Visszajelzés Fejlesztői ötletek kibeszéldéje

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: Nitronyussz, témanyitás ideje: 30.12.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Jónapot, Jó lenne kezdeni valamit a pet jelzésével a minitérképen, tudom többször említették már, de nagyon idegesítő a nagy folt, meg lehetne oldani szerintem, hogy egy kék pötty legyen a jelzése, miért kell ekkora foltal jelölni merre jár?
   
  -Dr.IИSΛИE-, fapapi és .deder. kedveli ezt.
 2. .deder.

  .deder. Kivételes tehetség

  Egyetértek. Főleg akkor zavaró ha az ellen a pet alatt van, a fél kaput betakarja.
   
 3. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Véleményem a sok fejlesztésről: A PS-től LF4-től a PET-ig, ezzel megölték az új játékosok ideragadásának a reményét is, egyre csak fogyunk és nincs utánpótlás. Aki belép megnézni a játékot 1-2 hét után felejtősnek ítéli, mert elérhetetlennek fog tartani minden célt amit kitűz magának. 2009-ben regisztráltam és nem vagyok még fullos a hajóval (LF4/Hercules/hajódizik) pedig túl sokat is játszom és túl sokat is költök rá, tudom "peches" vagyok, és ugye ez is egyfajta szerencse egyesek szerint. Nagyon jó volt a régi játék, ott volt egy elérhető cél, 1 év alatt mindenki lehetett full LF3 és onnan csak az döntött a győzelemben ki milyen taktikával/hajóval játszik, most meg van minden féle drónforma/tech stb. azt hiszik a drága fejlesztők az embergyerek polipnak születik, agyon bonyolítanak egy PVP játékot amit lassan stratégiainak mondhatunk és ezzel teljesen elveszik a játék lényegét. Röviden ennyi a mondandóm.
   
 4. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere

  Csüli, én ide sorolnám az ugró CPU-t is!
  Hol van az már, hogy egy kapun átjutni, hatalmas feladat volt!
   
  .deder. kedveli ezt.
 5. .deder.

  .deder. Kivételes tehetség

  :) Egyet értek veletek. A sok fejlesztés eredménye hogy egy bizonyos szintt után nehéz előre jutni mert az első 300 csak kitiltás esetén változik. A kezdő mikor eljut a 10-s szintig kiismeri s rájön hogy pénz nélkül nem lehet előrébb jutni. Én is úgy kezdtem anno 2011-ben hogy nem költöttem a játékra, majd prémi 2 év után , ma már bosterek és + gg-k vásárlása. Kell a boster, kell az x4 kell az rsb stb.. stb. Minden design , minden formáció, s rájön az ember csak 1 hajó kell 10 dronnal full Lf4-el, herkivel és havoccal, max 3 dron forma, a pet ben lf4 és zsufig bo2 (így erőseb mint egy 8 dronos hajó lf3-al). Az ugró cpu valóban kényelmeseb és gyorsabb térképet váltani mikor a klántagok egyhelyen akarnak küzdeni, s anno vagy 20 perc s 4 kilövés volt 2 térkép váltás. Talán ez az izgalom tartott a játékban ( csak azért is).
   
  ~‡λЯRΘЩ‡~™ kedveli ezt.
 6. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Érdekelne a pettel kapcsolatban (minitérkép jel) lesz-e változás, nagyon szép, hogy a drónokba be lehet pakolni már egyszerre 2 dizit is, igaz én kikapcsolom a látványát, szeretném ezt a lehetőséget a minitérképre is, vegyék vissza sima fehér pöttyre, vagy had kapcsoljam ki a pet jelzést.
   
  Crystal, .deder., fapapi és még 1 ember kedveli ezt.
 7. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere

  Abszolút osztom Csülök írását. A P.E.T minitérképes megjelenése nagyon zavaró. Ha mellettem van egyszerűen nem lehet meglátni az álcás pöttyöt. Igazából nem érdekel hol a P.E.T. :)
  Érdemes lenne vagy kikapcsolni, vagy egy teljesen elütő icuri-picuri színnel jelölni!
   
  Crystal és .deder. kedveli ezt.
 8. *nautiŁus*

  *nautiŁus* Utánpótlás-írogató

  Meg a segéd programok miatt mennek el az emberkék!rendelhetsz te csinálhatsz akár mit ,lehet neked full full full hajód,semmit nem érsz a progi ellen!
   
 9. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  Ne beszélj zöldségeket, akik használják azok nem ülnek egész nap a gépnél, ell kell csípni őket amikor heveny gyűjtögetésben vannak, ehhez nem kell full hajó, hidd el többször lőttem le őket mint ők engem :D
  Jutunk valamire a petpöttyel kapcsolatban? Fejlesztőknek jelezte már valaki? Előre is köszönöm a választ.
   
  fapapi kedveli ezt.
 10. kusimitama

  kusimitama Haladó

  Igen a szerver egyesítés eléggé jó lenne Elég sok helyen ki van halva a dolog. Támogatom!
  Sajnos azonban nem oldaná meg az új játékosoknak problémáját amit Csülök[H] irt. És max 1-2 éven belül megint eggyesítgethetnek. Illetve egy ilyen egyesítés a fullosoknak nagyon jó lenne mert izgalmas lenne a játék. De még több vadász nem tenne jót a kezdő állománynak.
  Nos Pénz orientáció alapján összefoglalva: Ők már nem vesznek mert "Minek? minden meg van"---> nincs pénz. Kicsit meg azé nem vesznek mert "Minek? úgyis kinyírnak simán" ---> nincs pénz. Senkinek nem jó
  Nem véletlenül haltak ki a szerverek Hiába van 92 millió regisztrált ember ha aki belép egyből abba hagyja.
  aki marad játszani az 10 ezer mondjuk ,abból 5 ezer rendszeresen. 2 ezer van fent egyszerre és ez megoszlik mennyin? 58 szerveren. Az legjobb esetben is 34 ember.(event-kor több persze) De a sok szerver mint hallottuk teljesen kihalt szinte. Szóval a számok nem ennyire magasak mint 10 ezer meg hasonló.
  Megoldás: Szerveregyesítés, ÉS utána elkezdeni promózni ezerrel és nyomatni az új embereket segítő ötleteket AKÁRMIT! hogy legyenek új játékosok (sok barátomat próbáltam bevonni ez volta reakció :" amúgy tetszik meg minden de mindig meghalok és elég élményromboló tud lenni és te már régóta játsszól és még mindig könnyen megölnek 1v1. be és nem igazán tudsz rajtam segíteni ha megtámadnak sajnos nekem ez így nem tetszik.)
  Különben a végén csak 1 szerver marad :D
   
  Incident kedveli ezt.
 11. Incident

  Incident Törekvő

  Annak még értelme is lenne... Fölösleges ennyi, csak a szenvedés megy minden szerveren. Egyetlen egy globális szerver kellene, arra átirányítani az összes jelenlegi hajót. Utána az über-hiperszuper dróndizájnok helyett a szerver(eke)t kellene izmosítani, hogy elbírjon minél több játékost. Ez nyilván nem kevés pénz. De szerintem van miből, mert a fullosok igenis vesznek prémiumot, előfizetést, boostert, lőszert, stb. És nem csak a fullosok költenek rengeteg pénzt.. A kicsit azért teszik ezt, hogy fullosak legyenek. A vége ugyanaz: dől a lé a Bigpointnak.
  Itt meg bele lehet kötni abba, hogy 'Nade a globális szerveren hogy beszéljenek a magyarok?' - hát igen.. A chatet is fejleszteni kellene. A globális szerverre kellene különböző nyelvű csatornákat létrehozni, szabad átjárással. Saját csatornán beszélhet a magyar, a német, a kínai, meg az eszkimó is. Ugyanúgy, ahogy most van egy 'Általános', egy 'Megbízó' és egy 'Klán', lehetne 'Régió' is, amit a játékosnak kell beállítani. Nemhiszem, hogy több probléma lenne vele, mint amennyi most van. Hardveresen nehéz megoldani ezt? Miért? Minden régió saját chat-szervert üzemeltet, amelyik akar saját chatet a globális mellé.

  Édes mindegy szerintem, hogy 10 ember lövi le a kicsit felváltva, vagy egyetlen egy, de félpercenként. Tök lényegtelen, hiszen a vége úgyis az, hogy javítani kell a hajót. Ezt kiküszöbölni szerintem csak a játéktér növelésével lehetne, semmi mással.
   
 12. fapapi

  fapapi Fórum nagymestere


  Nem tudom te melyik szerveren játszol, de én EU2. Ha a DO magyar nyelvre van állítva, akkor azokkal tudok a chat-en beszélni akik ugyan így használják.
  A chatre a fejlesztés nagyon ráférne. Ha jól emlékszem Saxo írta, hogy a chat szolgáltatást egy különálló cég végzi és nem a BP.

  Én személy szerint azért vagyok elkeseredve, mert a BP ebben sem hallgat a felhasználókra, nem figyel oda arra mit akarnak a játékosok.
  Így a chat sem fejlődik, pedig lehetne mit bele tenni, az ablaksorrendeken keresztül a figyelmeztetéseken át, a nyelvválasztáson keresztül, a normális userinfóig!

  De ha már itt tartunk kifakadok egy kicsit :)

  Az új drón dizikkel kapcsolatban.

  Megint egy olyan fejlesztés amitől sokkal boldogabban fog telni a játékmenet!
  Miért nem hallgatják meg a játékosokat fejlesztésekkel kapcsolatban?

  Jönnek egyfolytában a kérdőívek, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy mindenki a full megelégedettséget jelöli be, és ezen felbuzdulva ilyen semmitlen fejlesztéseket vigyenek végbe!

  De nem gond.

  Abbahagytam fél évre, most már csak napi 10-20 perc a játék (lefogy egy rakprec).
  Hát ennyi eredménye van ezeknek a fejlesztéseknek. EU2-n este a chat-en 20 percenként (jobb esetben) ír valaki. Nem lehet játékost találni.

  TS szerveren ahol vagyunk, 1 azaz 1 db DO-s szoba van már az is a miénk, és ott ülök egyedül.
  Ezen a TS-en csak 1-2 db más játék szobái voltak, egy éve!
  Most úgy néz ki a TS, hogy minden hír más játékról szól, a DO már nincs megemlítve.

  Régen beírtam a /user parancsot, és ki kellett másolnom a chat-ből a neveket, hogy képes legyek átolvasni ki van fent.
  Most beírom a parancsot, kidob 15 nevet azt kezeit csókolom!

  Nagyon megköszönöm az új drondiziket, és majd a hangár beépítését, és a P.E.T diziket.

  (Megjegyzés: A hangár beépítésről csak annyit, hogy kaptam egy választ a boosterek visszamaradt idejének kiírására a kliensben, mégpedig azt, hogy a kliens nem bír el több elemet. De a bonyolult hangárt kezeli frankón!)

  Ezek mind fontos taktikai elemek lesznek, feldobják a játék perceimet amíg kitalálom, hogy a kinézeteket hogy variálom ahhoz, hogy még technikásabb, jobb harcos lehessek, és segítse a másik játékosok legyőzését.
  Már alig várom, hogy feltegyem az új dróndizit, aminek láttán az ellenfelem összerezzen, és mikor előveszem a P.E.T-et az új kinézettel meg is futamodjon ijedtében.

  Ezek mind olyan fejlesztések amelyek biztosan több játékost vonzanak aktív játékra.
  DO szerint (a látszat ezt mutatja), én vagyok az egyetlen olyan kérdőív kitöltő aki elégedetlen.

  Az elmúlt 2 év legjobb fejlesztése az a 3D nézet volt.
  Csak azért mert stabilabban megy mint a 2D. Alapvetően teljesen lebutított módban használom.
  Új használható dronforma abból is talán 2 db
  Venga kapott végre egy új dizit, (bár az élete szánalmasra sikeredett. (A csökkentéssel egyet értek de a mértékével nem)
  2 év alatt ennyit tudok felsorolni amit tartósan jó fejlesztésnek tartok.

  Szeretném megkérdezni, mi célom lehet még a játékban.

  Csináljam meg az NPC-s küldiket?
  Hosszú, unalmas, nem cél.

  Legyek magasabb rangú?
  Minek. Nem leszek tőle erősebb, sem jobb. Megmondom őszintén nem érdekel ha valaki 1000 csillagos, semmit nem jelent, a sok NPC lelövésből nem lesz senki jó harcos. Az hogy ez alapján rangsorol a rendszer meg szánalmas.

  Legyen több képességpontom?
  Minek. Mindent kiraktam amit csak lehetett, sem NPC-t nem fogok lőni, sem dobozolni hogy többet kapjak, és mivel a rang nem érdekel mert nincs a játékban semmi jelentősége, arra sem fogok tenni, hogy a rangom növeljem.

  Arénában legyek a legjobb?
  Egyszer voltam második helyezett. Utána kitöröltek minden rangot, és elkezdődött előröl a számítás. Nem vonz már az aréna nagyon rá lehet unni. De ez egy ideig jó unaloműző volt.

  Legyen meg minden dizim ami csak létezik?
  Minek. Megvannak a kedvenceim ennyi elég, ezért nem fogok NPC-t lőni és dobozt gyűjteni. 4 évet csináltam.

  Tudjátok, nekem nem kellenének korszakalkotó fejlesztések.
  De ha a weboldal változna annyira, hogy akár egy két órát el tudjak tölteni rajta (erről írtam egy nagyobb szösszenetet).
  Megváltozna a rangsorolás és nem TP alapú lenne (eről is írtam már)!
  Felhasználóbarátabb lenne a kliens, és minden hasznos infót kiírna (szintén zenész).
  Persze most megköveznek, de legyen védett csapat térkép 14-es szint eléréséig. (Ennek is meg van a gazdasági oka egyszer kifejtem)

  Ezt elfelejtettem közölni ezért szerkesztem a hozzászólást:

  Nem vagyok GYP-s. Tudom és tisztában vagyok vele, hogy ezekre a fejlesztésekre is szükség van, színesítik a játékot.
  De ezeknek a fejlesztéseknek nem most lenne itt az ideje. A több sebből vérző dolgokat kellene megoldani.
  Nem szeretném ismételni önmagam, de felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy EU2-n elvétve van kezdő játékos, már!
   
  Utoljára szerkesztett: 14.2.16
 13. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Teljes mértékben egyetértek Veled!
  A legnagyobb pazarlás az, amikor a felhasználó(k) véleményét figyelmen kívül hagyja a programozó (tervező vagy akárki döntéshozó).
  Engem már nem lep meg. Ennek a játéknak a gazdái $-szemű látásmóddal rendelkeznek, ami persze egyrészt természetes csak mellé nem társul olyan újdonság, ami leköti az embert.

  Nem Te leszel deficites, hanem az, aki nem hallgat a jó szóra. Nekem ettől megmarad a munkahelyem és Neked is.

  Emellett még megemlíteném a chatről mindenért kivágó névtelen Adminisztrátort, aki tejhatalmú úrként azt csinál, amit akar.
  Majd csodálkozik a DO másik osztálya, hogy miért nem vásárolsz, fizetsz elő... stb.
  Hát ezért!

  Már leírtam, de most is leírom.
  Jelenleg is az a véleményem, hogy a DO szabályzata előnyben részesíti a tiltott programot használókat!
  Használni lehet "büntetlenül", ha meg beszélsz róla azonnal kivágnak! Miért is?

  A megdöbbentő az volt számomra, hogy egy hónapok óta ugyanazon a koordinátákon szedegető hajó pofátlanul szinte non-stop gyűjtöget. Majd egyik napon megjelent egy CM (le van fényképezve, amint hárman vagyunk együtt :)) és nézte egy darabig önjáró barátomat. NA, végre most kihullik, gondoltam.
  Ám, még mindig itt van!

  Erről ennyit! És a kis hajó azóta is hajszál pontosan járja ugyanazt az útvonalat! Persze emellett biztos megjelenik, hogy majd ki lesz tiltva... bla-bla-bla szöveg.

  Ez még egy plusz, amiért nincsenek játékosok!
   
  Utoljára szerkesztett: 14.2.16
  -Dr.IИSΛИE- kedveli ezt.
 14. .deder.

  .deder. Kivételes tehetség

  Nem a gyűjtögető hajókkal van a baj! azok még nem lőttek le 300 000 lövés értékkel. 52 LF4-m van 540 000 élet 540 000 pajzs pont. Még az arénában is 3 lövésnyi játék időm van ! Hiába minden fullra fejlesztve, sepizve. Hiába full rakéták , lézerek, drónok , pet pukk. Ha egy hajóban nem okozok 50 000 kárpontot. Örömmel olvasom ebben az évben közel 1500 játékost kitiltottak már. Erősebb már nem leszek. Mondhatjuk egy mód van még hogy erősebb legyek , ha a számító gépet erősítem(suport). Nincs lag, nem akad semmi. A becsületesen játszó tábornokokat letudom lőni , de a csaló hadnagyokat soha!
   
 15. Incident

  Incident Törekvő

  Maradt 90 millió. Ebből nem szeretném megtudni, hogy mennyi használ(t) különféle tiltott segítségeket. Szóval 1500.. de valahol el kell kezdeni. :rolleyes:
   
 16. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Mivel a tiltások esetében egy szám szerepel csak mögé tett analitika nélkül így, ez nem ellenőrizhető tényadat a játékosok felé.
   
  Incident kedveli ezt.
 17. Csülök[H]

  Csülök[H] Fórum mestere

  És a háborúsok ismét beköltöztek hazai x2-re nehogy már véletlenül le lehessen lőni őket az event dobozok idején, nem kell itt semmi fejlesztés ezekre, nesztek kaptok lehetőséget hogy jól nézzenek ki a drónjaitok/petjeitek legyen minden csillivilli de a játék értelmét nem kell fejleszteni, csak így tovább segítsük az elesett csetlőbotló 20 szint feletti játékosokat nehogy már kopjon a fényezés a vason nagyon nagy grt.
  .deder. neked írom hogy tudd, most gyűjtögetnek a lelőhetetlenek, lehet darálni őket, már ha nem saját megbízós és hazai x2 csipeget.
   
  fapapi kedveli ezt.
 18. Incident

  Incident Törekvő

  50.000 kár Lordakiáknak? Ok..
  Ne semmisítsek meg egyet se? Rendben..
  Az első 4-5 próbálkozásig. (ugyebár előtte 20 Kristallin rakéták nélkül, aztán 10 perc üresjárat 4-5-ön - meeeeecsoda kreativitás! Bár én inkább 2-3 órát raktam volna!) De hogy mindig van egy tahó, aki 'csakazértis' kilövi azt a szerencsétlen NPC-t, vagy berohad a játék pár másodpercre, miközben a 3 lézeres Piranhám 1v1-ezik a Lordakiával, vagy csak egyszerűen véletlenül rossz gombot nyomok és azonnal pukkan, eléggé idegesítő. Tipikus olyan küldetés, ami nem lett letesztelve, csak "told a paraszt arcába oszt kész". Arról nem beszélve, hogy x-5-ön is van ám Lordakia. Erről talán a fejlesztők nem tudnak? Vagy csak egy bug volt, hogy nem számolta? Apropó, bug. Már majdnem átsiklottam ez felett, olyannyira természetes jelenség.
  Ez az egész nem is lenne nagy baj, hiszen ez egy játék, azért van, hogy idegesítsen. Nade 3500 Uridiumért ez már nettó szemtelenség!

  Ennyicske kreativitással nem csodálom, hogy a játékfejlesztés kimerül az új dizájnokban és gagyi eventekben. Csókoltatom az ilyen ötletek gazdáit.
  :confused::confused:
   
 19. DarkArkhon

  DarkArkhon Fórum-zöldfülű

  Hali!
  Én csak annyit akarok mondani hogy lenne egy ötletem, amit lehetne fejleszteni:
  cserekereskedelem a játékosok között, hogy átadhassanak / cserélhessenek egymással cuccokat. jólenne ha fennállna ez a lehetőség mert van pár haverom akik cserélnének velem dolgokat de nem tudnak. szeretném kérni a darkorbit csapatot hogy hozzanak létre egy ilyet ha lehet. szükség lenne rá.
   
  Incident kedveli ezt.
 20. Incident

  Incident Törekvő

  Minek? Vannak színes dróndizik, meg fagyos hajódizik! :rolleyes:

  (Szarkazmus volt - egyetértek veled)
   
  fapapi kedveli ezt.