eventeket a játékba ahová nagyon sok nyersanyagát kel gyűjteni vagy ha fejlesztést csináltok a kor jó volna a hazával o dolgokat is meg lehessen könnyeden szerezni a kisebb halyok nak is például a 20 szintre húzásokra gondoltam meg a tetratint meg a kihallom nyersiket is meg lehessen szerezni és ne csak évek után vagy legaláb akor tegyétek be többet a naptárba vagy a hónap végi jutalomnak meg jo volna a hónap végi indoklin olaj jutalmat is néha be tennétek a 150 net mert sokunknak kéne és ezek miatt sajna nem lehet haladni itt
   
 13. kusimitama

  kusimitama Haladó

  igen a jelenlegi küldik siralmasan kevés urit és jutalmat adnak (kivéve a napi küldik azok kb. korrektek) 60 Boss Lordakium quest 3840 Urit ad. Ha csak kilövöm őket azért is 15360 at kapok. Szerintem az lenne a korrekt ha legalább ugyan ennyi urit adna a quest a végén. Ha csak Simán farmolok Kristalon+ kristalint akkor ugyan annyi idő alatt többet szerzek mint így questel együtt.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.7.21
 14. †ømzĭ

  †ømzĭ Junior szaki

  Sziasztok,
  Nekem lenne 1 olyan javaslatom, hogy az összes npc ami osztozik a zsákmányon belelövés esetén (überek,cubikon) variálják meg úgy, hogy csak annak adja a jutalmat aki elkezdte.
   
 15. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Ultimatle Battle Arena ismét divatba hozása, esetleg egy különálló battlepass csak arra :) Amennyiben ez az idén még tervben van, akkor elnézést! :)
  +1
  Pvp eventek felülvizsgálása, külön mapp létrehozása ( pl most gondolok az ultimate galaxy pvp vagy mifenére, ahol az összes pvpn mentek a Trainek.
  ESETLEG... a Runescapesből merítve, tegyetek be egy mappot botosoknak ahol nyilvános kivégzés áldozatai, vagy órás jailek :p
   
  Utoljára szerkesztett: 3.8.21
  HU-Taurus és Kitti kedveli ezt.
 16. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Nosza!
  Most, hogy meglátták a fejlesztők, hogy 3 invokevel is tele van a mapp impulsekkal, ( amúgy steadfast meg abide 4x annyi van a barrage farmerek miatt) Szeretném egy kis javaslatnak tenni, hogy:
  Invoke 5 helyett 3 impulset adjon ki magából.
  Barrage respawnt 15 percről 1 órára áthelyezni, mivel semmibe nem kell az ég világon, csak a népet szivatják vele páran.
   
  HU-Taurus kedveli ezt.
 17. GℓЦΣ

  GℓЦΣ Fórum-zöldfülű

  ott a pont, de soha sem lesz olyan h nem lesznek botosok, amíg engedik :(
   
 18. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Tanácsolhatom esetleg azt, hogy a sok szeméttől (emotikon, spray és egyéb haszontalan dolgoktól) lehessen legalább ingyen megszabadulni...? Nem várom el, hogy legalább darabonként 1 kreditet adjanak érte (aminek legalább haszna is lenne), megtenné az is, ha pusztán törölni lehetne őket!
  Olyan ez, mint ha valaki odacsinálna az ablakom alá, de nem lehetne eltakarítani...!
   
  kusimitama, törökcipő, GℓЦΣ és 5 más kedveli ezt.
 19. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  Sziasztok nagyon jo volna ha a bázisokból is lejjebb vennétek a tp becset mert ahogy lehet látni igen káosz van a játékba és ez nem fer a kisebb fizetős játékosokkal se akik rangot szeretnének elérni és ez igen nem fer hogy sokall több tp meg becset tudnak némelyik játékos szerezni mint akinek esélye sincsen bázist építeni és emiatt se tp meg becset nem érdemes venni se berendelni a 50 % most mán addig amig nem lesz ez ügybe valami intézkedések és sokan ezek miatt is abba hagyták inkább a játékot idegesíti őket
   
 20. kusimitama

  kusimitama Haladó

  Sziasztok látom már egy jó ideje nem volt ez a fórum használva de gondoltam újra beindítom ha tudom.

  A javaslatom egy újra hasznosítás és egy kis újra tervezés lenne. A darkorbit egy GRIND alapú Multi PVP PVE játék, Bár a GRIND rész nagyon túl van tolva... de ezt az elemet nem szabad eltávolítani csak picit balanszolni kéne.
  A javaslat nem abszolút. Nem azt kérem hogy minden egybe vagy semmi hanem hogy ha valami ebből megvalósul már jobb a világnak.
  Összességében a javaslatom 2 részből állna:

  Új és közép erős játékosok boostolása,
  Régi elemek aktualizálása.

  Új és közép erős játékosok boostolása:

  Mivel a DO-ban nincsenek jelen a kezdő játékosokat Védő funkciók így nagyon sokszor azt lehet tapasztalni hogy valaki elkezd játszania játékkal és a sok lelövés és a borzasztó GRIND idő miatt illetve ahhoz hogy túl éljen egy összetűzést / érvényesülni tudjon abba is hagyják a játékot az emberek.
  Játékos Statisztika: Először is jó lenne látni néhány statisztikát az új játékosok számáról, aktivitásáról és élet tartamáról.

  Küldetés update: Amivel (szerintem) lehetne segíteni az a normál küldetések balanszolása. Anno a napi küldetések fixálása jó kezdet volt mivel azok elvégzése az átlagos küldetésekhez képest igen csak megéri. Viszont hosszú távon Jó lenne ha a többi küldetés is megérné. KB minden játékban a küldetés jutalom nagyobb vagy egyenlő mint a küldetés elvégzése során megszerezhető TP, és pénz. A DO ban ez nagyon nem igaz. Így igaziból a küldetések elvégzése (néhány kivétellel) egyáltalán nem éri meg. Amíg a Kristalon + kristalin Farmolással könnyebb pénzhez, és TP hez, jutni mint küldetésekkel addig nem csoda hogy nem játszanak az emberek mert az előbbi elég unalamas egy idő után az utóbbi meg borzasztóan nem éri meg.

  Küldetés Update2: Egyéb jutalmak promotálása a Normál küldetéseknél az alapok (TP,Becs, Uri,Kredit) helyett és ha csak ezek vannak akkor viszont értelmes mennyiség. (Egyéb jutalmak: Booty kulcs, Special booty kulcs ( magasabb szinteken), Extra energia, Log file, összeszerelési nyersanyagok.)

  PVP és PVE küldetések szeparálása (kényelmi funkció)

  Hivatalos Max 1-2 oldalas Guide kezdőknek játékon belül.

  Összeszerelési nyersanyag Guide. Mit, hol, kitől lehet szerezni. játékon belül

  Régi elemek aktualizálása:

  Item vásárlási statisztika készítése hogy kiderüljön mi az amit Üzletbe kb sose vesznek

  Hajók:

  Yamato, defcom -> kredit, 5 urit nem érnek sajnos. Erősségtől függően 10-20 Milka

  Liberator plus -> szintén kredit csak mondjuk 200 millio kredit meg némi nyersanyag. De egy 12-12 es hajó még a self repair ellenére se ér sokat most már. 1Millio Urit meg az egyik legnehezebben szerezhető nyersanyagot meg... na ne vicceljünk.

  Vengance és változatai:
  5 urit nem érnek sajnos. Kreditesre kéne állítani őket. Pár millio kreditért mehetnének simán.

  Pushat: 100-150K Uri

  Spearhead és verziói: 5 urit nem ér, -> kredit

  DIMI, Solace ,Sentinel ,specturm ,venom: Én olcsóbbá tenném de amugy rendbe vannak. 250K -> 200K/Uri

  Goliath: (és ALAP Verziói) szintén kredit (~100 Milka) vagy olcsóbb uriban. Sima gólik a 5% os dmg bonusz ukkal semmit nem érnek. Legalábbis 100-150K urit tuti nem. + amugy is megveszi mindenki Aukción 100K kreditért szóval ...

  Összes többi hajó, Urival (ha drágánis)/ összeszereléssel / rendeléssel elérhetővé tétele.

  Árverés update:
  Filterezés típus szerint.

  Összeszerelési nyersanyagok bekerülése az árverésre. Nem nem a szuper ujakrol beszélek csak azokról amik X-1 X-8 alap térképek ürlényeiből farmolhatóak.

  JOB lőszer az árverésen.

  Rakéta vető lőszer az árverésen

  Sőt ... Összes állandó lőszer az árverésen.

  Booty kulcs az árverésen

  Pet berendezések és protokolok (csak a max fejlesztés) Heti licitbe.

  Sima LF4 napi vagy heti licitbe és üzletbe ~100K uriért. (már csak közép kategoriás fegyvernek számít)

  Egyéb:
  Átjáró jutalmak frissítése. PL hasadó kristály jutalom állandóvá tétele a helyett hogy "csak specko kulcs eventkor van" ami amugy mindig van...

  Űrlabor frissítése -> osmium finomító

  Pet önmegsemmisitő aktiválás alacson PET health nélkül.

  Apis és Zeus drón tervek szerelésének letiltása ha már megvannak ( mindkettő meg van és zeust még mindig tudnék csinálni ... lehet ez csak BUG)

  lf-2 -> kredit - 5 urit nem ér

  Pilot Sheet Képességek vissza állítás fixálása 10K Urin

  És még végtelen ilyen kis apróság lenne.
  ------------------------------------------------------------------------
  Ez mind nagyon Low effort update szoftverfejlesztési szempontból ( legalábbis az kéne hogy legyen, ha a játék jól van megírva). Gyakorlatilag csak itemeket kell átirni egy adatbázisban hogy pl egy "ölj meg 200 Kristalint" quest ne 300 urit adjon hanem 3000-ret. Viszont sokkal élhetőbbé és korszerűvé tennék a játékot.

  AMi hosszabb az a: statisztika, Űrlabor frissítése -> osmium finomító , és a GUIDE ok


  *Eza fun részeleg mert az is kell de igaziból ez elég haszontalan csak volt kedvem teorizálni meg pont annyira hasznosak mint a Liberator plus 1 millio Uri ért*

  Leonov, pheonix, piranha, bigboy: valami basic skilleket kaphatnának csak a fun kedvéért.

  My suggestion:

  Pheonix: rocket attack: meg csökkenti a sima rakéta támadás töltési idejét az alap rakéták esetén: PLT-2021 Felére,, PLT-2026 Harmadára, ls R-310 Negyedére (tölés: 30 mp, Időtartam 10mp)

  Piranha: Feast: Elsütéskor minden 2000 Rangen belül levő Piranha hajó után +100% lézersebzés X1 lézer használatakor NPC-re (Max 500%). (töltés: 90Mp, időtartam: 10 MP)
  Teamwork: Minden csapat társ után +10% NPC sebzés X1 lézerrel. (passzív)
  Raid: Ha klán tag vagy + 5% sebzés. (Passzív)

  Bigboy: Energy package: Minden 800 Rangen belül lévő szövetséges játékos(klán tag, szövetséges klán, csoporttag) regenerál 50K pajzsot. (Töltés 20S, időtartam Instant)
  Big Bro: A kijelölt NPC a Téged targetol (játékosokra nem hat). (Töltés 20S, Időtartam:10 )

  Leonov: Lion Roar: X-1 és X-4 Térképeken 3 Másodpercre mozgás és lövés képtelenné teszi a kijelölt NPC-t, Töltés 10S (játékosra nem hat)
  HomeLand: Hazai X-1 és X-4 térképeken: +25% NPC sebzés (passzív)

  Ezzel együtt se érné meg ezeket használni de legalább FUN lenne
  *FUN részleg vége *