Visszajelzés Beszélgetés a játékról / visszajelzések akár pozitív akár negatív.

Kategória: 'Beszélgetés a játékról / visszajelzés', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Vadász

  Vadász Aktív író

  Szia Kitti,
  Én is kaptam, de már kitöröltem mielőtt ide benéztem volna. Egy "DO"-s oldal generált ugyanazzal a névvel egy másik fiókot.
  Feladó: DarkOrbit <darkorbit@newsletter.bigpoint.com>
   
 2. kusimitama

  kusimitama Aktív író

  Hello!

  Szeretnék egy etikai problémáról beszélni. Ez a probléma a játékbugok exploitálása és az egyéb büntetések.

  Jó lenne egy tisztán átlátható 4-5 lépcsős büntetés rendszer a botosok számára.Pl:
  • 1. Figyelmeztetés emailben + játékon belüli üzenettel. Reklamáció ra lehetőség adás mert simán elképzelhető hogy valaki csak simplán brutál kocka.
  • 2. Figyelmeztetés + Büntetés. Birtokolt Uridium megfelezése. Bonuszdobozokból szerezhető zsákmány nullázása 7 napra.
  • 3. Figyelmeztetés + Büntetés. A fentebb irt + minden megszerzett jutalom (TP,becsület,kredit,uridium) felezése 7 napra.
  • 4. Rövid ban pl 7 nap. Felszólítás hogya következő alkalommal 1 éves ban következik.
  • 5. visszatérés után is folytatja a botozást 1 éves ban.
  • 6. 1 éves ban után botozás perma ban.
  Esetleg lehet cool of time ot betenni hogy ha valaki 1-2-3-4 es szinten volt pl de 1 éve nem volt probléma vele akkor visszaálni a 1. re. kivéve 5 ös szintről onnan nincs bocsánat. Illetve Perma ban esetén. Meg lehetne adni egy meghatározott összeget aminek ifizetésével vissza kaphatja a játékos az accountját / feloldhatja az 1 éves vagy perma bant. Nyilván ez egy magas összeg kell hogy legyen. 50 ezer ft akár.

  Az elrettentés szerintem sokszor sokkal hatásosabb mint a instant permaban. Illetve a botozásnak akkor van értelme ha tudnak belőle nyerészkedni. Ha nem gyüjt a bot csak kegyetlen lassan akkor igaziból hiába menne a bot egésznap ha kb semmit nem érne el vele. És jó lenne ezt köznyilvánoságra tenni hogy hogyan megy a folyamat nem a háttérből egyzsercsak permabannolni valakit.

  A másik sokkal égetőbb probléma a Bug exploit. Bocsánatot kérek de a Darkorbit csapata ha el****** valamit akkor az az ő hibájuk nem a játékosoké. Nyilván aki heavy exploitol legyen megbüntetve pl Uri felezés vagy ha nyomonkövethető az exploit akkor azt visszavenni + Becsület nullázás. De az hogy Instant kibannolnak embereket azért mert egy amugy is grind heavy játékban grindolnak egy minor issuet az nem túl fer. Főleg hogy ez általában utólag történik szóval semmi figyelmeztetés nincsen h hoppá quest bug .... ja hogy te 5x meg csináltad? oké akkor pápá 3 év befetetés a játékba. Instant perma ban.
  Igaziból a legetikusabb az lenne ha kijavítanák a hibát és bocsánatot kérnéneka comunity től és ennyi.

  Itt szeretném jelezni hogy se nem botolok se nem exploitolok bugokat...

  Továbbá a valós bugokat reportoló játékosokat jutalmazni kéne az eredeti szerveren ahol játszanak. Első reportolo nagy jutalom pl 5000gg + 100k Uri. utána fokozatosan csökkentve. pl +100. reportoló fölött meg csak pl 5k uri. Hiszen ők elősegítika fejlesztők munkáját és a cég fenttarthatóságát és potenciálisan sok ezer ember megbüntetését / bannolását a fentebb emlitett etikai probléma miatt.
  Még ha az első 2 nem is teljesülhet eza 3. mindenképp jó lenne.
   
 3. Anita30..

  Anita30.. Rutinos

  Szerintem ez a lépcső dolog egy hatalmas baromság,bocsi :) Aki botol az csal...aki csal azt ki kell vágni egyből végleg! Sok hajó rohangál fullosan,akik 1-2 lebukással megúszták és most röhögnek a markukban...... A másik fele az,hogy sok botos kifullozta a hajóját és most,hogy "szűrnek" abba hagyta a botot.....ergó,fullos hajóval rohangál ingyen,mások életet megkeserítve. Nem is értem miért kellene bármiféle engedményt adni mindig a csalóknak? Aki nem bukott eddig le az örüljön,de aki megbukik,annak legyen oda mindene és kezdje előröl KÉZZEL! Miért védik ilyen sokan a botosokat? (a kérdés költői,a válasz egyértelmű)....Akik bugot használnak ki,azok meg nagyon jól tudják,hogy mit csinálnak,tudják,hogy "törvénytelen"......
   
  Phoenix kedveli ezt.
 4. kusimitama

  kusimitama Aktív író

  Dehogy törvénytelen az a fejlesztőknek a hibája. És mégha így is vesszük still a permabann picit súlyos büntetés egy ilyen aproságért.

  A botosokat azért védik sokan mert tejes mértékben érthető amit csinálnak mivel a játék extreme grindy. Hát egy Idle típusú játékban kevesebbet kell grindolni mint ebben. Illetve a játéknak se jó. Mert én elhiszem hogy a "bannoljuk ki őket" hozzáállás nagyon erkölcsös, csak már kb, senki nem játszik a játékkal így se, gondolj bele ha még azt a keveset is kirakják (Saját vélemény de szerintem a jelenleg játszó játékosok kb 50-60% a botozik). Ráadásul hoznak manit a DO-nak elvileg mivel a doboz duplázo + premium cuccot nagyon szeretik. (volt ismerősöm aki botozott pár hónapig és vették mindkettőt folyamatosan...). Le is hagytak elég keményen és bannolva se lettek...

  a 3. pontra meg nem reagáltál.  Oké ez azért elég undorito reklám fogás már bocsánat, de I-olajjal - ami az egyik legnehezebben beszerezhető cucc - reklámozni a Helix hourt úgy hogy oda van téve közvetlen az ember arcába de közben 0 darabot kap az ember ha rendel ez elég olcsó trükk. Igazán oda lehetne figyelni hogy az legyen a reklám táblán amit meg lehet szerezni az adott csomagból
   
 5. Anita30..

  Anita30.. Rutinos

  Jó,de ne felejtsük el,hogy MIÉRT nem játszanak már ezzel! Amikor nem volt ekkora a botszaporulat,rengeteg játékos volt és élvezte is mindenki,de most.......
  Ha a 3. ponton a "Továbbá a valós bugokat reportoló játékosokat jutalmazni kéne"-ra gondolsz,akkor szándékosan nem reagáltam :) Itt jutalom? Még kompenzációt sem kaptok soha,pedig alig tudtok játszani! Na jó,néha kaptok,némi x4-et,10 kulcsot,stb.....kb. ki is törölhetitek vele. A kulcsokkal mit értek? Kaptok a már meglévő 90 apis rész mellé még 50-et...bár ezt állítólag javították....kaptok helyette kis semmire sem jó lőszert,stb.... Jutalom? Örülj neki ha azt megkapod,amiért fizetsz...bár használni nem tudod,mert mindig halott ez a ......... :)
   
  Utoljára szerkesztett: 2.7.21
  Phoenix kedveli ezt.
 6. kusimitama

  kusimitama Aktív író

 7. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  Üdv kusimitama! :)
  Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, javítottam az elírást.

  Átolvastam most figyelmesebben, és javítottam néhány helyen a hibás részeket a GYIK-ben.
  Javítással kapcsolatos észrevételeiteket mindig örömmel fogadjuk.  - Igen, ez sajnálatos döntés volt a fejlesztőcsapat részéről, az erről kapcsolatos visszajelzésüket várjuk.


  Üdvözlettel,
  Taurus
   
  kusimitama kedveli ezt.
 8. Mislix

  Mislix Fórum bárója

  "Kedves Pilóták!

  Ezúton szeretnénk megosztani veletek némi információt a felmerülő technikai problémákkal és a játék frissítéseivel kapcsolatban, hogy megértsétek a helyzetet és tisztában legyetek azzal, hogy jelenleg mivel foglalkozik a csapatunk."


  Kedves Csapat!

  Ezúton szeretnénk mi is megosztani veletek EGY, azaz egy technikai információt, hogy megértsétek a helyzetet és tisztában legyetek azzal, hogy mivel nem foglalkozik a csapat, de mi éredekel bennünket!

  A BOTOK KITAKARÍTÁSA!
  Emellett nem érdekel mit próbáltok bemagyarázni, hogy a melyik kapu jutalma csökkent 190.000 urival és miért jó ez nekünk.

  Kérjük a T. Csapatot, hogy ne nézzenek hülyének bennünket!

  Emellett "jó látni", hogy a tervek között így "megmaradt" a BOTOK TÁMOGATÁSA!
   
  Utoljára szerkesztett: 12.7.21
 9. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Nem számítják bele a hétvégi Helixeket/Mhh kat. az alapárral kell nézni a 25% leárazás és az 5% prémium leárazás nélkül.
  Viszont ez régi rendszer szerint van ismét számolva szerintem.
  +1 A következő battlepass mi lesz srácok? :)
   
 10. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Erre egy jó példát fel tudok hozni ami miatt igazából az egész orbit communityt le lehetne söpörni.
  Csoportoztál már botossal?
  Igen? Akkor profitáltál egy ászf szegőből tehát te is megszegted azt.
  Lelőttél pallán egy b0tost vagy akárhol? Visszalőtt? Nem?
  Profitáltál a botosból.
  Tehát itt a kérdés az, hogy morálisan miről is beszélünk? Aktívan, vagy Passzívan sajnálatosan akaratunk ellenére vagyunk benne ebben, hiába tiszta a hajó mégis mocskos.
   
 11. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum biztosa

  Megtudhatnám, mi volt a szexuális tartalom abban, amit legutóbb írtam és töröltek..? :D:D:D
   
 12. Anita30..

  Anita30.. Rutinos

  Lehet az volt a probléma,hogy neked van , nekik viszont nincs :D Bár csak tippelek... :)
   
  Phoenix és Páncélgránátos kedveli ezt.
 13. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  Kedves SPILLER2! :)

  A DarkOrbit: Fórumszabályzat és a DarkOrbit: Netikett megsértése végett lett törölve a nyilvánosság elől a hozzászólás.

  "Minden felhasználó, aki a belép a DarkOrbit fórumába, automatikusan elfogadja a fórumra vonatkozó szabályokat. A szabályzat egyes pontjainak nem ismerete nem mentesít egyetlen felhasználót sem az esetleges következményektől." - Mondja a ki a DarkOrbit: Fórumszabályzat.


  A DarkOrbit: Fórumszabályzat kimondja, hogy:
  "DarkOrbit: Fórumszabályzat

  Általánosan tiltott tartalmak:

  Minden olyan tartalmat, ami az alábbi kategóriákba tartoznak a moderátorok és a játék adminisztrátorai a meglátásuk szerint azonnal törölhetnek vagy átszerkeszthetik.

  • Szexuális, pornográf tartalmak bármilyen formában történő megosztása
  • ..."
  A hozzászólás ennek értelmében került törlésre.


  A DarkOrbit: Netikett kimondja, hogy:
  "Általános
  • ...
  • ...
  • Ez egy játék fóruma. Ennek megfelelően a játékkal kapcsolatos témáknak készült. Természetesen a megfelelő helyeken, mint a törzsasztal lehet egymással beszélgetni, tréfálni, stb. Azonban tilos szexuális, rasszista, politikai, morbid és minden más nem a közízlésnek megfelelő hozzászólás. Ne feledjétek, hogy figyelmeztetés nélkül törölhetik a moderátorok azon hozzászólásokat, amelyek nem felelnek meg az itt leírt szabályzatoknak. A fórumot gyerekek, 14 éven aluliak is olvassák és nem szerencsés, ha olyan tartalmak jelennek meg (legyen akár rejtett utalás) a fórumon, ami nem nekik való."
  A fórumot nem csak felnőttek olvassák, ezért szeretnénk, hogy a ennek tudtában írjanak olyan hozzászólást a fórum felhasználói, ami nem veszélyezteti az ifjúságot, gyermekeket! Lehetőség szerint kerüljük el a szexista és pornográf kifejezések mindenféle megjelenési formáját ide értve a szexuális tartalmakat is (Képek, linkek, videók, eszközök, cselekvések) mellőzzük.

  Kérni szeretném a fórum felhasználóit, hogy tartsuk be lehetőleg a fórumra vonatkozó szabályokat, ha nem mindegyiket is sikerül, de törekedjünk rá, köszönöm!


  Kedves SPILLER2!
  Remélem, hogy megtudtam neked válaszolni a problémát.

  További jó játékot és napot kívánok neked! :)  *A probléma megválaszolva, ezért ZÁROM témát*


  Üdvözlettel,
  Taurus
   
  Kitti kedveli ezt.
 14. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum biztosa  Te zárod a témát, de nem válaszoltál a kérdésemre!

  Bemásoltál ide olyan dolgot, amit egyrészt én is tudtam és tudok, másrészt semmi köze nincs ahhoz, amit én írtam!
  Abban ugyan is, NEM VOLT ilyen jellegű tartalom, amit te /ti kifogásoltok!

  Én annyit írtam anno, hogy miért nem hagyták meg legalább a hasadókristályokat (ami ca. 30-35 darab volt alkalmanként a Kuiper kapuban), ha már elvették a 200 ezer uridiumos jutalmat...?
  Írtam azt is, hogy a Kuiper kapu volt az olyan egyedüli játékosoknak (mint pl. én) a legjobb hasadókristály forrás, akik NEM akartak, vagy nem tudtak csoportban Hades-ozni!

  Mond már meg nekem, hol van ebben szexuális tartalom?
  Ha csak nem vagytok gondolatolvasók, arra nem lehet fogni, hogy fejben mit gondoltam rólatok, ill. a központról, de leírva az sem volt...!

  Amit viszont nem írtam le...:
  Ha nincs se hasadó kristály, sem extra uridium, akkor mi az a dolog, amiért érdemes a Kuiper kaput kirakni?
  Ennyi erővel meg is szüntethetnétek, mert értelme nincs!
  Nekem ki van rakva (sajnos későn informálódtam erről a dologról) 70 részig, de elhiheted, nem fogom folytatni!

  Előttem meg nem kell játszani a "Centuriót", mert pontosan tudom, hogyan működnek a dolgok és a játék is csak azért van a gépemen, hogy legtöbbször csak a helyet foglalja!
  5 hónap után voltam olyan bátor, hogy visszajöttem, de ne legyen illúziója ott köztetek senkinek, számomra nem létkérdés a Darkorbit!
  Csak unaloműzőnek vagyok itt, semmi másnak!
  Ha leírnám ide, mit gondolok 5 hónap után is rólatok, meg az egész Bigpointos dolgokról, nem hiszem, hogy bekereteznétek, de ez az én problémám, ti meg gondoljatok, amit akartok!

  Lehet tiltani! :)
   
 15. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  Kedves SPILLER2! :)

  Nem ugyanarról a kommentről beszélünk, amivel ténylegesen gond volt, ami végett töröltem.
  Ha egy hozzászólásban nem szerepel tiltott jellegű kategória, akkor nem kerül törlésre/szerkesztésre a hozzászólás.

  A Kuiper "kérdésedet" a 'Játékkal kapcsolatos kérdések kezdőknek és haladóknak egyaránt' topikban tetted fel.

  Válaszom: A Kuiper továbbra is 30 fölött ad hasadókristályt.

  A Kuiper Kapu alapjutalma, amit minden befejezése után mindig megkapsz az 8db kristály;
  Piros, Kék, Apokalipszis és Obszidián zsákmányláda napokon kapu további 25-30 közötti kristály jutalomban részesít.  A Kapu változásáról megosztották a véleményüket a fejlesztők, amit a 'Fejlesztői jegyzetek – 2021 július' topikban írtunk meg számotokra.


  Üdvözlettel,
  Taurus
   
  Utoljára szerkesztett: 17.7.21
 16. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Helló-Helló
  Valaki oly rémhíreket terjeszt, hogy az orbit teljesen megszűnik. vélemények?
   
 17. HU-Taurus

  HU-Taurus S-Moderator Team Darkorbit

  Üdv Inquisitor!:)
  Előzetes értesítést nem kaptunk erről.
  Ebből a szempontból a játék még nem fog megszűnni.
  Ha bármi ilyen történne, akkor e-mailben és fórumon keresztül is értesiteni fogjuk a játékosokat!

  Üdvözlettel,
  Taurus
   
  Inquisitor kedveli ezt.
 18. kusimitama

  kusimitama Aktív író

  Szerintetek melyik a legjobb az új rakétaetők közül? (PVE / PVP)

  Ugyan kb. még 1 év lesz mire össze szedek 1-et is de érdekelnek hogy másoknak mi a véleménye. egyenőre én úgy érzem hogy a Hydra a legjobb. Úgyan a Neptune Ad + 5% sebzést ami mindig jó de az extra rakétavetősebzése csak +28% ami nem sok. A Triskelion nál nem nagyon tetszik hogy csak 3 rakétát lő ki illetve A 25% újratöltés nem rossz de csak akkor éri meg ha kombinálva van egy ujratöltés boosterrel meg az Hermes drone design all. Viszont a Hydra +30% HP-t ad és +25% pajzsot. Ami jobb mint a szív formáció bónusza. Jelenlegi állás szerint egy Hammerclaw + hydra + pár Hyperplasmoid és 1M feletti HP-val lehet menni még furó formációban is ami picit OP és ráadásul a Hydra még a furo negativ pajzs efektjét is kb 0 ázza..

  Szóval szerintem a Hydra magasan a legerősebb általánosságban.
   
 19. Kitti

  Kitti S-Moderator Team Darkorbit

  Szia kusimitama
  Hát igen, én is így látom. Igaz én már rendelkezem 2 rakétavetővel :D és most a Hydrához gyűjtök tetratrint, de nagy valószínűséggel, azt fogom használni.
   
 20. Inquisitor

  Inquisitor Utánpótlás-írogató

  Összetett és megfontolandó kérdés, én abbba na hitben vettem még ki a Neptunt, hogy +70% dmg :) de hát az élet csupa csalódás :D
  Viszont meg vagyok vele elégedve a bónusz passzív +5% dmgje miatt.
  A hps is megéri, attól függ mire vadászgatsz.
  A sebességes... kuka... sajnos vannak orcusok 800+ sebességes orcusok, vagy várj, már ujratöltést adnak? a 3 lövet értelmetlenné teszi a használatát.
  Inkább vagyok dmg párti, mert főként npczek, ritkán pvpzek. most a PLutusba ez a +28.5% übr rakéta sebzés tökéletesen jött az időmérő miatt a végjátékban :)
  ****Updated****
  Nos nemtudom mennyire igaz a hír, de a 100% cd le is lett korlátozva 75% ra maximum. tehát A full hermes innentól értéktelen ahogy a rakétavető is eternal eventeken :(
   
  Utoljára szerkesztett: 24.7.21
  Kitti kedveli ezt.

Az oldal megosztása