Tárgy küldése

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: Kamikazzee, témanyitás ideje: 18.2.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kamikazzee

  Kamikazzee Fórum-zöldfülű

  Tök jó lenne a Darkorbit ha lehetne küldeni tárgyakat egymásnak...
  Pl:
  LF-3
  BO-2
  Akár Iris
  G3N-7900
  De mondjuk lenne egy szint ami felett lehet küldeni pl: 15Lv
   
 2. Incident

  Incident Törekvő

  Ez így, ebben a formában butaság.
   
 3. S.K.M

  S.K.M Járnitanuló

  Én teljes mértékben az ötlet ellen vagyok!

  Miért?

  Mert ebből akkora csalások lennének hogy az nem igaz!

  Ezt a dolgot a pushingolással tudnám összerakni, még pedig azért, mert a vadászos küldiket is úgy csinálják sokan kiskarit regisztrálnak megveszik rá a hajót a nagykarival meg leszedi. Itt jön képben ez az ötlet meddig tart valakinek egy másik karit csinál gyűjtöget egy kicsit nyit pár lf4-et és átadja magának a nagykarira... Ez így ebben a formában KUKA!!!

  Akkor lenne értelme ha kis értéket lehetne adni klánon belül.

  - lf-3
  - bo-2
  - g3n-7900

  Hogy miért csak ezeket?

  Mert a kezdő karakterek akik klántkeresnek a fejlődéshez ezeket veszik meg liciten de, ha, ezeket a nagyobb karakterek átadjak a felesleget azzal időt és nagy előrelépést tudna adni az új kis klántagoknak.

  Nagyobb érték tárgyat nem támogatok ezen a téren!
   
 4. 1eic2

  1eic2 Utánpótlás-írogató

  Csak azért mert tetszik az "ebben a formában" szöveg, nem kell azt is mondani.... Semmilyen formában nem elfogadható, horribilis ötlet.
   
 5. Csereros

  Csereros Fórumfelvigyázó

  Kb. ez a 10.000 ötlet,ebben a témával kapcsolatban. Erre is a válasz: nem.
  Lakat.
   
 6. Incident

  Incident Törekvő

  Mert a hiba okát kell megkeresni, nem az okból adódó következményeket lenullázni sorozatosan.
  Jelen esetben a "visszaélés" egy szimpla következmény. Hogy minek a következménye? Annak, hogy egy ember több accounttal rendelkezik. Itt van egy kérdésem: MINEK?

  Ez nem egy olyan játék, ahol kis idő alatt sok karaktert kell fejleszteni. Idővel a "kiskari" is pontosan ugyanazt fogja tudni, mint a "nagy". Akkor van értelme? Szerintem az ég-világon semmi. Ez a történet egyetlen egy szálon fut, érje be ennyivel mindenki. A játék nem fog változni 6 hajóval sem. Ha neadjisten' mégsem elég valakinek 1 hajó, akkor ott a lehetőség, vegyen mellé még 9 hangárt és szerelje fel őket. Minek kell ehhez másik account? "Nyílt titok", hogy egy játékost vissza tudnak nézni az illetékesek, tehát regisztráció után ellenőrizni lehetne mindenkit. Akinek már van egy régebbi felhasználója, az új azonnal törlődhetne.
  Szóval mindenki, aki ezzel akar védekezni, kíváncsi vagyok, hogy mire használja a "kishajóját". Hajrá srácok, remélem most is ugyanennyien fogtok írni. ;)
  A visszaélésekről részemről ennyit.

  A sok progis is csak egy következmény. Ennek oka például lehet az x-2-es térképek hibája. Ha ott nem lenne védelem, nem lehetne sehol progival gyűjtögetni. Illetve lehetne, de ki a frász nem lőné le őket? Ennek ellenére mégis könnyebb több száz gyanús felhasználót bannolni véglegessel. Így sincs elég kevés játékos.. ;)
   
 7. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Nem csak "saját kiskarid, és nagykarid" verzió lehetNE, egy ilyen esetben, hanem sok más.
  Ezzel csak még jobban széthúzódnának "az erőkülönbségek", bár engem pont nem zavar ki milyen kemény, de sokan panaszkodtak. Valaki kezdő szinten órákat lő, hogy egy darab LF-3 at, vagy hasonló tárgyakat elhozzon piacon. Párszár játékórával talán eljut arra, hogy 8 iris, 31 Lf-3, 15 BO-02, full meghajtó, azaz egy nagyon alap hajóra.
  Mások meg egy ismerősük lévén regisztrál, és 1 óra múlva ugyanott lennének, mint az aki több száz órát "szenvedett". Megvan így is a módja annak, hogy hogyan lehet gyorsan/gyorsabban fejlődni. Ez lenne a kishajóknál.
  A nagyhajók, meg már minek cseréljenek, ha mindenük megvan?
   
 8. Incident

  Incident Törekvő

  Éppen ezért nekik nem is lenne probléma, ha a kisebbek tudnának egymással ilyen-olyan "manővereket" végrehajtani. Természetesen a gazdájuknak igen, amennyiben önzőek és irigyek.

  Ha ez a barátjának nem nagy kunszt, akkor miért ne tehetnék? Ezek csak kapálózások, "ha megdöglött a lovam, a szomszédé is dögöljön meg!" Magyarul, ha "Én szenvedtem, nehogymáááá' ő ne szenvedjen!"
  (az idézett szöveg ellenére ez nem kizárólag neked szól, hanem mindenkinek, aki ebben a felfogásban "szólal meg".
  --------
  Én úgy gondolom, hogy egy játékot azok a fejlesztések visznek előre, amik a játékosok érdekeihez szólnak. Egyértelmű, hogy régen nem voltak ilyen dolgok, ezért nem volt könnyű a kotta. Nade senkit nem érdekelnek a játékban évekkel ezelőtt szerzett egyéni tapasztalatok, csak azért, mert valaki abban a korban cseperedett naggyá. A világ, vele együtt az eszközök, az internet és a játék is fejlődik. Gondolj bele mélyebben: te sem vagy rákényszerítve a 601-es Trabantra azért, mert régen csak az volt. Régen az volt a "menő", ha apunak Ladája volt. Manapság hogyha apu Ladájával menőzöl, kiröhögnek. Akkor a DarkOrbit miért nem esik át érdemi változásokon? Csoda, hogy kevés a játékos? :) Nem gondolom, hogy ennél tovább kellene ezt ragoznom.

  A Bigpoint (szvsz.) azért nem lép nagyot, mert a végén úgyis az van, hogy "bezzeg engem szopattak ahol éppen értek és mégis itt vagyok". Így pedig nem csoda, hogy színes és haszontalan dizájnokon kívül semmit nem kapunk. De remélem, hogy tévedek. :rolleyes:
   
 9. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Nem indulna senki sem egyenlő eséllyel a másikkal szemben!

  A darkorbit meg igenis átesett érdemi változásokon [lásd: LF-2 kreditért kapható az üzletben].

  Másik érdekesség: pénzért árulják a rendelési oldalon az LF-3-akat, BO-02-ket. (Lehet, hogy van is olyan madár, aki megveszi) Éppen ezért nem fogják betenni "ingyen" megkapósnak.

  Pont ezért:
   
 10. Incident

  Incident Törekvő

  Ne haragudj, de te melyik adót nézed? :D
  Ez nem magyarázat. Ez két idézés tőlem.
  Ez már réges-rég lejárt lemez. Soha nem voltak egyenlő esélyek. Az az erősebb, akinek nagyobb a befolyása (lásd: baráti kör, klán, szövetség) és régebbóta játszik. Nem esélyegyenlőség kell, mert ez a játék nem arról szól, hogy ki tud ugyanolyan hajóval (esélyegyenlőség ugyebár ezt jelenti) több játékost legyőzni.
  Ezt remélem te sem gondoltad komolyan. :p

  Kellemes hétvégét. ;)
   
 11. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Viszont.

  De komolyan gondoltam.

  Lejárt lemez, valóban. De a BP még mindig kordában tartja a csalókat, Eu5ön alig van botos, a vengás küldim sínyli meg. Szóval nem maradjuk a rossz úton, a BP is változtat ezt-azt, jobb lenne annak örülni. Sajnálattal látom, hogy egy-két játékosnak nem tetszik, az amit beújítanak.

  A két idézés tőled, meg pontosan meg magyarázza. Miért is? Ha csak úgy megkapnánk; két hónap alatt mindenki megunná a játékot, és itt hagynák a játékot. Mi lenne akkor a DO-ból? Akkor egyenlő lenne a tesztszerverekkel, amit ne akarjunk.
   
 12. Incident

  Incident Törekvő

  Én speciel senkinek nem adnék oda "csak úgy" semmit. A barátaimnak pedig miért ne tenném, ha lehetne? Egy 8 Iris, full LF3+ full Bo2 hajó még eléggé messze van az unalmas játéktól. Sőt, igazából én onnantól kezdtem élvezni. Előtte csak szenvedés volt - én pedig nem rendelkezem mazochista hajlamokkal. (A fenti csak egy példa volt, annak se lenne értelme, ha csak ezt a triót lehetne ide-oda adogatni.)
  De persze erről a dologról nem is érdemes úgy tárgyalni, mintha kötelező lenne. Aki akar, az cserél, ad-vesz. Aki nem, az nem. :) Mindenki a saját sorsa kovácsa lehetne. Aki képes spórolósan, okosan játszani, az gyorsabban fejlődik. Aki nem akar élni vele, az nem teszi. De szerintem nagyon fölösleges dolog szándékosan kihagyni egy (szerintem) fontos játékelemet, csak mert néhányan nem élnének vele.

  Arról nem is beszélve, hogy hatalmas kockázata lenne egy LF3-nál "nagyobb" tárgyat átadni egy kicsinek a semmiért cserébe. Mi van, ha másnap már nem látod a játékost? Ha a kicsi fel tudja tőled vásárolni, akkor pedig nem értem, hogy mi lenne a probléma.
   
 13. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Chaten lazán kunyerálnának, sőt, manapság szinte mindenkik 3-an, 4-en mennek mindenhová (kivéve néhányakat -köztük engem- de nekik is van barátjuk), ami kb azt foglalja magába, hogy minden játékos erre a szintre kerül.
  Mert egy ilyen fullos kaliberű játékos lazán megtöltene 4-5 játékost. Én, az én dolgaimmal, lazán kitennék 2-3 karit, és még nekem is maradna.

  Ez az ötlet egy lépésre van a: "adjunk full LF-3at, full BO-02-t, full meghajtót minden kezdőnek" ötlettől.

  Én azt gondolom, hogy minden kicsinek meg kell tapasztalnia a saját bőrén, hogy milyen kicsinek lenni.

  Tételezzük fel a a másik esetet, hogy nem kapnának ilyet (ami szinte elképzelhetetlen), akkor meg mi lenne? Egy fullos beletesz 4-5 kishajóba ilyen tárgyakat, aztán meg eladná, megnőne a "feketepiac" mértéke, egyre több szabálytalanságot kreálna ez az ötlet.
  A kapott pénzből meg lazán rendel több milla urit, amiből még többet is összeszedhetne (tegnap volt 600 uri egy booty láda) és ez a körforgalom megállíthatatlan lenne.
  Jó természetesen vevőnek is kell lennie. De kétség sem fér hozzá simán talál, aki jár ts-re, az tudja, hogy a klánok/szövetség között milyen üzleteket folytatnak le azok, akik abbahagyják a játékot, és akik gyengék, de hamar erősebbek szeretnének lenni. o_Oo_O De azt nem állítom, hogy minden szerveren így megy, hiszen nem tudhatom más szerver piszkos ügyeit, de hasonló lehet más szerveren is.
  VAGY aki tényleg nem kap semmit, és normálisan piacról hozza el kreditért, annak meg megfizethetetlen lenne, hiszen, akik milliárdokkal "dobálóznak" 0-24 be hoznák a licitről a dolgokat, hiszen simán elpasszolhatják olyan dolgokért, ami végén az ingyen uridium állna, a kredit meg úgyse számít. :eek:Nekik még nehezebb dolguk lenne.:mad::mad::mad:

  Szerintem hagyjuk így a játékot, ahogy van. A korábban beújított ötletek nagyjára sokkal több negatív visszajelzés érkezett mint pozitív.
  Ez sem lenne másképp.:)

  Ja és -elfogja venni a kedvedet, de- korábbi években párszor felmerült ugyanez az ötlet, és "mindig le lett szólva". Kicsiként még én is jónak láttam, hogy de jó lenne, ha.... De most már tudom, hogy nem lenne jó, és nem azért, mert; én már nagy vagyok, és nehezítsük a kicsik életét. Hanem, hogy ne könnyítsük, menjenek ők is szépen át azon ahol mi mentünk korábban, így is könnyített dolguk van.

   
 14. Incident

  Incident Törekvő

  Nade én hol írtam akár egy szóval is, hogy ezt a kicsik miatt kell kifejleszteni? Te dobálózol ezzel. :)
  Én a kicsikről annyit írtam, hogyha van barátjuk, hátterük, aki tudja őket protektáni, akkor csinálják nyugodtan. Miért? Mert ez nem egy diktátor-szimulátor, hanem a DarkOrbit, ahol a játékosok időt akarnak eltölteni és nem azon agyalni, hogy "már csak X hónap és meglesz ez, meg az, meg amaz". Mert ez egy JÁTÉK.

  Megnézel egy olyan játékot amit rengetegen játszanak; 1000%, hogy benne van ez az elem is. Akkor itt mégis miért kell a kifogás ellene? Ép ésszel nem tudom felfogni, hogy miért akarod visszafogni a játék fejlődését. Illetve mint korábban írtam, nem csak te. Mindenki, aki a régi időkben "fullozta" a ladikját, annak most szúrja a szemét, hogy a jelenlegi kezdőknek nem kell vért izzadni. Szánalmas felfogás. Ezért fogok én is elpártolni ettől a játéktól ugyanúgy, ahon rengetegen mások. Meglátod a végén, amikor egyedül maradsz azokkal, akik ugyanazt írják, amit most te is. Egy kezemen meg fogom tudni számolni az aktív létszámot csúcsidőben.

  Illetve írtad, hogy elégedetlenek a játékosok a fejlesztésekkel. Persze, hogy azok. Egytől-egyig az összes értelmetlen badarság. Nade miért? Mert ez kell a játékosoknak, akik megszólalnak a fórumon. Egy kis kezdő nyilván nem fog fórumozgatni. Neki nincs veszítenivalója, ha nem tetszik a játék. Fogja magát, kijelentkezik és továbblép, ennyi. A "régiek" meg örülnek a színes dizájnoknak, a 3D-nek, meg a Kuiper kapunak. De változik ettől a téma? Mármint azon kívül, hogy hipergyönyörűek a drónjaim, vagy bedől a hajó "kanyarodás" közben a világűrben (ez is "reális" ugyebár) , esetleg +1 kapu van a listán, amire a kicsiny kezdő csorgathatja a nyálát. (A nagynak meg teljesen mindegy már.) Nem! Ezek csak parasztvakítások, semmi érdemi változás nincs. A 3D legalább viszonylag jól néz ki és valóban szebben fut az elődjénél, de más gyakorlati haszna ennek sincs.

  Nem kell félreérteni, a vizuális tuning is szükséges. De a sorrend nem mindegy.

  Gondolom mindenki látott már olyan "menőjenő" autót, ami csilli-villi felnin gurul, figyelemfelhívó a fényezése és üvölt a kipufogó, de mikor zöldre vált a lámpa éppen csak le nem fullad. A DarkOrbit most pontosan ezen a szinten van.
  Én például inkább ülnék egy átlagos kasztniban, aminek az orrában egy bivalyerős motor zúg.

  Mostmár tényleg nem ragozom tovább, egy színvaknak úgyse tudom elmagyarázni, hogy mi a különbség a kék és a piros között.

  További szép hétvégét.
   
 15. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Hát a nagyokat pont nem érdekelné, hiszen nekik minden megvan, alapból kicsiknek szükségeltetne ez a játékelem. Gondolom már nem furcsa, hogy miért dobálózok ezzel. :)
  Te sem örülnél, ha napi 16 órát kéne dolgoznod a szénbányába, míg a főnököd üldögél az irodában, kávét kortyolgatva, és tízszer annyit kap, mint te.
  Azt kell mondjam, hogy ebben is tévedsz :( . Mint tudjuk nagyjából V alakban mutatja a 3D az űrt. Éppen ezért, felfele többet látsz, mint lefele.
  Talán az a színvak, aki a színes, szép designt semmibe nézi. Sajnos senki nem nézi már ennek a játéknak a tényleges értelmét.
  Miért játszok a játékkal, mi a fontos nekem?
  Először is, mert szeretek játszani. :p
  Aztán, hogy minél szebb legyen, ne fekete-fehér. És még van sok minden, de azt hiszem, hogy én itt meg is állok. A bigpoint a játék beszínezésére megy rá főleg, nem pedig új játékelemek. Játékelemekből van elég, és ez nem csak neked szól, hanem mindenkinek, aki fikázza az új diziket. Például régebben, csak natúr lőttétek egymást, most meg:
  1. EMP
  2. Álca
  3. ISH
  4. Gyors bomba
  5. Parazita szutyok
  6. Jégrakéta
  7. Lassító rakéta
  8. Aknák (Lassító aknák is)
  9. HST variálás (pajzsleszívás, vagy sebzés -nem mindegy-)
  10. Egyéb rakéták pl. PLD-8 majd visszaváltasz 7 urisra vagy ilyesmi
  11. Drónformációk
  12. PET (pet robbantó, töltő, vagy lövő -.- )
  13. Gyorsabb lassabb különféle hajók/designok (régebben is volt, de nem ilyen választékban)
  14. Havoc/Hercules konfigolás
  Hova tovább? Így sincs soha meg minden játékelem. Azt hiszem elegendő játékelem van, stratégiázni lehet össze-vissza, most szerintem jöhetnek a grafika javító fejlesztések, akinek meg nem viszi a gépe, az lentebb veheti. Meg persze a bugok javítása, de minden fejlesztéssel bejön bug, ez ezzel jár sajnos, de megéri.
  Tegnap nekünk is volt olyan bug, hogy century falcon lövésekor végig jöttek a vagrantok, lelőttük őket, és jötte újabbak, és újabbak. Na és? Lelövettük magukat, és otthagytuk a térképet, és tudjuk, hogy most pár hétig nem szabad visszamenni. Ilyen egyszerű.

  Az meg, hogy milyen drága... hmmm.... Hát számoljuk csak végig. Amikor betették az LF-4et, havocot, egy hét múlva már volt akik full LF-4el, Full Havoccal rohangáltak. Kevesen, de voltak.
  Mégis mit várjunk? Csináljanak olyat, hogy 1-2 nap alatt meg lehet szerezni, aztán meg unjuk magunkat halálra?
  Drága, és panaszkodtok, hogy nem ad semmi bónuszt. Na és? Akkor nem szerzed meg. Ha mások megszerzik pvp szempontjából úgysem lesznek előnyben, akkor meg minek panaszkodni. Maximum figyelmen kívül hagyjuk a dolgokat.

  Itt már kicsit eltértem a tárgytól, de nem akartam dupla hsz-t csinálni, hát betettem ide, remélem nem baj. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 20.2.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.