Jackpot Aréna

Kategória: 'Event leírások / ismertetők', témanyitó: Nitronyussz, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  A jackpot aréna

  Jackpot aréna meghívó:

  [​IMG]
  A meghívó ablaka 48 órával a jackpot aréna kezdete előtt jelenik meg. Itt adhatják meg a játékosok a jackpot aréna eventre való jelentkezéshez szükséges adatokat. A jelentkezés 13:55-kor* fejeződik be. A jackpot aréna eventen való részvételre alapvetően semmilyen jog nem áll fenn.

  A harcok lefolyása

  1. 14:00 órától* kezdve az első kör azon résztvevői, akik online vannak, átkerülnek az aréna térképeire, ahol az első körben egy 1vs1 harcban összecsapnak egymással. A játékosoknak legalább 5 perccel a verseny kezdete előtt online kell lenniük, ha részt akarnak venni az eventen.
  2. Mihelyt mindkét játékos megérkezik az arénatérképre, elkezdődik egy visszaszámlálás, amelynek leteltével a védő zóna eltűnik és kezdődhet a harc.
  3. Ha egy játékos a harc előtt nincs online, és ezért a rendszer nem tudja teleportálni a térképre, az vereségnek számít és a másik játékos harc nélkül jut a következő körbe. Ha a két játékos közül egyik sem jelenik meg legalább 20 másodperccel a transzportálási fázis előtt, elindul egy visszaszámlálás és a rendszer a harcot kétoldali feladásként értékeli – mindkét játékos kiesik a versenyből távolmaradás miatt.
  4. Ha páratlan számú játékos van, akkor az utolsó játékos egy jokert szerez a következő körre, anélkül, hogy harcolnia kellene.
  5. Minden összecsapás maximum 5 percig tart. Ha 4 perc után még nincs győztes, a sugárzási zóna kezd behúzódni, így csökkenti a térkép méretét és adott esetben gyengíti az űrhajókat. Ha még az 5 perc letelte után is mindkét játékos életben van, akkor az a játékos nyer, akinek több életereje maradt.
  6. Azok a játékosok, akik egy jackpot aréna harcban veszítenek, kiesnek az aréna versenyből. A harc után mindkét játékos visszakerül a hazai bázisára az X-1 térképre.
  7. Az, hogy egy játékosnak hány körben kell megmérkőznie más játékosokkal, attól függ, hogy hányan jelentkeztek a jackpot aréna eventre.
  8. A jackpot aréna event akkor ér véget, ha már csak egy játékos maradt, aki az utolsó összecsapásban legyőzi az ellenfelét.

  Fontos szabályok és korlátozások
  • Azok a játékosok, akiket a jackpot aréna harcaiban legyőznek, nem szenvednek sebzést a drónjaikon és ingyenes javítást kapnak.
  • A jackpot arénába való belépéskor vagy annak elhagyásakor a rendszer mindkét játékos életerejét és pajzsát mindkét konfigurációjuk számára teljesen helyreállítja, függetlenül attól, hogy az adott játékos megnyerte-e a harcot vagy sem.
  • Minden résztvevőnek legalább 18 évesnek kell lennie.
  Az Olaszország, Brazília és egyes US államok területén játszó játékosok ki vannak zárva a jackpot aréna versenyből.


  Nem megengedett tárgyak:
  • Lopakodás (normál vagy tökéletes álcázás)
  • Ugrás CPU-k (minden típus)

  Nanoburkolat
  • A nanoburkolatot ugyan lehet viselni harc közben, de nem szabad feltölteni azt.
  • Ha egy játékos a jackpot aréna harc közben használja a Galaxy Gate materializálóját, minden tárgyat rendesen megkap, kivéve a nanoburkolatot.
  • A harc vége után azonban megkapja a nanoburkolatot, amelyet egyébként a materializáló használatával az arénában kapott volna meg.
  Jackpot aréna állapotjelző ablak

  • Mutatja a sikeres jackpot aréna jelentkezést.
  • Mutatja a résztvevők, valamint a még versenyben levő játékosok számát.
  • Mutatja, hogy hányadik kör van éppen folyamatban és melyik következik.
  • Mutatja a játékos és az ellenfelének nevét és profilképét.
  • Ha egy játékos egy menet alatt jokert kap, az az ellenfél információit tartalmazó ablakban és a Dicsőségfalon is megjelenik. A játékos nem kerül át az arénatérképre, hanem az állapotjelző ablakban olvashatja azt az információt, hogy jokert kapott.
  • Ha a rendszer még nem osztott ki ellenfelet a következő körre, akkor az ellenfél neve helyén csak „ismeretlen játékos”felirat jelenik meg.
  • Mutatja az időt és a következő körben érkező ellenfelet.
  Mutatja a visszaszámlálást:

  • a következő kör kezdetéig,
  • a következő transzportálási fázis kezdetéig (amikor a játékosok átkerülnek az arénatérképre)
  • a tulajdonképpeni harc kezdetéig,
  • az összecsapás végéig.

  A harc eredménye

  [​IMG]
  • A harc vége után 30 másodpercig látszik, ez alatt a játékos akár be is zárhatja az ablakot, ha nem akar olyan sokáig várni.
  • Egy felirat mutatja, hogy a játékos megnyerte vagy elvesztette-e a harcot.
  A következő statisztikai adatok láthatóak:
  • a harc időtartama,
  • az összes okozott sebzés: az összes sebzés, amelyet a játékos az ellenfelének okozott,
  • az összes kapott sebzés: az összes sebzés, amelyet az ellenfél okozott a játékosnak,
  • legmagasabb okozott sebzés: az egy „tick” alatt okozott sebzés,
  • eddigi győzelmek: összesen minden jackpot arénában, ahány harcon csak részt vett a játékos,
  • eddigi vereségek: összesen minden jackpot arénában, ahány harcon csak részt vett a játékos
  • Sikerarány %: összesen minden jackpot arénában, ahány harcon csak részt vett a játékos.

  Dicsőségfal

  A legutóbbi jackpot aréna eredményei megjelennek a Dicsőségfalon, a listából kiválasztható bármelyik korábbi jackpot aréna dátuma.

  Címek/sikerek

  • A verseny győztese különleges címet kap és egy sikert a következő néven: „jackpot győztes”.
  Ezt a sikert csak egyszer lehet megszerezni.

  *Minden időpont CET időre vonatkozik.
  A Darkorbit csapata
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.11.13
  Mikłós kedveli ezt.
 2. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Üdv, Űrpilóták.

  A jackpot csaták sok éve voltak hűséges társaink a DarkOrbit egén, de mostanra a játék és a játékosok fantasztikus versenyszelleme már többet kíván. Némi átdolgozás után így született meg a jackpot aréna (JPA), az ádáz pilóta-pilóta elleni küzdelmek színtere, ahol csak egy játékos szerezheti meg a fődíjat.

  Az ötlet persze nem egy űrlénytojásból pattant ki, hanem a játéktervezőink tapasztalata és kreativitása hozta létre. Ezért kérdezünk ma éppen egy játéktervezőt, Benit, a JPA működésével kapcsolatban.


  1) Nos, Beni, miért kellett a régi típusú jackpot csatákat megváltoztatni?

  Le Főképpen azért éreztük szükségét egy új jackpot-rendszer kialakításának, mert a régit jellemzően a nagyobb csoportok uralták. Így azok a játékosok, akik nem tartoztak egy ilyen csoporthoz sem, nagyon kevés eséllyel indulhattak a győzelemért. Olyan rendszert akartunk létrehozni, amely minden játékos számára lehetőséget biztosít a győzelemre, ahol az esélyeket a játékosok egyéni képességei határozzák meg.


  2) Mi az új JPA előnye?

  Az Az új rendszer egyik előnye, ahogy az előbb említettem, hogy új esélyeket biztosít a győzelemre az egyéni játékosok számára, de egyébként számunkra is könnyebben fenntartható. Ha már szereztünk egy kis jackpot aréna tapasztalatot, az is lehet, hogy még valamikor idén helyi amerikai idő szerint tudjuk működtetni az amerikai harcokat. A régi rendszerrel ez nem volt lehetséges, mert szükség volt a harcok szoros ellenőrzésére, és ezért az európai és amerikai harcokat egyszerre kellett üzemeltetni.


  3) Hogyan fognak működni az új rendszerben a harcok, a versenytársak kiválasztása, stb.?

  A A jackpot aréna pont úgy indul, mint egy régi fajta jackpot harc. Aki részt szeretne venni benne, a jackpot aréna felugró ablakban regisztrálhat. A versenytársak kiválasztása röviddel délután kettő előtt kezdődik. Az első körre beosztott játékosok ezután a kliens jackpot aréna ablakában megláthatják, ki ellen fognak harcba lépni. Itt láthatják azt is, mikor fognak a verseny helyszínére ugrani.

  Maga a harc a jackpot aréna térképen zajlik: akkor kezdődik, amikor a játékosok a térképre kerülnek, és a 20 másodperces visszaszámlálás lejár. Egy kör öt percig tart, de ha négy perc után még nincs győztes, a sugárzási zóna beszűkül, hogy eredményt kényszerítsen ki. Ha ez sem elég, és mindkét játékos túléli az öt percet, a több találati ponttal rendelkező játékos fogja megnyerni a versenyt. Ilyen PvP versenyek folytatódnak körökben, amíg végül csak egy játékos marad. A végső túlélőt nyilvánítjuk a jackpot aréna győztesének.  4) Lesz új jackpot játékpénz?

  A jackpot játékpénz nem változik, továbbra is bónuszdobozokból lehet összegyűjteni. Így azok a játékosok, akik már rendelkeznek korábban összegyűjtött jackpot pénzzel, az új rendszerben is megtarthatják azt.


  5) Van valami ötleted arra nézve, hogy a régi típusú jackpot harc visszatérjen valamilyen új formában? A játékosok régi vágya egy óriási, minden szerverre kiterjedő csata… vagy erre az új JPA rendszert lehet majd használni?


  Egyelőre nincsenek tervek a régi jackpot harc rendszer további felhasználására. Mivel a fenntartása nehézkes, nehéz lenne standard játékelemként integrálni. Az új PvP rendszer azonban a legkülönbözőbb eseményekben lessz alkalmazható – ez még a jövő zenéje.


  A Darkorbit csapata
   
  Utoljára szerkesztett: 25.10.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.