Képesség MINDEN Hajónak

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: TheMetalAmbush, témanyitás ideje: 15.3.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. TheMetalAmbush

  TheMetalAmbush Fórum-zöldfülű

  Üdvözletem,

  Sokat gondolkoztam már ezen a témán, illetve akkor jött ez a gondolat amikor a desing-okból normális hajók lettek. Majdnem minden egyes hajónak van valami képessége. Miért ne lehetne mindnek? Legalább 1.

  Pl.: Phoenix : (a nevéből adódóan) ha 20%ra csökkent az életerő akkor automatikusan újratöltődik. Képpességpontok is beleszámítanak tehát ha valakinek phoenix-el 64K élete van akkor az töltödik újra stb stb.
  Piranha: Szintén a nevéből adódóan - Gyorstüzelés: 10 másodpercig 2 vagy 3 szor gyorsabban kapja meg az ellenfél legyen az npc vagy játékos a sebzést.
  Big Boy: Megerősített páncélzat: 30 másodpercig 80%-os sebzés ellenállás hasonló mint a Spectrumnak csak itt a sebzés nem csökkenne.
  Stb stb stb stb.
  Egyre többet látom hogy már lvl2-3 as játékosok is góliáttal rohangálnak és egyre kevesebbet használják ezeket az űrhajókat a kicsik. Ezért lehetne megint valami értelmet adni hogy használva legyenek... Ha most nem pont ilyen képességeket de valamilyet minden olyan hajónak legyen az uris vagy kredites aminek eddig még nincs képessége
  (Mellesleg jegyzem meg piranhját és Big Boy-t túlzás nélkül mondom... 2 teljes éve nem láttam Ha láttam is csak kapuban állni vagy 2-3 másodpercre)
  Na mindegy az ötletemnek az a fő célja, hogy valahogy megint használva legyenek ezek az űrhajók hiszen így teljesen felesleges egyáltalán bent lenniük a játékban
   
 2. pufajka

  pufajka Járnitanuló

  A Goliath Ignite az élő legenda! Evvel nyerték meg a sibelonit járványt, ehhez a hajóhoz kéne igen + képesség vagy 5% sebzés sibelonok ellen, ráadásul még pénzbe is kerül nem egy licitálható hajó.

  Ennek a hajónak kell legyen a legnagyobb tudása sibelonok ellen, többet tud a sibelónókról mint bárki más, hiszen ő nyerte meg illetve verte vissza a hatalmas sibelonit járványt.

  Én adnék neki egy képességet: A Gyenge pont! (Ez lenne a neve) ha ezt bekapcsolja egy ideig + kárt okoz a sibelonoknak, ez mellett +5% sebzés csak sibelonnak.

  Uber térképen jól jön egy profi!
   
 3. -_SHAOLIN_-

  -_SHAOLIN_- Fórum-zöldfülű

  pl lehetne leonovra vag 15 féle designet kiépíteni képeségekkel hogy azzal is játszon valaki bigbojyra is szintén lehetne vagy 15 design lenne képeségges meg képesség nélküli, lehetne aknafelszedési dolgot csinálni szoval a kis hajókra is kellene mindenféle design hogy azokkal is játszanak mert nincs más a játékban csak cyborg már...nem beszélve a küldikről, soha nem fogsz lelőni 500 vengancét max 5 év alatt mert nincs aki játszana vele....a barátmeghívásokért járó hajókat is a gyűjtők kedvéért összeszerelhetővé tenném, i olajért építhető designokat is csinálnék..... meg új pajzsot mert az oké hogy a sebzés nő mint az állat de a pajzs gyengül melette egy lövés egy hajó semmi játékélmény..... csinálnék a roncsra is meg a többi nyersanygra boostert, egy egy napos kaput amibe az összes létező npcből jönne szinttől függően 10/20/100/200, nagy jutalomért persze vagy 300 részből állna....sokmindent lehetne csinálni ami feldobná a játékélményt, minden szintnél 100 küldi, lekötne mindenkit, nem az hogy megcsinálod az összes küldit azt nem tudsz mit csinálni....
   
 4. YourDead

  YourDead Junior szaki

  Szervusztok!
  Sok hónapnyi kihagyás után visszatértem és örömmel látom a két új hajót a listán, illetve az uridiumbanknak is örültem.
  Ezt a topicot meg nem volt butaság létrehozni...
  Nade most jöjjön a lényeg:

  -Szóval szerintem, tisztelt témanyitó, alias TheMetalAmbush! Szerintem a kis hajóknak nem kell ilyen erős kképesség, de igazad van, tényleg nem használják manapság a kisebb hajókat. Gondolok itt arra, hogy például a Phoenix... Ő kicsit olyan "szégyen hajója" kinézetű mert ingyen van, szóval ha valaki valamit nagyon bután csinál, csak akkor veszi meg, sőt, ha lelövöd még azért is mínusz jár... De egyébként haszálják, mert a drónokat elvileg könnyebb húzni vele, mert minél kisebbre rangsorolt hajóval lősz le NPC-t, annál több XP-t kapnak a drónok... Erre tökéletes a Phoenix, mert az a hajók legalja. (Ha ez az állítás téves, akkor elnézést, ebben az esetben az egyik tisztelt moderátort felkérném hogy javítsa.) Szóval szerintem a Phoenix az jó úgy...

  -De például a Bigboy-al tényleg lehetne kezdeni valamit. Szerintem egy Spektrum-szintű képesség túl erős egy ilyen kis hajónak, de hogyha mondjuk prizmapajzs helyett egy 35-50%-os sebzésaffinitást kapna, szerintem a "kicsik" előbb szereznének ilyet egy Goliath-nál.

  -A többi kishajónak szerintem fölösleges képességet adni, sokat úgyse változtatna a játékmeneten. A "kicsik" hamar rájönnének arra hogy mondjuk a Piranha hiába rendelkezik 3 másodperig mittudomén mondjuk ISH-képesség-el (ISH = Instant Shield -- Instant Pajzs), attól még mindig jobban megéri a Goliath, mert a Piranha az ISH után egy lövés egy nagyobb játékosnak, ha meg a Goliath ilyen könnyen elérhető, miért ne azt vennék meg?...

  -Viszont, kedves pufajka, egyetértek! Az Ignite története igen fontos és egy ilyen nagy múltú (ráadásul csak rendelhető) hajónak kéne valami képesség... Szerintem nem feltétlen kell a Sibelonokhoz kapcsolódnia, de mondjuk lehetne a Hecate párja, ami ugyanolyan sugarat lőne, de csak PvE-ben lenne használható.

  -A Solace képessége viszont szerinem nagyon le van nerfelve, lehetne annyira felbuffolni hogy:
  # +45% HP saját hajónak, +35% HP csoporttárs hajónak
  # +15% pajzs saját hajónak, +10% pajzs csoporttárs hajónak.
  # Természetesen a fentebbi két pont egyszerre hasson.

  -A Cyborgot is egy nagyon kicsit, csak egy icipicikét, egy faltnyit lehetne erősítni...

  -És szerintem a Hammerclawnak sem ártana mondjuk +1 generátor és/vagy lézerhely.

  Köszönöm ha végigolvastad!
  További szép napot/estét és jó játékot mindenkinek!
  Üdv: YourDead
   
  Utoljára szerkesztett: 6.5.19
 5. Nuclear219

  Nuclear219 Utánpótlás-írogató

  Szia,
  Én még mindig úgy gondolom, hogy a Hammernek nem a lézerhelyeit, hanem a képességeit kellene vissza állítani, mert szerintem eléggé elcseszett hogy már az aegis is erősebb nála.
  A Cyborggal kapcsolatban ha tovább erősítenék akkor azon agyalnék hogy kössem fel magam. Elég erős hajó az így is, ****** nagy sebzéssel, a képességével, nem beszélve a +1 generátorhelyről.
   
  YourDead kedveli ezt.
 6. YourDead

  YourDead Junior szaki


  Szia Nuclear219!
  Kicsit elgondolkodva a dolgon, igazad van, lehet hogy a Cyborgot hagyni kéne úgy ahogy van, a Hammerclaw-ot meg erősíteni kéne eléggé ha már 2milla uridiumnyi alkatrész szükséges hozzá...
  Bocsánat tényleg, megnéztem mennyit üt a Cyborg és visszaszívom amit az előző hozzászólásomban írtam, neked van igazad!
  (Ezzel csak az a gond hogy nem akarom összevissza szerkesztgetni a hozzászólásomat, mert akkor kavalkád lenne az egész topic de ez nem ide tartozik...)
  Egyébként az Ignite-ról mit gondolsz? Szerintem kellene neki egy képesség... Valami jó, ha már egy kizárólag rendelhető hajóról van szó, mint ahogy azt az előző kommentemben írtam... +1 ok hogy miért kéne: Valaki fizetne is azért a hajóért ha lenne egy jó képessége, és az újabb bevételt jelentene a Bigpoint számára... Meghát +1 izgalmas dolog lenne a játékban.
  És a különleges hajóknak a rendelhetőségét meg lehetne rendezni mondjuk minden félévben 2x-3x... Sokkal több játékos rendelne szerintem valamit...

  A képességekről meg annyit (szól ez a tisztelt kommenteket íróknak) hogy nem véletlen van a hajóknak néha elenyésző százalék bónuszt adó képességük! Lehet hogy elsőre hülyeségnek tűnik például egy olyan hajó aminek
  "csak" 5-10%-os sebzésbónusza van, de mindjárt elmondom miért nem:
  azzal a hajóval amivel Te játszol, azzal ugyanúgy játszhat más is, és ha
  Azzal a hajóval, amivel Te játszol, azzal játszhat más is és ha mondjuk lenne egy marhaerős képessége a hajónak, az így nem csak melletted, -hanem az ellenfél oldalán- ellened is szólhat. És lehet hogy rajtad keveset dob az a kis bónusz, de ha kiszámolod hogy egy fullos hajón mennyit dob az összes létező bónusz és booster akkor elkerekedik a szemed. Ez nyilván azért van, mert amíg 2k DMG-re (DMG = damage) a +10% DMG az összesen 2200... De ha mondjuk ütsz olyan 80k-t akkor mindjárt más mert az a 10% bónusz 8k plusz DMG-t jelent... Szóval nem véletlen vannak ilyen kis %-ú pluszok a játékban, gondolkodjatok el azon hogy a nagyon erős képesség ellenetek is fordítható, különösen nagy szintű ellenfelek kezében.
  Ellenben, ha járna a pozitív képesség mellé negatívum is (mint például a Diminishernek, hogy jó jó, nagyon erős a képessége, de utána azért kap egy -30%-ot a pajzs), akkor úgy kompenzálható lenne a nagyon erős pozitív képesség. Szóval így lehet erős képességet adni egy hajónak, csak előtte utána kell számolni a százalékoknak meg annak, hogy mennyire van arányban a buff a nerffel (vagyis a pozitív képesség a veszteséggel).


  Köszönöm hogy végigolvastad!
  További szép napot/estét és jó játékot mindenkinek!
  Üdv: YourDead
   
  Utoljára szerkesztett: 6.5.19
 7. Nuclear219

  Nuclear219 Utánpótlás-írogató

  Kevés olyan játékot ismerek mint a darkorbit, hogy folyamatosan rendelni kell ahhoz, hogy rendesen tudd játszani a játékot (Gondolok itt a prémi - kedvezményre). De ez a havi ~2500 Ft még bele fér a játékba.
  A játékosoknak van egy rossz szokásuk (és ez minden más játékban is így van és akár nálam is), hogy kevésné örülnek a jónak, mint a rossznak (értsd jól).
  Ha betennének egy hajót ami erősebb a többinél és csak rendeléssel lehetne megvenni akkor azon része aki megteheti hogy megvegye úgy lenne vele hogy "de jó ez is megvan", ellenben akik nem tudnák megvenni felháborodnának és írnák a szokásosat, "PayToWin" stb.
  Szerintem az a jó játék, ahol ha vásárolsz gyorsabban tudsz fejlődni, viszont anélkül ne legyen azért lehetetlen a játék.

  A képességek kompenzálása viszont tényleg jó ötletnek tűnik és támogatom az ötletet, néhány hajónál nem ártana bevezetni.
   
  YourDead kedveli ezt.
 8. YourDead

  YourDead Junior szaki

  Szervusz ismét!

  Igazad van... Ismét...
  Mi lenne, ha mondjuk az Ignite nem csak rendelhető lenne, hanem összerakható is 1.5-2x annyi uridium értékű (ingyen beszerezhető) alapanyagból, mint amennyit a megrendelés árából vehetnénk?
  (Lehet hogy kicsit érthetetlen a mondat, ezért elmagyarázom: Tehát tegyük fel hogy: Az Ignite-ot (!csak a példa kedvéért!) 8.990 Ft-ért lehetne megrendelni, amiből hogyha uridiumot rendelnénk akkor 150.000 urink lenne. De ha nem rendeljük, hanem saját magunk munkájával akarjuk megszerezni, akkor az Ignite-ot csak (150.000 × 1.5 azaz) 225.000 uridium értékű, a játékban ingyenesen (de sok munkával) megszerezhető alapanyagokból lehetne összerakni.)

  Köszi ha végigolvastad!
  Jó játékot és jó szórakozást kíván: YourDead
   
 9. Nuclear219

  Nuclear219 Utánpótlás-írogató

  Szia,
  Nem hiszem hogy sok értelme volna annak, hogy rendeléssel / uridiummal lehessen új hajót vásárolni. A mostani megoldások egész jónak tűnnek a szerelőműhellyel, szerintem így is fog maradni a továbbiakban is.
   
 10. YourDead

  YourDead Junior szaki

  Igen, az előző kommentemben nem azt írtam hogy uridiumért lehessen vásárolni Ignite-ot, hanem hogy ha egyáltalán lesz rá képesség, rakják be a szerelőműhelybe. (Csak ott egyből kifejtem, hogy milyen nehéz lehyen megszerezni.)
   
 11. Kezdő játékos leonov és azzal fejlődni, gyüjteni.. alsó mapon .... Hajrááááá
   

Az oldal megosztása