Ismertető: UBA Expo

Kategória: 'Leírások / összefoglalók', témanyitó: Artemis, témanyitás ideje: 11.9.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Artemis

  Artemis Kivételes tehetség


  Mi is az a Gyakorló Aréna?


  A gyakorlóaréna egy játékos-játékos elleni, vagyis 1v1 PvP aréna. A pilóta-pilóta elleni küzdelemben a résztvevők a tapasztalat mellett jutalmakkal is gazdagodhatnak, sőt, a legjobb arénaharcosokról rangsorlista is készül.
  A gyakorlóaréna szerverek közt működik, hogy mindig rendelkezésre álljon megfelelő ellenfél, amikor szükségetek van rá.
  Aki itt harcol, semmit nem veszíthet. A harcban részt vevő hajó, drón és P.E.T. a harc előtti állapotban hagyja el az arénát, és ha az arénaharcnak vége, a harc előtti utolsó pozíciódhoz legközelebb található átjárónál fogsz újra játékba lépni – vagyis nagyon közel ahhoz a helyhez, ahol utoljára voltál.


  Hogyan lehet részt venni?

  Az általános menüsor végén megjelent egy új ikon, erre kattintva érhetjük el a Gyakorló Arénát.

  hol találom a menübe.PNG
  Ezután első alkalommal egy üdvözlő üzenetet olvashatunk:

  üdvözlő üzenet.PNG

  Ezután megjelenik egy ablak, ahol jelentkezhetünk a csatára, itt láthatunk egy statisztikát is, miszerint hány párbajon vettünk részt és ebből hány győzelmünk lett.

  Harc kezdése.PNG

  Amikor rákattintunk a Harc keresése feliratra, máris megindul az ellenfél keresése.

  Ellenfél keresés.PNG

  Amíg a rendszer keres ellenfelet, addig nyugodtan játszhatunk tovább. Amikor a rendszer megtalálta az ellenfelet és a csatába lépésre várunk, addig nem tudnak megtámadni. Azonban a jelentkezésünk visszavonásra kerül ha:

  • Beugrunk egy Galaxy Gate kapuba
  • TDM-en veszünk részt
  • Sector Contoron veszünk részt
  • Jackpot Arénán veszünk részt

  Ha a rendszer talált ellenfelet a számunkra, és kölcsönösen elfogadtuk a Harc!-ot, akkor az Aréna automatikusan megnyílik.

  Ellenfél megtalálva.PNG

  Az Arénában 3 fordulót játszanak az ellenfelek, és az lesz a győztes aki legalább 2 fordulót nyert. Ha az első 2 fordulót ugyanaz a játékos nyeri, akkor nem kerül sor a 3.-ra. A győztes játékos 1 pontot kap, ezek a pontok beleszámítanak az Aréna rangsorába.

  Hogyan lehet biztosítani a tisztességes harcot?

  Gyakorlóaréna harcban csak 7. vagy annál magasabb szintű játékosok vehetnek részt.
  A pontszám megállapításánál a rendszer figyelembe veszi a játékos felszerelését, pilóta képességeit, és ugyanolyan, vagy hasonló pontszámmal rendelkező játékossal indít egy harcban.
  Ha a harc közben az internetkapcsolat megszakad, és 90 másodpercen belül nem kapcsolódik újra, a játékos elveszíti a kört. Ha a kapcsolat megszakadása a harmadik körben történik, és 90 másodpercen belül nem kapcsolódik újra, a játékos elveszíti a harcot.
  A rendszer nem rangsoralapján keres ellenfelet, hanem a közel azonos felszereltséget nézi.

  Fontos: A nano burkolat és a nyersanyaggal való fejlesztések nem számítanak az UBA harc során, vagyis nincsenek hatásai a fejlesztéseknek.

  Mit kell még tudni?

  • Jutalmak
  A harc végén mindkét fél kap valamilyen jutalmat. Ahhoz, hogy megkapjuk a jutalmat, a játékba online állapotban kell lennünk. Tehát ha mi a 2. fordulók alatt kilépünk,és a másik fél megnyeri a Harcot ő megkapja a jutalmát, mi nem. Csakis akkor jár jutalom, ha a Harc végén a hajó online.​

  Győztes jutalma lehet:
  • ACM-1 akna
  • PLT – 2021
  • EMP – 01
  • Extra energia
  • Logfile
  • DCR- 250 (lassító rakéta)
  • Uridium
  • Lézerlőszer

  Vesztes jutalma lehet:
  • Lézer lőszer
  • Seprom
  • EMP-01
  • PLT-2026
  • Uridium
  A felszerelés korlátozásai

  Az alábbi felszerelési tárgyak használata nem engedélyezett a harcban:
  • Álcázás (a Spearhead tökéletes lopakodása és a CPU-k használata sem engedélyezett)
  • Ugrás CPU-k (minden típus)
  • Űrhajócsere
  A nanoburkolat nem tölthető újra gyakorlóaréna harc közben, de a meglévő nanoburkolat használható.

  Egyéb feltételek

  Ha a gyakorlóarénában tartózkodsz, és egy Jackpot csata elkezdődik, elveszíted a harcot, és minden vele járó jutalmat is. A hajó azonban a gyakorlóaréna harc kezdete előtti állapotába kerül vissza.
  Ha készen állsz a gyakorlóaréna harc megkezdésére, és az ellenfélre várakozol, nem érhet támadás, és te sem támadhatsz meg más játékosokat. Éppen ezért, felhívjuk a figyelmet: a gyakorlóaréna nem használható vészkijáratként. Harc közben nem lehet gyakorlóaréna meghívásokat elfogadni.
  Egy kör 5 percig tart. Ha a harcot senki nem nyeri meg, senki nem szerezhet jutalmat. Ha két körön át nem történik semmi, a harcnak vége. Ha egy harcot senki nem nyer meg, mindkét játékos nulla ponttal végez. Példa: „A” játékos megnyeri az 1. harcot, de senki nem nyer a 2. és 3. harcban. Ekkor „A” játékos szerez jutalmat. Ha az 1. és 2. körben senki nem arat győzelmet, akkor viszont a harc véget ér, és mindenki jutalom nélkül végez.

  mi mit jelent.PNG
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 24.1.16
 2. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Végső Csataaréna Szezonok GYIK

  Mik azok a végső csataaréna szezonok?

  A VCS a gyakorlóarénák használatának egy új módja. A játékosok rangsorolt párbajokban megmérkőzhetnek meg egymással. Ezek során aréna pontokat gyűjthetnek és bekerülhetnek szerverenként az aréna első 50 legjobb játékosa közé.
  Az első 50 helyezett különleges jutalmakat és címeket kap (ld. lejjebb). Ezek a nyeremények a szezon utolsó napján kerülnek jóváírásra, még mielőtt a rangsor visszaállna a kiindulási helyzetbe.
  Az első helyezett elnyeri a bajnoki címet, amelyet a következő szezon végéig viselhet; illetve addig, amíg ő áll az aréna legjobb játékosainak élén.

  Milyen hosszú egy szezon?

  Minden szezon a hónap első napján, hajnali 00:00-kor kezdődik és a hónap utolsó napján, 23:59:59-kor ér véget (pl. februárban pontosan 28 napos a szezon, míg augusztusban 31 napos).
  Azért választottuk ezt a megoldást az egyedi időpont-meghatározás helyett, hogy elkerüljük a félreértéseket és minimálisra csökkentsük a hibalehetőséget.

  Mi történik egy-egy szezon végén?

  A hónap utolsó napján, mielőtt az új hónap elkezdődne, a nyeremények automatikusan jóváírásra kerülnek a fiókokban, valamint az új első helyezett elnyeri az aréna bajnoki címét, amelyet a következő hónapban visel.
  Az elmúlt egy hónap során kialakult rangsort a rendszer elmenti, majd a számlálók visszaállnak nullára. Az elmentett rangsor egy külön fül alatt tekinthető meg a rangsor ablakban.
  Ezenkívül az első 50 helyezett külön értesítést kap a játékon belüli üzenő rendszerben.

  Hogyan működik a pontozás?

  Új pontozási rendszerünkben a korábbi csaták eredményei is számítanak, vagyis sokkal jobban érvényesül a versenyszellem. Míg az eddigi rendszer pusztán a győzelmekre épült, az új rendszer számításba veszi mindkét fél teljesítményét a korábbi harcokban.

  Lesznek különleges bajnokságok is?

  Igen. Az aréna új rendszere lehetővé teszi, hogy különleges esemény bajnokságokat szervezzünk a szokásos szezon helyett. Természetesen erről mindig időben értesítjük a játékosokat, így fel tudnak készülni rá.

  Mi van a különleges Goliath designokkal?

  Az első három helyezett egy-egy különleges Goliath design (arany, ezüst, bronz) tulajdonosává válik, ha először érte el dobogós helyezését. Ha azonban már rendelkezik ezzel a designnal, helyette különleges extra energiát írunk jóvá a számláján.

  Mi van akkor, ha több játékosnak is ugyanannyi pontja van?

  Ha egynél több játékos azonos pontszámmal rendelkezik, akkor ugyanolyan nyereményben részesül.
  Ha például öt játékos került az első helyre, akkor mind az öten megkapják az első helyezettnek járó nyereményeket. A rangsorban utánuk következő játékos értelemszerűen a második helyre kerül, stb.

  Mi az az Aréna Iron Goliath design?

  Minden játékosnak, aki legalább egyszer részt vett rangsorolt meccsen, lehetősége van megvásárolni ezt a kis szuvenírt: az Aréna Iron Goliath designt. A design nem jár semmilyen különleges bónusszal, csupán megmutathatod, hogy elég bátor vagy ahhoz, hogy az arénában küzdj.

  Mit kell tudni az ellenfelek kiválasztásáról?

  Igazából nem sokat. Ugyanúgy, mint a gyakorlóaréna nem rangsorolt meccseinél, a rendszer közel azonos szintű ellenfeleket keres a rangsorolt meccsekre is.

  Nyeremények


  Hely​
  Design​
  Uridium​
  Zsákmánykulcsok​
  Cím/Kitüntetés​
  Jelvény​
  1.​
  Arany Goliath design​
  50 000​
  0​
  Aranyérmes​
  Aréna bajnoki ikon​
  2.​
  Ezüst Goliath design​
  30 000​
  0​
  Ezüstérmes​
  -​
  3.​
  Bronz Goliath design​
  20 000​
  0​
  Bronzérmes​
  -​
  4-10.​
  -​
  15 000​
  5​
  Elit​
  -​
  11-30.​
  -​
  10 000​
  5​
  Veterán​
  -​
  31-50.​
  -​
  -​
  5​
  Harcos​
  -​
  (A nyeremények jóváírása bekerül a naplóba.)

  Nos, ahogy a mondás tartja, bátraké a szerencse. Legyetek bátrak! És szerencsések!

  A DarkOrbit csapata
   
  Utoljára szerkesztett: 21.7.15
 3. Artemis

  Artemis Kivételes tehetség

  Mi más lehetne az Ultimate Battle Arena szezonok bejelentése, mint a millennium talán legfontosabb sporteseménye? Ami azt illeti, egy remek alkalom is egyben a Három Nagy számára, hogy bemutassák a csúcskategóriás hajóikat!

  A Lunar Industries, a Titan Technologies és a Kepler Foundries megragadta a lehetőséget, és megszervezte a leglátványosabb hajókiállítást az Andromédán innen.

  A legújabb, remekbe szabott modellek mellett azonban ott lesz a két nagyszerű oldtimer is, a Yamato és a Defcom!

  A gyártók által a középkategóriás technológiával modernizált két hajó egy speciális gyűjtői kiadás keretében kerül a piacra.

  Mi az az UBA Expo?

  Az Ultimate Battle Arena Expo egy olyan esemény, ami a hajókra fókuszál! A három nagy hajógyártó cég legújabb technológiái bemutatására egy különleges kiállítást szervezett. Ám nem csak különböző modelleket és designokat kínálnak fantasztikus árakon, hanem minket is meggyőztek, hogy ingyenes hangárcsarnokot adjunk a hajókhoz.

  Ezenfelül a két klasszikus, a Yamato és a Defcom modernizált változata is bemutatásra kerül, sőt meg is vásárolható. 14 új küldetéssel az UBA Expo mindenkit vár, aki bővíteni vagy korszerűsíteni szeretné a hajó- és designkollekcióját.

  Vannak szuper designcsomagok is?


  8 új hajódesign-csomagot hoztunk létre:

  • Citadel, Aegis, Spearhead (mind az elite, mind a veteran designokat tartalmazzák)
  • Céges designcsomag (MMO, EIC és VRU designok)
  • Futball témájú designcsomag (Kick, Goal és Referee designok)
  • Goliath-designok - 1 (Venom, Diminisher, Spectrum designok)
  • Goliath-designok - 2 (Solace, Sentinel, Centaur designok)
  • Vengeance „négy az egyben” csomag (Pusat, Lightning, Revenge, Avenger designok)

  Ezek a designok mind elérhetők az üzletben kedvező áron. Valamennyi hajóhoz és designhoz járnak a jól ismert bónuszok.

  Az oldtimerek – Yamato és Defcom


  Emelve az esemény fényét, újra feltűnik a Yamato és a Defcom. Ezek a modernizáció után a
  Vengeance erejével bíró (ld. a táblázatot alább) öreg hajók ismét elérhetőek.

  defcom.JPG
  Megjegyzés: Minden meglévő hajó visszamenőleg is fejlesztett!

  14 új küldetés

  Hogy segítsünk neked egy új hajót szerezni az UBA harcaihoz, 14 új expo témájú küldetéssel bővült a játék a már ismert módon. Az esemény minden egyes napján egy újabb küldetés válik elérhetővé.

  Igyekezz a teljesítésükkel, mert nem tartanak sokáig.

  Bónuszdobozok

  Egyetlen esemény sem lehet tökéletes bónuszdobozok nélkül. Ez alkalommal a hajógyártó cégek logójával ellátott dobozokat találhatsz az ismert űr nagy részén (x-1-től x-8-ig).
   
  Stivi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.