Javaslat Lag kiváltó okai és megoldás rá

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: Nitronyussz, témanyitás ideje: 10.12.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  A következő leírás @fapapi felhasználónak köszönhetjük és köszönjük is neki, hogy a szabadidejét egy ilyen hosszú leírásra szentelte.
  ______________________
  Sziasztok!
  Sokan panaszkodnak, hogy nem tölt be a játék, nagy a lag, nem tud belépni, szaggat lassú.
  Vagy a saját számítógépük lassú, régi.
  Azt tapasztaltam, hogy az esetek 99%-ban a felhasználó hibája a folyamatos probléma, még akkor is, ha egy hiperszuper gépe van. Túl sokan hiszik azt, hogyha jó gépet vesznek, akkor megoldódik minden probléma, de a Windows alapvető használatához meg sötét!

  (Tisztelet a kivételnek! De a valóság ez.)

  Ha egy játékot telepítesz a gépedre, és jól fut, a DO pedig nem, akkor gondold végig azt az egyszerű tényt, hogy a telepített játékodat a Windows-ra és a hardvereszközeidre szabták.

  A DO egy böngészős játék, nem a hardvereidre optimalizált, és írt program.
  pl. Nvidia kártya esetén érdemes a beállításainál bekapcsolni, hogy a nagy teljesítményű Nvidia kártya kezelje a böngészőt, amely futtatja a Flasht, és ne Chrome böngészőt használj. Ennek az okát lentebb leírom.


  Persze nem szent a DO szervere, mert alapvetően rendbe rakott Windows esetén is vannak problémák.

  Összeszedtem pár gondolatot, amit érdemes megtenni annak érdekében, hogy gyorsítsd a géped. Persze ez a leírás sem lesz mindenre megoldás, de több mint a semmi.

  1. ASZTAL

  Profi felhasználók egy nap kétszer látják az asztalukat, mikor bekapcsolják a gépet, meg mikor kikapcsolják. A két művelet között az ablakaikat és az alkalmazásaikat látják, nem pedig az asztalt és a hátteret.
  Hibák, amik az asztalon előfordulhatnak:
  1. Túl sok ikon.
  2. Fájlokra, mappákra mutató ikonok, telepítő fájlok ikonjai az Asztalon, nagyméretű fájlok, vagy csak fájlok az asztalon
  3. Óriási méretű háttérkép.
  Az ikonokkal egy gond van: frissítik magukat. Sőt, az egész Asztal bizonyos időközönként frissül, a képpel és minden ikonnal együtt. Pontosabban az elérési út végigjárásával újra betölti a már meglévő ikonokat és a háttérképet a rendszer. Ha több gigát tartasz az asztalon akkor ezt a több gigányi anyagot frissítgeti.
  Alapértelmezettként, mikor fel van telepítve a Windows, körülbelül 3 ikon van Dokumentumok, Sajátgép, Lomtár. Ennél több nem is kell!
  Ha háromnál több ikonod van, akkor nagy feladat előtt állsz, ki kell iktatnod szinte mindent.

  Háttérkép:
  A Windows alapértelmezett háttérképei olyan helyen vannak a rendszerben, ahonnan gyorsan betöltődnek, és optimális (pár kilobyte) a méretük. Mikor feltesztek egy tetszetősebb háttérképet két dologgal nem számoltok: egy szép háttérkép sosem pár kilobyte, és az elérési út sem az alapértelmezett, vagyis minden frissítésnél sok-sok "utat" kell megtennie a rendszernek,erőforrás tekintetében feleslegesen.

  Hogy indíts el egy programot, ha nincs kint az asztalon?

  Tanuld meg használni a startmenüt.

  Rögzíts a startmenüben ikonokat, vagy használd a keresőt, amiben ha elkezded beírni a program nevét, azonnal listázódik is.
  Win8 esetében a metró felület ideális erre!

  2. Össze vissza elhelyezett fájlok a számítógépen
  Alapból nincs sok hajam már, de azonnal kihullik a fele, mikor meglátom, hogy rengeteg fájl össze vissza van elhelyezve. Sokszor látom, hogy a C: gyökérbe is ki vannak téve a fájlok. Ha nincs másik meghajtód, (pl. D, E, F) akkor a fájlokat tedd a megfelelő helyére, erre találták ki a dokumentumok, képek, videók mappát. A letöltések mappát folyamatosan ürítsd, mert általánosságban egy-egy letöltött fájt, közvetlenül a letöltés után használod és többé soha. SOHA ne rakj fájlokat a gyökérbe, és minden felesleges fájltól szabadulj meg.

  3. Több program van telepítve a gépre mint amennyit valójában használsz
  Mond meg mi a francnak telepítesz fel minden szart a gépedre?
  Gondold végig mire van szükséged, és kizárólag azokat telepítsed.
  Nem kell mindent feltelepíteni mert valaki azt mondja, vagy jön egy üzenet hogy telepítsed.

  Minden letöltött szoftvert a hivatalos oldaláról tölts le. Ennek két oka van.
  A hivatalos oldalról mindig a legfrissebbet tudod beszerezni. Más forrásból való letöltés esetén, sokszor más programokkal együtt rakják össze a telepítőt, így nem csak a telepíteni kívánt programot teszed fel hanem más szemetet is.

  HA TELEPÍTESZ NE LEGYÉL IDIÓTA.

  Az ingyenes programok az esetek 99%-ban EGYÉB PROGRAMOKAT IS TELEPÍTENEK! NEM KELL FELTENNED EZEKET A PROGRAMOKAT MINDEN ESETBEN, OTT VAN A KIHAGYÁS LEHETŐSÉGE! OLVASD EL AMIT CSINÁLSZ, NE CSAK NYOMKODD A NEXT GOMBOT, mint süket a csengőt!

  Egy példa:
  Skype telepítése esetén ritka, hogy kiveszitek a pipát a bing toolbar, a bing alapértelezett keresőmotor engedélyezéséből, és a click to call lehetőségből. Mi szükségetek van a bing toolbarra, és a click to call-ra, ami a böngészőkbe települ? SEMMI!
  Nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden telepítésnél, figyelj oda mit teszel fel, ha nem tudod mire adsz engedélyt olvass utána. NE LEGYÉL LUSTA!

  Ha a böngésződben látsz olyat hogy ASK (ask toolbar) akkor te is figyelmetlen, vagy ér érdemes a leírásom legalján lévő leírást elolvasnod.

  4. Vírusírók

  Mivel soha nem olvassátok el mit telepítesz egy programmal, általánosságban a gépen 3-4 db vírusirtó, tűzfal, gépgyorsító program van. Értétek meg, hogy ezek a programok egyszerre futnak a gépen, összeakadnak, lassítják a gépet.

  NEM A NASA VAGY!

  Hidd el nem kell a védelmet túlzásba vinned. Ha nem vagy hülye, és nem telepítesz minden szart a gépedre nem lesz adatszivárogtatásod.
  Minden vírusirtót szedj le a gépedről, és használd a windows alapértelmezett Defender programját.
  Tesztek alapján ez a vírusirtó csendes, keveset zabál.

  5. FRISSÍTÉSEK

  A windows frissítéseket nem azért készítik, hogy idegesítsenek vele, hanem azért mert ez a legtöbbet használt operációs rendszer, és vannak olyan hibák, amelyeket a technológia fejlődésével javítani kell. Frissítésekkel optimalizálják a gép működését is.
  Általánosságban minden héten, kedden vagy szerdán jönnek frissítések, NE LEGYÉL LUSTA feltenni, és ne kapcsold ki! Ha nem telepíted, a gép folyamatosan ellenőrzi és tölti őket, ezzel is lassítva a géped!
  Továbbá azt is folyamatosan ellenőrizd, hogy a használt programjaidnak van e frissítése.

  6. A rendszerindításkor futtatott programok számának korlátozása

  Számos program automatikusan elindul a Windows indításakor. A szoftvergyártók gyakran úgy állítják be programjaikat, hogy a háttérben, észrevétlenül fussanak, így azonnal megnyílnak, amikor az ikonjukra kattintasz. Ezek a ritkán vagy soha nem használt programok értékes memóriát pazarolnak el, és lelassítják a Windows betöltését, továbbá a munkamenet közben is értékes memóriát rabolnak el.

  7. Az egyszerre futtatott programok számának csökkentése

  A számítógép-használati szokások megváltoztatása néha jelentős mértékben megnövelheti számítógépe teljesítményét. Ha te olyan számítógép-felhasználó vagy, aki szeret egyszerre nyolc programot futtatni és egy tucat böngészőablakot megnyitva tartani, akkor ne lepődj meg, ha a számítógép lelassul, és ezzel együtt a játék is. A sok egyidejűleg megnyitott program, böngésző ablak jelentős mennyiségű memóriát, processzor teljesítményt foglalhat le.
  Ha játszol, csak azt futtassad, mi a játékhoz kell, minden mást zárj be!

  9. Energiaellátási beállítások módosítása

  Az energiaellátási beállítások módosítása révén számítógép hatékonyabban térhet vissza az energiatakarékos üzemmódokból. Alapbeállítás ként soha nem a teljesítmény centrikus van beállítva.
  Az energiagazdálkodási lehetőségeknél tedd teljesítmény centrikusra.


  Röviden a megoldásokról

  2 db programot tölts le FIGYELJ MIND A KÉT PROGRAM TELEPÍTÉSÉNÉL HOGYHA PIPÁLÁSI LEHETŐSÉGED VAN AKKOR VEDD KI A PIPÁT, ITT IS TRÜKKÖZNEK

  CCleaner
  http://www.filehippo.com/download_ccleaner


  Driver booster

  http://www.iobit.com/driver-booster.php

  CCleaner használata

  1.
  Telepítés után menj az eszközök gombra és a programok eltávolítás fülre.
  Mindent törölj le amin a toolbar feliratot látod. Ha olyan programot látsz, amit tudod mi, de sosem használod töröld. Ha nem tudod mi az a program, olvass utána és ha nincs rá szükséged, és nem kell a gép működéséhez töröld.

  2.
  Ugyan itt találod az automatikusan induló programokat is.
  Mindent tilts le ami nem kell. (Nekem itt semmi más nem engedélyezett csak a skype)
  Továbbá a füleken felül megtalálod a böngészőkbe települt automatikusan induló kiegészítőket is.
  Itt is tilts le mindent amit amit nem használsz.

  Ha ez megvan, indítsad újra a géped, és nyisd meg ismét a ccleanert.

  3.
  Menj a rendszerleíró gombra.
  A program veszélyesebb része következik, a Rendszerleíró fül, amelyben többek közt a rendszert lassító, hibás regisztrációs bejegyzések között tisztogathatunk. Ennek futtatása előtt célszerű egy helyreállítási pontot készíteni (Windows verziótól függően mindig máshol, például az XP-ben a Start menüben a Kellékek csoport Rendszereszközök alpontjában a Rendszer-visszaállítás ikonnal). Éppen azért célszerű, hogyha esetleg mégis túlbuzgó lenne a CCleaner, még vissza tudjunk állni a jelenlegi állapotra. De még nem találkoztam olyan géppel ahol ez hibázott volna!

  Kattints a hibák keresése gombra, és ha lefutott akkor a tisztításra.

  4.
  Menj a tisztítás gombra.
  Én az alapértelmezett beállításokat használom kivéve a böngészőknél.
  Az IE beállításait a Windows fülnél, a többi böngésző beállításait, az alkalmazások fülnél találod.
  Én csak az Internet gyorsítótár, és a Letöltési előzményekbe rakom be a pipát.

  Ha ezeket a beállításokat megtetted akkor kattints a tisztítás futtatása gombra!

  A CCleaner legújabb verziója is futtatásba teszi magát, ezt is kapcsoljátok ki!
  Beállítások --- Felügyelet
  Itt vegyétek ki a pipát az aktív felügyelet engedélyezéséből!
  Ezzel ezt a programot letudtuk.


  Driver booster.
  Ez a program képes felismerni a legtöbb gépben elhelyezett drivereket, és lefrissíteni azokat.
  Telepítés után indítsd el a keresést, és hagyjátok, hogy mindent lefrissítsen, amit talált!
  Ha megvan akár törölhetitek is a gépről ez a programot. Félévente viszont érdemes újra lefuttatni.


  BÖNGÉSZŐ ÉS A DARKORBIT

  Ehhez a játékhoz vagy Mozilla Firefox, vagy Opera böngészőt használj. A chrome és az IE felejtős. Ennek oka, hogy a Chrome több mint 1000 kérést küld másodpercenként a processzornak, ellentétben a Firefox-al ami kb. 65 kérést küld másodpercenként.

  Minél több ablakot nyittatsz meg annál nagyobb processzor teljesítményre van szükség, és higgyétek el véges ez a teljesítmény!

  A böngésződ mindig tartsad tisztán!

  Ha Firefox böngészővel játszol, és a böngésződ tele van rakva mindenféle Toolbaral, (pl. ASK) akkor a legjobb megoldás az, ha kilövöd alóla a profilt és egy újat kezdesz.

  A profil törlése előtt állítsad be a firefox sync szolgáltatást. Ezt a beállításaiban megtalálod a jobb szélen elhelyezett három vonalkára kattintva. Egy rövid regisztráció után folyatosan szinkronizálni tudod jelszavaidat, könyvjelzőidet. Szinkronizálás testre szabásakor, ezt a kettőt hagyd meg mint szinkronizálni kívánt lehetőséget.

  A következő módon teljesen resetelheted a firefoxot.

  1. Zárd be a firefoxot.
  2. Navigálj ide c:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\
  (ez egy rejtett mappa, tehát meg kell jelentetned a rejtett fájlokat)
  3. Nevezd át Crash Reports, Profiles mappát, Crash Reports1 és Profiles1-re. A profiles.ini-t, profiles1.ini-re.
  NE TÖRÖLD, CSAK NEVEZD ÁT! Mert ha későbbiekben kiveszed az egyest akkor visszaáll az eredeti.
  4. Indítsad el a firefoxot. Ha elindult egy tök üres "szűz" firefox lesz veled szemben.
  5. Telepítsed a flash playert a http://get.adobe.com/flashplayer/ weboldalról, úgy hogy a középső oszlopból (Optional offer : kiveszed a kicsi pipát.
  6. Jelentkezz be az előzőleg beregisztrált sync be. Ezt ugyanott teheted meg, jobb felső sarok három vonalkára kattintva (alulról a második a megnyíló ablakon).
  Ha ezek után is, rossz a játék, vagy lassú a géped, javasolom, hogy telepítsd újra a géped, és logikusan végiggondolva, rakj fel programokat.
   
  jeno601, lecsone, Neidra és 12 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.