Tartarus

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: tg90000_2, témanyitás ideje: 1.11.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Tetszik?

 1. Igen

  54.5%
 2. Nem

  45.5%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Meg kell venni és nincs vele gond. :)
   
  Orákulum és Smith-Program kedveli ezt.
 2. Ikarosz

  Ikarosz Aktív író

  Nem mindig tud elmenekülni :) Párat elkaptam már szív vagy fúró formációban is :) Szóval szerintem nem borítja fel az egyensúlyt :)
   
 3. Orákulum

  Orákulum Fórum-zöldfülű

  Szia! Olvastam amiket írtál a Tartarusról és szerintem nem kéne csökkenteni a sebességét. Ahogy azt Smith is írta, sokan valós pénzért vették és nem egy gyengébb hajóért fizettek ennyit. Ha csökkentik a minőséget, csökkentsék az árat és adják vissza azt a pénzt valamilyen formában. A Tartarus persze erős, de nem legyőzhetetlen. A -80k hp aránylag jó lenne, de a pénz akkor is közbeszól. Amúgy szerintem -60k is elég lennemés mellé -3/4 lézerhely.
  Amígy te is bármikor harcolhatsz azzal ;)
   
 4. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Én is megvettem, bár nagyon béna vagyok vele sajnos (furcsamód lightninggal sokkal jobban megy, pedig lassabb hajó, kevesebb élettel és pajzzsal). De szerintem csak azért, mert szokatlan. Bár elkapni nem nagyon tudtak még vele így se, ha meg akartam lépni, megléptem.

  Aki meglép, pont annyit és akkor tud javítani amennyit akar, és akkor megy vissza amikor akar. Ez óriási helyzeti előnyt jelent ebben a játékban. "Csak gyors". Több élete van mint a golinak, gyorsabb minden másnál, és 1 lézerhellyel van neki kevesebb, mint a golinak, miközben a generátorhelyei is megegyeznek.

  És számtalan példa volt már rá, hogy utólag állítottak valamit. (Pet kamikaze, de hogy közelebbit írjak, a gyűrű formáció)

  Na ez a baj. Ha már itt tartunk, ez pontosan azt jelenti, hogy OP.

  Nem mindig. Persze, sőt, egy főnix is lazán lelő bármit ami elé kerül. Csak megfelelő helyzet kell hozzá. Ne haragudj, de számomra nem volt elég jó ellenpélda.

  Nem írtam ilyen ötletet a tartarushoz, hogy - lézerhely vagy sebesség.
   
  SPΛCΞ†KĪИG kedveli ezt.
 5. Orákulum

  Orákulum Fórum-zöldfülű

  Akkor csak félreértettelek. Ha már itt tartunk, akkor hogy tetszik ez az ötlete? :D
   
 6. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Ha utánégetővel a venga gyorsaságát érné el (mint a cita a goliét), vagy 7-8 lézerhelye lenne, elfogadhatónak tartanám.
   
  Orákulum kedveli ezt.
 7. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  Szia!
  Miért , neked az hogy valaki el tud menekülni az nem előny ? az nem előny hogy te a megfelelő pillanatban lelépsz , feljavítod magad (igen a javító robot is gyorsabban javít ha több a max életerőd + ott van a pet , esetleg harci javító stb ) és szinte sértetlenül máris nagy előnnyel lendülsz vissza a harcba . rengeteg előny az ha valaki gyorsabb az ellenfelénél . Ez vitathatatlan. Az hogy nem mindenki tudja kihasználni az már más kérdés . + van egy olyan képessége amivel szinte meg sorozza az ellenfelét HST vel , és hidd el über HST-t fog használni az illető , nem a hangyalábnyi sebzésű eco-t .

  Összességében a tartarus , Nagy dmg , több alapéleterő és bődületes sebesség egyben . Egy jó konfiggal aprít . (mivel a képessége % os , így ha jól elosztod a pajzsokat kb olyan sebességet kapsz mint a góli maximuma , és egy rakat pajzsot is mellé . Nagyon nem tartom fernek hogy ennyire rugalmas hajó , régebben legalább arra lett figyelve hogy legyen egy gyengéje a hajónak a többi hajóval szemben . )


  Szia!

  Mint fent is írtam , igen , vannak akik nem tudják kihasználni a sebességéből adódó előnyt . Én is szedtem már le tartarust (TP-t legalább jól ad ) de az is ilyen kamikaze , szétkaplak módszerrel jött nekem , és érezhetően gyengébb felszerelései is voltak mint nekem . Ebből következik hacsak nem vagy Lényegesen jobban felszereltebb (ami két fullos esetén az 1 el több LF-4 helyet jelenti a gólinál ) vagy nem fekszik neki a hajó , akkor nem tudod kiszedni 1v1 be . (Itt hozzáteszem a felszerelés különbségeknél valóban , ha pl nincs a tartarusnak EMP , instant pajzs , stb nyilván több esélye van a gólinak , de ideális esetről beszélünk . ) Semmi taktikus nincs abban hogy bekapcsolsz két képességet és darálod az ellenfeleket . Még csak a lassító aknákat sem tudod használni ellene , mivel normál esetben gyorsabb tőled , így megteheti hogy szimplán nem közvetlen mögötted jön hanem rézsútosan , így te tuti nem játszod alá az aknát .

  A fentiek alapján kijelenthetem hogy akinek nincs legalább surgeon a keze ügyében , neccesen nyer egy hasonló felszereltségű hajó közt zajló párbajban .
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 8. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Ja, egy hajó ami még a tararusnál is gyorsabb?
  Amúgy már mindig tartarussal megyek vadászni, és nem igazán találtam olyat, aki 1v1-be le tud lőni, ez gyakran még akkor sem sikerül, ha nincs teli pajzzsal az egyik konfim. Igaz, az ügyesebb játékosok nem egyedül járnak.
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 9. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Skandin? De egyébként ennyi - ha valaki jól használja, túl erős hajó.
   
  Orákulum kedveli ezt.
 10. Orákulum

  Orákulum Fórum-zöldfülű

  Szerintem Eic_pilot úgy értette, hogy annak is lesz egy képessége amivel gyorsabb lesz, de nem feltétlen lesz gyorsabb. Lehet, hogy 20%-kal növeli a sebességet. Persze lehet, hogy ő nem erre gondolt. Igazán írhatna valamit!
  Ez szerintem is elképzelhető. Hisz ezzel kompenzálni lehetne a Tartarus gyorsaságát.

  Szia! Érdekelne, hogy hogy értetted a Goliath-X gyorsaságát. Azért az kicsit túlzás, hogy gyorsabb lesz, de lehetne hasonlóan gyors. ;)
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.17
 11. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Épp erről van szó, felejtsük már el ezt a szót. Kompenzálás. Nem, mert a végén majd ott tartunk, hogy nem csak bugoltatva lehet 4000-rel menni.

  Igen, skandin. Ma például 4 OLD-ost szívattam 4-2-őn, a bázis körül 'futtattam' őket. Aki fent írta, hogy szembeállva még mindig jobb a surgeon: szembeállósan csaptam ki egyet (tökösen fel volt szerelve) miközben mellette egy gyengébb venga is engem lőtt. Sebességemből adódva olyan gyorsan tudtam körözni körülötte, hogy egy darabig (2-3 lövés) nem tudott kijelölni... Meccs végére 60,000 élettel úgy hagytam helyben a vengát, csak pislogott. Miközben ő kerék formációval üldözött, nevetve töltöttem a pajzsomat szívben...
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.17
 12. Smith-Program

  Smith-Program Fórum ismerője

  Kyra ! Olvasd már el pontosan azt amit leírtam.
  Tisztelj már meg ennyivel, és ne adj nekem arra választ amit nem írtam még közelítőleg sem.
  Köszönöm !

  Tg ne viccelj már ! Akkor javít amikor akar, mert lelép ? Na és ? Gyorsabban javít vissza
  mint más ? Vagy addig az ellenfél nem fog javítani ?
  Le tud lépni, de amikor visszajön akkorra az ellenfél is javított, és az erők arányai ezért nem
  változnak.
  4k-val van több élete mint a gólinak, de egy lézerrel kevesebb, hol itt az a hú de nagy extra előny
  ami felborítja az egyensúlyt ?
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.17
 13. $ΣηęяĝỴ$(HUN)

  $ΣηęяĝỴ$(HUN) Fórum ismerője

  Ha van a tartarusnak esze pettel löveti a másik hajót ami igy nem fog tudni javitani.
   
 14. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Az írásaid alapján Te megvetted a Tartarust, használod, látod hogy tök jó, és ezért örülsz, mint majom a farkának. Még véletlen sem szeretnéd, hogy nerfeljék. Kérlek az elfogultságodat tedd félre, vagy ne írj többet.
   
 15. Orákulum

  Orákulum Fórum-zöldfülű

  Szia! Mint ahogy azt Spaceking írta, látszik, hogy nem örülnél neki ha csinálnának valamit a Tartarussal. Ezt teljesen megértem, hisz sok pénzt kellett fizetni érte, akár valós, akár játékpénzről beszélünk. Azért vedd figyelembe azt is, hogy jelenleg nincs gyorsabb hajó a Tartarusnál és ami azt illeti, sebzésben sincs nagyon ellenfele. 1 lézerhely a hajóban igazán keveset jelent. Régebben jó volt, hogy a goli és a venga harcolt egymással. A goli egyértelműen erősebb volt, mint a venga, viszont a venga jóval gyorsabb volt. Most a helyzet az, hogy kb. 4k-val kevesebbet sebez a hajó és 80-nal gyorsabb. Ez, sokaknak nem annyira tetszik. Lehet azt mondani, hogy használj Tartarust, de nem ennek kéne lennie a megoldásnak.
   
  SPΛCΞ†KĪИG kedveli ezt.
 16. Smith-Program

  Smith-Program Fórum ismerője

  Egyrészt nem örülök mint majom a farkának.
  Másrészt teljesen objektív tényeket írtam, minden állításom indokoltam is.
  Tehát olvass pontosan, és értelmezz, hidd el ez csodákra képes !
  Harmadrészt a pofátlanság teteje, hogy oda biggyesztetted a végére, hogy :
  "vagy ne írj többet." Két és fél éve írok a fórumra, de ilyen pökhendi szemét
  hangnemet még nem tapasztaltam.
   
  Utoljára szerkesztett: 6.11.16
  Unkas_ALonvadász kedveli ezt.
 17. Kyra40

  Kyra40 Haladó

  "Mert nem erősebb semmiben az eddig ismert hajóknál, csak gyorsabb."

  Szia!
  A fent idézőjelben kiemelt mondatodra reagáltam .Ugyan nem írtad le konkrétan azt hogy nincs előnye, de burkoltan semmibe vetted a sebesség tényét , és úgy kezelted azt mintha az olyan dolog lenne amivel fölösleges foglalkozni . Ezért automatikusan asszociáltam arra hogy az nem előny számodra.
  Nem tudom mi másra gondolhatsz azalatt hogy "megközelítőleg sem írtam" , mert azért tök másra nem szoktam reagálni . A hozzászólásodat most nem kezdem el elemezni , de véleményem szerint olyan csekély jellegű pozitívumnak tartod amit inkább semmibe veszel . Erre írtam azt amit írtam , úgy ahogy írtam , mert szerettem volna kicsit lényegesebben kiemelni hogy nincs igazad.

  Mert: A tartarus a gólihoz képest csak egy dologban roszabb , mégpedig hogy egy lézerrel kevesebb fér bele , minden másban alázza .

  Hol itt az a nagy extra előny ? A sebességben barátom , mert jah , lehet hogy csak 4 K val van több élete , de PL HP boosterrel már az több mint 4 k , és igen , gyorsabban javít ha több az élete . Nem beszélve a HST képességéről is , ami kifejezetten előnyös egy pvp harcban .

  Ne haragudj de olyan érvekkel dobálózol amit mindenki számításba vett mikor leírta a véleményét . Nem ok nélkül panaszkodunk .
  ja, arról nem is beszélve hogy még csak nem is kell hogy lelőjje az ellenfelét a tartarus , elég ha csak meglép előle , végülis a patt is jobb mint a halál.

  Fent írtak még pár + dolgot amit a sebességgel nyersz , nem fogom őket szajkózni .
   
 18. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  11. 04. 16:55
  11. 06. 13:50
  11. 06. 22:00
  Ilyenek után legalább ne mondj olyat, hogy tényeket közölsz, és objektív a hozzáállásod. Lehetsz akár a bigpoint vezérigazgatója, a tekintélyed csak addig tart, amíg nem önérzeteskedsz.
  Ezzel kapcsolatban nem írok többet.

  A sok 'rizsa' közepette Orákulum megfogalmazta a lényeget:

  Energy pedig látom akadt már össze tartarussal, nem egyszer tapasztalom, hogy a hajók már nem lövik egymást, de a petem még lövi a srácot. Ilyen esetek a folyamatos lövés leállása után 4-6 másodperccel többször is történtek már, tehát én 4-6 másodpercnyivel többet javítok, ami combosabb felszereléssel 60-80k életerő, nem beszélve a pajzsról.

  Ez mind igaz, és az lesz a vége, hogy a kicsik is a tartarusra fognak rámenni, mert az egyetlen lesz amivel elmenekülhetnek (ez a legkisebb, mert kicsiként még 4-4-en átmenni is feladat). Eléri a DO a teljes egyhangúságot a hajók tekintetében, ráadásul minél később nerfelnek, annál több játékos fog felháborodni. Amíg a nagyobbaknak van csak, ők belátják, hogy egy nerf a saját játékuk élvezhetőségét növeli, de azok akik nem lealázni vették, hanem "kárcsökkentés" gyanánt, az ő felháborodásuk jogos lesz.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.11.16
  tg90000_2 és Orákulum kedveli ezt.
 19. Smith-Program

  Smith-Program Fórum ismerője

  -Azért önérzeteskedtem, mert személyeskedtél.-
  Ha a témával foglakoztál volna és nem azzal, hogy én mit írhatok, akkor nem háborodtam volna fel.
  De te közölted, hogy én vagy ne legyek részrehajló, vagy ne írjak. Mire fel próbálod meghatározni,
  hogy én mit írhatok ?
  Itt fentebb is személyeskedsz, : ne mondjak ilyent vagy olyant, meg meddig tart a tekintélyem.
  Ugyan már King, egyiket sem te határozod meg. Beleszóltál olyanba amihez semmi közöd, velem
  foglakoztál a téma helyett, és sértő módon. Ennyi volt a bajom mindössze.
  A témát részemről is lezártam, ha valaki elfogadja : béke-jobbot nyújtok, és javaslom a jövőbeni
  kölcsönös tisztelet elvét !
   
  SPΛCΞ†KĪИG kedveli ezt.
 20. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  hmm... Tudod, én lightningos vagyok. Bár már leírtam párszor. Elég sokszor használtam a gyorsaság előnyeit, szóval akkor hadd indokoljam meg kicsit, miért is írtam azt amin fennakadtál.

  Szóval:
  1. Ha valaki meglép, úgy is tud távolságot választani, hogy a pettel lövesse az ellenfelet amíg javít. Habár egy kicsi (de egyáltalán nem elenyésző!) sebzésről beszélünk, a tény, hogy közben javítasz és nyomod fel a pajzsod, elég hatásos fegyverré teszi.
  2. Ha meglépsz, általában azért teszed, mert rosszabbul állsz. Ilyenkor ha pont annyit töltesz vissza, amennyi neked elég, hogy kiügyeskedj egy győzelmet visszatérve, neki meg lehet nem is használt szinte semmit a kis szünet. Nálad van az előny, te támadsz, te döntöd el, mikor csapsz le rá.
  3. Szintén, ha elfutsz, kivárhatod, hogy pont visszatöltsön az emp/ish, megfelelő rakéták stb, amíg neki lehet még bőven tölt. Visszamész, ezekkel csapkodod, majd ha kell, azonnal meglépsz, amikor ő is használja. Ez nagy előny, órási sebzésmennyiséget lehet ennyi idő alatt bevinni, és nem tud védekezni. Ellenben amikor "visszaadná", te távol vagy, nem tudja ezt kihasználni.
  Ez pár dolog a legfontosabbak közül, és mind a sebességi előnyödet használja ki. A sebességi fölény lépéselőnyhöz juttat a harcban, márpedig folyamatosan védekezve elég nehéz csatát nyerni (ha nem extrán béna a támadó).
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.