GeoIP problémák elkerülése

Kategória: 'Rendelési információk', témanyitó: Kelly, témanyitás ideje: 7.9.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Kelly

    Kelly Fórumszaki

    GeoIP problémák elkerülése

    Ebben a topicban igyekszünk segítséget nyújtani egy gyakori jelenséggel kapcsolatban. Mint azt sokan tudjátok, Magyarországon a többi országhoz képest olcsóbban lehet rendelni. Ezt olyan nagy számban próbálták meg kihasználni a játékosok, hogy kénytelenek voltunk óvintézkedéseket bevezetni. A következő néhány sorban a GEO IP-vel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat láthatjátok.

    Mi a GEO IP?

    A GEO IP a játékos földrajzi helyzetét hivatott megjelölni. Minden játékos fiókhoz rögzül a GEO IP, ez határozza meg, hogy ki milyen nemzet bankolási felületét láthatja illetve használhatja.

    Mi határozza meg, hogy milyen GEO IP-m lesz?

    Ezt a műveletet egy automatizált rendszer hajtja végre, különböző szempontokat figyelembe véve, mint a rendeléshez használt fizetőeszköz, illetve a hely ahonnan rendszeresen bejelentkezik a játékos.

    Miért van szükség erre a GEO IP-re?

    A rendszer bevezetésével a jogosulatlan kérelmezőket szeretnénk kiszűrni, nem az arra jogosultaknak kellemetlenséget szerezni. Amikor a kedvezményes rendszert bevezettük, nagyon nagy számú játékos vált hirtelen "magyarrá". Egyértelmű volt, hogy olyanok is élni kívántak ezzel a lehetőséggel, akik nem lettek volna rá jogosultak.

    Én Magyarországon regisztráltam, most mégis valutát mutat a rendelési oldal, nem forintot. Miért?

    A válasz egyszerű: a fentebb említett rendszer változást fedezett fel a fiókodban, aminek megfelelően módosította a GEO IP-t.

    Magyar állampolgár vagyok, miért nem használhatom a magyar rendelési oldalt bárhonnan?

    Mint azt tudjátok, igen nagy számmal élnek magyar állampolgárok külföldön. Ezek a magyar állampolgárok azonban más gazdasági körülmények között élnek. A Bigpoint kifejezetten a Magyarországon élők számára biztosítja a kedvezményes fizetési rendszert.

    Magyarországon élek, mégsem magyar a rendelési oldal. Miért?

    Elöljáróban leszögezném: a rendszer soha nem áll át ok nélkül. És kérlek, ne gondoljátok azt, hogy a pénzügyi osztály munkatársai nem látják a legapróbb változást is ami a fiókban történik.

    A feltett kérdésre három lehetséges válasz és ezek tetszőleges variációja létezik:
    • Lehet, hogy Magyarországon élsz, de rendszeresen jelentkezel be külföldről.

      És itt nem 1- 2 bejelentkezésről beszélünk. Vegyünk egy példát. Xy játékosunk Sopronban él, ott is regisztrálta a fiókját. Egyszer csak egy kitűnő állásajánlatot kapott alig néhány km-el odébb, amit el is fogadott. Nem sokkal később Xy azt vette észre, hogy a rendelési oldala megváltozott és forint helyett euró jelenik meg. Mi történt? Csak annyi, hogy Xy noha távolságban mérve nem dolgozik messze az otthonától, azonban a munkahelye és a lakhelye között van egy országhatár... Ezzel pedig már nem teljesíti a feltételt, miszerint a magyar rendelési oldalt csak azok használhatják akik Magyarországon életvitelszerűen tartózkodnak. Ugyanis az "életvitelszerű" tartózkodás magába foglalja a lakcímet és a munkahelyet is. Xy példájánál maradva: igaz ugyan, hogy ő magyar állampolgár és Magyarországon is él, azonban a fizetését már nem onnan kapja és azt hiszem mindannyian tudjuk, hogy mekkora különbség van a magyar és az osztrák fizetések között. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a Bigpoint kizárólag azoknak biztosítja a kedvezményes fizetési rendszert akik itt élnek, itt dolgoznak.
    • Noha Magyarország területén játszol, külföldi fizetőeszközt használsz.

      Igen gyakori hiba, hogy olyan játékosok, akik egyébként minden követelménynek megfelelnek, ezen véreznek el. Sokunknak tartózkodnak barátai, rokonai, szerettei külföldön. Magában a GONDOLATBAN nincs semmi rossz, hogy ezek a külföldön élő hozzátartozók anyagilag segítik az itthon maradtakat, akár azzal, hogy támogatják a szórakozásukat, de elemi hiba a fiókmegosztás, melyet a szabályzat szigorúan tilt, vagy a külföldi fizetőeszközök használata. Ha valaki valutában fizet, automatikusan elveszíti a magyar kedvezményes rendszer használatához való jogát, hiszen nem magyar forinttal rendel a játékba. Ilyenkor a rendszer automatikusan megváltoztatja a GEO IP-t és a bankolási oldal átvált arra a valutára, amivel a játékos fizetett.
    • Nem Magyarországon lett regisztrálva a fiók.
    Visszatértem Magyarországra, de nem vált vissza magyarra a rendelési oldal. Miért?

    A válasz kézenfekvő. A rendszer automatikusan vált az országok között, kivéve Magyarországot. Ahogy azt már többször is említettem, a magyar kedvezményes rendszer használatához alapfeltétel a Magyarországon való életvitelszerű tartózkodás. Ezt pedig bizonyítani kell.

    Mivel bizonyítom, hogy jogosult vagyok a kedvezményes fizetési rendszer használatára?

    Magyar állampolgár esetén a következő iratok szükségesek:
    • érvényes személyi igazolvány

      (Ezt ki lehet váltani érvényes útlevéllel, de nem jogosítvánnyal. A jogosítvány csak Magyarország területén elfogadott személyazonosítás céljából. Ne feledjétek: a Bigpoint nem egy magyar cég.)
    • lakcímkártya
    A kötelező jelleg oda vissza érvényes. Ha nincs személyazonosításra alkalmas érvényes irat, és/vagy lakcímkártya, nem áll módunkban segíteni.

    Ha külföldi állampolgár nyújt be ilyen jellegű kérelmet:

    • érvényes személyi (uniós állampolgár esetén, egyébként útlevél) vagy érvényes útlevél
    • lakcímkártya
    • érvényes tartózkodási engedély
    Mi történik, ha feloldották a GEO IP-met, de újra átvált egy másik nemzet bankolási oldalára?

    Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy GEOIP oldásra EGYETLEN lehetőséget tudunk biztosítani. A szabályzat értelmében, ha a GEO IP újra átvált, a rendszer véglegesen rögzíti az adott ország fizetési rendszeréhez a fiókot.

    Igyekeztem részletesen és mindenki számára érthetően megfogalmazni a hogyanokat és miérteket. A következő néhány sorban felsorolásszerűen próbálom meg felhívni a figyelmeteket arra, hogy mire figyeljetek oda, ha el akarjátok kerülni a magyar fizetési oldal elvesztését:

    • Ne rendelj mentett rendelési módszerrel, ha az a módszer még külföldön került rögzítésre!
    • Ne rendelj külföldi fizetési eszközökkel (külföldi bankkártya; bankszámlaszám; paysafecard; magyar, de valuta alapú bankszámlaszám stb.)!
    • Ne rendelj PayPal rendszeren keresztül, ha ahhoz külföldi számlaszám / kártya van hozzárendelve!
    • Ne lépjenek be külföldről a felhasználói fiókba, hogy rendeljenek neked, mert a rendszer észleli és átáll! Hiába játszol Magyarországról, ha külföldről történik rendelés. A Bigpoint szabályzata egyébként is tiltja a felhasználói fiókok megosztását. Legjobb megoldás, ha a segíteni akaró rokon/barát az összeget a te számládra utalja és onnan rendelsz te. Kicsit körülményes, de jobb mint ha az IP újra átállna, mely esetben kénytelen lennél a továbbiakban az adott ország fizetési módszere szerint rendelni.

    Copyright © 2019 Magyar DO csapat
    Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.


    A Bigpoint GmbH, a DarkOrbit Online játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
     
    Utoljára szerkesztett: 18.9.19
    Stuka(=HUN=), Leeroy és Kitti kedveli ezt.

Az oldal megosztása