Visszajelzés Elektronikus panaszkönyv a központnak!

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Mislix, témanyitás ideje: 17.3.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Kedves Játékosok!
  A magyarországi fogyasztóvédelmi törvény előírja, hogy a vásárlói térben az eladónak biztosítania kell a vásárlói panaszok előterjesztéséhez szükséges könyvet.
  Erre a supportot írják legtöbbször, viszont az nem felel meg annak a kitételnek, hogy elérhetőnek kell lennie mindenki számára, így a benne lévő panaszokat mindenki elolvashatja évekre visszamenőleg.
  Ez jelenleg sem, és soha nem volt a DO fórum felületén, ezért itt és most létrehozzuk, mivel játszani nem tudok.
  Kérlek, benneteket, írjátok le a központ munkájával, kiszolgálásával kapcsolatos panaszaitokat (nem a helyi magyar teamről van szó).
  [Lementve! Ha le akarják törölni!]

  Tisztel Központ!

  Itt vagyok, hogy egészkor be tudjak lépni, de csak megy a kapcsolódás. Csatabérlet nem teljesíthető, játszani nem tudok, később pedig nem érek rá.

  Mivel a játék nem elérhető, kérem a csatabérlet kulcsokat jóvá írni.
  Nem kérek e mellébeszélésből tisztel KÖZPONT (mivel nem biztosítjátok a játékidőt csak a lóvé befizetésének lehetőségét)!

  U.i.: HA vennétek a fáradtságot és belépnétek a játékba a térképre akkor látnátok, hogy 90 tonna vonatbot és bot játszik, lefagyasztva a játékot.

  15:21: még mindig semmi.
  A színezés és a különféle hajófestés helyett (amihez ugyebár nem sok tudás kell) a javításokkal kellene foglalkozni, nem pedig egy design olyan szöveggel ellátni, hogy : Húúú, ha ezt meglátják az ellenfeleid, be fognak .... a félelemtől.
  Hagyjuk már... el kellene kezdeni dolgozni is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 18.3.24
 2. Carbonite

  Carbonite Utánpótlás-írogató

  Ne rohogtessel mar minket a jovairassal ha nem megy a jatek. Orulj inkabb ha jovairja mikor megy a jatek. Nem ersz ra te bajod te vesztesseged ha nem oldod meg magadnak. Vagyunk hat tonnanyira. Mx1 szerveren 303 hajo van 3-8 an lehet az terheli a szerver gepeket. ne felj nem kapsz jova irast.
  Dolgozni minek? jojjenek az uj dizik hajra. tobb dizi lesz mint jatekos es 99% payment csomagok elkepeszto aran.

  Taurus ez a bonusz kod amin elgondolkoztatok nevetseges. egy ujan kezdett akkra meg mondjuk beirnam de ez meg faradsagot se erdemel.
   
  SUNDImester kedveli ezt.
 3. kicsifoxi27

  kicsifoxi27 Fórum nagymestere

  Ejnye te kis naív :D Ezen a kódon semmit nem gondolkoztak ezt kiküldték emailben is ez az "event" kód. Konkrétan lókakit se kaptunk eddig kompenzációnak vagy bonusznak. :D Amúgy ez a topic sajna tök felesleges már milliószor leírtuk mi a gond vagy min lehetne / kellene változtatni. Akkor se történt semmi gondoljátok így fog? Vagy szeretnéd, hogy leírjuk mi a gond ? Röviden 1 jó dolog van jelenleg ... néha tudsz játszani már ha megy a szerver... MI a rossz ?! Konkrétan már minden mert 17 évig sz.rtak az egészbe. Ebből nehéz lesz felállni pláne ha nem is próbálkoznak. Jelenleg semmi jel nem mutat rá, hogy ezt történne. :rolleyes:
   
 4. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  - Be se kell, hogy lépjek, hogy tudjam mi a helyzet. Több éve ugyanaz, és annál rosszabb. :eek:


  - Én semmilyen bónuszkódon nem gondolkoztam el, és nem hoztam/hoztuk létre. Csak kiírtam, hogy jelenleg elérhető ez.:D Csak közvetítettem, amit alapból megkaptok az elektronikus postafiókotokba (gmail, freemail... stb.)

  - Ott a pont! ;)

  - Gyakorlatilag leírtad azt amit én is gondolok, azonban én nem tehetem meg ebben a formában. :) Semmi más hozzáfűzni valóm nincs.
   
 5. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Nos, elméletileg én is így gondolom...
  Azonban van egy lehetőség, ami felé terelnek az "ismerőseim", immár több éve.

  A lényeg: Hatóságilag most már a DO megfogható, mind magyar, mind EU-s szinten. Ez ez utolsó lépések egyike itt. Ez után mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy melyik az a három. :)
  Ebből - amennyiben jogilag már a DO nem tud mit kezdeni - indulhat a szerver letiltása is ebben a régióban addig, ameddig a DO a hatóságoknál tisztára mossa magát, illetve a programot. Ennek következménye a gyakorlatban az érintettnek igen fájó tud lenni, amennyiben a szabálytalanságok és törvénytelenségek (amiből már jó sok van) rendbírság szinten, azaz előfordulásonként hatványozódnak.
  Mivel
  Maradj a témánál, ez nem panasz, hanem saját vélemény! Azt írd máshova.
   
 6. gtrobert73

  gtrobert73 Fórum-zöldfülű

  Faxa Sehol semmi. Nyolc év után vissza jövök maldnem megvan a venom erre nem lehet belépni
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 19.3.24
  HU-Taurus kedveli ezt.
 7. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  Tégy úgy akkor!
   
 8. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Ez egy nagyon sikamlós terület, amit több éve magyaráznak és országonként változó. Én azt nem értem, hogy ezt hivatalból miért nem indítják meg. Ez nálam a kérdés, és miért csak "beszélnek róla"!
   
 9. ˇˇ^^ANTRAX^^ˇˇ

  ˇˇ^^ANTRAX^^ˇˇ Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! Én ezúton szeretném kifejezni köszönetemet hogy a szenonbérlet hibája miatt SEMMI kompenzációt nem kaptam.Hálám jeléül soha többet egy forimtot se költök a játékra:)További jó játékot!
   
  Vércse, Amethyst19[AMD], Mislix és 3 más kedveli ezt.
 10. szisz0920

  szisz0920 Utánpótlás-írogató

  Együtt érzek, vagyunk így egy páran...
   
  Vércse kedveli ezt.
 11. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója


  Álomvilágban élsz!
   
 12. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Tisztelt DO!
  A nagy tojásszedő event alatt nem működik a szolgáltatásuk, mert például ma összesen kb. 1-2 órára érhető el az EU4-es szerver.
  Doboz duplázó van, prémium van, így a fizetett szolgáltatás teljesítéséhez önöknek 0-24-ben kellene biztosítani a szerver elérhetőségét. Ennek most már több mint 20 órája nem tettek eleget, pedig a fórumon sok bejelentés van erről. Ennek értelmében a DO kimeríti az internetes csalás fogalmát, mert a kifizetett szolgáltatást és a meghirdetett event alatt megszerezhető plusz tárgyakat több felhasználó visszajelzése alapján sem állítják helyre.
  Mivel a fizetési szolgáltatások akadály nélkül működnek, és ez már legalább 6-8 esetben így van, feltételezhető a szándékosság az interneten keresztül e játék keretében és leple alatt végrehajtott csalás fenntartására - látva, hogy a botok akadály nélkül működni tudnak az Önök platormján.

  Nem fogadható el semmilyen ellentételezés, ami becsület booster vagy 3 db EMP nagyságrendben merül ki önöktől.
  Mivel egy 8 órás időszakban kb 80-100 fénylő tojás gyűjthető össze, úgy gondolom ebben az esetben a botokat figyelembe véve ellentételezésként 4-500 fénylő tojás megfelelő ellentételezés a minimum, ami elvárható.

  Minden más, azt a gyanút erősíti, hogy itt nemzetközi bűnszervezetben folytatott csalás sorozat működik, amit hétvégén kezdődő eventnek hirdetett csalival együtt működtetnek, így ösztönözve a játékosokat a fizetős szolgáltatásaik igénybe vételére, majd cserbe nhagyva őket napokig hagyják a rendszert elérhetetlenné válni. Így nem teljesítik a meghirdetett szolgáltatásokat!
  Ez akárhogy nézzük csalás a javából, ami nem először fordul elő.
   
 13. kicsifoxi27

  kicsifoxi27 Fórum nagymestere

  Az a baj nagyon is tévedsz e téren. Sajnos vannak itt is úgynevezett " kiskapuk " amit egész szépen ki is használnak így konkrétan semmit nem tehetsz ez ügyben.
  Lenne pár egyszerű kérdésem...
  - Kényszerített valaki, hogy fizess?!
  - Őnszántadból játszol / fizetsz 1 "hulladék" szolgáltatásért !?

  Ha a felső kettő kérdésből legalább 1 igaz rád... khm... gyanítom mind a 2 ... akkor ...

  - A DO köteles neked " ellenszolgáltatást " nyújtani !?
  - A DO köteles 0-24 elérhetővé tenni a játékát ami amúgy f2p ... elvileg 0-24 ... , hogy neked a kicsi lelkedben ne essen bánódás / sértődés !?

  HA a fentebbi 2 kérdésre sikerült NEMMEL válaszolnod, akkor sajnos te is 1 " áldozat " vagy, akit behúztak szépen a "csőbe" ráadásul még hiszel is a mesékben ... :oops: Nem ... nem lesz itt semmi változás / játékos párti " kompenzáció " ne vicceljetek már sose volt sose lesz ez 1 ilyen game ... Sose nézték, hogy mi a jó a játékosoknak, nem is érdekelte őket sose ... minél több bevétel az a lényeg semmi más nem érdekli őket ... , hogy milyen áron !? Hát azt döntse el mindenki maga. Elfogadod, hogy ez van vagy lelépsz ahogy sokan mások is... sajnos ez a 2 opció van. :(
   
 14. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  NE haragudj, de amikor a nemzetközi internetes bűnőzéssel foglalkozó nyomozó azt mondja, hogy nem lehet egy házi szabályzat mellé bújni úgy az törvényt sért akkor az bűncselekmény akár elfogadtatja helyi szabályzat akár nem.
  Fizetés:
  Én azért fizettem, hogy a meghirdetett event alatt megszerezzem azokat a dolgokat, amit mint reklámozva előtte kihirdet. Időpont, mettől meddig, mit lehet vele szerezni, ...stb. Ehhez megvásárolod a kínált szolgáltatásokat és nem biztosítják a hozzáférést a meghirdetett időtartamban, nem egyszer nem kétszer, nem háromszor...
  Ez fogyasztóvédelmi átverés, és már rég nem az a kérdés!
  Ez internetes átverés, mivel nem azt kapod, amit meghirdettek... a DO ha nem ad megfelelő ellentételezésű kompenzációt (márpedig azt nem ad) akkor nem kötelezettségről van szó, hanem rendszeres és nagy tömegű átverésről.
  Ez nem az én álláspontom....
  Elnézésedet kérem, hogy az ismeretségemben lévő nyomozóknak (parancsoknak), illetve hivatali szakembereknek és ügyvédeknek inkább hiszek.
   
 15. Spartacus!

  Spartacus! Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! Nagyon örülök, hogy szóba került a téma. Előre leszögezem, hogy 2013-ban regisztráltam, azóta 2.7k órát beletettem a játékba, viszont 1 forintot sem fizettem a Bigpointnak. Tehát engem nem érint az, hogy fizettem valamilyen szolgáltatásért, amit aztán csak részben kapok meg. A sok külső szoftverhasználó (továbbiakban csaló), illetve az ezekből a játékosokból adódó problémák (mindenki gondolja ide a saját tapasztalatait) ha még nem is, de az, hogy a Bigpoint évek óta nem tesz meg mindent a kiszűrésükre igenis zavar. Így tehát elővettem az ÁSZF-et, hátha találok benne használható részeket. Az alábbiak csak kiszakított részek az ÁSZF-ből, saját véleménnyel, amit igyekeztem semlegesre fogni, informatív jelleggel. Tehát:

  "1.2.8. Szigorúan tilos olyan programok használata, amelyek túlságosan megterhelik a kiszolgálót, mint ahogy nem lehet használni olyan szoftvereket sem, amelyek alkalmasak a normális játékmenet befolyásolására, különös tekintettel az olyan programokra, amelyek szisztematikusan vagy automatikusan irányítják a játékokat vagy a játékok bizonyos funkcióit (botok, makrók stb.). Tilos továbbá a szolgáltatások hatókörébe tartozó játékok, játékösszetevők vagy kínált tartalmak bármiféle másolása, elemzése vagy módosítása."

  Illetve:
  " 8.4. Felhasználó zárolása
  Tekintet nélkül a szerződés felbontásának jogára, a Bigpoint jogosult arra, hogy ideiglenesen zárolja a felhasználó hozzáférését a szolgáltatásokhoz, ha felmerül annak gyanúja, hogy a felhasználó visszaélt a Bigpoint által nyújtott játékokkal vagy szolgáltatásokkal (különös tekintettel az 1.2. pont alatt részletezett tiltások megszegésére, és egyéb engedély nélküli manipulációra), és/vagy ha felmerül, hogy a felhasználó viselkedése feljogosítja a Bigpointot a szerződés rendkívüli felbontására a 8.3. pontnak megfelelően.
  A Bigpoint nem tehető felelőssé az ebből fakadó sérelemért, és ha a felhasználó zárolásra kerül, nem tehető felelőssé semmilyen tárgyi és/vagy szellemi kárért, amely abból fakad, hogy a felhasználó elvesztette a lehetőséget a szolgáltatásokban való részvételre a zárolás időtartamára. "

  Kis utánanézéssel a PTK-ból:
  "
  6:58. § [A szerződés]
  A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.
  "
  Tehát követelhetjük a Bigpointtól, hogy tartsa be a szabályokat és nézzen át minden fiókot annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy valaki csaló-e vagy sem.

  Hogy valaki csal-e vagy sem azt nehéz eldönteni. Valaki csak gyanús, valakin pedig 'egyértleműen látszik'. Ez igaz, de ezt nem tudjuk bizonyítani. Tudom, az emberfelettinek tűnik, hogy 2 hét alatt valaki játszik 300-336 órát, de ettől még nem lesz csaló. A bizonyításhoz kellene egy jó fejlesztő csapat, aki ír egy normális anticheatet (ha van is a Bigpointnak, láthatóan nem működik jól), amit ráeresztve minden játékosra hamar kiderülne, hogy ki az, aki használ valamit és ki az, aki nem. Ezután persze a szerződési feltételeknek eleget téve elbánni a csalókkal.

  Még néhány dolgot szeretnék megosztani.
  Én sem tudtam belépni tegnap, ami elég zavaró. Az ÁSZF-ben leírtak szerint:

  "4. Rendelkezésre állás. A Bigpoint éves átlagot tekintve a játékoknak és szolgáltatásoknak az idő 90%-ában (kilencven százalékában) való rendelkezésre állását garantálja."

  Ide kérhetnénk az adminok segítségét, hogy szedjék össze, az elmúlt 1 évben hány nap érkezett bejelentés kapcsolódási hibákra (az előre bejelentett karbantartásokon lívül), de ez fölösleges lenne, mert az említett időszakban a szerverek elérhetőek voltak, csak nem mindenki tudott csatlakozni. Sosincs olyan, hogy egyszerre senki sem tud belépni. Ha pedig van olyan játékos, aki az elmúlt 1 évben minden egyes nap feljegyezte, hogy mikor tudott csatlakozni és mikor nem, annak elismerésem, de odaadó munkája sajnos hiábavaló, mert ennek csak akkor lenne értelme, ha minden játékos csinálná.
  Megnéztem a DO hivatalos YT oldalán, 2018-ban voltak a szerverösszevonások. Azt nem tudom, hogy ez a játékosok kérésére történt-e vagy mert túl drága volt fenntartani annyi szervert, de minden esetre úgy gondolom, azért történtek, mert kevés játékos volt az egyes szervereken. A tegnapi, illetve korábbi kapcsolódási hibák meg valószínűleg azért történtek, mert túl vannak terhelve a szerverek. Megint egy probléma, amit nem a valós, fizikai játékosok okoznak. Ebben azért vagyok biztos, mert az elmúlt években 0 felületen találkoztam Darkorbit hirdetéssel, tehát az új játékosok túlnyomó többsége igazából régi játékos új profillal. Ez ugyan nem tilos, de ki az, aki az amúgy is nehéz fejlődés időtartamát 2-szeresére vagy többszörösére növelné? Senki olyan, aki a saját kezével játszik.

  Azoknak a játékosoknak, akik fizettek és nem elégedettek a szolgáltatásokkal: olvassátok el az ÁSZF-et, értelmezzétek, vannak ott nektek szóló bekezdések.

  Konklúziónak annyi, hogy nincs jól megcsinálva a DO, igazságtalan a Bigpoint, szerintem nem éri meg fizetni a játékban. Aki játszani akar, az játszani fog, aki fizetni akar, az fizetni fog, aki pedig csalni akar, az csalni fog, hiszen megteheti következmények nélkül. Ha valaki lenne olyan bátor (buta), hogy ténylegesen felelősségre vonja a Bigpointot, annak hajrá, de legyen tekintettel arra, hogy bármikor leállíthatják a szervereket és akkor senkinek nem lesz mivel játszania. Vigyázzatok magatokra, jó játékot mindenkinek.

  U.i.: bocsi, hogy hosszú lett, köszi, hogy végigolvastad. Lehetne ettől sokkal többet írni, más megoldásokat kitalálni. Lehet, hogy ennek a posztnak nem itt lenne a helye. Adminok, szóljatok, és átrakom másik topicba.
   
 16. kicsifoxi27

  kicsifoxi27 Fórum nagymestere

  Azt azért kérdezd meg a nyomozó barátodtól, hogy külföldi céggel mit tudnak kezdeni. :D Megsúgom szinte semmit, mert csak országhatáron belül intézkedhetnek. Nemzetközi szintű " átverésnél " is max a fenekedet verheted a földhöz mert azt nem 1-2 nap esetlegesen elintézni vagy valamit is kezdeni vele. Már ha egyáltalán tudnak vele valamit kezdeni. Hasonló átveréses helyzet nekünk is volt családban, igaz nem játékkal kapcsolatban, de jó sok pénzt bukott az illető és semmit az ég világon nem tudtak ellene tenni. Pedig nem ő volt az egyetlen akit konkrétan megloptak ( ezt szó szerint értsd... nem Önszántából fizetett mint Te hanem ténylegesen meglopták ) . Akkor szerinted 1 ingyenes játékkal, amit Önszántadból játszol / fizetsz érte fognak foglalkozni? Sajnos bármilyen bántó is teli vagy kalandokkal. Én nem akarok a lelkedbe tiporni, de ezt már régóta írogatod és semmit nem tudtál felmutatni, mint írtam is fentebb gyanús ez okok miatt. Hidd el én lennék a legboldogabb, ha tudnának végre valamit kezdeni velük, mert engem is felb.sz ami itt megy néha. De nagyon max annyit tudsz elérni, hogy országon belül letiltják a fenébe az egész játékot, és még ez a sz.r se lesz ami jelenleg van. Nekem is van pár ismerős , sőt rokon is a " fenti " részlegnél, de mint mondtam semmit nem tudnak kezdeni vele mivel nem belföldi cég. Legalábbis Magyar részről fix, hogy nem. Tudnak igen indítani esetlegesen kivizsgálást, de az sajnos akár évek is lehetnek valószínűleg tök feleslegesen. Azt nem tudom, hogy esetlegesen külföldön milyen más kibúvót / intézkedést tudnak ez ügyben felmutatni. Arról nem tudok nyilatkozni. Én tényleg nem akarlak megbántani sem megsérteni, de kicsit a " magyar szemszögből " nézve fogalmazzunk úgy ... állom világ szerű amiket írkálsz / amiben reménykedsz. :(
  Én azért kívánok neked sok sikert. hátha mégis sikerül elintézni, de én nem sok reményt fűzök / fűznék hozzá.

  Fentebb le van vezetve Spartacus! által kb mi a gond igen az a papír forma / elmélet. A gyakorlatban sajnos más a helyzet. :( Azt azért 1 hangya pöpit nehéz kibogozni meg intézkedni ellene ki is a bűnös valójában. Max pereskedhetsz velük 1et de ott neked kell akkor fizetni mindent a végén kapnád vissza HA nyersz, de gyanús rádkenik hamis vádaskodás ... bla bla bla... stb stb és még a végén neked kell fizetni jobb esetben, rosszabb esetben lecsücsölheted. NA ez a baj az egésszel ezt nem igazán vállalja be senki, meg nem is nagyon fogja szerintem már ha nem teljesen sötét nyaktól felfelé. :rolleyes:
   
  Utoljára szerkesztett: 1.4.24
  Spartacus! kedveli ezt.
 17. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  A nyomozó barátom nemzetközi csapatban dolgozik! :)

  Tudod, amikor Bell feltalálta a telefont és bemutatta, a negyérdeműnek az volt az álláspontja, hogy nagyon jó, de nem fog működni, mert lehetetlen a vezetékeket több száz kilométerre kihúzni úgy, hogy a tehenek nem tapossák szét azokat.

  Itt már rég túl vagyunk azon, amit itt írsz. Már évekkel ezelőtt megvolt a módja, hogy milyen módon lehet letiltani és kényszeríteni a DO-t, de nem ez a cél, mivel ez a legegyszerűbb megoldás.
  Ez egy nagyon jó játék, különben nem lógatnánk a nyelvünket itt..., a kérdés, hogy lehet leghatékonyabban és diplomatikusan a DO-t rávenni arra, hogy lépjen.
  Az, hogy egy újítás bevezetése után egy-két óra múlva már a bot tudja, rég nem a "spanyol viasz" kategóriába tartozik.
  Az, hogy orosz és ukrán IP címmel lehet csak bizonyos botokat "megfigyelni", már ez sem újdonság.

  A kérdések közül csak egy: Milyen lépések várhatóak (és ez már nem a DO-hoz tartozik) azoktól, akiknek ez érzékenyen érintené a pénztárcáját?
  Hogyan lehet megvédeni a bejelentők személyes adatait, ha ez a kör lépni akarna az ügyben fenyegetőzés, vagy még komolyabb érvekkel, ami ugye bőven a bűncselekmény kategória és semmilyen módon nem a DO-hoz kötődik.

  Szóval, ez egy nagyon veszélyes és pénzes terület lett, amiben azok a kérdések, amiket feszegetsz, már rég a múlt eseményei között vannak letudva.

  A lényeg pedig, hogy most sem tudok belépni, mert csak a kapcsolódás ablak fut...