Tartarus

Kategória: 'Archívum: minden egyéb', témanyitó: tg90000_2, témanyitás ideje: 1.11.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Tetszik?

 1. Igen

  54.5%
 2. Nem

  45.5%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Smith-Program

  Smith-Program Fórum ismerője

  Oké tg, elfogadom az indoklást.
  Így már értem mire gondoltál. Valóban jók a képességei a hajónak, és nem is ezt
  vitattam, hanem az egyensúly nagy mérvű felborulását ugyebár. Mert úgy gondoltam,
  hogy, más hajónak is vannak ragyogó képességei, amik meg azt teszik jó fegyverré.
  Solac rengeteg életet tölt azonnal, és most már 90 másodpercenként, az aeg életet, és
  pajzsot is mindkettő kritikusan fontos dolgot tud, és rendkívül hasznosat, és folytathatnám.
  Tehát nem éreztem úgy, hogy a tartarus egyedülálló lenne abban, hogy értékes képességei vannak.
  De mint írtam, maximálisan elfogadom a válaszod. Valószínű én azért nem láttam benne ezeket a le-
  hetőségeket amiket leírtál, mert én hozzád képest csak egy fakezű öreg fószer vagyok, aki már a kisseb
  betűket sem mindig látja.. ;)
   
 2. SPΛCΞ†KĪИG

  SPΛCΞ†KĪИG Járnitanuló

  Az mondjuk igaz, hogy a régebbi képességdesignokat is felizmozták. Agyf@szt tudok kapni, amikor spaceballon 10 perc alatt 4x találkozok ugyanazzal a spectrummal, és mind a 4x benyomja a képességet. Ilyenkor már csak lőszerspórolás címén sem lövöm :D Viszont amióta van tartarus, nem találkoztam Lightning-gel, szóval azt szerintem teljesen háttérbe szorította, annak ellenére, hogy TG elmondása szerint még mindig azt preferálja (skandin a Jihadosok és néhány VOBH-s járkáltak állandóan Lightninggel, de mostanra mind lecserélte Tartarusra).
   
  Smith-Program kedveli ezt.
 3. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Sziasztok!
  Már eddig is nagyon hozzá akartam szólni a témához. Nos, most lehetőségem adódott. Remélem még valaki figyeli.

  Először is a fejlesztők egy az egyben kimondták, hogy míg a góli, aegis, tartarus elsőosztályú hajók addig a venga a másodosztályt képviseli. Azt nem minősítem, hogy ez a rendszer jó-e vagy nem. De az biztos, hogy ezt tudva nem sok értelme van a lightningot a tartarushoz hasonlítani.
  De ha mégis megtennénk nem a lightninghoz hanem a pusathoz kellene hasonlítani. Nem azt mondom, hogy egyenrangúak de az biztos, hogy vannak helyzetek és taktikák amiben a pusat jobb mint a tartarus.

  Tartarus vs góli/surgeon. Feltételezzük, hogy a surgeon balanszolt! Ez jó feltételezés mivel elég nyilvánvaló, hogy jelenleg a spectrum erősebb is nála.
  Lézer+pajzshelyek: tartarus-29
  surgeon-31
  A surgeon 6% plussz sebzést kap, a tartarus 5% mínuszt. Még ha a rakétavetős képességet is beleszámoljuk akkor is kimondhatjuk, hogy egy tartarust használó konfizhat akárhogy, a surgeonos erősebb lesz nála.
  Persze ezt eddig is tudtuk. A kérdés, hogy mennyire hasznos a +sebesség.

  Itt persze jöhet a klasszikus közhelyes "attól függ" frázis. De valóban a helyzettől függ.
  Amikor érvelgettetek legtöbben helyes érveket hoztatok fel.(kivéve SPΛCΞ†KĪИG unintelligens hozzászólásait) Csak valószínűleg más helyzetekre gondoltatok.

  Mikor tűnhet OP-nak a tartarus? Nagy harcokban ahol igazán kihasználhatja a mozgási előnyét és nem annyira fontos a hajó tiszta ereje mert ha 20-an lőnek valakit kis sebzéssel az ugyanúgy esik.
  Mikor tűnhet gyngének? Általános harcokban melyeknek leggyakoribb formája az x-6-os harc. Nos itt viszont a surgeon egyértelműen jobb mint a tartarus. Ha full HP-ról kell lelőni valakit ott azért kijön az a sebzésbeli hiány. És mint mondták lehetsz akármilyen gyors, szaladhatsz akármennyit, ha töltesz az ellenfeled is tölt. Azt nem hiszem, hogy előnynek számolhatjuk, hogy ha valami csoda folytán a tartarusnak van 5 perce amíg annyi előnyt szerez különböző szaladgálással, hogy lelőjje ellenfelét. Mert valóban, vannak technikák (pettel való lövetés, pettel töltés, elszaldni amíg téged lőnek és visszatérni amikor átkattintanak a társadra) amikkel előnyt lehet kovácsolni a gyorsaságból de ezek általában sokáig tartanak vagy nagyon specifikus helyzetet igényelnek. Egy racionális ellenfél egyszerűen befejezi az üldözést ha látja, hogy beválik a trükközésed.

  Mondhatná valaki, hogy azért op. a tartarus mert ha elég óvatos a használója mindig meg tud lépni. De könyörgök, ez már annyira nem újdonság. A másfél percenkénti spectrum/lightning képességek, lassító, fagyasztó rakéták, EMP-álcák darkorbitjában játszunk.

  Konklúzióként azt mondanám, hogy vannak helyzetek amikben a tartarus holtversenyben a legjobb hajó a spectrummal viszont vannak helyzetek amikor egy enforcer gólival többet el lehet érni. És az utóbbi a gyakoribb.
   
 4. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Nem, a vengához valóban nem érdemes hasonlítani. Szimplán azért hoztam fel, mert nekem még mindig jobban kézre áll a lightning, akármennyivel gyengébb is.

  Amíg te javítasz, a másik is... hát. Ez már megint az a helyzet, hogy a tartarus csak lőni tud, és tök buta a játékhoz, míg a goli ügyesebb és okosabb nála. Ha tartarussal jól taktikázol, sehol nem tud javítani. Ráadásul a tartarusnak még több is az élete mint a golié. Többet javít, szóval ha 2-3 másodpercet is tudsz csak javítani, mert elkezdene a másik is, már óriási előnyben vagy.

  A spectrum nem tud megszökni, az lassú. Ha lőni akarja valaki úgyanúgy lelövi mint bármi mást. A lightning képesség az egyetlen kivétel, de a fagyasztó nem hat a tartarusra, mivel a képessége lemossa, és elég gyors, hogy az álalad felsorolt cuccokkal ne lehessen megszökni előle. Bármi más elől meg lehet simán, talán a lightning elől nehezebb ha a képessége be van töltve.

  Sokáig tart vagy specifikus helyzetet igényel? Sokáig? Hát általában minden harc sokáig tart, ha olyan hajók játsszák, akik tudnak harcolni. A futás, ami max 20 másodperc, nem nyújtja el annyit... nem cigizni mész ki harc közben. És a specifikus helyzet, amit igényel, csak a tartaruson múlik, hogy megteremti-e magának.

  Igen, ha befejezi az üldözést, vagy elkezdem pettel lövetni, 5-6 másodperc után ráugrok emp-pel, hogy megint ne javíthasson, és meglógok mire elkezdene lőni. De ha ez se megy, és nem üldöz tovább, ott is lehet hagyni, nem kell kötelezően leesnie az egyiknek. Akkor szimplán nem esett le a tartarus. :)

  ___________
  Én meg a te konklúziódra írnék még annyit, hogy neked lehet jobban megy enforcerrel, de attól még ha olyan hajó jön szembe ahol számít az erősség (nem béna, nem gyenge), nem mindig nyerő...
   
  $ΣηęяĝỴ$(HUN) és Mislix kedveli ezt.
 5. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Én csak arról beszélek, hogy ha nincs egy hajó harcban akkor az automata javító robot cpu miatt automatikusan elkezd javítani. Valóban, a pettel el lehet érni, hogy a másik ne tudjon javítani. De azt se felejtsd el, hogy a menekülő is valamilyen szinten hátrányban van az NPC-k miatt amiket kerülgetni kell.

  Elmondanád, hogy mire gondolsz az alatt, hogy "Ha tartarussal jól taktikázol, sehol nem tud javítani."? Vagy csak arra, hogy a peteddel löveted?

  De, a spectrum el tud futni. Gyémánt formációval és SAB-al szinte halhatatlan hacsak nem 10en vannak rajta és 30 s alatt nevetve végigfutja bármelyik térképet.

  Nem tudom, hogy a ti szervereteken mi a divat de nálunk nem tartanak olyan sokáig a harcok. Főleg az erős hajók harcai. Nálunk a moly automatikus válasz a gyűrűre. Ezért kénytelen mindenki nagysebzésű konfikat használni. 20 másodperc alatt én két embert lelövök (vagy engem lőnek le 2szer XD).

  ", 5-6 másodperc után ráugrok emp-pel, hogy megint ne javíthasson"
  Itt te is azt feltételezed, hogy az ellenfeled csak lőni tud és tök buta a játékhoz. Neki is van EMP-je meg stb..

  "Akkor szimplán nem esett le a tartarus."
  Pont ezt mondom. Nem hiszem, hogy ez egy túl erős hajó definíciója:
  Nagyon nehéz lelőni ha nincs fagyasztó és lassító rakétád és le tud lőni ha üldözöd és öngyilkos leszel neki.
   
 6. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Tartarussal elmész bármi mellett, nincs ideje rád lőni, nem kell semmit kerülgetni. Pettel tudod lövetni a másikat. Álcából is, és akkor végképp nincs kockázata, hogy rád lő egy npc.

  Igen, elmondanám. Pontosan utána írtam le. Pettel simán lehet lövetni, még ha emp-et nyom is. De ha ez nem működik, időnként emp után ráugrasz, majd el azonnal.
  Arra, hogy a másiknak is van emp-je stb: nem számít, javítani nem fog ha akár 1-et is belelősz, és olyan gyorsan nem fog reagálni, hogy azonnal benyomja, amint irányt váltasz. De ha nem is üldöz, az emp-es taktika akkor is jó erre. Szóval ha nem menekül el a kapuba, bázisra az ellen, nem fog javítani. :)

  Specis rész: nem, rossz irányból közelítesz. Az elfutásra nem a teljes visszavonulást, elmenekülést értem, hanem azt a pár másodpercet, amíg taktikai előnybe hozod magad, javítással, a megfelelő dolgok visszatöltésével (emp, ish, rakéták). A spectrum pont erre nem képes. Azzal végig harcban fogsz állni.

  Hát ha nálatok egy gyűrűst 10 mp alatt leszednek molyban, akkor elég béna szerón vagy. Akár csak nézz meg pár 1v1-et, valamiért inkább a gyűrűt használja mindenki, és hatékonyabb. Persze, lehet, hogy mindenki más téved és csak a ti szerveretek kivételes ügyességű és erősségű játékosokkal van ellátva...

  De hiába írom mindezt, mert még mindig úgy látom, hogy melletted beszélek el folyamatosan, és csak azt olvasod ki amit szeretnél látni. Itt ez nem arról szól, hogy el tud-e valaki futni és megmenekülni egy másik hajó elől. Hanem, hogy meg tud-e lépni annyira amennyire szeretne, egyik fentebbi hsz-ben már összeírtam pár pontot, ez miért hatékony. Plusz te sem tudsz elfutni előle, pontosítok, gyorsabb nem leszel. A fagyi nem hat a tartarusra.

  És végezetül, ha nem lenne igazam, nem lenne a játékban különböző sebesség amivel taktikázni lehet. JPA-t is összesen 1 dupla lassúkonfis játékos nyert, ő is 1-et csak. Pedig a többieknek kevesebb pajzsuk kellett legyen... és az, az tényleg halálig ment.
   
  -TOKEI-Ihto- kedveli ezt.
 7. Unkas_ALonvadász

  Unkas_ALonvadász Törekvő

  Az emp-s elméleteddel a gond:
  1. Ez egy elméletben működő dolog. Ne feledd, azt akarod bizonyítani, hogy a tartarus op.(valószínűleg nem pont ezt de ebbe ne köss bele kérlek) Egy olyan dologtól nem igazá válik op-vá egy hajó ami a valós harcokban soha nem történik meg. Most komolyan, hány embert láttál te már egy lövésért EMP-zni. És tudom, hogy a javítás megállítása a lényeg de akkor is.
  2. Pont erre mondom én, hogy baromi sokáig tart ez a dolog. Annyi előnyt szerezni ezzel a taktikával, hogy kompenzáld a hajó erejéből adódó hátrányt... Én az ilyen szaladgálós harcokat inkább feladom, ha én vagyok az üldöző.

  Aláírom, az komoly előny, hogy mindig megléphetsz és ha másokat lő az ellenfeled/ellenfeleid akkor visszatérsz és lövöd. De ez meg már a csoportos harcok kategória. Amiben elismertem, hogy a tartarus valóban majdnem a spectrum és a citadel szintjén van.

  HU1-en játszok. Egész sokan vagyunk mostanában, ebből vannak azért jó játékosok.
  Érdemes lenne lemenned x-6-ra vagy x-7-re vadászni.A valóban erős játékosok akik vadásznak a szív->moly kombót használják. Pont azért, hogy gyorsan lelőjjenek mindenkit, ne szaladjon el senki.

  A spectrumos rész: Pont azt amit leírtál a spectrum valóban nem tudja megcsinálni. Csak kérdés, hogy tud-e valami sokkal erősebbet csinálni.

  Nem hat a tartarusra a fagyasztó rakéta???
  Azt hittem az előző hozzászólásodban ezt csak elírtad. Hogyne hatna, meg se tudom számolni hányszor fagyasztottak be. XD
  A lightning-ra nem hat ha aktív a képessége.

  "És végezetül, ha nem lenne igazam, nem lenne a játékban különböző sebesség amivel taktikázni lehet. JPA-t is összesen 1 dupla lassúkonfis játékos nyert, ő is 1-et csak. Pedig a többieknek kevesebb pajzsuk kellett legyen... és az, az tényleg halálig ment."

  Ez a pont tetszik. Viszont két gyors konfis sem nyert soha. XD
  Meg a gyors konfi alapból nem azért jó mert baromi gyors. Hanem mert a lassú konfinál gyorsabb. Ha érted mire gondolok...
   
  NumizN1, -TOKEI-Ihto- és tg90000_2 kedveli ezt.
 8. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Az 1. pontodra: sokat. És az nem 1 lövés, hanem számítsd bele, hogy te javítasz utána mérnök képességgel, meg mindennel ami kell, szinte fullra, tartarussal még több életed van mint a goliknak, ő pedig semmit nem tud javítani. Ezért érdemes emp-t nyomni. És én is használom ezt. Lightninggal is jó.
  2.-ra: Ha olyan a vadász, aki ezután nem keres mást, akkor csak úgy tudod feladni, ha keresel másik térképet (ami lehetőség szerint nem szomszédos). Márpedig ez egyre jellemzőbb a szerverek népességcsökknésével.

  Hu1-en? Sejtettem. :( Én mostanság eu2-n. Hu1-en nem tudom mióta játszol, volt egy csapat, akik 2-5 éve játszottak ott, ők nagyon szépen használják ezt a technikát, és mondhatom, hihetetlen nehéz ellene harcolni, ha nem teljesen jól szervezett, irányított csapattal vagy.

  Furcsa, hogy írod, nálam egyszer se hatott amikor a képessége be volt nyomva (fagyi). A spectrum ugyanúgy elynújtja a harcot, ráadásul lőszerpocsékolás, én az ilyet elvből otthagyom ha nem tudom pár plusz lövésből lekapni.


  Két gyors konfis sem. És nagyon örülök, végre sikerült leírnod a lényeget, úgy látom érted is. Pontosan, nem az abszolút sebességed számít, hanem hogy gyorsabb vagy a másiknál. És a gyorsaság helyzeti előnyt ad. Nem elmenekülsz, hanem gyakorlatilag időzítesz a csatában. És mivel mindennek van visszatöltése, és már repülés közben is tudsz javítani, ez az előny ami OP hajóvá teszi a tartarust. :)

  És hu1-ről mostanság jöttek páran el olyanok, akiket ismertem, és mondták, hogy elég kihalt lett, és az új szerón olyan dolgokkal találkoztak, amivel hu1-en nem nagyon a harc területén. :oops:
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.