Javaslat Egyéb fejlesztői ötletek

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: FЇЯΞFЇбɦТΞЯ, témanyitás ideje: 12.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Szia!
  Én már felvetettem kb. 1 hónapja az árverési oldal "megreformálását", de ahelyett, hogy támogatták volna az ötletem, csak fikázás jött a kezdő játékosok felől!
  Az én javaslatom az lett volna, hogy az LF 2-LF 3-as lézerágyúkat diszkvalifikálni és helyettük LF-4-et berakni az árverésre.
  Nekem pl. a heti árverési oldal már vagy 2-3 éve üres.
  Pl. a drónjavító CPU-ra sincs már szükség évek óta (mióta a drónsebzést inaktiválták).
  Ami a hagyományos Goliath hajókat illeti, most, hogy kitalálták a "Plus-os" hajókat, még lehet jelentőségük!
  Szóval... amit leírtál, számomra jóknak tűnnek bár egy részét nem értem, hogy micsoda (nem vagyok IT-s).
  Én támogatom a felvetésed!
   
  kusimitama kedveli ezt.
 2. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Üdv mindenkinek!

  Nagyjából meg van nálam az, hogy ez az oldal is azért van, hogy legyen...!
  Talán, azért a remény hal meg utoljára, ezért még is csak leírnám búmat, bánatomat egy, a későbbiek során esetlegesen lehetséges módosítási javaslattal kapcsolatosan..!

  Tárgy: Instabil modulok újraalkotása

  Nem lehetne azt megcsinálni, hogy azokat az instabil modulokat, amiket már berakott a "játszani kívánó jobbágy" a hajójába, ne lehessen még véletlenül sem reciklálni...? o_O

  Sajnos, velem már másodjára fordul elő, hogy véletlenül olyan modult sikerült kinyírnom, ami már benne volt a hajómba! :confused:
  Igaz, hogy az én figyelmetlenségem miatt volt, de emberek vagyunk, elbas...hatunk dolgokat (akár, többször is...)!
  Nem lehetne elejét venni annak, hogy a "mélyen tisztelt játékos" ne kerüljön akaratlanul is a f..sz rossz végére...?
  Gondoltam, ha már az amúgy "minden tekintetben jó ötletnek tűnő" ( :cool: ) emotikonokat, meg a játékos fejlődéséhez elengedhetetlen szpréket ( :cool: ) lehetetlen eltávolítani, akkor talán ez sem okoz majd problémát a fejlesztőknek..!
  Igazán örvendetes lenne, ha esetleg valamit tenne ez ügyben a DO...!

  Csak ennyit szerettem volna "interpellálni"! :rolleyes:
   
  kusimitama kedveli ezt.
 3. kusimitama

  kusimitama Haladó

  100% ban támogatom. A hajókban lévő modulok ne jelenjenek meg a szerelőben. Alapból is így kellett volna lennie... Szerintem relative kevés dolog van amiben mindenki egyet ért a DO közösségben de ez tuti az egyik.

  @HU-Taurus Érdeklődnék róla hogy van e terv ennek a fixálására? vagy lehetne egy felmérést tartani erről hogy ki támogatja. gyanítom hogy mindenki
   
  SPILLER2 kedveli ezt.
 4. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  Sziasztok volna egy kérdésem miért jó a donak olyan fejlesztéseket be tenni amiért sok embernek az agyvize felmegy még meg szerzi a dolgokat de van olyan akiknek egyből sikerül mások meg napi szinten heteket hónapokat küszködnek hogy adjon neki a do valamit is például a dinametrion most mán hetek ot amióta be hoztátok a goliát plusz meg a solace plusz hajókat nem ad 1 darabot se az alfa béta gama kapu de bizonyos embereknek meg töb ezrek vannak ebből érdekes ez is mi ez a kivételezés hány hónapot kel még küszködni érte hogy ősze jöjjön 3000 ezer darab amikor 1 gyet nem ad a kapuk jo volna ha ezeket a fejlesztéseket átgondolnátok mivel nem hiába egyre többen haddják ezek miatt abba a játékot mán igen gondolkozunk rajta mink is páran 11 év után aba hagyni mert igen igazságtalanság megy itt
   
 5. Mislix

  Mislix Fórumgróf

  Mert, aki még nem ismeri a DO lehúzós taktikáját akkor beugrik ennek a trükknek, hogy azt hiszi kapni fogja a cuccokat. Pénzt áldoz rá és csak fizetnek a tapasztalatlanok.
  Anno, amikor bejött az LF4, az első pár nap kellett rászánni a ládákra a költséget, mert valamiért nagy arányban adták az új fegyót. Én akkor a 70%-át fel tudtam venni. Majd 3/4 év mire meglett a maradék.
  _______________
  Szóval először beetetés az új dolog iránt. Másodszor szándékos pontatlan nagyot mondó tájékoztatás (sebzés nuku pontos információ, mint ahogy másról sem (példa: (PLD8 "...és még nagyon sok mindenre használható" szöveggel). Emellett néhány tulajdonságot a mát meglévők fölé emelnek csalinak, hogy áldozz érte. Ilyenkor dől a lé világszerte, majd egy bizonyos idő után jön a korrekció, hogy bocs, de most levesszük a csali-tulajdonságot, már nem tejeltek annyira... majd kitalálunk másikat.

  Hát ez a jó benne!
   
  Phoenix és Páncélgránátos kedveli ezt.
 6. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  Sziasztok Nem tudjuk kinek van ilyen remek ötlete a dóba hogy a játékosok 80 % lékát kizárjátok az eventekböl és csak azoknak van esélyük meg csinálni a célokat akik csaló pogromokkal harcolna például kijelölőkkel meg a nagy vadászos klánoknak alakítottátok át ezt az eventet hát gratulálok hogy a 80 % emberel meg nem foglalkoztok mivel nem éri meg 1 fönek be mén ilye amikor 3-4 gyen lövik az embert és semit nem tud teni az ember még a célokat se lehet igy meg csinálni legalább a célokat nem alakítottátok volna át hogy a kinti térképen lehetet volna meg csinálni igy meg meg se érdemes venni sokunknak és köszönjük hogy egyre töb embert ilyesztetek el a játéktól csak azok tudnak mán játszani akik kijelölőt használnak úgy meg az nem játszás ezért egy újabb haver aki 10 éves játék futása után ö is abba hagyta végleg a játékot mert ez mán igen idegesítő hogy vannak akik szándékosan elcseszik ilye eventekel a játékot
   
  SPILLER2 kedveli ezt.
 7. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Nagy nehezen kivettem amit írni akarsz és igazat is adok neked, de azért megtanulhatnál rendesen legalább írni!
   
 8. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  Sziasztok volna egy kérdésem miért vagyunk egy jo páran ki zárva az event rang sorból ? mivel mán többször írtam ezt és senkitől se segítséget se válaszokat nem kapunk és másoknak meglehet rangsort csinálni event be nekunk meg nem a múltkori eventbölis 1 héjról 60 ra estünk vissza emiatt érdekes hogy ezzel senki nem foglalkozik
   
 9. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Szia!

  Mióta játszol...? o_O
  Csak azért kérdezem, mert aki már legalább 6 hónapja aktívan játszik, az tudhatná, hogy a DO-n semmi nem az aminek látszik!
  A leírtaknak semmi köze a valósághoz!
  Nehéz követni a rangsor számítást is, nem csak az event dolgokat!
  Én, már 5 éve játszom (ebből ca. 1,5 évet ilyen-olyan okból kifolyólag kihagytam), de pl. a az elsődleges DO-s rangom már egy éve nem tudom feltornázni a "Törzszászlósról a Fő-törzszászlósra"!
  Csak azt tapasztalom, hogy ezelőtt másfél évvel is Törzszászlós voltam, de akkor még a rangsorpontjaim alig érték el a 900 ezret, most is Törzszászlós vagyok, miközben a rangsor pontjaim már a 2 milliót súrolják és két szinttel magasabban is vagyok.
  A "Fő-törzszászlós" ranghoz, most kellene még 600 ezer rangsorpont! :D

  Valójában, leszarom a rangot, de azért ez is sok mindent elárul arról, mi és hogyan működik (vagy nem működik) ebben a játékban! :rolleyes:
   
  Utoljára szerkesztett: 3.7.22
 10. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló

  Szia nem arról van szo hanem a mien eventet be tetek oda párunknak nem írja a rangsort hogy 1 helyen legyünk és másoknak meg írja és ezekel senki nem foglalkozik hogy sokunk nem tud helyezést el érni egy event be se vagy a csalok miatt vagy a do miatt sajnos 12 év alatt elsö lett volna hogy most elsők között legyek de mivel napokon átt 1 pontot nem ír nekünk és a másoknak meg írja ez igen fel idegesített jó párunkat érdekes nagyon igazságtalanság fojik mán itt ami igen le döbbentet le sokkolt minket
   
  SPILLER2 kedveli ezt.
 11. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Szia!
  Én csak kétszer mentem be ebbe az event kapuba, de többet biztosan nem fogok!
  A 32-es hasadéknál mindig elvérzek a Batleray-nál (25-28-ig szinte simán tudom az LCB-10-es lőszerekkel vinni a hasadékokat, kivéve a Vengance Lightning-et, megspórolva azt a 1-2 ezer darab normálisabb lőszert, amit kínkeservesen dob), mert vagy a lőszerem fogy el (azt is csak a szart adja), vagy meghajtógenerátort nem ad a rendszer, ha meg véletlenül ad, akkor meg a leg gagyibbat dobja fel!
  Korrekt lenne a játéktól, hogy ha már van 3 féle lehetőség a generátorok választását illetően, akkor vegyesen adna meghajtót és pajzsgenerátort is!
  Az nem működik, hogy a 10-12 generátor választási lehetőség közül csak egyszer ad valami normálisabb meghajtót, a többi az 4-7 egységgel növeli csak a sebességet, vagy pajzsgenerátorok vannak még, aminek speciel, nem sok hasznát veszem!
  Nem tudok még ellógni sem a Batleray elől, miközben 25K-t sebez és legalább 370-et megy (az én összeharácsolt 350-360-ammal szemben)!
  A 8-10 lőszer szerzési lehetőségből meg csak egyszer adott UCB-100-at, RSB-t, a többi MCB-25, meg rakéta, ami szarra sem jó és akkor kiírják a fórumra, hogy "okosan" kell megoldani a hullámokat! Aham..., okosan...! :confused:
  Majd a rendszer eldönti helyetted, hogy mennyire légy okos...!
  Valahonnét rohadtul ismerős ez a felfogás nekem...! :confused:
   
 12. Mano141414

  Mano141414 Járnitanuló  Meg mondom neked Őszintéén van aki szeretet volna rangsort elérni 1 szer az életbe de úgy látszik hogy mivel a Adminoknál a főnök asszony valamiért be pöcent rám sajnos emiatt lehet az is hogy valaki átt alíthatta a hajómat csak hogy ne adjon rangsorpontot se mivel a szupporton se hetek ota vissza se írnak sajnos hogy mi a hejzet igy is egyre kevésebb játékos van ebe a játékba sajnos most mán meg még 2 tö régi fizetős játékossal kevesebb lesz mivel én is meg egyik haver is letesszük piheni a hajokat 12 év után mivel annyit sajnos nem érdemeljünk meg hogy a diszkordonis 1 kis hibát elnézzenek nekem meg hogy levélre vissza írjanak sajnos pedig tudomásom szerint senkit nem bántottam meg semmivel de ebből elég volt és mindenkinek jo játékot munkát kívánok és köszönöm hogy el veték a kedvemet a játéktol is igy mán semmi értelme nincsen ha mán adminokra se számíthatok kis segítségért sziasztok
   
  SPILLER2 kedveli ezt.
 13. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Én sem szívesen írok a supportra és bár van Discord-om, a DO-t mellőzöm onnét!
  Rájöttem, nem érdemes írogatni még ide sem, mert válasz, az nem jön!
  Mióta játszok (még Kyrus volt az admin, mikor kezdtem), azóta volt vagy 6-7 admin.
  Tegnap kipróbáltam egy másik, hasonló MMO játékot (nem ilyen űrhajós, hanem más jellegűt), nagyobb híre van, mint a DO-nak, de hidd el, ott is tapasztaltam érdekes dolgokat! Úgyhogy, le is töröltem az egészet!
  Mellesleg, nem azért szoktam ide írogatni, hogy választ kapjak a kérdéseimre, mert azt nem kapok, de legalább az új játékosok tisztában legyenek azzal, mennyire foglalkoznak az emberrel!
  Senkinek nem mondom, hogy "tegye le a lantot itt", de nagyon sokszor eszembe jut nekem is egy, még a játék kezdetén, egy akkori régi játékos intelme, mikor egyes "zöldfülű problémára" megkérdeztem, hogy mit tegyek.
  Azt mondta (bár nem neki szántam a kérdést), hogy "Most hagyd abba..."!
  Nem hallgattam rá...! Sok sikert!
   
 14. Anita30..

  Anita30.. Fórum biztosa

  Nem lehetne megoldani,hogy a hazai X2 térképen lehessen saját megbízóst IS lőni? Ott szedegetnek az "ászok" (vagyis szedetnek!!!),jó lenne, ha lehetne darálni ott is őket,mert most csak a védelem mögé bújva nyugodtan teszik amit NEM kellene! Úgy sem használja már egy kezdő játékos sem a hazai x2 védelmet....... Semmi értelme annak a védelemnek,viszont legalább ott sem lehetnének nyugton a maréknyi VALÓS játékostól..... Ja és a dronok is újra sérülhetnének,a dronjavítot is meg lehetne szüntetni,csak manuális javítással működne a dolog.... Régen egy csomó botost drontalanitottunk le nap mint nap....azt ők is megérzik.....
   
  Grincs kedveli ezt.
 15. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Ezzel nem értek egyet!

  Ami jól működik, azt te mindent törölnél!
  Én meg az összes hazai pályára kiterjeszteném a sajátmegbízós elleni PVP védelmet! Kivételt ez alól a vegyes megbízós klánok játékosai képeznének (amit egyébként, mint vegyes megbízós klánokat, na azt tényleg töröltetném a DO-ról).
  Csak mondom, ha valaki BOT programot használ, az ötleted nem fogja megállítani őket!
  Hovatovább, a rendszer meg is büntet ha sajátmegbízóst lősz (akár X-2-es térkép, akár más)! Igaz, az a 100 becspont sokszor engem sem tart vissza egyes elpofátlanodott saját megbízós játékosoktól!
  Különösen igaz ez azokra a trógerekre, akik vegyes klánban vannak és bár nem Ők viszik be az első lövést, de nagymértékben hozzájárulnak mint klántag az ellenmegbízós esetleges győzelméhez!
  Na, ezért (is) törölném a vegyesklánokat a játékból! Semmi logikus magyarázat nincs rá, hogy miért tartják fenn az ilyen klánokat!
   
  Mislix kedveli ezt.
 16. Anita30..

  Anita30.. Fórum biztosa

  Ahha! És ha minden hazai védett,akkor csak nem kell klánba lépni ahhoz,hogy nyugodtan lőhesd a lordikákat,dobozolj,stb....mert ugye akkor nincs se war,se semmi.... Én sem ma kezdtem a játékot és pont erről van szó,"ami jól működik....",régen hajtották a botosokat,lőtték őket ahol csak lehet,ezt lehetetlenítené el a minden hazain védettség.Lehet neked ez így megfelel,én szívesen lőném mindenhol őket,pukkasztanám őket hogy hulljanak a drónjai,stb..... Ami a vegyes klánt illeti,még jó hogy nem akarsz úgy 3 megbizot,hogy mindenki csak a saját mappjain mozoghasson.... Ott a pve szerver,oda való ez,nem egy alapjában pvp játékba....Nem kell egyet érteni,nem is neked címeztem,persze véleménye mindenkinek lehet,még ha sajátos is kicsit.... Azért azt kifejtenéd,mit is akar jelenteni az a "Ami jól működik, azt te mindent törölnél!" ?! Mert nem igazán rémlik,hogy bármit is javasoltam ez eltelt cirka sacc 15-18 év alatt törlésre,max 1-2 jelentéktelen,de ésszerű dolgot....

  Ui.: A vegyes klánra többek közt az egyik legegyszerűbb ok az,hogy ha te kilépsz a klánodból,csak mert wart kaptatok,azzal nem úszod meg ... ugyan úgy tudnak tovább lőni téged....de gondolom ezt nem kell magyarázni.....persze lehet tévedek......
   
  Utoljára szerkesztett: 21.12.22
 17. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója


  Nos!

  Ha valamit megváltoztatsz, akkor az előző felállást törlöd! Sok ész kell hozzá, hogy ezt megértsd!

  A vegyesklánokkal kapcsolatos véleményem fenntartom, de annyiban igazad van, hogy nem rajtam fog múlni..(sajnos)!
  Aki a másikat akarja lőni, az szépen ellenmegbízósként átmegy a másik térfelére és kedvére PvP-zhet (ha jól tudom, van is egy ilyen külön szerver a DO-n)!
  Nem értem, mit nem értesz ezen?!
  Azt viszont én nemértem, hogy akkor minek a saját megbízó ha mindenki szabadon lőhet mindenkit (a te elméleted szerint)!
  Valami rendszernek azért lenni kell, mert akkor a "totális káosz elmélet" fog itt is megvalósulni...!

  A drónok sérülésével kapcsolatosan..., nagyon nem érdekel, hogy sérülne-e vagy sem, de ha módosítani akarod a mostani klienssel, plusz funkciót kell beépíteni miatta és az is terhelné az amúgy már egyébként is sok szarsággal megpakolt szervert.

  Én inkább az olyan "semmire sem jó" kapukat törölném, mint az "Asztrális kapu" vagy az 5-4-es kalózt (konkrétan az a véleményem, hogy ezeket létrehozni sem kellett volna, legalábbis nem ilyen feltételek mellett)!

  Egy szó, mint száz..., még ha igazat is adnék neked a módosításokat illetően, akkor is hiába fogsz "itt csiripelni", mert a BOT-osok fizetik ezt a játékot, hogy a magadfajták játszhassanak (attól függetlenül, hogy én is rühellem őket)!

  Egyébként meg..., ha nem baj, úgy játszom és olyan módon, ahogy én akarok és nem úgy, ahogy más (ez utóbbi alól csak a játék üzemeltetői kivételek, mert ők nagyon is beleszólhatnak a játék "mikéntjébe és hogyanjába", de te biztosan nem tartozol ezen személyek közzé)!

  Végére hagytam azt amit te is a végére írtál, bár sok értelme nincs..!

  "Ui.: A vegyes klánra többek közt az egyik legegyszerűbb ok az,hogy ha te kilépsz a klánodból,csak mert wart kaptatok,azzal nem úszod meg ... ugyan úgy tudnak tovább lőni téged....de gondolom ezt nem kell magyarázni.....persze lehet tévedek......"

  De igen, megúszom, mint ahogy meg is úsztam eddig is...!

  Nem kell klántagnak sem lenni ahhoz, hogy valakit lőhessenek (gondolom, ez neked nem újdonság... persze lehet, hogy tévedek...!
  Én is voltam klántag (de csak voltam és biztosan nem leszek még egyszer), de így sokkal jobban érzem magam!

  Ha azt nem akarom, hogy a klánból kilépés után is lőjenek, arra ott van a névváltoztatás!

  Aszem... ennyi lenne...!
   
 18. Anita30..

  Anita30.. Fórum biztosa

  Mint valami duzzogó kis Hülegyerek,úgy elkezdtél itt most személyeskedni,így most itt kb. pontot is teszek a kettőnk kommunikációjára...... kár beléd...
   
 19. SPILLER2

  SPILLER2 Fórum bárója

  Írtam egy feleslegesen hosszú választ, de inkább hanyagoltam és töröltem!

  Egyszerűen szánalmas vagy!
  Így, hogy vélhetően még nőből is vagy, így ez különösen szánalmas...! :confused:
   
 20. Kitti

  Kitti Board Administrator Team Darkorbit

  Kedves Játékosok,
  Azért maradjunk a szabályzatnál. :)
  Üdv,
  Kitti
   
  Anita30.. kedveli ezt.