Javaslat Játék felrázása (szerverek és eventek)

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: SPΛCΞ†KĪИG, témanyitás ideje: 24.9.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Sziasztok!
  Véleményem szerint a játék az egyre több elnéptelenedő szerver, és az ismétlődő, unalmas eventek miatt fokozatosan lesz élvezhetetlenebb.

  Szerverek összevonása

  Arra gondoltam, hogy - más (akár BP-s) játékok mintájára - összevonhatnánk a kis létszámú szervereket néhány nagyobb szerverré. Ennek főleg az országos egyéni szerverek esnének áldozatul, de azt egyszerű lenne megoldani: teljesen logikusan globálissá kell tenni, mint az EU-s és egyéb globál szervereket. Lehetne rokon nemzeti szervereket egymással összevonni (pl. 3 német szervert egy szerverré - csak példa, nem játszok németül), de úgy gondolom, hogy ebben az esetben nagyon eltérőek lehetnek a szerverek létrehozási dátumai.
  Azt, hogy melyik szerver "érett meg" erre, moderátori visszajelzések és egy online számláló alapján egyszerű eldönteni. Azt pedig, hogy melyiket melyikkel, a szerver létrehozási dátuma alapján kell megítélni. Tudom, hogy ez nem feltétlen ebbe a topicba való, de valahol el kell kezdeni :D.
  Véleményeket szívesen olvasnék (na nem Eu2-es szerverről, mert úgy tudom, hogy az dugig van).


  Event problémák


  A másik az eventek egyhangúsága. Mostanában mindegyik úgy néz ki, hogy ha hasznos, akkor a szerver egy uralkodó klánja elfoglalja az egészet, és mindenki, aki csak arra jár, áldozat lesz (Ice Meteor, Hitac). Ez főleg a fentebb írt néptelen szerverekre igaz. Az ami nem olyan hasznos, azt meg a kisebb játékosok egyszer-egyszer nyüstölik, mert örülnek annak, hogy az nincs kisajátítva. Ezt a legegyszerűbb módon úgy lehet orvosolni, hogy bizonyos eventek másik térképen zajlanak. Hasonlóan a TDM-hez vagy a Sector Controllhoz, egy ideiglenes térkép nyílik meg, azonban ezekre szabad, és nem időzített a bejárás. Event természetétől függően ez lehet PvP vagy PvE, de akár egész térképrendszereket is létre lehet hozni (3-4 térképpel, hasonlóan, mint az 5-x-ek). Nyilván nem egy Ice Meteorit eventet kell áthelyezni, hanem új eventeket létrehozni, amik jók is, mert valljuk be.. saimonok? inkább nem mondok erre semmit. Konkrét eventötleteim is vannak, de azt majd máskor.
  Úgy gondolom, ezzel még többen értenek egyet, mint a szerver összevonással.

  Köszönöm a figyelmet!
   
  ™®KICSISAJT®™ és alien1028 kedveli ezt.
 2. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Szia!
  A szerverek populációs problémáin jelenleg is dolgoznak. Úgy tűnik, hogy a megoldás nem az "egyszerű" dobjunk össze pár szervert séma lesz. Semmi konkrét nincs de a fejlesztők rengeteg ötleten gondolkodnak. Ha erről többet szeretnél megtudni szokott lenni 2 hetente egy fejlesztői stream. Ebben az epizódban részletesen kitárgyalják az ügyet:


  Ha belegondolsz a második ötleted pont az első ellen megy. Ha minden eventnek létrehoznának egy külön térképet a normál térképek még üresebbek lennének. Sőt, a kissebb játékosok problémáját ez sem oldaná meg. Ha jobban megfigyeled az ilyen eventeket nem a "nagyok" sajátítják ki, hanem bizonyos klánok és szövetségeseik. Egy szó mint száz azokon az új mapokon is ugyanúgy lelőnének a Hitac-ról mert egyszerűen háborút küldenek neked.
  A PvE térképek létrehozása pedig szembemegy a Darkorbit küldönlegességével, azzal, hogy egy nyitott világban mindenki vadászhat mindenkire, stb..
  Ha többet szeretnél megtudni hasonló témákról a következő témában elég részletesen megbeszéltük a dolgokat:
  http://hu.bigpoint.com/darkorbit/board/threads/darkorbit-halala.115004/
   
 3. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Szia!
  Valóban puritán ötlet, és szinte igénytelenül egyszerű megoldás a szerverek összedobálása, ugyanakkor kézenfekvő, és - ne ámítsuk magunkat - a játék jelenlegi pontján az egyetlen megoldás a populációs problémára. Ekkora problémát már "1,000,000 uri a regisztrációért" akció sem javít meg.
  Az eventek saját térképeit pedig nézd az összevonás után... régen írta az online játékosok számát, én emlékszek 2000-re is. Most egy jó event csúcsidejében (nálunk, skandi 1-en) ez a szám szerintem nem éri el a 200-at. Ha jó eventek lennének külső térképeken, nyilván minden játékos ott lenne, és nem találnál vadászhatót normál mapokon. De ez éppen ezért event: majd találsz miután vége. Illetve olyan eventeken mint a spaceball, vadászol.
  A PvE-t pedig az említett event térkép(ek)re értettem, hiszen ha x-1 és x-2 részleges PvE, mért ne lehetne olyan event, aminek 3 térkép nyílik, az elsőn könnyű feladatokkal és PvE zónával, a második-harmadikon pedig PvP zóna egyre nehezedő feladatokkal, amik jobban is adnak. Mivel a 900 forintos prémium ingyenesen megjavít, ezért engem már 8-9 drónosan sem érdekelne ha sűrűn kinyírnak a PvP zónában, ha rendesen meg van csinálva az event: például mint a cubinál, minden npc jutalma sebzésarányosan osztódik, ezért nem is éri meg, hogy lelőj róla bárkit, mert akkor sem kapsz többet. Persze itt is jön az, hogy de igen mégis, mert a bázisnál javítasz ha lelőnek, de ezt már meg kell oldani eventspecializációban.

  Elolvastam a topicot amit belinkeltél. A 2 legjobb ötlet amit kiszedtem az a kitüntetési rendszer fejlesztése, és a kitüntetés nehézség utáni honorálása, illetve a kicsikért járó negatív becsület. A másodiknak csak az alapja jó, nem gondolom, hogy negatív becsületet kéne adni érte, ugyanis reflexből rákap az ember mindenre ami mozog, a kicsik esetében meg ismeretes, 1 váltó és meghalnak. Ez talán a legnehezebben megoldható probléma, hogy igazságos legyen (ha szint alapján beállítjuk a lőhetőséget/lőhetetlenséget, akkor nyilván a kicsi sem tudja lőni a nagyot... de mi van, ha a kicsi egy nagyobb szintű klántársának akar segíteni, aki éppen harcol az ellenséggel; mért ne taktikázhatnának).
  A kitüntetési rendszer nem a legégetőbb problémák megoldása, de a "félfullos" (9 drón, néhány lf-4, pár dróndesign) hajók tulajdonosainak elvándorlását talán szünetelteti, főleg, ha a már elért kitüntetésekért visszamenőleg is kapnak bónuszt. A jutalmak között pedig lehetne materiálisabb is, mint például seprom vagy xenomit... ha éppen kaput visz biztos nem rakja rá lézerlőszerre, mert minek, ugyanakkor rakétán megáll. Komolyabbakért pedig járhat prémium, mint ahogy valaki írta. Már 2 hét prémium is nagyon nagy örömet okoz egy nem rendelő játékosnak (sőt, az előnyöket közvetlenül megismerve ösztönzőleg is hathat rendszeres prémium fiók megvásárlására).
   
 4. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Szerintem nincs fekete-fehér legjobb megoldás semmire.
  Egyébként a populációs probléma nagyon változó. Nem játszok a Skandináv szerveren de hu1-en például azért bőven vagyunk. Néha mondhatni, hogy sokan is. És tudom, hogy GA1-en, GE1-en, DE1-en és még néhány szerveren kifejezetten sokan vannak.
  Elismerem, biztosan kevesen lehettek. De ennek is van egy másik oldala. Tudok sokakat akik kifejezetten egy üres szerveren kezdenek új hajót az olcsó aukció miatt és mert lehet cubizni.
  A videó linket nyilván nem nézted meg így íme néhány a szerverek összedobásának legnagyobb hibái közül:

  1. Nem permanens. Lehet, hogy egy-két év múlva az összevont szerverek is üresek lesznek. Akkor megint dolgozzanak fél évig a szerverösszevonás levezénylésén?
  2. Nem fair. Te is említetted, hogy nagyon különböző korú szerverekről beszélünk. Különböző rangsorpontú játékosokról. A szerverek üressége elsősorban az erősebb játékosoknak rossz mert nincs kit lőniük. Ha egy olyan megoldás jön erre ami elveszi a rangjukat amiért keményen dolgoztak nem hiszem, hogy nagyon ünnepelnének.
  3. Etnikai problémák. Vannak "pár" nélküli szerverek. Megint erre példa hu1. Kivel vonnád össze? Török3-al? Én biztos elsősorban a törököket lőném...
  Meg ez azt is jelentené, hogy megszűnne a magyar szerver. Lehet, hogy ez több játékost eltántorítana mint ahányat a populáltabb szerverek hoznának. És ez nem csak a magyar példára vonatkozik.

  Persze, lehetne saját térképe az eventeknek de igazából minek? Mint mondtam ugyanúgy lelőnének ott is. Jó példa a cubi de számomra is mivel a valóságban a cubiról is lelőnek. :)
   
 5. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Szerverösszevonásra:

  hu1 szerver különleges eset ebből a szempontból, és nem is nevezném "összevonandóan kicsi" szervernek. Ellenben usa kelet összeset összevonva kapnánk egy akkorát mint hu1.

  Ha gondjaid vannak a lelövéssel, rossz játékot választottál. Régen x-1 bázisról nem tudtál kijönni. Most 1-1 vadászhajó elől elfutni nem tudsz kicsit fejlettebb hajóval. De erre lehet megoldás az összevonás, ugyanis ismerek jópár embert (én is ilyen vagyok), aki alsó térképen, akár leonovval szeret vadászokra vadászni. Kihívás, jó csata.

  Rangok: A szerverek valóban nem egyidősek, de az újítások igen. És az újításokkal megnőtt a pontszerzés gyorsasága is, szóval ez nem óriási hátrány. Illetve a rangok nem darabra, hanem %-ra vannak kiosztva. Több hajó = több azonos rangú játékos (kiv. vezérezredes).

  Eventeken valóban nehezebb nagy szerón elöl végezni, de aki elöl végez, már elért egyfajta fejlettségi szintet, hogy ne tudja különösebben élvezni ha nincs kire lőni / kivel játszani (szóval a mástani helyzet erre se jó).

  További lelövések npc-ről. Pár éve még hajnalban se tudtál mindig üres cubit találni, most még nagyobb szerókon akár főidőben is lehet. Mondom, akinek ez nem tetszik, rossz játékot választott. Ez pvp-re megy.
   
  SPΛCΞ†KĪИG kedveli ezt.
 6. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Na ez a közhelyes "lövöldözős játék" felfogás az amit le kell vetkőzni.
  A LOL, Dota, Smite meg hasonlók igen, azok pvp-re mennek mivel ott mindenki ugyanolyan erős. Itt közel sem.

  Ezzel nem azt mondom, hogy ez egy pve játék és, hogy csak fair párbajokban szabad lőni másokat. Csak azt, hogy a játék jellegéhez hasonlóan KORLÁTOZOTT pvp lenne a helyénvaló. Korlátozott kompetitivitás, korlátozott pvp.
  Mit értek a "korlátozott" alatt? Azt a felfogást, hogy igenis rossz ha egy gyenge játékost egy nála sokkal erősebb sorozatban többször lelő. Egyszer még oké de ha már a szivatásra megy az nem oké.

  Nagyon úgy érződik, hogy azt hiszed, hogy tőlem ez valamilyen személyes cél, hogy ne lőjjenek le annyiszor. Egyrészt Spaceking hozzászólására válaszoltam, érdemes megnézni a szövegkörnyezetet is. Másrészt már elég régóta nem lőtt le egy nálam sokkal erősebb játékos mert sokkal erősebb már nincs.

  A másik közhelyes dolog az, ha valaki azzal példálózik, hogy mi volt régen. "Régen lehetett kreditet veszteni liciten, régen sokkal több vadász volt, régen nem volt ingyen a javítás."
  Nos, régen nem voltak ultra elit tárgyak amit meg kellett szerezni a liciten kaphatókon kívül, régen sokkal több társad is volt akikkel együtt küldizhettél, régen nem volt a szerverek fele olyan klán aki mindenkinek háborút küldött.
  A fejlődés meggyorsításáról az utóbbi időkben: Ne feledd, hogy még ha könnyebb is lett fejlődni (a dupla jutalom hétvégék miatt például) egyre több új dolog is kijön amit meg kell venni, hogy minden meglegyen (új hajók, drónformációk stb.).

  "hu1 szerver különleges eset ebből a szempontból, és nem is nevezném "összevonandóan kicsi" szervernek. Ellenben usa kelet összeset összevonva kapnánk egy akkorát mint hu1."

  Ez egy másik gond. Hu1 és sok másik szerver közepesen populált. Őket nem vonnák össze senkivel? Akkor az összevonások után az eddig üres szerverek játékosainak tök jó lenne, mert összevonták őket és sokan vannak, a jelenleg közepesen populált szervereken pedig semmi pozitív változás nem lenne. Ez megint nem túl fair.

  Akkor néhány alternatíva, hátha úgy jobban látszik, hogy nem feltétlenül a szerverek összevonása a legjobb megoldás:

  -Közös csatatér ahogy a tesztszerveren láttuk.
  -Közös Spaceball vagy bármilyen hasonló event.
  -Egy közös térkép/terület.

  Ez a lista nem teljes csak amik hirtelen eszembe jutottak azok közül amiken a fejlesztők jelenleg gondolkodnak.
   
 7. Lanselott

  Lanselott Fórumgróf

  Mivel látom többen említették a szerver összevonás gondolatát-tervét,nekem csak egy kérdésem lenne a józan paraszt logika szerint. Pár éve mikor regisztáltam a játékba,engem pl az Eu-1 es szerverre tett. Senki-sehol nem kérdezte,hova szeretnék menni.....Vagyis ha ez így megy,akkor egy egsyzerű programmal átirányitják,hogy aki ezután regisztrál az az X-szerverre menjen,és innentől kezdve csak idő kérdése a dolog,amelyik szerveren egy X-számúnál kevesebb játékos marad,azt átdobják máshová és probléma megoldva.
  Másrészt,ha ez lenne az elképzelés,akkor miért lenne Eu-szerverből már egy rakat,és ujabban láttam INT röviditésűt is,ami ugye nemzetközi....Vagy azért szaporitanák,hogy több összevonni való legyen?:)
   
 8. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Első ötlet: A regisztráló új játékosok száma erősen konvergál a nullához, így ez a "megoldás" (mert még akkor sem lenne jó megoldás, ha jelentős lenne a friss regisztráció) nem működik.
  Az eu/int-s megjegyzésedet nem igazán értem.
  Az új szerver meg mindig kell, hogy legyen olyan "front", ahol a játékosoknak rövidebb ideje volt fejlődni egy adott pillanatban. Ez a játék fejlesztéséhez stratégiai adatokat is szolgáltat.
   
 9. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Én ha beírom google-be, hogy darkorbit és onnan regisztrálok akkor hu1-re dob.
   
 10. Lanselott

  Lanselott Fórumgróf

  Engem EU-1 re tett anno,de pl az ismerősöm fia nem régen regisztrált,őt nemzetközi (INT) röviditésű szerverre tette....
   
 11. Lanselott

  Lanselott Fórumgróf

  Szerintem van friss regisztráció,ha nem lenne nem lehetne mindenhol látni Liberátorokat,gondolod fullos azzal mászkál? Erősen kétlem:)
  A másik amit nem értesz,mikor én regisztráltam pár éve,még csak Eus szerver volt-vagyis EU 1,2 stb.....nem létezett a nemzetközi,vagyis INT előtagú,ami azt mutatja,nem csökkentik,bővitik a szerverek számát.....
  Magad is azt írod,kell az új szerver,akkor meg mit szolgálna a szerver egyesités? Minden fullos egymást nyirná a rangsorpontokért,meg fokozottan a kicsiket....utóbb kialakulna egy új rangsor,és minden menne a régi szerint.....csak ideig-óráig pörgetné fel szerintem az eseményeket....
   
 12. W·i·l·d·c·a·t

  W·i·l·d·c·a·t Fórumszaki

  Hmm... és-vagy a barát bónuszért csinálgat pár hajót 7es szintig.. Nem lehetséges? :)
   
 13. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Ördögi kör ez :D Szóval kell az új szerver, de a régiek összevonhatók ==> Mivel a fejlettségi szint véges, ezért egy 9 éves szerver UFE hajói ugyan azt tudják, amit egy 2 éves szerver UFE hajói. Erre kérlek ne írd, hogy "dehát a rang", mert csak el szeretném magyarázni egy példán keresztül. Ha ez nem véges (tehát végtelen :eek:) lenne, akkor nem kellene új szerver, mert nélküle is lehetne mérni, hogy a játékosoknak bizonyos játékelemek megszerzéséhez átlagosan hány játékóra szükséges (ezt ki lehet számítani, de érthető okok miatt erősen csak becslés lenne a számítás).
  Az új fejlesztések prioritási szintjét is nézik. Nyilván egy 9 éves szerveren az összes UFE a megjelenő újítást kezdi fejleszteni, mert nincs más; ugyanakkor egy új szerveren megnézik, hogy a többség egy adott felszereltségű hajóval - teszem azt, 8 iris, full lf-3-as és b02-es felszereléssel - mit kezd el megszerezni? A példán haladva: amikor az említett felszereltség volt a menő, akkor bejött az apis, kicsit később a zeus. Aztán havoc és lf-4, már nem is emlékszem, milyen sorrendben. Az akkori "fullosok" elkezdték fejleszteni ezeket érkezési sorrendben, és akkor is maradtak az érkezési sorrendnél, ha már bejött az új elem, de még nem végeztek az előzővel, mert hogy minek is hagyják félbe azt, amit elkezdtek. Azonban egy mostani 8 iris, full lf-3, full b02-es játékos lehet, hogy előbb rámegy az lf-4-ekre, mert úgy gondolja, többet érnek. Így ér el az lf-4 magasabb prioritást azokhoz a fejlesztésekhez vonatkoztatva, ami az után jött be, mint amikor a szóban forgó felszereltség számított fullosnak (leírás level "matek feladat"). Ez információval szolgál a fejlesztőknek (meg a marketingeseknek, de ez másik téma).
   
  Lanselott kedveli ezt.
 14. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Alapból sosem emberre írok, hanem hozzászólásra válaszolok. Szóval a pirossal kiemelt részról szó nincs. A gondjaid vannak a lelövéssel az általánosító E/2 volt, nem kifejezetten neked szólt. (De ha szeretnél egy kicsi kötözködést: fórumszabályzat tiltja a nem bp-s játékok reklámozását, gyakorlatilag emlegetését stb...)

  Viszont túlgondoltad a hsz-emet rendesen. :) Ezt nem sértésként, csak megjegyzem. PvP-re megy a játék, vitatod? Mire megy szerinted, npc lelövésre? (Pontokra? azt is a többiekkel versengve gyűjtöd, ellenük!) Klánok, társaságok, társas kapcsolatok jönnek létre, ami egy elég erős éltetője a játéknak, valóban. De szerverenként max 2-3 embert ismertem meg/hallottam róla (/200 nagyjából), akik feljönnek, és élvezi, hogy kicsit lövik az npc-t.
  Mégegyszer:
  A közhelyes dolgaidra írva: A régi közhelyek valós problémákat takarnak a szerverösszevonással kapcsolatban. És kérlek olvasd el újra amit írtam, mert elsiklottál pár mondatom felett szépen, és belekötöttél a kontextusból kiragadott részbe...
  Hülyén néz ki, hogy magamat idézgetem, de a válaszodra válaszként ugyanúgy tudom írni...

  A közepesen nagy szerverekre: Jó gondolat. Így hát továbbra is lesznek kisebb és nagyobb szerverek, csak épp nem kihalt - közepes - nagy kategóriákban, hanem közepes - nagy-ban csak. A közepes szerók lesznek a kisebbek, ahová a nyugisan npc-ző júzerek mehetnek pihizni, de még mindig élő szerver.

  Ugye elég megosztó téma a szerverösszevonás: a közepes szerók nem lesznek összevonva, ezért: megszívják vagy túlélik élvezhetőként? :)

  És a végén ismét kicsit Hozzád szólva: Ha a problémát látod az egyetlen közös térben, eventen stb, akkor ajánlom, hogy próbáld ki még most a játékot egy pici szerveren. (usa kelet 2-3 pl) :) Ahol top lehetsz bármelyik eventen már azzal, ha részt veszel rajta. Nem zaklat senki játék közben, nyugodtan fejlődhetsz, pillanatok alatt megerősödhetsz. :)
  2 éve, azóta is ilyen:
  Scoremageddon:
  [​IMG]
  23. lehettél 200 ponttal. (1 hajó)

  Lelőtt hajók:
  [​IMG]
  (közepes szerveren 60-70k-rel volt első valaki, 40-60 hajónak volt 10k hajólelövése)

  Rangsor:
  [​IMG]
  Alezredes ekkor skandin (már ekkor sem volt nagy szerver) : 1,6 - 1,9 millió
  Őrnagy ekkor skandin: 1,1 - 1,2 millió (megbízó)
  (muszáj ideírnom: komolyan gondoltam, és véletlenül sem sértésnek szánva írtam mindezt!)

  Nem lesznek óriási szerverek, csak a kicsikből közepesek és nagyobbak. De nem hiszem, hogy akármelyik nagyobb lenne a mostani legnagyobbaknál (a két globál 1)
   
  Utoljára szerkesztett: 27.9.16
 15. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Amire nem reagálok ahoz nincs hozzáfűznivalóm. Nem az a célom, hogy egy-egy mondat kiragadásával az egész mondanivalódat cáfoljam.

  Igen, vitatom, hogy pvp-re megy a játék. Szerintem pve-re és pvp-re egyaránt megy ahogy te is írtad. Sőt, még az is bonyolítja a helyzetet, hogy nem mindenki egyenlő.
  És ebben a köztes helyzetben igenis rossz dolog, ha valaki TÖBBSZÖR lelő egy nálánál sokkal gyengébbet.
  Vagy akár nézzük a dolgot csupán hasznossági szempontból. Ha nem lehetne nálunk sokkal gyengébbet sokszor lelőni akkor valószínűleg csak hónapok, évek múlva kellene a populációs problémákról társalogni. :)

  Egyébként úgy érzem, hogy nem tisztáztam az álláspontomat rendesen.
  Azt mondom, hogy a szerverek összevonása nem a legjobb megoldás. Viszont nem azt mondom, hogy ez egy rossz megoldás. A szerverösszevonás is 100-szor jobb lenne mint a szerverek nem összevonása.
  Viszont szerintem ha létrehoznának egy szerverek közti térképet vagy szerverek közti bármilyen aktivitást az sokkal jobb lenne.

  Néhány indok:
  -Sokkal több játékos. Lehet erre tekinteni úgy mintha az összes szervert eggyé vonnák össze.
  -Örök megoldás. Amíg a darkorbit létezik ezeken a közös helyeken mindig találhatnánk embereket.
  -Mindenki számára egyenlő megoldás. Mindenki játszhatna ahogy eddig játszott csak egyszerűen lenne egy extra lehetőség amivel szórakozni lehet és ahol mindig találnánk embereket.
  -Választható megoldás. Nem dobnak a nyakadba 3 új vetélytársat ha éppen cubizni akarsz de harcolhatsz ha meg azt akarsz.
  -Garantáltan fair pvp. Nyilván nem garantáltan de sokkal jobban létrehozható lenne fair pvp. (fair pvp alatt értem azt, hogy nem 1 klán és a szövetségesei dominálnak hanem egyedül is teljesen élvezhető)
   
  $ΣηęяĝỴ$(HUN) kedveli ezt.
 16. Lanselott

  Lanselott Fórumgróf

  Persze,lehet,de attól az még uj regisztrációnak minősül,és azt oda teszik ahova akarják. Ahol meg a nagy hajója van,azt a szervert ha megszüntetnék,beleülne a kicsibe:)
   
 17. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Pedig sikerült ezt tenned. :D

  Én azt írtam, hogy a pve is élvezeti része csoportosan, mivel a fejlődéshez szükséges. Ha nem szereznél semmit a lény lelövésével, tuti nem lőnéd. Az ellenfelet valószínűleg akkor is. Az kihívás. Az lő, reagál, játszik, változik. A fejlődést élvezed, ha látod, ezért is van a pve. DE a játék lényege a pvp, ez az alapgondolat; három megbízó csatája.

  A klánrendszer rossz, valóban, de az utolsó pontoddal magadra cáfolsz félig, mivel mindig 1 klán és a szövetségesei fognak az időben "uralkodni" amíg létezik a klánrendszer. Viszont anélkül, egyedül a pve nagyon unalmas dolog.

  A részleges járkálásra inkább pár új térkép (talán könnyebben megvalósítható), és egész szeróösszevonás. :) Szerintem.
  És továbbra is tartom, miszerint az írásaid alapján érdemes lenne kipróbálnod egy kis szerót.

  Fair pvp-t ebből nem fogsz soha kihozni, csak ha megnézed a török versenyeket, amiket szerveztek. Azon pedig nem keresnek túl sokat.

  De eltértünk - én legalábbis - a topic témájától. És amíg nem érzed át, milyen is egy kis szerveren vetélytársak nélkül játszani, nem tudjuk ütköztetni a véleményünket, mert nem látod az érveim lényegét.
   
 18. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Ez tévedés. A baráti meghívások regisztrációja a küldő szerverére irányul. Ha a játékosok c%-a küld ilyeneket, akkor az adott szerver játékosainak száma c%-kal nő. Beláthatod, hogy így egy nagy szerveren a baráti meghívásokból létrejövő regisztráció nagyobb számban és nagyobb mértékben is növekszik.
   
 19. Lanselott

  Lanselott Fórumgróf

  Igen,értem,és lehet,soha nem foglalkoztam ezzel,nem küldtem baráti meghivást,magamnak meg pláne nem:) Én csak annyit mondtam,ha a szerver összevonás-leépítés lenne a cél,nem hiszem,hogy az új szerverek nyitása napirenden lenne,de lehet tévedek.
   
 20. -Eragon-2(HUN)

  -Eragon-2(HUN) Fórum ismerője

  Nem kell ide semmi féle szerver össze vonás !!!!!!!!! így is hatalmas laggok vannak. Megaztán abszolut semmi fejlödés gyarapodás nem lenne a dominancia miatt mindneki megméretné magát a másaikkal . ide inkább szerver szintű csaták kellenek!!!!!hisz ez a lényege a játéknak. pl ? több új térkép de ezt csak a harcolo csapatoknak. 1 mapon 1 csapat mindnekinek 3 élete van megosztó boster teljesen kizárva! csak sima boster és sepi plusz az elitek amik megengedetek legyen nevezési dij 5000 urudium mikor meg van mind2 csapat akkor mehet a harc. térképen semmi spéci efekt ilyesmi ne legyen. vége a harcnak nyertes csapat élö tagjai kapnak 30k urudium 50k x4 450k becset és legaláb gladiator címmert.
  és csak szerverek mehetnek egymás ellen. amejk csapat zsinorban győz vagy 5 ször az kap 200k uri 500k x4 2 milla becst. a jutalom csak inspirásió itt maga a csat élményröl van szó.