Tartarus

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: tg90000_2, témanyitás ideje: 1.11.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Tetszik?

 1. Igen

  54.5%
 2. Nem

  45.5%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Sziasztok!

  Nagyon rég nem írtam ide, de talán ideje. Lett egy elég OP hajó a játékban és szerintem teljesen tönkreteszi az eddigi erőegyensúlyt. Már a surgeon probléma volt annó, azzal az 1 generátor helyével - de ez már túl sok.

  A hajó kivétele tökéletesen logikátlan lépés - és eleve halálra ítélt javaslat lenne, nincs is értelme.

  Összességében szerintem látok egy egész jó megoldást a problémára. Habár ez azt jelenti, hogy megint utólagos állígatást javaslok a hajón.


  Az egyetlen változtatás a gyorsító képességét állítaná:
  Legyen valódi képesség, ne ez a ki-be kapcsolós cucc. Nem nagyon láttam, hogy ki lenne kapcsolva.


  Idő: 5 mp, +40% sebesség, sebzéslevonás nincs
  Visszatöltés: 120 mp

  ______________________________________
  Ha ez nem lenne megfelelő, gondoltam még egy olyanra, hogy legalább annyit kell kikapcsolva lennie /pihennie/ a képességnek, mint be. Szóval annyi lenne a visszatöltése, amennyit be volt kapcsolva (opció: 2x-3x annyi), de maximum 1 perc.
   
 2. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Szia! Az ötleted nem rossz, de szerintem 120 mp kicsit túl sok pihenési idö. Az én ötletem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a képességével "csak" 15%-kal nöne a sebessége. Valamint csinálhatnának egy goliath designt (hajót) aminek 10%-kal nö a sebessége, de 1-gyel kevesebb a lézereinek a száma vagy csak 240k z élete. Így, olyan gyors és erös lehetne mint a Tartarus.
   
 3. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  No igen... a % megváltoztatása sem lenne rossz, de akkor teljesen elveszne a hajó lényege. 120 másodperc sok? A lightningnak is ennyi, és annak csak 3 mp a hatóideje, kevesebb lézerrel, élettel és generátorral.
   
 4. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  A lighningnál is sokallom az újratöltési idöt, ezért is nem használom. Szerintem a 60mp sokkal jobb lenne
   
 5. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Dupla visszatöltés booster. :) Felezd le az időt, úgy nézd, hogy sok-e. 30 másodpercenként nyomogatni ezt sztem ugyanolyan OP lenne.
   
 6. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Azért annyira nem :)
  A Tartarus alapon lasú hajó, a lightningnál, pedig tényleg, lehet kicsit túlzás
   
 7. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Nem csak ez az egy képessége van. És nehéz csatacirkálónak van hirdetve elvileg, mint a citadel.

  De ha nem is ezzel, az ötletem dőlt betűs részével egyetérthetsz. :p
   
 8. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Az meg a másik... A kikapcsolás akkor is érvényes, ha kaput váltasz?
  Mert ha igen, akkor azzal az a baj, hogy lehet full meghajtóra szerelted be, erre mikor kaput váltasz vagy letelik az 1 perc, teljesen lelassulsz. Akkor már inkább az első ötleted. Ha meg más nem, akkor a másik képességétől kéne megfosztani.

  Esetleg azt lehetne bevezetni, hogy kapuváltás után 5-10 másodpercig nem lehet bekapcsolni a képességet. Szerintem ez így korrekt lenne. Persze, lehet, hogy csak hülyeség
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.17
 9. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Egyetértek a nerfeléssel, nagyon OP lett a tartarus. Nem kell félreérteni, nagyon jó vele rohangálni. Ma reggel először használtam vadászhajónak 3-4 ügyetlenebb de erős játékos ellen, a végén 1:6-os halálaránnyal hagytam abba (elfogyott a sepim :D). Az egyik az ellenfeleim közül szintén tartarus volt.

  De amit írtál tg, nem gondoltad át... A javaslatod egyszerűen csinálna egy "gólira" egy "lightning" desgin-t. Tovább gondolva szinte bármilyen egyszerű nerfből egy már meglévő hajó másolatát kapnánk:
  • élet levonása -> Pusat;
  • generátorhelyek levonása -> értelmetlen (egy nagyot lövő liberator???);
  • a sebesség képesség időhöz kötése (időtartam és visszatöltés) -> lightning v2.0;
  • fegyverhelyek levonása -> egy sima venga;
  • a sebesség képesség bónuszának csökkentése -> surgeon;
  • esetleg a másik képesség megszüntetése -> azt sem tudom mit csinál, nélküle is király hajó;
  Láttam valaki ötletelt, hogy kompenzáló designok a régi hajókra. Erről az a szó jutott eszembe, hogy hitelspirál.

  Most hogy ezeket leírogattam, eszembe jutott a fentiek kevergetéséből egy lehetséges megoldás. Meg kell változtatni a hajótípust (csatacirkáló) "berepülő vadászra" (nekem a "berepülő tépegető" sokkal vonzóbb, de nem DO-s :D) a következő statisztikákkal:

  RAPID FIRE

  Ez a képesség a lehető legtöbb rakétát tölti be a rakétavetődbe, az újratöltési időt pedig 3-ról 1 másodpercre csökkenti.
  SPEED BOOST
  Lépj a gázra! Ha ezt a képességet bekapcsolod, 40%-os sebességbónuszt kapsz. Kikapcsoláskor visszaáll a normál sebességed. Figyelem: amíg a képesség aktív, a lézersebzésed 25%-kal kevesebb!

  Gyorsítás260
  Raktér800
  Lézer16
  Generátorok11
  Életerő160.000
  Extrák4

  Tapasztalataim alapján ez egy olyan új dolgot adna a játékhoz, amit én eddig diminisherrel csináltam, csak ez sokkal kifinomultabb lenne. Vagyis ha van egy csapat, akkor én odasunyulok álcában, és mollyal ami a csövön kifér. Ilyen esetben akárhányan vannak, mire kijelölnek lent van a srác félig, és ott van még az ish-emp, így meghal, és utána én is.
  Ezzel viszont kinyírom, és el is tudok menekülni. Meg lehetne tolni egy drága designnal is, ami 5% bónusz sebzést ad (semmi más, egy egyszerű "T-enforcer").
   
 10. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Szia! A goliatos ötleteket én hoztam világra és nem tg a vétkes ebben az ügyben :D
   
  SPΛCΞ†KĪИG kedveli ezt.
 11. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Ha kaput ugrasz nem kéne kikapcsoljon. Ennyi. De igen, egy időre nagyon belassulsz. Ez kábé pont olyan, mintha használnád a specit, kikapcsol a képessége, és "egy időre sokkal több sebzést kapsz".

  Melyik képességdizinek adnál ki-be kapcsolós funkciót? Hmm... mi lenne? Solace másodpercenként adna 50% hp-t, a diminisher addig adná az 50%-os bónuszt amíg van pajzsa az ellennek.
  Ez hülyeség! És pont ennyire hülyeség szerintem a tartarus ki-be kapcsolós sebességképessége is. Vagy tegyenek ugyanilyet a lightningra. Az nem lenne így OP?

  Az ötletednek saját topicot javaslok, lényegében nem ide vág.

  A válaszra pedig:

  • Élet levonása: gyorsabb a pusatnál így is
  • Generátorhelyek levonása: inkább egy felturbózott bigboyhoz hasonlítanám. És eleve a citadel kategóriját képviseli, ezzel tökéletesen ellent mond hogy ilyen gyors
  • Sebesség időhöz kötése: Lightning, persze, kis változtatással, több élet, radikálisabb képesség, + rapidfire képesség. Ez teljesen más, mint a lightning. Főleg, hogy kikapcsolás után olyan lassú lesz, hogy inkább a citadel utánégetőjéhez hasonlítanám.
  • Fegyverhelyek levonása: sima venga? 2x annyi élettel, és jóval gyorsabb kiadásban, ugyanannyi sebzéssel.
  • Sebesség képesség bónuszcsökkentés: Surgeonnál gyorsabb, kisebb sebzésű hajó - ez egy egész jó ötlet.
  • Másik képesség: Próbáld ki. :D Az kell bele, speckó lesz tőle a hajó.
  És ha már itt tartunk, pont annyira egyeznének meg a fent említett változtatott hajók az általad kijelölt párjukkal, mint most bármelyik két hajó (nem, nem a főni-goli párra gondolok...)
   
 12. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  Ha a lighningnak is lenne én örülnék :)
  Az jó ötlet lenne, akkor legalább valami kompenzálná a tartarust.
  Megcsinálhatnák inkább azt, hogy beállítanak egy max sebességet, aminél senki, sehogy nem mehet gyorsabban. Pl.: 600. Ezt a sebességet pedig sehogy sem lehetne átlépni. Ehhez mit szólsz? :)
   
 13. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Nem gondolnám, hogy csak azért ne lehetne gyors, mert a citadel kategóriáját képviseli. Végül is ne 1 hajó legyen az alapja a csatacirkáló csoport jellemzőinek.
  Ugyanakkor az sem egy rossz ötlet, hogy "mindenből egy kicsit". Azaz csinálunk belőle egy góli v2.0-t, (ami egy citadel "megtizedelve") az alábbiak szerint:
  • rapid fire megmarad, mert miatta speckó :D
  • sebesség képesség megmarad, 40% bónusz helyett 25% bónusz a sebességre (így max. 555-ös sebesség (kerékbe 582.75))
  • az életét megemelni 290,000-re
  A szemléltetés kedvéért felvettem a saturn dizit is.

  Név
  Tartarus képességben
  Tartarus simán
  Surgeon
  Saturn
  Életerő290,000290,000256,000307,200
  Sebzés14 hely; -5%14 hely15 hely; +6%15 hely
  Képességrapid firerapid fire--
  Sebesség555444552540
  Pajzs14 hely14 hely16 hely15 hely
   
 14. nemtomka30

  nemtomka30 Fórumprofi

  Nagyon legyengitenéd és lassitanád a Tartarust,értelmét vesztené az egész hajo. Az a kevéske élet plussz,szinte elenyészö,max 1 lövéssel több egy átlagos játékosnak.
   
 15. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Szerintem ezzel nagyjából értelmét is vesztené. És a különlegességét is teljesen.
  Ne térjünk el az eredeti ötlettől légyszi. :)

  Egyébként kipróbálva a hajót - a lightning jobban tetszik még mindig, így is, hogy OP a tartarus. De OP, és ez tény. Ezen szeretnék változtatni. Hipo ötlete nem rossz, de nem tetszik, rögtön a hsz-e után le is írtam, miért.
   
 16. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Hát igen, de a különlegessége éppen az, hogy OP, amit meg szeretnénk szüntetni. Különben hogyan kéne gyengíteni?

  Az átlagos szó elég érdekes használat, tekintve hogy 90millió regisztrált hajó van. A hajókat pedig nem úgy kell összehasonlítani, hogy melyik nyerne, ha ugyanolyan felszereléssel szembeállnának, hanem hogy hogyan lehet taktikázni velük. Továbbá mint tg írta, már a surgeon is túllépett egy képzeletbeli határt a +1 generátorával, szóval nem arra kell menni, hogy annál jobb legyen.
   
 17. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Erre írtam az ötletet. Az ötletet, amire elvileg írtad a válaszodat végig ebben a topicban. Nem ötletelőtopicot nyitottam, az eredetit tessék minősíteni, értékelni, és ahhoz javaslatokat tenni, nem tök újakkal előállni.

  Szóval kanyarodjunk vissza az eredetihez vagy hagyjuk kihalni a topicot csendben.
   
 18. EIC_Pilot_HUN

  EIC_Pilot_HUN Fórumprofi

  A surgeon még mindig jobb a tartarusnál. Az, hogy a tartarust nem lehet lelöni, nem jelenti azt, hogy az le tud lőni minket. Amígy nem erősebb a golinál (sebzésben és pajzsban) addig nem igazán OP. Tény, hogy kicsit túlzás a sebessége, de ki tudja, lehet a Goliath-X gyorsabb lesz. Szerintem annak a hajónak is a gyorsaság lesz a képessége :)
  Amíg le lehet szedni valamit 1v1-ben, addig nem elég OP.

  Mi éppen javaslatokat teszünk :D
  Azt javaslom, hogy fogadd el ami van. Lehet ír majd valaki egy igazán remek ötletet, ami tényleg megoldhatná ezt a problémát.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.17
  tg90000_2 kedveli ezt.
 19. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  A játék nem párbajokról szól, hanem nagyobb csatákról többnyire. És normál térképen nagyon nehéz lelőni egy tartarust ha nem bénázza el, mert sokkal gyorsabb bármi másnál. Átpakoltam lightningba, és úgy előzött le, mint én a golikat az utánégetőmmel. És ehhez a sebességhez túl erős. Még amikor bejött s spearhead, és gyorsabb volt a vengánál, képességei voltak, ott is elég komolyan (-5 lézerhely, -80k hp) kompenzáltak. A pusat már egy kicsit erősebbre sikerült a kelleténél, de annak is nagyon kevés élete van.

  Majd kedden este válaszolsz, ha akarsz. :D
   
 20. Smith-Program

  Smith-Program Fórum ismerője

  Nem érzem az erőegyensúly kritikus felborulását.
  Mert nem erősebb semmiben az eddig ismert hajóknál, csak gyorsabb.
  Le tud lépni a harc helyszínéről, és nem nagyon lehet ekapni, ez igaz.
  Ha valakinek az a pálya, hogy folyton elmeneküljön akkor tegye,
  de aligha hinném, hogy ebben a játékban az elrohanás hozza a sikert.
  Ha kivennék a különleges sebesség funkciót nem érne egy forintot sem,
  és abban az a rossz, hogy én annál jóval többet fizettem érte. ;)
   
  Unkas_ALonvadász kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.