Javaslat Egyéb fejlesztői ötletek

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Žøđiåč™

  Žøđiåč™ Haladó

  Elhagyatott űrhajók a világűrben.

  A világűr PvP térképein (nagy ritkasággal) de fellelhetők lennének olyan űrhajók amik harc közben megsérültek és a legénységük elhagyta azt (ki tudja miért nem bírták megjavítani!?), viszont bizonyos mennyiségű uridiumért (mondjuk nem egy őrületes mennyiségért, de hajótípusonként változó) megjavíthatók lennének és használatba vehetők lennének (bekerülne az eszköztárba). A javítás (hajótípustól függően) bizonyos ideig tartana, viszont közben előtte kellene állni és ha megtámadnak, a javítás félbeszakadna, de álcában sem lehetne javítani.

  [​IMG]
  A hajók design nélküliek lennének.
  Ez a látvány fogadott az 1-8-as térképen (a nevet és rangot kihúztam de drónjai nem voltak és bemérni sem lehetett) és innen jött az ötlet, persze ez csak egy elképzelés :)
   
 2. szabofilip

  szabofilip Fórumelemző

  Sziasztok!

  Ötletem:
  -NE lehessen szövetséget kötni ellenséges megbízójú klánokkal!
  -NE mehessen be pl. egy VRU-s klánba egy EIC-es, vagy MMO-s ember, azaz ne lehessenek vegyes klánok!

  Hogy miért is ne?

  Mert így szét lehetne tiporni a B2S-es szokásokat, pl.: Segítsünk az ellennek! Lőjük, a saját megbízót! hihihihi

  Meg a nagy megbízókon keresztüni szövetséget.
  Majd ha szeretne valaki egy normális klánt a saját megbízója közül válogasson.

  Már bocsánat, hogy pont a B2S-t emeltem ki, de még régen ez volt a szokásuk.
  Tudom, hogy sokaknak nem tetszene ez, de hatásos lenne.

  És remélhetőleg nem lenne olyan, hogy nem támadjuk meg az elleneket klánok közt.

  Tudom, erre az emberek találnának ki valamit, de mind1 :D
   
  Truck»FINAL»ROUND és sajt kedveli ezt.
 3. .ssss.1999

  .ssss.1999 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Ollyan ötletem lenne a játékhoz, hogy a GG-nél belehetne írni , hogy hány darab gg-t szeretnék elnyomni és annyit nyomna el meg a szorzót is be lehetne írni...
   
 4. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere

  Klán háborúkról ínék pár sort!

  A legújabb módi az, hogy kiküldik a háborút, lövöldöznek egy két órát, és mikor elfogyott a booster, a lőszer kilépnek és gyűjtögetnek, paláznak tovább mint ha misem történt volna.

  A klánvezér általánosságban egy inaktív hajó, így kirúgás után bármikor visszajelentkezhet.

  Ez a magatartás abszolút gerinctelen, mert ha kiküldte a háborút, akkor viselje ennek a következményeit akkor is, ha kifogyott a lőszerből, vagy a boosterből.

  Amit változtatnék:

  Abból a klánból amelyik küldött háborút, ha egy tag kirúgás vagy kilépés útján elhagyja a klánt, ugyanabba a klánba 40 napig, más klánba 20 napig nem jelentkezhet. Ha a klánnak nincs kiküldött háborúja a jelenlegi rendszer élhetne (véleményem szerint a jelenlegin is lehetne szigorítani).

  Sajt kiegészítése: klánt sem alapíthatna 40 napig!  Fontos fejlesztés lenne, mert ez így igazságos!
  Ideje lenne már komolyan venni egy klánba tartozást.

  Ezzel a drasztikus szankcióval többször is meggondolnák a háború tényleges kiküldését, és megakadályozható lenne ez a gerinctelen magatartás.
   
  Utoljára szerkesztett: 5.8.14
  lost, *[HALÁLOSZTÓ]* és sajt kedveli ezt.
 5. sajt

  sajt Fórum nagymestere

  Most eszembe jutott valami. Lehet butaság, de leírom. Ha kilép valaki egy klánból, akkor azt a rendszer tárolja a következő klánba lépésig ( minimum 40 napig, fapapi ötlete alapján), és ha ez a klántalan játékos besegít egy olyan játékos lövésében (vagyis nem az övé de lő valakit aki a volt klánjával háborúban áll) akkor ne sebezzen rá semennyit. Vagy lehet bonyolítani, kapjon 10mp-es instantot akit lő. :D De ha az övé és lövi minuszért akkor ugyanúgy sebezze (ill. ne kapjon instantot). Igen tudom, Csüli ötlete alapján 10 napig nem lehet kilépni. De ha lejár a war aztán kilép 1-2 tag gyűjtögetni, és aztán a klán kiküldi újra a wart, a gyűjtögetők meg segítenek a klánban levőknek lőni. Na ez az ötlet ezt szüntetné meg. Várom a véleményeket, jöhet hideg meleg. :D
   
 6. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere

  Sziasztok!

  Sajnos újabb fejlesztési ötletem van :)

  Sok munkát és energiát öltök ti operátorok, a fórumba. Viszont erről a legtöbb ember nem is tud. Egy kétszer voltam szemtanúja annak, hogy a chat ablakba a CM bedobott egy fontos fórum linket (most pl a dominátor leírást). Ezzel csak az a baj, hogy akik nem járnak rendszeresen fórumba, vagy nincs ezekben a pillanatokban a chat-en, ezekről az infókról lemaradnak. Egy teljesen új értesítési rendszert kellene kidolgozni, amire két javaslatom van.  1. Üzenet formájában megérkezne.

  2. Ha klánban van az ember, akkor a klánfalra automatikusan beírva. Ha nincs klánban üzenetben érkezne.

  A fórumból információt nyerni egyéb iránt elég nehéz. A kereső rendszere katasztrófa, még a rutinos felhasználó is nehezen talál meg információt.

  A fórumon is változtatnék annyit, ha valakinek valami problémája van, és erre megoldást kapott, valamelyik felhasználótól, az be tudja jelölni a megoldás hozzászólásást. Ezzel egy probléma folyamatnak lehet látni az elejét a végét, és a megoldás is gyorsabban napvilágra kerül.

  "Sok korpa között elvész a mag"
   
 7. lost

  lost Fórum nagymestere

  Érdekes ötlet jutott az eszembe. Nézegettem a logot és mindegyik lelőtt hajó után úgy van odaírva, hogy lelőtted xy (MMO) űrpilóta hajóját. Logikusabb lenne, ha űrpilóta helyett mindenkinek a rangja lenne odaírva. Pl: Lelőtted xy (MMO) dandártábornok/ezredes/őrnagy stb (űr)hajóját. Nem nagy fejlesztés, de én (és még mások) örülnének neki.
   
  *[HALÁLOSZTÓ]*, fapapi és sajt kedveli ezt.
 8. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere

  Egyre több leány, játssza ezt a játékot.
  Érdemes lenne a fejlesztésbe belevenni egy két dolgot, hogy kedveskedhessenek, a hölgy játékosoknak.

  Első gondolatom a címek kezelésénél volt.
  Ami tipikusan hím nemű cím, át lehetne tenni nőneműbe is.

  Ilyenek lehetnek:

  Csillagok ura
  Csillagok úrnője

  Keresztapa
  Keresztanya :)

  Midas király
  Midas királynő

  és így tovább!

  Igaz ez az ötlet nem kifejezetten a harcról szól, de komfortérzetet adhat!


  De ha már itt tartunk a címeken is kicsit változtatnék!

  Hóhér
  Semmisítsd meg 500 játékos űrhajóját.
  Ezt megemelném 1000 játékosra  Tömegmegsemmisítő (egy szerencsétlen cím, nekem nem tetszik ez az elnevezés)
  Semmisítsd meg 1.000 játékos űrhajóját.
  Megemelném 5.000 játékosra  A kaszás
  Semmisítsd meg 10.000 játékos űrhajóját.
  Maradna hisz ez a cél :)


  500 játékost lelőni semmiség.
  1000 játékos lelövésével azért meg kell küzdeni, de nem lehetetlen, belátható időn belül teljesíthető.
  És itt jön a nagy űr!
  10.000 játékos azért már sok :) 9.000 különbség van egy újabb rang eléréséhez, nincs egy köztes állapot. Ezért vagy bevezetnék egy újabb címet 5.000-nél, vagy megváltoztatnám a jelenlegiek arányát!


  Rugalmasság
  Semmisíts meg ellenséges játékosokat, minden hajótípusból legalább egyet!

  Ezt a kitüntetést megszűntetném, vagy az aktuális viszonyokhoz igazítanám, mert teljesíthetetlen! Olyan hajótípusokat is kel kell hozzá lőni ami megszűnt nincs a játékban, a kronosz kapuban lelőtteket pedig nem számolja be.
   
  Utoljára szerkesztett: 12.8.14
 9. Csináltam egy csodás dizit csak nemtudom levenni a fehér hátteret de nembaj :D
  [​IMG]
   
  Captain_Armando kedveli ezt.
 10. Kukkalappamangengo

  Kukkalappamangengo Fórum-zöldfülű

  Na akkor.

  Olvastam egy-két komentet és igen én is 1,5-2 éve játszottam a játékkal és most hogy újra elkezdtem a játékot inkább kezdtem egy új karit mert az akkori bónusz meg a mostani között ég és föld.De mivel ez nem az a Téma nem beszélek róla többet.

  Az ötlete(i)m az lenne:
  -Új hajók. (Röviden tömören ennyi) Szerintem a kredites hajók sem elhanyagolhatóak ezért egy-kettő hajó jöhetne abból is.
  -Új mapp. Lázadók mappja vagyis olyan NPC alkotják akik valamilyen CÉG betolakodott a területükre (pl.:x-5-6-7-8 ne régiek legyenek) és nem tetszett nekik a "zsarnoksága" ez ellen pedig fellázadtak de leverték jól őket, másik mappra menekültek és most egy új felfedezett mappon (Lázadók mappja)megjelentek és az adott cégnek ez olyan terület amit értékes ércek alkotják (Ebből kifolyólag új ércek) Nem adják könnyen ezeket az érceket az NPC-k. Ugyan olyan emberek mint mi bányászok voltak és a harci hajókkal szállítják a rakományt.
  -Új Leo, Góli és Venga Hely/Bónusz designok jobb szebb de sokkal drágább is persze :D pl.: A vengáshoz ugyan úgy 10 generátor csak hogy 12-13 lézer hely, a golishoz 15 lézer de 17-18 generátor (Azért hogy a cita-nak ne vesszen értelme bár így sincsen sok...) A leoshoz (Ez a bonusz designok) csak anyi hogy ez x-1-2-3-4-5-re adná a bónuszt meg -1 generátor/lézer (tovább ne mert akkor már tényleg nagyon értelmét veszné a leo).(És mondjuk a venga+goli 250.000-400.000 között lenne a leo meg mondjuk nem tudom majd kitalálják :D)
  -Nem ide tartozik de nincs kedvem átmenni másik témába szóval: A vengát nagyon elhanyagolták Képesség designok (nem tudom pontosan leírni bocs :S) szempontjából mert csak a Lighting van... Jó lenne több belőle

  Nem hiszem hogy a játékosoknak ezek hátrányt jelentenének és a Bigpointnak is kedvezne (Legalábbis addig amíg be nem teszik órás/heti árverésbe)
  Bocs szerkesztés miatt már nem ebbe a témába tartozik de mindegy.Megtettem mindent hogy ebbe tartozzon. :D
  Meg ha valaki mondta már ezeket akkor is bocs.
   
  Utoljára szerkesztett: 17.8.14
  tg90000_2 kedveli ezt.
 11. -ZЄЯ؆ĦUΝ†-

  -ZЄЯ؆ĦUΝ†- Aktív író

  Mivel már kezd elavulni a játék, magyarán mindig ugyanaz történit. én törtem a fejemet s erre jutottam van saturn design épp ezért kiugrott a fejemből egy pompás ötlet melyet egy képpel mutatot be.

  [​IMG]

  Nektek hogy tetszik??? kérem a fórum moderátort hogy szoljon ő is pár szót!!!
   
  ŚίMΘŚ kedveli ezt.
 12. -_A_t_E_s_-♥ΛИGΣŁ

  -_A_t_E_s_-♥ΛИGΣŁ Fórum-zöldfülű

  Sziasztok, olyan ötletem támadt, hogy egy menüpont, melyben fel van tüntetve a napi teljesítmény:
  -Hány NPC-t lőttél aznap
  -Lelőtt űrhajók
  -Pukkanások száma
  -Szerzett kredit,uri
  stb..stb..

  Szerintem nagyon hasznos kis dolog lenne! Napi szinten nullázódna... így nyomon követhető a napi teljesítmény!
   
 13. beni*59*

  beni*59* Törzsjátékos

  :D Ha már Domination..:
  Nem lett volna annyira rossz ez az űrlény ha folyamatosan benn van a játékba. annyi különbséggel, hogy vannak ezek a bóják + bázisok a PvP-n, 9 pontot csinál a megbízó, és lőn megjelenik 1-1-en a kapu ami bevisz nem 4-4-re hanem egy külön map-ra ahol mi van na mi?? Hát egy szállítóhajó... Amint pukkan a bóják sutty semlegesítik magukat, újra el kell foglalni, stb...
  Valamint legalább egy 100 urit adjon a bója elfoglalása + 50 a semlegesítés.

  Aztán lehet betenni próbákat, foglalj el ennyi bóját, semlegesíts annyit stb...
  De ne ilyen 100 urikat adjon a próba :D:D
  No hajrá...
   
  -ZЄЯ؆ĦUΝ†- kedveli ezt.
 14. MΣGΛIЯΛ♥Я♥™

  MΣGΛIЯΛ♥Я♥™ Járnitanuló

  Sziasztok,

  bennem egy olyan kérdés/ötlet merült fel, hogy más játékokhoz hasonlóan kivitelezhető-e, hogy némi pénzért az ember válthat szervert. Elnézve 1-2 szervert, elég alacsony a játékoslétszám, ami fejlődéshez ideális, de vadászathoz pl már nem.

  Szóval én örülnék egy ilyen funkciónak,mert sokan szerintem erre áldoznának, még ha fizetni is kell,mert még mindig olcsóbb mint felhúzni egy másik hajót.
   
 15. _KIŁŁER_

  _KIŁŁER_ Utánpótlás-írogató

  Szerintem az lenne a legjobb, amit Kyra írt: Vonják össze a szervereket.
  Van 7 eu szerver akkor legyen 2.
  Eu 1;2;3 = EU
  Eu 4;5;6;7 = EU2
  Egész Amerika 1;2;3 = Ga
  Egész Amerika 4;5 = Ga2
  Stb.. Máris több player lenne.
  Nem értem minek csinálnak ennyi szervert ha a kutya nem játszik a 70%-án. Így tetele lenne legalább playerrel.
   
 16. szanvév

  szanvév Fórum-zöldfülű

  én nekem van ÚJ hajó ötletem meg fegyver ötletem is:D a hajó: ennek a hajó-nak a neve Carrier ami egy csatacirkáló és kéken pirosan pullzál (Citadelnél nagyobb) fegyverek: ion fegyver és plazma löveg az ion fegyver egy nagyon erős lézer sugararlő ki nagy sebeségel a plazma löveg meg egy plazma sugarat lő ki hihetetlen nagy sebzést tvévn az ellenséges hajókaban is.
   
 17. NémethLászló

  NémethLászló Fórum mestere

  Sziasztok!

  Nekem az ötletem az űrlaborral kapcsolatban lenne, azon belül is a transzport modullal. Szerintem elég hasznos funkció lenne az, ha a transzportálást meg lehetne szakítani. Biztosan csak én vagyok ilyen kétbalkezes, de már többször is előfordult, hogy 4.000 seprom/promerium helyett vagy 400-at küldtem ki. Persze, tudom, figyeljek oda. Csak talán ez a kis plusz funkció hasznos lenne ilyen esetekre, hiszen most nem fogok játszani pár hónapig, csak heti párszor elküldöm a sepit és berakom a lézerbe, ennyiből áll a játék. De akkor ezt szeretném úgy kihasználni, hogyha egyik nap kiküldök négyezret, akkor az annyi is legyen, ne pedig kevesebb. Ezért szerintem hasznos lenne, ha még abban a pillanatban meg tudnám szakítani a kiküldést, majd újra elküldeni a négyezres csomagot.
  Remélem hasznos ötletnek találjátok.

  Üdv,
  Laci
   
 18. ♥Grand♥

  ♥Grand♥ Kivételes tehetség

  Szerverek összevonása:eu1-2-3= eu
  Előnye,hogy tényleg lehetne a nem megszokott játékosokkal játszani.
  DE.
  Hát érdekes lenne,biztos tetszene hogy az mhh-kor rendelendő 1 milla uri bismét 30000ft-ot kóstálna a mostani 15000 helyett.
  Eu3-ra beesnének a jpa-s toppos hajók,és vadászni is akarnak,megnézik a vadász(pala)mezőt és nem mmo-k lennének=onnantól sírás hogy nem lehet palázni és lenne megbízóváltás is bőven.
  Vagy megindulnának a hadazások,ami amúgy is jellemző szinte minden szeróra,de azt is tudni hogy pl. eu1-en szép pénzeket nyomnak a játékba.
  Rengeteg beírás van chat-en és itt a fórumban is,hogy nem költöttem-költök a játékra,na most ők örülnének a még több pénzes és daráló játékosnak.
  Maximum,az eddig nem megoldható dolog jönne be:a személyenkénti szerverváltás,azt támogatnám a megfeleő feltételekkel( szerverváltás összegét fizetni-uri elvétele-x% tp becs minuszolás-és csak időnként lehetne szervert váltani 1-2 évente 1x)
  Valamit valamiért.

  Szanvév
  Az új hajó és fegyver diplomatikusan:no komment
  Saját megbízós meg-ki lövésének jutalmazása x időre való játékból való kitiltás:ez szintén nem minősíthető.
  Biztos örülnél ha saját ötleted miatt raknának ki 1 hónapra,ha véletlenül 1 kavarodásban rálősz sajátra 2k sebzést és 1 fullos utána leszedi,esetleg hajó cubi-crazycubi alá....
   
 19. ViktorkingX

  ViktorkingX Fórum-zöldfülű

  Szerintem a legjobb ötlet az lenne, ha csak néhány kijelölt mapon lehetne lelövetni magam más megbízók embereivel, ugyanis marhára nem tudok haladni a folyamatos kilövések miatt. Rettentően elkedvetlenít, hogy negyvenkétszer kellett elkezdenem, egy 2-3-mas mapon zajló küldetést ( melynek feltétele hogy ne semmisüljek meg ). Lehet, hogy ezt nem a legmegfelelőbb helyre írtam, de remélem azért van aki figyelembe veszi szerény véleményem. Az emberi gondolkodás úgy van összerakva, hogy ha valamibe csak energiát öl, és semmi haszna, előbb vagy utóbb abbahagyja azt. Nem állapot ,hogy a nap bármelyik órájában bejelentkezve, már az ugrókapunál szétlőnek. Remélem nem én vagyok az első aki felszólalt, ugyanis azt tapasztalom, hogy a játékosok körében mindennapos problémát okoz. Csináljatok 10 PVP mapot, a többin pedig ne támadhasson játékos játékosra...
   
 20. °ÇEČOΉUŊ°

  °ÇEČOΉUŊ° Junior szaki

  olyan jutót eszembe hogy ne csak küldi miatt vagy uri miatt npc-zünk
  mi lenne ha mondjuk minden npc adna 1% olyan fejlesztést vagy tervrajzot ami 25db-os fejlesztés lenne, hogyha kirakjuk legyen 10% vagy 5%-all olcsóbb a galay gates részek de lehetne ugyanezt csinálni logfáljban mindegy csak valamit amit ki lehet rakni és hasznos
  és lehetne boostereket is kapni sima npc adhatna mondjuk pajzs boostert
  bos npck meg életet, überek meg npc lövés boostert
  ugyan evvel a modcerel 25/0 vagy 50/0 ilyenre gondoltam
   
  Utoljára szerkesztett: 18.9.14
  Siemon187 kedveli ezt.