tg és a játék

Kategória: 'Ki kicsoda? - A játékosok', témanyitó: tg90000_2, témanyitás ideje: 29.10.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Sziasztok!

  Hosszas gondolkodás után én is úgy döntöttem, hogy írok ide egy bemutatkozás(félesége)t.

  ________________________________________________________
  ________________________________________________________

  Életem története: (röviden)
  Fiatalka vagyok még, épp az ezredforduló előtt láttam meg a napvilágot egy budapesti kórházban, kék karszalaggal. Mivel elég fiatal vagyok még, ez a rész jó rövid lesz. Ami lényeges, hogy több, mint 13 éve kosarazom, illetve szeretek sok mindennel foglalkozni. De a sok mindenre a kosár mellett nincs túl sok időm. :( Szeretem a kihívásokat és a problémákat, és azok minél egyszerűbb, lényegretörőbb megoldásait, illetve az intelligens vitákat.

  Érdeklődés:
  • Hmm.. hát.. először is: lányok. :cool:
  • Kosarazom, nagyon közel áll hozzám ez a sport, ebben élek mióta meg tudom emelni azt a labdát :D .
  • Zene, itt mindenféle műfaj. Az egyetlen, amit nem bírok az a mostani mm.. "divat". Amiben nincs zene, csak ritmus, meg effekt. :(
  • Elég jó érzékem van a számítógépekhez, és érdekel is a téma. Leginkább a programozás része. Bele is kezdtem, de tanulni utálok és sajnos nem is tudok jól, ezért hadilábon állok minden paranccsal és rövidítéssel. De nagyon közel áll a fent leírt probléma-megoldásokhoz :)
  • Érdekelnek a művészetek, főleg a zene (komolyzene) és az irodalom (legfőképp NEM a szépirodalom)

  És a játék. Még azt megemlíteném előtte, hogy én játszani, illetve a netes játékok mechanikáját átlátni jöttem fel az elején. Mindkettő megmaradt. 2010 novemberében ismerkedtem meg a játékkal, kisebb megszakításokkal azóta játszom.
   
  Utoljára szerkesztett: 2.1.18
 2. Ez szép és jó sok mindent bemutatsz :) Kevés hozzád hasonló emberrel találkoztam aki még ilyen őszintén egy fórumon bevallja hogy botolt! Egész DO -s történetedet megismertük nagyon jó lett grat. :)
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 3. LoneWolf

  LoneWolf Haladó

  tg te fanatikusabb DO játékos vagy, mint amilyennek megismertelek! :) Cry-ban megvan még EagleScream? Anno sokat csuklott biztos.. :D
   
  fapapi kedveli ezt.
 4. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  :D Annyira nem veszem komolyan a cuccot, csak élvezni szeretném :) Megvan - a hajója. Ő már nem játszik, max pár percre feljön kéthavonta.
   
 5. 1100101

  1100101 Junior szaki

  Az illető kérésére idehoztam, de válaszolok. Szerencsére nem túl szőrösszívű az adminunk, így még itt lehetek. De tény, ha folytattam volna az olyan hsz-ek írását, mint amiért kitett, lehet az lett volna a vége, amit leírtál. :)
  Egyébként meg; tudja, és IP alapján bármikor be is tudja bizonyítani, felesleges rejtőzködnöm. :)
   
  Eziztos és Nitronyussz kedveli ezt.
 6. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Nem tudom, hova tegyem, úgy gondolom itt jó helye lesz. Linket máshova is fogok tenni.

  Készítettem pár összefoglaló segédtáblázatot az első 3 kapuról. Íme:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. Nitronyussz

  Nitronyussz Fórum admirálisa

  Ha megcsinálod a többi kapura is, akkor berakom az enyim mellé. :)
   
 8. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Tessék, itt vannak.
   
 9. †ŤĥěĐěşțŗŏγěŗ†™.

  †ŤĥěĐěşțŗŏγěŗ†™. Utánpótlás-írogató

  Tg, elírás vagy tényleg nem számoltad sehol a legvégén a megosztó TP-t?
   
 10. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  ??? bele van számolva. Fölé is írva, hogy 20% - 70%... Milyen megosztó? Melléd megy valaki, amikor felveszed a kapu jutalmat? Beáll 5 adminhajó melléd? :D

  Viccet félretéve; a kappaboostert és a kcsb boostereket nem tettem bele.

  De ha kiszámolod, hogy ha megvan,vagy nincs a tárgy a hajóban:
  1. Tp dizi
  2. Becs dizi
  3. Booster 1 tp
  4. Booster 2 tp
  5. 50% tp
  6. Booster 1 becs
  7. Booster 2 becs
  8. 50% becs
  9. Drónforma tp 5%
  10. Drónforma becs 5%
  11. Drónforma becs 20%
  12. Megosztó (tp asszem) 5%
  Ez 2^12 lehetőség, habár van ami kiüti a másikat, de akkor is minimum 2^10 = 1024 lehetőség. Én kiválasztottam párat, amik szerintem a leghasznosabb felállások.

  És ebből még a kcsb-t ki is hagytam, mert az 1-200% bármi lehet. (ugye nem szeretnéd felszorozni 200*2-vel?(tp, becs))

  :)
   
 11. †ŤĥěĐěşțŗŏγěŗ†™.

  †ŤĥěĐěşțŗŏγěŗ†™. Utánpótlás-írogató


  Bocsi hülyén írtam, konkrétabban a rangsorpontoknál 10% TP-t írsz ez az ami érdekel, becsből ott van hogy 70% és mögötte 10% TP és Veterán
   
 12. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Valóban. Igazad van. De nagyot nem hibáztam, mert a veterán -20%-át nem számoltam bele. De gyakorlatilag pár 10 rangsorpontról van szó.
   
 13. ...[ILOVEDARKOORBIT]...

  ...[ILOVEDARKOORBIT]... Fórum ismerője

  Tetszett a történeted nagyon.
   
  tg90000_2 kedveli ezt.
 14. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Áh áthozom ide, itt nem off. :) Mégiscsak.

  Cry-os vagyok, van már csapatom a játékban, köszönöm, jól érzem magam benne. (Valamiért elég ritkaság arra a magyar).

  Nem gyenge, inkább úgy hívnám. Pontosan tudom mi és mekkora a különbség egy akkora és egy fullos hajó között. Ugyanis van 2 hajóm a full közelében (fejlesztések hiányoznak csak). De azok nagyon.

  Napi 8 órával, sehol nem írta, hogy rendel, szerintem bőven több, mint fél év. :) Az aeget meg nem sértésnek szántam (furcsállom, hogy annak vetted), improvizációnak nem rossz, mondjuk erről szól az egész. A helyzetből a maximumot kihozni. Az aeget azért írtam, mert - ha már úgy utál a pallamező - bemehetsz aeggel, magadrahúzod az egészed és lesz egy csomó könnyű (még könnyebb) killed.

  Aztán. Nem ígértem semmit. És én elég elfoglalt vagyok (van életem a gépen kívül), ezért a játékidőm nem olyan sok. De ha már neked igen, fél év alatt felhúzhatsz egy karit mondjuk eu2-n (lehet a többi fórumos eu2-es kinéz majd magának, de túléled), neked gyorsabban meglenne. És probléma megoldva.

  Mióta kiszálltam a TGOH-ból skandin, és utána végeztem a kisklánommal, elegem lett a magyar csapatokból. Meg úgy abból az egész magyar játékstílusból (nagyon kevés kivétellel (de van pár)). Azóta nem vonzanak a magyar klánok. Ha csak egyszer megtapasztalnád azt a közeget, amiben a klánom játszik... (skandi) :) top1 klán (volt, hogy pontok alapján az összes szerver közül), mindenféle csaló progiktól, botoktól tiszta. És mindenki tök laza, feljön, játszik, szórakozik egy jót a társaival, aztán ha máshoz van kedve lelép - bárki. Akár a legnagyobb harc közepén is. Kötelezettség minimális.

  Egy klánt összetartani, főleg magyarokkal benne, nem kis munka. És mindenkit akkor se tudnánk legyőzni (eu5-ön lehet, nem tudom, de akkor nagyon gyenge szeró kell legyen).
  Azokhoz a küldikhez valóban érdemes csapattal dolgozni. De én nem keresek csapatot, nekem már van. Ráadásul 5 gyengébb hajó elég lassan csinálná meg, és a küldi teljesítése se vonz. Max a társaság lehetne jó, de az sem egy álom...
  _______________________________

  És még valami, mindenki ismer a szeródon és senki se tud lelőni. JPA győztes is van arra, azért kicsit túlzás amit írsz. És lehet, hogy te még csak 5v1-et tapasztaltál, és az mindennél jobb, de majd ha esetleg egy csapat tagja leszel, és 20v20 legyőztök valakit, na az mégjobb lesz. ;)
   
  Nitronyussz kedveli ezt.
 15. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Nos mindkét JPA győztes a haverom, az egyikkel napi szinten csopizom, azzal a thunderfigter-ral. Multkor, mikor még egy szinten voltunk 3 szor lelőttem volna, csak egyszer lemenekült, így csak 2 szer lőttem le, azóta a barátom.
  20vs20 az nagyon gagyi. Mindenki lő mindenkit mint az állat, de semmi technika, csak megállnak azt lőnek, és akkor az győz akik többen vannak, és erősebbek.
  Egy klánt összetartani bízd csak rám. :D :)
  Egyébként, miért, te úgy gondoltad, hogy felerősödsz, a szerón, aztán itt hagyod, csak azért teszed, hogy pvp-zzünk? :D
  Igen a magyarok moralitása, meg a játékstílusa. Pont ez a klán lenne különb.
  Oké van életed a gépen kívül, de mégiscsak van 2 szín fullos karid. Kérdezném, mennyi időt töltesz játékkal ÁTLAGOSAN / nap?
  Nekem is van életem (majd megmutatom a Sims karakterem). :D:D:D:D:D
  Azt meg senki nem mondta, hogy legkezdetlegesebb hajóval kell majd nekilátni az uber lonoknak. De ha már csak 6 an lőjük (mivel 6szor olyan erős az uber, mint a sima), akkor is olyan, mintha egyedül lőnénk egy lont, ami pillanatok alatt megvan, pláne, hogy én elitezném is.
   
 16. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  (Csak a színes részekre válaszolok, a többi "OK".)

  Piros: Te nagyon buta vagy, már megbocsáss. És ki nyer, ha 20v20-ban mindenki fullos és (lévén 20v20) egyelő számú játékos játszik. Valakinek csak nyernie kell? Azt hiszed ebben nincs taktika? A legtaktikusabb része a játéknak!

  Sárga: pontosan.

  Zöld: egyik se szín fullos, egyik nem full lf-4, és egyiknek sincsenek meg a fejlesztései (ami kb annyiba kerül mint az összes többi együttvéve). Mennyit játszom naponta? Átlag 20-30 percet. Hétköznap 5-öt (percet), hétvégén 1 órát, amennyit kedvem van.

  Kék: utálok küldizni, főleg ha hosszú és nem vadászós. Még olyan csoporttal is meguntam kalózküldiket, akikkel a 90 lonos (saját x-6-on) 7-8 perc volt. Szerinted mennyire lenne türelmem az überlonhoz? Ja, és egy apróság: mint az über npc-k nagyrészének, az überlonnak is 8x annyi az élete és pajzsa, nem 6x.
   
 17. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Utálsz küldizni? Pedig csak küldiztél eddig amikor húztalak.
  20v20 közel se mind szín fullos, legalábbis nem szokott pont így kijönni egy pvp. És 6szor annyija van. Lon= 400k hp, 300k shd, uber lon= 2400k, 1800k shd.
  Oké, ha te csk azért felhúzol egy karit, hogy velem 1vs1ezhess, akkor ezt én megtiszteltetésnek veszem. Ennyit szenvedni egy kis pvp.ért. :D Köszi.
   
 18. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Azért küldiztem, mert muszáj volt. Annál jobb fejlődési (bocsánat: szintlépési, tp gyűjtési) mód ilyen kis szinten nincs.

  Akkor is, a 20v20 tiszta taktikai csata, szinte alig számít az erőfölény (nyilván nem óriási fölényre gondolok, ilyen +3-4 hajó, vagy épp a hajók erősségében pár lf-4, boosterek)

  A lont jól írtad, über lont meg (annak ellenére, hogy sokkal tapasztaltabb vagy itt mindenkinél a játék terén), rosszul. 3,2 - 2,4 milla az über lon élete és pajzsa.

  Ha van rá időm és kedvem felhúzom, ha nincs, nem húzom fel. Még nem döntöttem. Meg egyébként is sok dolgom lenne az eu2-es ladikkal, kapuzni, urit gyűjteni a fejlesztésekre meg az új cuccokra (ha beteszik, fagyi rakéta, meg a dizik).
   
 19. Ducater*

  Ducater* Fórumszaki

  Oké lehet, hogy elírtam az uber lont, de a lényegen mit sem változtat. 20v20 ba maxmimum az a technika, hogy 1 re rálőttök mind a 20 an, és 1-1 másodpercenként lelőttök mindenkit. Mi más? De egyedül sokkal több kombinácói, variáció van, és nem kell odafigyelni a többiekre.
   
 20. tg90000_2

  tg90000_2 Fórumőrült

  Hülyeséget írsz. Leírtad egy aprócska részét. Aztán létezik olyan még, hogy akna (furcsa, de 5 ddm egy helyen elég halálos kombináció), képességdizik időzítése, a drónformációk (összehangolása). Hogy merre mentek, maradjon-e együtt a csapat. A mozgás gyorsasága... például. De ez is csak egy része az egésznek. Ha azt hiszed egyedül több lehetőséged van, tévedsz.

  És ehhez ugye még a saját "lehetőségek" jönnek hozzá...