Felhasználói adatok változtatása/e-mail cím megerősítése

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Nitronyussz, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  OuyZeQ5.png
  Az felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatása

  Figyelem! Az adatok megváltoztatása előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el a felhasználói fiókok biztonságáról készített leírásunkat!
  A felhasználói fiók (account) biztonsága

  Biztonsági okokból az adatok megváltoztatása nem megy 1 lépésből. Annak érdekében, hogy jogosulatlanok ne változtathassák meg a felhasználói fiókok adatait, különböző biztonsági intézkedéseket építettünk be fiók adatainak megváltoztatásához.

  Ebben a témában ezeket a lépéseket lépésről lépésre bemutatjuk.

  Nagyon fontos:

  1. lépés:

  A felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.

  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet, később esélyetek nem lesz arra, hogy a felhasználói fiókotokat visszaszerezzétek.
  Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:

  • Lépjetek be a "Fiók központ" menübe (Kezdőoldalon a jobb felső sarokban)
  • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet és a belépési jelszót az itt látható mezőkbe
  • Kattintsatok az "Tovább" gombra
  645efe868e0027ac9605c6d4659117c55203cd5f.jpg
  • Adjátok meg a Captcha kódot
  • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
  • Nyissátok meg az e-mailt és a benne található linkre kattintsatok rá
  • Kész.
  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
  • Egyes esetekben az adatok megváltoztatása funkció a játékon belül egyáltalán nem érhető el. Ez akkor történhet meg, hogy a felhasználói fiók egy partner oldalunkon keresztül lett regisztrálva. Egyes partnereink sajnos nem engedélyezik az adatok módosítását, tehát sajnos az ilyen esetekben semmi lehetőség nincs arra, hogy az adatokat módosítsátok.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.7.15
 2. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Az felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatása

  Figyelem!
  Az adatok megváltoztatása előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el a felhasználói fiókok biztonságáról készített leírásunkat!
  A felhasználói fiók (account) biztonsága

  A felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím megerősítése után lehetőségetek nyílik a felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatására. A megváltoztatható adatok közé tartozik:
  • Jelszó
  • Felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím
  A felhasználói adatok megváltoztatására kizárólag akkor van lehetőség, hogy ha a játékos rendelkezik hozzáféréssel a felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail címhez. Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik hozzáféréssel ehhez az e-mail címhez, csak a support fog tudni segíteni.

  A felhasználói adatok megváltoztatásának folyamata:

  1. lépés:

  A főoldalon a bejelentkezés után a "Fiók központ"-ra kattintsatok (jobb felső sarokban)
  [​IMG]

  2. lépés:

  Az alábbi ablak jelenik meg:

  645efe868e0027ac9605c6d4659117c55203ce6f.jpg
  2.1. A jelszó megváltoztatása:
  1. Add meg az új jelszót az "Új jelszó" és az "Új jelszó (ism.) mezőben
  2. Kattints a "Tovább" gombra
  2.3. Az e-mail cím megváltoztatása:
  1. Add meg az felhasználói fiókodhoz regisztrálni kívánt új e-mail címet az "Új e-mail cím" mezőben
  2. Kattints a "Tovább" gombra
  3. lépés:

  Mindkét esetben a "Tovább" gombra kattintás után megjelenik egy ablak, ahol egy Captcha kódot kell megadni, majd rá kell kattintani a "tovább" gombra:

  ada33f809eddb604c95f6b0fe7b3ad494ff469c7.png

  4. lépés:

  A Captcha kód sikeres megadása után ha minden rendben van az alábbi üzenetet kapjátok: "Küldtünk egy e-mailt a régi címedre: [e-mailcím@e-mail.com]
  Kérjük, nyisd meg ezt az e-mailt, és kattints a biztonsági linkre!"

  5. lépés:

  A sikeres üzenet után nyissátok mag az e-mail postafiókotokat. Keressétek ki a tőlünk kapott üzenetet, kattintsatok a megerősítő linkre (vagy másoljátok be a böngésző címsorába) ahhoz, hogy az adatok megváltoztatása végbe menjen.

  5.1. E-Mail cím megváltoztatása esetén először a régi (a felhasználói fiókhoz eredetileg megerősített e-mail cím) e-mail címre megy ki a megerősítő e-mail. Ha ott megtörténik a megerősítés, a rendszer automatikusan küld egy újabb megerősítő e-mailt az újonnan megadott e-mail címre. Ahhoz, hogy az e-mail cím megváltoztatása sikeresen végbemenjen, mindkét megerősítő linket meg kell nyitni.
   
  Utoljára szerkesztett: 9.12.14
 3. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Hibalehetőségek az adatok megváltoztatása során

  1. Hibaüzenetet kapok "Váratlan hiba lépett fel..."' és hasonló hibaüzenetek:

  Ez a hibaüzenet általában akkor jelenik meg, hogy ha felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím le van tiltva nálunk. A tiltás leggyakrabban azért történik, mert a játékosok a regisztrációnál nem kérnek hírlevelet, vagy valamelyik hírlevélnél lemondták az e-mailek kérdését. Az ilyen esetekben forduljatok bizalommal a supporthoz, ott tudnak segíteni, ott el tudják távolítani az e-mail címet a tiltólistáról.

  2. A megadott Captcha kódot nem fogadja el a rendszer, nem tudok tovább lépni:

  Közvetlen a Captcha kód képe alatt látható az "Új kód kérése" felirat. Egyszerűen kattintsatok ide és máris kaptok egy újabb, talán jobban látható Captcha kódot. Ha szükséges, akkor lépjetek ki a játékból és vissza, valamint ismételjétek meg a teljes folyamatot.

  3. A rendszerüzenet a megerősítő linkkel nem érkezik meg az e-mail postafiókomba:

  Ez négy dolog miatt lehet, egyesével:
  • Az egyik hibaforrás a már 1. pontban leírtak miatt lehet, azaz az e-mail cím a blacklisten (tiltólistán) van. Ebben az esetben a supporthoz kell fordulni.
  • A második probléma az, hogy az accounthoz nem az az e-mail cím van regisztrálva, ahová a játékos az üzenetet várja. Az adatmegváltoztatás oldalán alapértelmezettként mindig megjelenik az az e-mail cím (az "Új e-mail cím" mezőben), amely az accounthoz regisztrálva van.
  • A harmadik - egyszerű késés. Néhány ingyenes e-mail szolgáltató meglehetősen lassú, elképzelhető egyes esetekben, hogy a megerősítő linket tartalmazó üzenet csak órákkal később érkezik meg hozzátok annak ellenére, hogy a rendszer azt azonnal kiküldte.
  • A negyedik lehetőség: a postafiók nem engedi megérkezni az üzenetet, azt spamként, azaz levélszemétként könyveli el.
   • Ezen negyedik esetben ellenőrizzétek az e-mail postafiókotok "SPAM" könyvtárát is, ha szükséges ideiglenesen kapcsoljátok ki teljesen a spamszűrőt.
   • Továbbá lehetőségetek van engedélyezni a tőlünk érkező üzeneteket, erről azonban ITT olvashattok többet.
  4. Megkaptam a megerősítő linket tartalmazó üzenetet, azonban az nem működik:

  A megerősítő link 4 órán át érvényes. Ha tehát például a postafiók késése miatt a csak 4 órával az adatváltoztatási folyamat lezárta után kapjátok meg az üzenetet, akkor nem fog működni. Ebben az esetben az adatváltoztatási folyamatot újra meg kell ismételni előröl.

  5. Új nevet szeretnék, de nem engedi, hibaüzenet jelenik meg:

  Elképzelhető, hogy az a név, amelyet használni szeretnél, már foglalt. Ilyen esetekben egy új nevet kell választanotok, illetve ügyeljetek arra, hogy nem minden karakter engedélyezett a felhasználónevekben. Ha tehát egyes karaktereket nem engedélyez a rendszer, akkor új karaktereket kell választani.

  6. Az adatmódosítási lehetőség egyáltalán meg sem jelenik az accountomban:

  Egyes esetekben az adatok megváltoztatása funkció a játékon belül egyáltalán nem érhető el. Ez akkor történhet meg, hogy a felhasználói fiók egy partner oldalunkon keresztül lett regisztrálva. Egyes partnereink sajnos nem engedélyezik az adatok módosítását, tehát sajnos az ilyen esetekben semmi lehetőség nincs arra, hogy az adatokat módosítsátok. Ilyen esetekben sajnos a support sem tud segíteni.
   
  Utoljára szerkesztett: 15.11.13
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.