Közlemény Változások az Általános Szerződési Feltételekben (2016. november 1-től)

Kategória: 'Archívum: központ', témanyitó: Kazimir, témanyitás ideje: 17.10.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Darkorbit

  Kedves Játékosok,

  A Bigpoint 2016. november 1-től változásokat hajt végre az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF).

  Szeretnénk elmagyarázni, hogy milyen változtatásokat eszközöltünk, és miért.

  GYIK


  K: A változás minden játékost érint?

  V: A változás minden, a Bigpoint Sàrl and Co, SCS vállalatnál regisztrált játékfiókot érint. Azon játékosok, akik a Bigpoint Inc. vállalatnál regisztráltak nem érintettek, nekik ebből kifolyólag nem szükséges újra elfogadni az ÁSZF-et.


  K: Milyen változások vannak az ÁSZF-ben?

  V:

  • Változik a szerződéses partner, a bírói illetékesség, az alkalmazandó jog
   • Belső átszervezések következtében minden a Bigpoint Sàrl and Co, SCS vállalatnál regisztrált játékfiók a német vállalatunkhoz, a Bigpoint GmbH-hoz kerülnek átvitelre. A felhasználói megállapodásnál az új szerződéses partner mostantól a hamburgi Bigpoint GmbH, ebből kifolyólag változott a bírói illetékesség (új: Hamburg) és a felhasználói megállapodásoknál alkalmazandó jog (új: német jog).
  • Kibővített alkalmazási terület
   • A Bigpoint nem csak böngészős játékokat fejleszt és terjeszt, hanem játékokat is, és internetes oldalakat is az egyes játékokhoz. A jövőben az ÁSZF ezen szolgáltatásokra is kiterjed, pár részlet pedig ennek megfelelően módosításra kerül.
  • „Tolás” (boosting) és „tápolás” (pushing) tiltása
   • Az új ÁSZF kifejezetten kimondja, hogy a „tolás” (boosting) és „tápolás” (pushing) nem csak egyazon felhasználó fiókjai között, de különböző felhasználók fiókjai között is tilos. Ennek célja fenntartani az egyenlőséget és a játék élvezetét minden felhasználó számára
  • Anonimizáló szolgáltatások (pl. proxy) használatának tiltása
   • Könyvelési szempontok miatt biztosítanunk kell, hogy a játékosok által végzett kifizetéseket a fizikai tartózkodási helyükhöz tudjuk kötni. Az anonimizáló szolgáltatások (pl. proxyk) vagy egyéb olyan módszerek használata, amely elrejti a játékos tartózkodási helyét mostantól kifejezetten tilos játékainkban és szolgáltatásainkban.
  • Fizetések mobiltelefonról
   • A jogi helyzettel és jogtudománnyal összhangban a mobiltelefonon keresztüli fizetéseket (pl. emelt díjas SMS) az eszköz tulajdonosa elfogadottnak tekinti még abban az esetben is, ha a felhasználó nem az adott mobiltelefon előfizetés szerződő fele. Amennyiben bármilyen ellenvetés merül fel a mobilszámlázással kapcsolatban, azt nyolc héten belül meg kell tenni.
  • Késedelemmel és törléssel kapcsolatos költségek
   • Késedelmes fizetés esetén a Bigpoint fenntartja magának a jogot, hogy késedelmi kamatot számoljon fel a törvényes kamat szerint. Ugyanakkor egy késedelmes fizetésből adódó játékfiók-blokkolásnál a továbbiakban nincsen adminisztrációs költség. Amennyiben a felhasználó felelősségi körébe eső okok miatt (pl. fedezetlenség) törlési díjak kerülnek felszámolásra, a Bigpoint kérheti ezen költségek megtérítését.
  • Zárolás
   • Az új ÁSZF tisztán és átláthatóan meghatározza egy fiók zárolását indokoló körülményeket.
  • Fiókadatok bizalmassága
   • Egy fiókkal történő visszaélést megelőzendő minden fiókadatnak és nem nyilvános adatnak bizalmasnak kell maradnia. Ez a titoktartási kötelezettség nem csak külső személyekre vonatkozik, hanem pl. barátokra, családtagokra és egyéb játékosokra, pl. klán tagokra.
  K: El kell fogadnom az új ÁSZF-et?

  V: Igen, kötelezően kérnünk kell a frissített ÁSZF-et kifejezett elfogadását.

  2016. november 1-től emiatt az ÁSZF ablak meg fog jelenni a játékban, és ezeket el kell fogadnia, mielőtt tovább játszhatna a játékainkkal.

  K: Mi történik, ha nem fogadom el az új ÁSZF-et?

  V: Az ÁSZF hatályba lépése után dönthetsz úgy, hogy nem fogadod el azokat. Ebben az esetben ugyanakkor nem fogsz tudni tovább játszani a játékainkkal.

  Üdvözlettel:

  A Bigpoint Csapata
   
  ĐΣ√łŁ kedveli ezt.
 2. Saxo

  Saxo Törekvő

  Sziasztok,

  Hirtelen két nap alatt rengetegen kerestetek meg, hogy ez a proxy kapcsolatos dolog nem tiszta számotokra.

  Nos, a teljesség igénye nélkül:

  Proxy/VPN

  Manapság nem ritka, hogy otthoni routerek és vállalati hálózatok helyileg proxykat és/vagy VPN-t használnak. Ez nem minősül az ÁSZF megsértésének mindaddig, míg a proxy és/vagy VPN nem rejti el a valós területi IP-det/fizikai helyedet. Az ÁSZF világosan kimondja, hogy nem minősül szabálysértésnek maga az eszköz használata, csak ha szándékos kísérlet történik a játékos valódi földrajzi helyzetének elrejtésére. Ez csak úgy érhető el, ha a Proxy/VPN szándékosan úgy van beállítva, hogy a számítógépet más fizikai helyszínen tüntesse fel, mint ahol valójában fizikailag tartózkodsz, és ez nem kapcsolódik az otthoni vagy vállalati proxy/VPN szerverekhez.

  Egy példa a szabálysértésre:

  Egy Németországban tartózkodó játékos proxy/VPN szervert használ, hogy a Bigpoint játék szolgáltatásai Törökországnak ismerjék fel a földrajzi helyzetét és így előnyt szerezzen az ajánlatok árkülönbségéből. Ebben az esetben ez egy nyilvánvaló szabálysértés, amelyet a játékos hozott létre, hogy olyan előnyre tegyen szert, mely nem elérhető a Németországban tartózkodó játékostársai számára.

  Példa egy szabályos helyzetre, mely nem számít szabálysértésnek:

  Egy játékos otthonról játszik routert használva, mely Proxy/VPN szolgáltatással rendelkezik, anélkül, hogy az megváltoztatná a játékos valódi tartózkodási helyét. Ez egy általános, otthoni kapcsolatok és vállalati hálózatok által generált helyzet, amelyeket nem a felhasználó állított be szándékosan, hogy egy másik helyen érzékeljük a gépét.

  Ha a fenti szabálysértést nem követed el, akkor nem leszel megbüntetve az ÁSZF megsértéséért.

  Saxo
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása