FeketeÖzvegy

Kategória: 'Ki kicsoda? - A játékosok', témanyitó: Ducater*, témanyitás ideje: 4.12.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. ♥Grand♥

  ♥Grand♥ Kivételes tehetség

  Jó a vidi.
  De tudom hogy nem tetszik ha valaki ír valamit.
  Drónok mutatása teljesen felesleges.
  0:30 lőnek páran,nem sok embert ismerek aki ragaszkodna a fúróhoz abban a szituban.
  Ez a fúrómánia nekem új,de mindenkinek más a taktikája.
  Lenne még pár,de feleslegesen nem írom le.
  Mindenesetre a beharangozott,az egész szerver porrá alázása érdeklődés hiányában elmaradt.
  Tg meg hiába akar segíteni,hogy drónok mutatása szintén növeli a laggolás esélyét és mértékét stb.,jó tett helyébe jót ne várj.
   
 2. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Kezdeném a végével. A relax elég ha magadnak szól. Ugyanis nem hiszem, hogy ezen össze fogunk veszni. Egyébként se fogok én már összeveszni veled, teljesen felesleges, céltalan.

  A sab-ra csak egy apróság: ha sabolsz, tovább élsz. Lehet neked dicsőség 5v1-ben 1-1-et játszani. De másodjára én már tuti nem mennék ezért vissza. Ha 1-et lelősz és utána elmenekülsz, az már valami. Ha egyenként kiszeded őket ilyen technikával, az már komoly teljesítmény. De ha közben harcban maradsz, csak szórakozol a sebességgel, de nem futsz el, az valóban mesteri.
  Ezt sab nélkül nem tudod megoldani. A te "életed" sokkal fontosabb, mint a másik hajóé. Ő csak egy a sok közül, míg ha te meghalsz, vége a játéknak. Ha ő x2 sebzést kap, legyengül, de te addig regenerálódsz annyit, ami sokkal fontosabb.

  A %-os okfejtésedre: téged régen lelőnek mire lelövöd az ellent, vagy ha nem, akkor utána. Rákban nem tudsz elfutni, és ha pusatban leszedik az életed, az egyetlen hátrányát a hajódnak, az bizony elég nagy problémákat tud okozni.
  ___________________

  Itt igazából egy elvi kérdés merül fel: ha 5v1-ben kilősz egyet és leesel, az neked győzelem-e. Megéri-e meghalni 1 hajóért és simán elveszíteni a csatát. Vagy épp mi a jobb: 5v1-ben lelőni valakit és elfutni de életben maradni és folytatni a játékot, vagy leesni és kezdeni újból. Neked ez dicsőség-e. Lehet, az átlagnál jobb, ez lehet szerverfüggő is. De hogy nem kiemelkedő az is biztos. 1:1-es arány? Ugyan már! Nézd meg a lelőtt hajók ranglistáját, a top 250 tuti nem esett le annyiszor, mint ahány hajót lelőtt. Kérdés: van 250 folyamatosan aktív játékos a szervereden?

  Fikáz, de miért? Mert nem azt látta, amit leírtál, hogy ledarálsz mindenkit simán, mert te vagy a legjobb. Ha azt látta volna, szerintem tuti nem fikázna.

  Téged valamennyire ismerve, azért ideírom a végére, ne érts félre, nem támadólag írtam a soraimat. Csak egy szimpla válasz. :)

  _____________________
  És mégegy apróság. Benned nem látom azt, hogy egy picit is javítani szeretnél a helyzeten, akármennyire is próbálunk segíteni (nem épp kedvesen, de amit tőled kaptunk, az alapján ne is várd el), nem fogadod el, te jobban tudod. Jobban tudod, de írod a kifogást. Ha jobban tudod, segíts magadon, javítsd ki, keress megoldást a kifogásodra. Valósítsd meg.
  Lehet nehéz lesz, de legalább megtanulod értékelni.

  Ez csak tanács, amit vagy megfogadsz, vagy nem. Te döntesz, de rosszul nem jöhetsz ki belőle.
   
  Utoljára szerkesztett: 10.1.16
  ♥Grand♥ kedveli ezt.
 3. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  A relax nem neked szólt, hanem a másiknak. Látszik, hogy amíg mi értelmesen kommunikálunk, észérveket vetünk fel, ő csak szítja a vitát. Ezt nagyon nem szeretem, pláne, hogy köze sincs a dologhoz.
  5v1 be hogyan élek tovább sabbal? Inkább UCB-vel megpróbálok még egyet gyorsan ledarálni.
  Akkor most nézd vissza a videómat -kérlek-, és számítsd bele, hogyha van EMP-m, akkor mennyi szituációból menekülnék el? Mert én, ahogy nézem, majdnem az összesből simán. Szóval, csak a felszerelés hiány miatt nem tudom teljesíteni ezeket az elvárásaidat.
  Elfutni nem is rákba akartam. Ha csata van, azaz közeli fight, akkor teljesen mindegy, hogy rákba vagy, avagy sem, a sebesség ebben az esetben nem számít. Az én szemszögemből fontosabb, hogy a másiknak kevesebb legyen a hpja. Teszem azt: 5v1: lelelőnéd 5 mp alatt azt a valakit, akit llősz UCBvel. De téged is lelőnek 5 mp alatt. Ha sabozod, kétszer olyan sok idő alatt lövöd le, ők viszont csak egy másodperccel lőnek tovább.
  "ha 5v1-ben kilősz egyet és leesel, az neked győzelem-e." Ha belekalkulálod, hogy 5 ször olyan kevés esélyed volt mint a másiknak, akkor eléggé győzelem. Amúgy meg nem mindig csak egyet lőttem le.
  Az 1:1es arányodra a válaszom :) : Nem mindegy, hogy hogy 1:1..... pl lőttök 5 en egyet, aztán miután lelőttétek még egyet, és egyesével 5 öt leszedtek. Amiből átlagosan egyet kapsz (lehetnek kitérések, attól függ ki lövi meg először, de most átlagról beszélünk). Aztán meg téged lelő az egyik. Vagy pedig egyedül nekiugrasz egy egész bivalycsordának, és lelősz egyet. Nem mindegy....
  "Fikáz, de miért? Mert nem azt látta, amit leírtál, hogy ledarálsz mindenkit simán, mert te vagy a legjobb. Ha azt látta volna, szerintem tuti nem fikázna." Majd fog olyat is látni, ha normális felszereléssel csinálok videót. Amúgy meg az "egész szervert" megfogalmazás kicsit erős szerintem.
  A helyzeten javítani minek kell. Persze természetesen ti csak az alapján beszéltek amit láttok.... De én is... És én nem csak azt a videót látom.... Persze ti meg nem hiszitek el... Ez normális. Ezt elfogadom. Nem hiszitek el, én se hinném el nektek, hogy őszinte legyek... Akkor viszont várjátok meg a következő videót/videókat. Ez a videó bizonyíték arra, hogy további videók is lesznek . Persze az időt nem tudom megmondani, de lesz, az a lényeg. Majd, ha elkészülnek a többi videók, akkor pontozhattok. De az biztos, hogy normális felszereléssel fogom azokat csinálni. Mert ezt nem azzal csináltam. Ha rutinos játékosok vagytok, és mivel a videót megnézhetitek bárhányszor, hozzávetitek, ha mondjuk RSB, EMP, boosterek, plusz pet benzin (legfontosabb, az EMP után), akkor bizony egész más eredmény jönne ki (kb 2 szer pukkanok, és 3 szor annyit ölök, int így). Gondoskodni fogok, hogy a legközelebbi videóm ne legyen ilyen hiányos, azt garantálom. És a drónokat ki veszem, remélhetőleg a lagg megszűnik, vagy legalábbis oldódik valamennyit.

  További szép estét. És még mielőtt Morphi beleszólna: nem vitázunk, csak értelmes eszmecserét folytatunk.

  Ott nem mindegy, hogy mibe lövöm? Így is, úgy is meghalok.
  Köszönöm, végre valakinek tetszik.
  "Mindenesetre a beharangozott,az egész szerver porrá alázása érdeklődés hiányában elmaradt." Kövi vidiben nem fog.
  Szió.
   
 4. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Jó, akkor te alapjába véve más vagy. Ugyanis én általában otthagyom a csatát, ha nem tudom azt megnyerni (lelőni az összeset minimális halállal). Vagy épp pallán amíg van lövésre érdemes hajó. Tudom mik a képességeim, és sabbal tovább élek, és közben gyengítem az ellenfelem, tehát több ellent tudok lelőni (végtelenül leegyszerűsítve). Nagyobb harcba tudok kezdeni, mintha csak x4-gyel lőnék (amivel gyorsabban elfogyok).

  Morphi nem hiszem, hogy beleszólna, legalábbis ahhoz nagyon el kell durvulnia. Majdnem végtelen a türelme (pl.: nem örökös tiltást kaptál legutóbb, sőt még rövidet is).

  Kicsit szedd meg magad, és várom (várjuk?) a következő videót, ahol már valóban megmutatod, mit tudsz. :)
   
 5. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  "és sabbal tovább élek, és közben gyengítem az ellenfelem, tehát több ellent tudok lelőni (végtelenül leegyszerűsítve)."
  Csak erre válaszolok, a többi ok.
  Sab se jó mindíg. Pl ha sokan lőnek, és futni akarsz, de nem lelőni bárkit is, oké sabozd, hátha el tudsz futni. De ha lőnek 5 en, és nem futni akarsz hanem harcolni, akkor esélytelen a sab.
  Nézzük csak meg reálisan a dolgokat. Hasonlítsuk össze a kettőt.
  5en lőnek rád minimum kétszázezreket, ha normális ellenfelekkel van dolgod. Én esetemben akkor, (busi nélkül) 30k-t saboznék. Kérdésem: mennyit ér, a sab ilyen esetben? Visszasabozol 30k-t, de még így is 170k, szinte semmit nem változtattál meg. Valamint nekik is 4-500 ezer körül a pajzsuk, manapság már a kicsik is ennyivel rohangálnak (igaz a sebzésük a tizede a nagyobbakéhoz képest). Mire lesabozod (lesaboznád 15 másdoperc alatt), azalatt rég lelőttek..... Igen tovább éltél (2 másodpercel, de meghaltál, és nem lőttél le senkit).De ha ucbzed, így nem élsz tovább 2 másodpercig, de kétszer akkora sebzést viszel bele az ellenbe, amivel már esélyes, hogy lelövöd.
  Természetesen azzal nincsen baj, ha menekülési szándékból sabozol. Pl múltkor volt egy nem túl erős pusatos, meg egy közepesen erős aegis (9 drón 45-50k sebzés ucb-vel). Az aegist még elkaptam, de eléggé leszedett, a végére ért oda a pusat. Úgy a gyors konfijába lőtt 30-35 ezreket, de pajzsa volt dögivel azt meg kell hagyni. Én meg gyémánt, és saboztam, plusz átállítotam pajzselnyelő rakétára (én csak sabecó-nak hívom), és szinte semmit nem ért vele, mert még csak nem is molyba lőtt (lehet nem is volt meg neki a formáció). Egy szó mint száz, én csak menekülési szándékból saboztam,de a végére, teljesen elfogyott a pajzsa, és mivel gyorsabb konfimba voltam, ő még látott esélyt arra, hogy le bírjon lőni, ezért nem váltott confit, mert akkor le marad, de mivel már csak élete volt, most ő kezdett el sabozni, az én ucbm ellenében. Én meg C-t váltottam (ahol nem volt pajzs, a korábbi aegis miatt), és nem sabozott le semmit, de mivel későn vette észre már pukkant.
  Ezzel csak arra szerettem volna rámutatni, hogy tudom mit lehet csinálni a sabbal, és mit nem. Ez is egy játékelem, melyet bizonyos szituációkba ÉRDEMES kihasználni. De a videóban szinte sehol nem volt érdemes, sajnálom, de ez a meglátásom, remélem nem esik nehezedre megérteni.
  A videóval kapcsolatban írnék pár sort. Előreláthatólag február eleje fele lesz kész. Mert itt a félév ( a szemét osztályfőnököm 2 tantárgyból is meg akar buktatni, be se írta a jó jegyeket, hiába szóltam neki, azt mondta, hogy majd beírja, mostanába pedig: már nem emlékszem rá....), és tanulni szeretnék, merthogy nem a legjobb megbukni. Bár még sose buktam semmiből, de nem is akarok. Szóval ezen elrágódok 20 körülig, mert akkor lesz félév, legalábbis úgy tudom. Utána még intézek egy-két orvosi ügyet, amit már egy ideje kéne. Kb 23 án tudok újra aktívan játszani, addíg csak 1-2 órára (jó esetben) tudok feljönni naponta. Utánna nekilátok NPC-zni, és megszedni magamat urival. Ha jól megy már a február elsején (hétfőn, amikor a booster, és egyéb tárgyak árulva vannak) tudok vásárolgatni, attól függ mennyi urit szedek össze. Utánna várok 1-2 napot, hogy lejárjon a dupla a busijuk, és ellőjék az RSB-t. Mert ilyenkor még a flaxos hajók is RSB-zik a lont, annyira viszik mint a cukrot. Valamint, ha több vs 1 lesz (márpedig általában az szokott lenni), akkor nehogy már mind fel legyenek duplázva. Legalább ennyi előnyöm legyen. És akkor 3-4 edike felé vadászgatok, 5 ödikén megösszeállítom a videót, és felteszem youtubera. Ha viszont kevés urit lövök, és február elsejéig nem gyűlik össze elegendő, akkor egy hetet késik minden, ugyanis, hétfőnként van általában ez a kiárusítás, és egy héten csak egy hétfő van :D .
  Szép estét!
   
 6. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Bocsi, csak 1-1 mondatot olvastam el, kérlek csak a lényeget írd, nincs kedvem mindig órákat olvasással tölteni. A sabosból pl elég az első 1-2 mondat, mert fel se fogtad amit írtam. Ha harcolni akarsz és kikapni 5v1-ben, csinálj amit akarsz, én utálok kilátástalan harcba kezdeni. De 5v1-ben esel, egyáltalán leesel 20-30 mp-n belül az sosem jó harc. (Kivéve ha mindenkit lelősz ennyi idő alatt, de nyilván itt nem ez a helyzet)

  Én összelövök most kb. 400k urit kezdésnek eu2-n, meg skandin hitacozom. Heti 7-8 óra játékkal ez el fog tartani egy darabig. Tudok várni, nyugi! :)
   
 7. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Bocsáss meg, de milyen alapon válaszolsz egy dologra, ha a felét sem olvastad el?
  A sabozásról csak annyit, hogyha visszaolvasod, megtalálod benne az leírásomat, nem írom le még egyszer.
  A rövid írásra törekszem én is, csak az a helyzet, hogyha egy két mondatot írok, jönnek kérdések.... (vagy nem?)
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 8. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Öngól, az a helyzet, hogy még utoljára az egészet elolvastam, mert tényleg nem szeretek úgy írni, hogy nem tudom az egészet. De! Tényleg az első pár mondat után csak fejtegetés, amit magam is könnyen le tudok szűrni, lévén már elvégeztem a 8 általánost... :p

  Ugyan! Kérdések jöhetnek, de azt meg lehet (és meg is tudod) válaszolni 1-1 mondatban. Egyszerűen levágod a fejtegetés részét. :)

  Nézd:
  A zöld rész tartalmaz hasznos információt. Legalábbis újat, amit érdemes olvasni. A szürke nagyjából lényegtelen. A második szürke meg főleg, csak azt írtad le milyen béna ellent kaptál ki. :p A halványzölddel semmi bajom, az maradhat, nem zavar, de nem is érdekel túlságosan. Magánügy, ez meg egy játék. :) A piros viszont kifejezetten irritál.
  UP: utólag átszíneztem narancssárgára egy részét. Olvasd el csak a narancssárgát, és utána azt, hogy mennyi a fejtegetés körülötte, ami csak ugyanazt mondja ki.

  De azért válaszolnék a sabosra mégegyszer. Mint ahogy az első zöld rész utolsó mondatában írod
  Ez már eleve tömör, lényegretörő válasz. Ezek szerint te inkább lelősz egyet és kikapsz, elveszíted a harcot, minthogy adott esetben szimplán elfuss. Ezt a kérdést vetettem fel, ott a válasz.
   
 9. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Direkt új hsz-ként, az előzővel kicsit ellentétesen:

  A tanulásban sok sikert, és kitartást! :) És mint írtam sokszor már: tudok várni. A játék ne legyen elsődleges, azzal nem jársz jól. Maximum júniusban csinálod meg. Na és? :)
   
 10. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Az öngóllal nem tudom mire akartál utalni.
  Bármit is mondasz a sabról ugyanez lesz a véleményem, ez a nézeteltérés, asszem örökké köztünk lesz, szóval hagyjuk a témát.
  "Ezek szerint te inkább lelősz egyet és kikapsz, elveszíted a harcot, minthogy adott esetben szimplán elfuss." És hogy jegyeznek meg magukban? A játékos, aki nyuszi módra elfut (legalábbis ők abba bele se szoktak szerintem gondolni, hogy az mennyire nyusziság, ha többen mennek egyre, mindenki magával elfogult, én is :p ), vagy a játékos, akire hiába mentünk 5 en, mégis lelőtt közülünk egyet? Hidd jobban tisztelnek így, és nem a tisztesség az ami elsősorban fontos. Én is megjegyzek egy-két játékost, aki tudja, hogy esélye nincs, de keményen beleáll az attackba. De megint túl sok lesz a szöveg, szóval abbahagyom hamarosan.
  Jó meglátás, bár életembe kb most tanulok 3madjára. :D
   
 11. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Hogy hogy maradsz meg bennük? Vagy: sehogy (elfutsz, nem jegyeznek meg), vagy sehogy (lazán lelőnek), ne hidd hogy ha egyet kiszedsz lesz tőle neved. ;)
   
 12. ♥Grand♥

  ♥Grand♥ Kivételes tehetség

  Én speciel nem futásnak nevezném,hanem taktikai megfontolásból végrehajtott visszavonuló manővernek,csak a futás rövidebb.
  Arra hogy 5v1-ben lelövesse magát az ember,bárki képes,ellenben azzal hogy tovább húzza és esetleg túlélje.
  Ki szokott nyuszizni? Aki (akik) nem tud(nak) lelőni valakit.
  Rendkívül frusztráló nekik ha nem tudnak annyian lelőni,ilyenkor nyusziznak és csalóznak.
  Nyuszizás csak egy eszköz,pl.:cubizik valaki,lesebződik rendesen,mire kiugrik az ellen aki kemény de a technikája miatt pukkan.
  A cubizó tudja hogy nem fog egyedül visszajönni,mert ismeri a szervert,és megy ts-en hogy jajj lelőtt,a klántársával (minimum eggyel)fog jönni,és a cubis nem több v1-re van konfizva (1 full promis és 1 full sepis korrekt,1 lesebződött promis és 2 sepis fullos vadász,ez nem jó)tehát pukkanni fog. Cubizás,jön ellen,némi harc,kiugrik álcából a klántárs,cubis visszavonul és megússza,és akit előbb leszedett rásúg hogy "noob". Ki a noob? Hol a tisztelet?
  Ha tudják hogy nem vonulsz vissza,megszokják,és a tiszteletnek nem sok köze van ahhoz ha sokan sokszor lelőnek.
  Visszavonulsz és lecsapsz,de azt is tudni kell mikor hagyd 5000 élettel elmenekülni az ellent.
  ÉLD TÚL,nyuszizzanak,csalózzanak,játszanak videóval,jelentsenek supportnak.
  Ha utálnak az is egyfajta tisztelet,azzal jobban jegyzik a space tőzsdén a neved,és ha tehetetlennek érzik magukat veled szemben,na az az érzés megfizethetetlen.
  Lehet hogy páran tisztelnek,de a többség egyszerűen csak le akar lőni.
   
 13. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Ugyanaz a véleményem, amit mondtam, ezzel nem változott semmi. Ti így látjátok, én úgy. Nincs tovább mit megvitatni.
   
 14. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Nagyon szépen megfogalmaztad.
  Most vélemény, vagy nem vélemény: lehet nem értesz egyet, azért megcsinálhatod puszta kíváncsiságból: számold meg hányan csalóznak le vagy súgnak rád ilyesmit egy nap alatt... :p És ebből valóban tudsz következtetni, mert aki rádsúg, az már legalább annyira megjegyez, hogy utáljon. :)
   
 15. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Nekem főleg mást szoktak súgdosni, de azt nem nyilvánítanám itt ki. Múltkor egy magyarral, aki előtte nem nagyon szeretett révén, hogy a rámhívott haverját lerendezte a tesóm,.... Szóval vele (valami Kronoszt hun) mindenhol összefutottam. 1-6 Látom cubizik, pukkantom, vissztér 1vs1, esik, jön a haverjával, pukkanok, helyben javítok, esik mindkettő. 10 percre rá összefutunk a 4-3on, megint durran 3szor. Aztán ami hihetetlen volt, 2-1n lejött, hát még egyszer lelőttem. Erre ilyet ír: "legszívesebben bezúznám a koponyádat". :D:D:D Az ilyeneken lehet a legjobban nevetni, pláne, hogy tudom, hogy kisebbségi . És ez még csak szelídebb változat.... Amúgy általában mérgükben szoktak lecsalózni, nem azért mert úgy is gondolják.
  Dávid, ha olvasod ezt, most leírnám: ha jösz Egész Európa 5 szerverre, nem hinném, hogy a legjobb választás lenne, ha kiírnád chatre, hogy ismersz... :D:D:D Sajnos rajtad állnának bosszút....